Oglum

insallah oglum icin haftaya randevu alacam doktordan.Tesekkur ederim onerileriniz icin.

Dra gösterin rahat edin tabi. Dikkat testleri varmış yapılsın belki dikkat eksikliği vardır. Biz burda bişey diyemeyiz en iyi siz tanıyorsunuz. Ama arada bakıyormuş yoktur inşallah bişeyi
Insallah bise yoktur.cok hareketli bir bebek verdigim komutlari iki kere soyluyorum bebek oldugu icin bunu normal goruyordum.haftaya ilk isim doktora goturmek olacak

15 aylik kizim saydiginiz hic birseyi yapamiyor.Sadece arada ismine dönüp bakiyor ve bunun bir sorun oldugunu asla dusunmuyorum.Kimisi 10 aylikken yurur anne baba der soylenilenleri anlar kimisi bunlari anca 2 yasinda yapar.Eften püften konular aciyorlar demissiniz ama sizinki de o konulardan biri olmus.Oglunuzun masallahi var kesinlikle tedavinize devam edin aksi takdirde bu takintilariniz cocugunuzun gelisimi uzerinde olumsuz etkiler olusturabilir

Tesekkur ederim cevap verdiginiz icin.ismine bakmasini doktorlar onemsiyor o yuzden bende buna takildim ki ben okb hastasiyimm .bu yuzden oglum icin endiselendigimden bahsetmek istedim icimi dokmek istedim cevremde brine bahsettigim zaman beni anlamiyorlar o yuzden sizlerin beni anlayacagini dusunmustum ilk anneligin verdigi evham da var.sacma gelmis olabilir saygi duyuyorum.

Anormal birşey göremedim ben açıkçası. Siz neden tedavi görüyorsunuz
Benimki bezini çöpe atmıyor

Ama iyiliginiz icin soyluyorum gercekten.14 aylik bir bebekten cok fazla sey bekliyorsunuz.Ben napiyim kizim 15 aylik daha yeni yurumeye basladi.Yerden kendi kalkamiyor hala kendi dogrulamiyor bile dr. hic birseyi yok tembel bir cocuk o kadar dedi.Bebek bu seslenirsin bazen işine gelir bakar bazen duymamazliktan gelir.Kuzenimin kizi neredeyse 2 yasindaydi birakin ismine bakmayi goz temasi bile kurmuyordu.Şimdi 3 yasinda ve ingilizce sarkilar söyluyor.Tekrar diyorum oglunuzun masallahi var durumunuz da sıkışık sanirim illa goturucem dersenizde devlete goturun ne diyeyim.Çocugunuzun hicbir seyi yok bence

Bence sen evham yapmışsın. Benim kızım 2 yaşında ilk kelimelerini söyledi. O yaşta şarkı söyleyen çocuk bile oluyor. Hiç endişelenmedim. Oğluna faydan olmaz böyle yaparsan.

20 aydan önce çocuğun tam öğrenme yetisi gelişmiyor..Sakin olun korkulacak birşey yok birkaç ay sonra öğrenme yetisi tam olarak geliştiğinde çevresiyle etkileşim içinde olmaya başlayacak.Benim oğlum 2 yaşından sonra çevresiyle etkileşime başladı eğer sesli işaretlere tepki veriyorsa sorun yoktur şayet tepkisizlik varsa bir kbb uzmanın başvurunuz

Bence sen evham yapmışsın. Benim kızım 2 yaşında ilk kelimelerini söyledi. O yaşta şarkı söyleyen çocuk bile oluyor. Hiç endişelenmedim. Oğluna faydan olmaz böyle yaparsan.
Haklisiniz ben konusmasina falan takilmiyorum baska bebeklerle de kiyaslamiyorum sadece birisi seslendiginde ismine bakmamasi beni kotu hisettirdi.haklisiniz belkide inatlastik bu konuda

14 aylık bebek Emziğe ne demeli ?nerdeyse bütün bebekler memme diyor. Abartıyorsunuz siz gerçekten.

Haklisiniz ben konusmasina falan takilmiyorum baska bebeklerle de kiyaslamiyorum sadece birisi seslendiginde ismine bakmamasi beni kotu hisettirdi.haklisiniz belkide inatlastik bu konuda
Benim küçük olanda bakmazdı , bilerek isteyerek bakmıyor. Hala da öyle seslen seslen yeri gelir cvp vermez .O anda başka bişey söyleyin bakın nasıl tepki verecek.

cevrenizin sizi anlamamasi normal cunku oglunuz gayet saglikli , burdaki kadinlarin da cogu anlamadi sizi farkindaysaniz , tekrar yaziyorum kendi iyiliginiz ve herseyden once oglunuzun iyiligi icin tedavinize devam edin , cocugunuzu da bir pedagoga goturun belki isin uzmanindan sorun olmadigini duyunca iciniz rahatlar
hatta sizin anlattiklariniza gore oglunuzun gelisimi onde bile gidiyor , sahip olduklarinizla mutlu olun , kendinoze bol bol telkinde bulunun
sizinki gibi bir hayat hem kendinize zor hemde cevrenizdekilere en xok da oglunuza zor

Yazdiklariniz benim yüreğime su serpti.Benim bebeğimin kaba motor gelişimi geri.Bir kaç Dr a gittik.Tabi prematüre bir inşaallah bir şey çıkmaz.Sadece tembeldir.

@Kestanesekeriiim benim ikizlerimin yaptıkları birbirlerinden o kadar farklı ki..Görseniz, taban tabana zitlar.Her bebeğin gelişimi çok farklı seyrediyor.Bebeginiz çok normal geldi bana.

14 aylik cocuk ismine tepki veriyo muydu ya? Unuttum hepsini..

14 aylık bebek Emziğe ne demeli ?nerdeyse bütün bebekler memme diyor. Abartıyorsunuz siz gerçekten.
siz o konuyu anlamamissiniz orda oglumun cok fazla emzik istediginden bunun onun dis yapisina ve dil gelisimine etkisi olacakmi diye sordum.ondan bahsetmistim memme demesine takilmadim yani.bu arada haklisiniz her cocugun gelisimi farkli ama hayatimizda otizm ve hiperaktivite diye bibgercek var ve ben hastayim takinti hastasiyim belki de bosuna evham yaptim ama yine de ihmal edilmemesi gerektigini dusunuyorum cunku erken teshis bu hastaliklarda cok onemli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki de sadece bakmak istemiyor. Bazen bakıp bazen ve bakmaması bunu düşündürdü.

14 aylik cocuk ismine tepki veriyo muydu ya? Unuttum hepsini..
Uzmanlar 8 aylikken ismine bakar diyor 1 yasinda isme bakma gelismeli diyor ama her cocugun gelisimi farkli ben 14 aylik oldugu icin endiselendim birazda takintili bi insan olunca isin icinden cikamadim

Hastalik dememeliydim cunku otizm ve hiperaktivite hastalik degil bana gore kisilik yapisi yanlis ifade ettim.duzeltmek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…