Oğlum..

Serenad5

Canım oğlum..
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2016
3.900
7.090
158
Slm kizlar...20 aylık bi oğlum var..anne mama dısında bi sey demiyor daha önce baba diyordu şu an onu da demiyor..dediğim her seyi anlıyor komutlarımı yerine getiriyor..süt istediği zaman biberonunu veriyor git odana uyu diyorum gidiyor,bütün organlarini gösteriyor,göz temasinda sıkınti yok..köpek ve inek sesi çıkariyor,çocuklarla oynuyor..saklanbaç falan oynuyor benden saklanıyor onu bulmayayim diye bulunca seviniyor,yabancılardan çekinme durumu yok aksine çok sevecen..beni konuşmaması düşündürüyor...siz ne düşünüyorsunuz..

Çok geç değil ki konuşması için.

Her çocuğun gelişimi farklıdır. Oğlum çok erken konuşmaya başladı, 20 aylıkken gayet güzel konuşuyor cümle kuruyordu ama motor becerileri zayıftı. Şimdi 4 yaşında, yaşıtlarına göre hala öyle.

20 aylık bir çocuk için normal, her çocuğun gelişimi farklıdır, çevredeki yaşıtlarıyla kıyaslamayın, bazı çocuklar yaşına girmeden yürür konuşur bazı çocuklar daha geç, 2 yaşına kadar normal kabul ediliyor diye biliyorum ama içiniz rahat etsin istiyorsanız bir uzmana gidin.

4 yaşına kadar normal kabul edilir. Geç konuşmuş değil henüz. Çocukların gelişimleri farklıdır kimseninkiyle kıyaslamayın. Çocuğun anlattığınıza göre bir sıkıntısı yok. Dert etmeyin. Bol bol konuşun kitap okuyun yaşıtlarıyla vakit geçirsin. Bir anda konuşmaya başlayacaktır merak etmeyin. Ben üç buçuk yaşına kadar konuşmayıp sonra bir anda uzun uzun konuşan çocuklar gördüm. Canınızı sıkmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…