bunun kötü anne olmakla bir alakası yok ki...her 5 anneden 3ünün yaşadığı bir durumdur bu.çocuklar anneyle daha sık görüştüğü için çok fazla yüz göz oluyorlar,babayı daha az gördükleri için onların sözleri daha etkili oluyo.anne sözünü ben gün içinde belki 1500kere duyuyorum.bazen sadece anne diye seslenir ve devamı gelmez,alışkanlık yaptı bu söz herhal diyorum o zaman
.hele ki birbirlerine girip de bir de 2 dakikada bir şikayete geldiklerinde:anneeee bana bunu dedi...anneeee bana bunu yaptı...anneee ya o da bana bunu dedi vs. gibi.bunun çözümünü bende bulamadım varsa bir bilen lütfen açıklasın formülünü!dinlememe konusuna gelince sert olun biraz.ben çocuklarımı bir hata yaptıkları zaman önce uyarıyorum,ve bunu tekrarlarlarsa bir dahakine ceza yiyeceklerini söylüyorum.yargısız infazdan yana değilim çünkü,hatalarının farkına varıp kendilerine çeki düzen vermeleri konusunda onlara bir şans tanıyorum.haaa dinlemezlerse bu hatayı bile bile yapıp benim sözümü saymadıklarını anlıyorum ve canlarını oldukça yakan bir ceza veriyorum.örn.
yuncaklarınızla evin her yanında oynayabilirsiniz.ama oyun bitince ortalığı toplayacaksınız.ortada gördüğüm herşeyi değersiz saydığınızı düşünerek çöpe atarım.dinlemediler,bir barbi çöpü boylayınca ortalık şimdi tip top....pc derslerini etkilerse ve sen kendine çeki düzen vermezsen sana pc'yi bir dönem boyunca yasaklarım.dinlenmedi bu uyarı,sonuç:kıvranıyor şimdi....size belki fazla sert geliyor olabilir ama siz de kendinize göre bunu şekillendirebilirsiniz...pc'ye bir gün gizli girmeye çalışmış.çocuklardan dolayı biz pc'yi rutin zaten kontrol ediyoruz,çıktı ortaya tabi.çektim kenara bu hazin girişimini bildiğimi,cezasının katlanıp üstüne bir de 3gün tv cezası aldığını söyledim.bit parmaklarını bir daha değdirmedi klavyeye...okuldaki soruna gelince,siz medeni insan gibi öğretmene ve anneye sıkıntınızı bildirip sonuç alamamışsınız,bu vakitten sonra orman kanunu işler.çocuğa bizzat gidin ve burnuna kadar eğilip onu tehdit edin.dinlemiyorsa birdahakine daha sert davranıp 'temasa' geçin...inanın bir dahakine sizinkine zarar vermeden önce 2kere düşünecektir.ha gidip anneye söylerse,siz de çaresiz kalıp bunu yapmak zorunda kaldığınızı ve bunu kendinizin de aslında istemediğinizi kendisinin tepkisi yetersiz kaldığını söyleyin...