- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.035
- 598
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Oyy gecmis olsun kuzuya da size de
Moral en buyuk ilac sikmayin caninizi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Öyle mi diyorsunuz? Ama hepimizde bu hastalık var. Alerji olabileceğini hiç düşünmedim. Çok sağolun bu arada/ inşallah o iyileşsin de ben de bi iki serum yer iyi olurum.
Çok sağolun. İnşallah geçecek benimki bir de küçücük doğdu o yüzden bağışıklığı çok daha düşük![]()
Kaç gündür oğlum da ben de hep hastayız. Gribiz öksürüyoruz. Doktorumuz her gün ciğerlerini dinliyordu ciddi bir şey olmadığı sürece ilaç tedavisi vermiyordu. Ama bugün öksürüğü daha da artınca hastaneye yatış verdi. Kan aldılar falan içim paramparça. 45 günlük daha ya. Bu mikrobu nerden kaptı bu bebek anlam veremiyorum. Ki ben maske takıyorum.
En az 3 gün yatacağız.Dua edin de iyileşsin ilk bayramını evinde geçirsin kuzum. Hastane köşelerinde olmasın. Çok moralim bozuk.
Allah herkese şifa versin. Ben de çok kötü öksürüyorum. Boğazım o kadar tahriş oldu ki konuşamıyorum bile. Sabah boğulacaktım nerdeyse. Doğumdan sonra başımıza gelmeyen kalmadı.
Burdan yeni doğum yapacaklara söylüyorum. Ağustosun en sıcağında da doğum yaparsanız sakın sakın ince şeyler giymeyin, sakın çorapsız durmayın. Lohusa kadın çok çabuk hasta olurmuş bilemedim. Ciğerlerim ağrıyor. Azıcık hava alsam sanki öleceğim. Doğumdan sonra aşırı ter oluyor ve o ter de hastalık yapıyor. Dikkat edin. Aman çok dikkat edin. Bize de dua edin lütfen![]()
Geçmiş olsun,acil şifalar.
Annem lohusanın mezarı 40 gün açık kalır der hep. Cidden hastalığa çok yatkın oluyor bünye o dönem,dikkat etmek gerek.
Rabbim beterinden saklasın. İnşallah bir an önce toparlar evinize geçersiniz.
Ne alakası var yahu. Niye kötü niyetle yazayım. Bana da söylendi bu,halk arasında çokça da kullanılır,lohusa depresyonunu dibine kadar yaşamış biri olarak,he he dedim geçtim bunu duyunca.:)) kötü niyetle yazdığınızı hiç düşünmedim ama ilahi siz...
Lohusa birine böyle bir şey söylemeyin sakın, kimisi evhama yatkın oluyor. Bu bir teselli cümlesi degil, endişe cümlesi :)
çok teşekkürlerÇok geçmiş olsun. Allah dermansız dert vermesin yeter ki üzülmeyin. Bunların hepsi geçer.
Sağolun çok teşekkürler.Oyy gecmis olsun kuzuya da size de
ilk defa duydum inanın böyle bir şeyi. Ama bol sıcak şeyler tüketiyorum iyi gelir inşallah.Çok geçmiş olsun. Bizim burda lohusa kadına kaynar diye bir karışım var ondan iciriliyor. Hem sütü olsun diye hem de çabuk iyilessin diye. Eğer bulabilirsen ondan al iç boğazına da iyi gelir. Eğer emziriyorsan bebeğin için de en iyi ilaç anne sütü. Sen yediğine ictigine dikkat et ki ona da faydan olsun. Acil şifalar versin Rabbim.
İnşallah çok teşekkürlerİyilessin de cok bayramlar görsun minnos :)
İnşallah. Evet onu ben de duydum da geç duydum. Annem hep iyi giyin dedi ah dinleseydim keşke anneciğimiGeçmiş olsun,acil şifalar.
Annem lohusanın mezarı 40 gün açık kalır der hep. Cidden hastalığa çok yatkın oluyor bünye o dönem,dikkat etmek gerek.
evet buhar veriyorlar antibiyotik veriyorlar. Bakalım ben de bir alerji testi yaptıracağım inşallah. Teşekkürler inşallah ya.Buhar tedavisi goruyor mu? Ventolin ya da pulmicort? Benim esim ve ogluslarda dogumdan beri var bu ama bende 30 yasimdan sonra cikti saka gibi. Belki sizinki de oyledir. Tekrar gecmis olsun insallah bayrama kadar atlatirsiniz..
Çok geçmiş olsun, Allah şifa versin ikinize de.
Ama bünye meselesi. 2 lohusalığımda da herkes sütün üşür diye beni sıcaktan fazla bunalttı.
hastalığınızın çorapla yada sırtınıza atılacak şalla alakası yok :) ilk haftadan sonra yalnız kaldım ve klima altında tshirt le lohusalık geçirdim.
Üzmeyin kendinizi. Daha çok bayramınız olacak.
Öksürük için erimiş tereyağ ve pekmez karıştırıp tuketebilirsiniz :) Benim küçüklere iyi geliyor epey, hem de zararı yok sütünüze veya bünyenize :)
İnşallah ya çok teşekkürler.Çok geçmiş olsun
Herşey insanlar için,herşey gelir geçer kendini darlama hayırlısıyla toparlanır bebekler bizden daha güçlüler
Geçmiş olsun,acil şifalar.
Cok gecmis olsun.iyilesir insallah hemencecik sıkmayin canınızı.bu arada küçücük demissiniz kac kg doğdu bebeginiz?Çok sağolun. İnşallah geçecek benimki bir de küçücük doğdu o yüzden bağışıklığı çok daha düşük![]()
Benim annemde az söyleyip darlamadı beni. Ben sicaktan fenalaşırken gelir üzerime giymem için birşeyler verirdi,o da anne işte ne yapsın,ben ağlarım yavruma yavrum ağlar yavrusuna hesabı.Bizde de en baba laftır bu
Batmanın 50 derece sıcağında annem çorap mı giydirmedi sırtıma tülbent mi koymadı
Bende siirtteyim ve burasi cayır cayır yaniyo suan.daha felaket sıcaklar gelmedi 15 gune kadar gelir.o zaman napicam bilemiyorum.klima carpiyo beni.hamilelikte nasil carpar kim bilir.suan vantilatorle idare ediyorum ama oda fayda etmeyecekBizde de en baba laftır bu
Batmanın 50 derece sıcağında annem çorap mı giydirmedi sırtıma tülbent mi koymadı
Size de çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Benim derdim bayramı evde geçirmemek değil oğlumun rahatsızlığına içerlemek biraz. Tabiki bin Şükür. Ama ben de hamileyken çok zorluklar yaşadım. Hastane hastane gezdim. Bebeğim küçük doğdu ki doğumum başlı başına bir travmaydı, o küçücük bedenine eko çekildi. Bin şükür hiçbir şeyi çıkmadı. Ama ben lohusa depresyonuna girdim maalesef. Hala çıkamadığım için tepkilerim aşırı fazla olabilir.Bence derdiniz bayramı hastane köşelerinde geçirmekten ziyade evladınızın bir an önce sağlığına kavuşması olsun. Bayramı hastanede geçirmişsiniz geçirmemişsiniz bu tamamen teferruat. Bayram gelmiş neyime hesabı yani.
Bu konuda bu aralar çok hassasım 1.5 aydır hastane köşeleri diye tabir ettiğiniz yerdeyiz. Çok önemsenilen bayram bize yok...
4 günlük bir süre zarfı bu durumda hiç birşey.
Bu halde insan bayram seyran düşünemiyor bir an önce sağlığına kavuşup çıkmak istiyor. Zira bu bayram da bize haram oldu artk zaten.
Yani demek istediğim durumu çok daha ağır olup aylarca hastanede yatanları düşünürseniz halinize şükredip bayramıda hastanede geçirmeseydik bari diye düşünmezsiniz en azından.
Bu arada minik kuzu inşallah sağlığına bir önce kavuşur toparlarsınız her ikinizde. Geçmiş olsun...
Sağolun teşekkür ederim. 2,500 doğdu hastaneden 2400 ile taburcu olduk. Boyu da uzundu bu yüzden çok çok zayıftı.Cok gecmis olsun.iyilesir insallah hemencecik sıkmayin canınızı.bu arada küçücük demissiniz kac kg doğdu bebeginiz?
Size de çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Benim derdim bayramı evde geçirmemek değil oğlumun rahatsızlığına içerlemek biraz. Tabiki bin Şükür. Ama ben de hamileyken çok zorluklar yaşadım. Hastane hastane gezdim. Bebeğim küçük doğdu ki doğumum başlı başına bir travmaydı, o küçücük bedenine eko çekildi. Bin şükür hiçbir şeyi çıkmadı. Ama ben lohusa depresyonuna girdim maalesef. Hala çıkamadığım için tepkilerim aşırı fazla olabilir.
Sizin neyiniz var? Allah şifa versin.
Toparlanir kisa zamanda.bebekler cok çabuk büyüyup kilo aliyorlarSize de çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Benim derdim bayramı evde geçirmemek değil oğlumun rahatsızlığına içerlemek biraz. Tabiki bin Şükür. Ama ben de hamileyken çok zorluklar yaşadım. Hastane hastane gezdim. Bebeğim küçük doğdu ki doğumum başlı başına bir travmaydı, o küçücük bedenine eko çekildi. Bin şükür hiçbir şeyi çıkmadı. Ama ben lohusa depresyonuna girdim maalesef. Hala çıkamadığım için tepkilerim aşırı fazla olabilir.
Sizin neyiniz var? Allah şifa versin.
Sağolun teşekkür ederim. 2,500 doğdu hastaneden 2400 ile taburcu olduk. Boyu da uzundu bu yüzden çok çok zayıftı.
Ya çok üzüldüm, çok büyük geçmiş olsun, Allah şifa versin. Gerçekten insan ne zaman başına ne geleceğini bilmiyor. Çok şükür ki Allah onu size bağışlamış. Bu yönden bakmak çok önemli, çok zor ama yaşadığı için şükreder insan tabiki. Allahım beterinden korusun inşallah. Hamilesiniz o kadar üzülmeyin, bebeğiniz hisseder inanın. Doğduğunda da sizin yaşadığınız stres ona yansır. Çok huysuz olur. Ben şu hayatta tek bir şeyi anladım ki her şeyin başı sağlık. Allah kimseyi sağlığından etmesin.İşin ucunda bebek olunca bir de bu bebek evlat olunca insan çok daha hassas oluyor evet farkındayım. İnşallah kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz allah yardımcınız olsun ufacık bebek insanın içi parçalanıyor.
Öyle berbat bir süreç ki buna da şükür diyecek haldeyim artık.
Eşim baya büyük bir trafik kazası geçirdi otobüsle kaygan yolda kontrolü kaybedip aracı devirmiş. Sol Omuz, kol bilek parçalı kırık. Çenesi 4 yerinden kırık, boynundan kürek kemiklerinin altına kadar omurilik kırık , kaburgaları kırık sürüklenmeden kaynaklı çok fazla doku kaybı ve ezilmesi var akciğerlerinde hava kaybı oluşmuş sönme vardı.
1 hafta yoğun bakımda kaldı. Aklımızın ucundan dahi geçecek bir olay değil, inanılmaz şok olduk.
2 yıllık evliyiz Bir yandan hamileyim , bir yandan ramazan olduğu gibi hastanede geçti artı bayram da yok bize. Üzerine kardeşinin bebeği karnında öldü.
Çok çok ters bir zamandayız. Herşeyi üst üste yaşadık.
Yürüyebildiğini gördükçe, toparlandığını gördükçe konuşabildiğini bilincinin açık olduğunu gördükçe buna da şükür diyorum. Artık bu halimize dahi şükrediyorum.
Rabbim kimsenin sağlığını elinden almasın çok zor.
İnşallah, umarım siz de sağlıcakla kucağınıza alırsınız.Toparlanir kisa zamanda.bebekler cok çabuk büyüyup kilo aliyorlar