• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Oglum

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mizirtilicizirti

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2014
447
104
103
Istanbul
Kizlar merhaba 14 aylik oglum var hala kati seyleri yiyemiyor cok mu gec kaldim mesela et kofte bunları yiyebiliyo mu olmasi lazim?
7.disimiz cikiyor azi disleri cikinca mj iyice öğütmeyi ogrenir kayinvalden surekli yutmayi ogrenemedi bu cocuk cignemeyi bilmiyor cok zayif diye laf ediyor bende acaba eksiklik mi var yanlis mi yaoiyorum diye uzuluyorum tavada yumurta ispanak pilav makarna yiyebiliyo elma havuc tarzi seyleri de parcaliyo ama yutmuyi bu ara oyun yapti kendine tukuruyo yutmuyo cubuk kraker cici bebe isiriyo yiyo ama et kofte yemiyo ya patatesle ezip karistiriyorun yada ince ince dograyip corba pilav yaninda yedirmeye calisirum zaten cok istahsiz yemiyo ben nerde yanlis yapiyorum :(

Koftenin dışı sert oldugu icin genelde yiyemiyor o yas grubu cocuklar. Normalde o yasta tanecikli gıda yiyebiliyor olmasi lazim. Ama mesela makarnayi, patatesi yiyip kofteyi yiyemiyorsa büyük ihtimalle dışının sertliginden. Dis kismini degil de ic kismini verin. Normal yediginden daha kucuk lokmalar verin, yaninda yumusak bir seylerle yedirin. Corbayla mesela. Yogurt vermeyin ama demir eksikliği olur. Normal ama genelde oluyor bu sorun. 3 5 aya alisir iyice.

Kizlar merhaba 14 aylik oglum var hala kati seyleri yiyemiyor cok mu gec kaldim mesela et kofte bunları yiyebiliyo mu olmasi lazim?
7.disimiz cikiyor azi disleri cikinca mj iyice öğütmeyi ogrenir kayinvalden surekli yutmayi ogrenemedi bu cocuk cignemeyi bilmiyor cok zayif diye laf ediyor bende acaba eksiklik mi var yanlis mi yaoiyorum diye uzuluyorum tavada yumurta ispanak pilav makarna yiyebiliyo elma havuc tarzi seyleri de parcaliyo ama yutmuyi bu ara oyun yapti kendine tukuruyo yutmuyo cubuk kraker cici bebe isiriyo yiyo ama et kofte yemiyo ya patatesle ezip karistiriyorun yada ince ince dograyip corba pilav yaninda yedirmeye calisirum zaten cok istahsiz yemiyo ben nerde yanlis yapiyorum :KK43:
Siz mi vermiyorsunuz kendisini yemiyor
Kızım 1 buçuk yaşındayken dürüm yerdi çok bilgili olduğumu İddaa edemem ama 14 aylıkken birçok şeyi yiyebiliyor olması gerekiyor

8 aydan itibaren köfte yiyebiliyor bebekler.
Kızıma genelde blw yöntemini uyguladım. Püre, pütürsüz gıda falan bilmez. 9 aylıkken 2 dişi vardı ve eline kemikli et verdiğinde kemiğini geri alıyordum.
Blw yöntemini araştırın, blw Türkiye facebook grubuna üye olun.

Köfteyi benim oğlum da geveliyor yutamıyor boğazından geçmiyor. Çiğnemede sorun yok. Sürekli su yardımıyla yutuyor. Aynı sorunu bir kez hamside yaşadık sonraki haftalar yemeye başladı inadını kırıp lokma olarak.
Bir avuç kıymayı yarım çay bardağı suya koyup haşlıyorum. Tabağa tan buğday ekmek içi doğrayıp suyu, eti ve yrım çay kaşığı kadar da tereyağı koyup kaşıkla yediriyorum. Sabahları yumurta sarısını 2 çay kaşığı kadar anne sütü ile yumuşatıp minik ekmek parçalarıyla lokma lokma yediriyorum. Çiğniyor, yutuyor. Meyveleri hâlâ cam rendede püre yapıyorum. Tavuk etini de yine suyuyla diterek yediriyorum kaşık yardımıyla. 4 dişi var. 9 buçuk aylık.

Elma, havuç gibi sert şeyleri azı dişleri tamamlanmadan çiğ haliyle vermemelisiniz. Koparırlar fakat çiğneyemedikleri için soluk borusunu kapatabilir.

Geçen gün elma boğazına kaçtığı için vefat eden 14 aylık bir bebiş vardı. Çok çok korkuyorum ben elma, armut, muz gibi meyvelerden. Dikkat edin mutlaka. Biraz yumuşatmakta fayda var çiğneyeceği kadar...

7.disimiz cikiyor azi disleri cikinca mj iyice öğütmeyi ogrenir kayinvalden surekli yutmayi ogrenemedi bu cocuk cignemeyi bilmiyor cok zayif diye laf ediyor bende acaba eksiklik mi var yanlis mi yaoiyorum diye uzuluyorum tavada yumurta ispanak pilav makarna yiyebiliyo elma havuc tarzi seyleri de parcaliyo ama yutmuyi bu ara oyun yapti kendine tukuruyo yutmuyo cubuk kraker cici bebe isiriyo yiyo ama et kofte yemiyo ya patatesle ezip karistiriyorun yada ince ince dograyip corba pilav yaninda yedirmeye calisirum zaten cok istahsiz yemiyo ben nerde yanlis yapiyorum :KK43:

katı gıdaya 7-8 aylıktan itibaren minik minik geçilebilir. iyi haşladığınız sebzeleri çatalla ezerek küçük küçük yedirebilirsiniz. aslında yaşını geçmiş eline ne versen (kuruyemiş hariç) yiyebilir. biraz geç kalınmış ama kısa sürede çözebilirsiniz. korkunun ecele faydası yok.

Arka dişler çıkınca biraz daha rahat oluyor. Ben 6. Aydan itibaren klasik usül yaptım ama hep pütürlü verdim. Bir yaşına kadar bulgur pilavı ve köfteden çektim ne zaman versem sürekli öğürüyordu korkuyordum şükür artık sıkıntısız yiyor. Azılar çıktığından beri ha onda da hala köfteyi bütün vermiyorum benim ki hepsi ağzına giriyorsa hepsini sokar :)

Her çocuğun çiğnemeyi öğrenme zamanı farklı. Evet bazısı geç becerebiliyor bu işi. İlk cocugumda hiç sıkıntı yaşamadım. 9 aylık kuşbaşı etli patates yemeğini çok rahat yerdi. İkincide malesef üç yaşında tam olarak çiğnemeyi öğrendi. Sürekli kusardı büyük lokma olursa ya da yutamazsa. Kıymayı püre yapıp çorbalarına katıyordum ben de. Başkalarını takmayın. Çocuğunu en iyi anne tanır. İçinizden nasıl geliyorsa öyle davranın.

cocuk 8.ayda baslar kofte balik yemeye
agizdaki dis sayisi onemli diil
kizimin 2 tane disi vardi 8 aylikken gayet guzel yiyordu kofteyi
neden siz bu kadar gec basladiniz vermeye anlamadim ben

Kaç aylık olduğu değil buşunduğu aşama önemli,
Yavaş yavaş alışacak, siz eğer daha öncesibde vermedi iseniz daha geç başlayacaktır.
Hep normal yediğinden biraz büyüterek verin, ona alışınca biraz daha büyütün, 14 aylık olduğu ve azı dişler çıktığı için artık püreleri bırakın.

Benim oğlum da 14 aylık, yiyemediği bir şey yok. Ama ek gıdaya başladığından beri pütürlü besleniyor diyebilirim, ve blw deki gibi daha çok kendisi besleniyor

cocuk 8.ayda baslar kofte balik yemeye
agizdaki dis sayisi onemli diil
kizimin 2 tane disi vardi 8 aylikken gayet guzel yiyordu kofteyi
neden siz bu kadar gec basladiniz vermeye anlamadim ben

Benim sıpaların dişleri çok erken çıktığı için ben bunu bilmiyordum, dişsiz çocuk yiyemezmiş gibi geliyor.

Benim sıpaların dişleri çok erken çıktığı için ben bunu bilmiyordum, dişsiz çocuk yiyemezmiş gibi geliyor.
ama doktor yonlendiriyor zaten
bebek 1 yasina girene kadar her ay doktor kontrolune gitmek zorunda , saglik ocagi doktoruna bile gitse beslenmeyle ilgili bilgi veriyorlar
bizim doktorumuz 6.ay bittiginde hafta hafta yazdi verdi ne yiyecegini
o yuzden anlam veremedim 8.ayda kofte yedirmeye baslamamasina

Çok yanlış yöntemler ... ilk aşamalarda püre tarzı şeyler yedirme kısmına tamam ama öyle yemeye sürekli olarak alışnca çocugun çiğneme alışkanlığı gelişmyo emin olun katı şeyleri verdiğiniz zaman da yutacaktr arkdsmn kızndn biliyorum geç kalmissinz. ..

Sekizinci ayda katı gidaya geçmesi gerekmiyor mu. Şu anda onun et, balık, tavuk dahil olmak üzere pek çok şeyi yiyebilmesi gerekiyor. Bence siz şu ana kadar biraz cek8ngen davranmışsınız. Ama geç değil. Bu arada doktorunuz ne diyor.

Bebeginiz robot çocuğu değil bu olumlu bir şey. Köftesi sevmiyor da olabilir. Arkadaşların dediği gibi ezin 15 gün sonra tekrar deneyin

Back
X