- 16 Haziran 2013
- 1.098
- 852
- 123
- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Ben de çok üzülüyorum hastalığı nedeniyle çok dışarı çıkamadık daha yeni yeni park vs.götürüyoruz ama katılmak istemiyor malesef inşallah biz de düzeliriz teşekkür ederim.Ben de öğretmenim ve içim acıdı okuyunca gerçekten zor bir durum çocuklu aileler görüşüyor musunuz?Benim oğlum da yaptı bir dönem çocuklar oynarken o kenarda duruyordu daha sonra benimle ve annesiyle sürekli çocuklu ortamlara girdi tabi biz hep yanındayız hatta çocuklarla iletişim kuramadığı zaman ben yanlarına gidip hadi hep birlikte oyun oynayalım diyordum bana da güvenerek çocuklarla iletişim kurmaya başladı şimdi kendisi girdiği ortamda arkadaş buluyor hemen
Ben de çok sosyal biri değilim bu seneye kadar oğlumun hastalığından dolayı dışarı çıkamıyorduk ben de evde vakit geçirmeye alıştım sanırım omurilik, bağırsak ve mesane hastası oğlum.Teşekkür ederim önerileriniz için.Sizinle beraber sosyalleşmesini daha da artırsanız? Ev ziyaretleri,tiyatro,arkadaşlarınızın çocukları varsa onlarla daha sık görüşmek vb.icinde sizin de olduğunuz kalabalik ortmlar...Buyugu değil de ufağı biraz çekingen benim,bu saydıklarım ise yarıyor.4-5 gun evden cikmasak basa sariyoruz gerci:) Hastaligi nedir bu arada,geçmiş olsun.
İnşallah amin olsun dualarınıza sağolun.Sizin konularınızı biliyorum. Sorununuzla ilgili bir şey diyemeyeceğim ama umarım tüm sıkıntılarınız bir an evvel biter ve bundan sonra oğlunuzla birlikte çok mutlu ve huzurlu bir hayat sürersiniz.
Benim sınıfımda dışarı kaçıyor dinlemiyor agresif, sinirli ve inatçı bir çocuk idare istemedi sınıfıma almamı dinlemediğini görünce anneden pek öğretmen olmuyor anlayacağınızSizinle aynı sınıfta olsa ?
Canım ya sizin konularınizi biliyorum. Cocugunuz zor zamanlar geçirmiş. Şu an yaşadıkları normal.Randevu almaya çalışıyorum alamadım işin açıkçası dr lardan bıktı usandı artık çok korkuyor hepsinden
Bu sene daha iyi önceki senelere oranla bir de şu okul sorununu çözersek daha iyi olacak teşekkür ederim.Canım ya sizin konularınizi biliyorum. Cocugunuz zor zamanlar geçirmiş. Şu an yaşadıkları normal.
Şimdilik durumu nasıl?
İnşallah teşekkür ederim.İyi bir pedegog bu işi çözer diye düşünüyorum. İçine kapanmış ama onu dış dünyaya açmak için destek almanız lazim
Araştıracağım, yardımınız için teşekkür ederim sağolun.Hocam oğlunuzun yaşadıkları hiç kolay şeyler değil.Eski konularınızı okumuştum.
Okulda da zorlanması normal.
Zaman ve sabır gerekiyor.
Bununla birlikte oğlunuzun hem geçirdiği travmayı iyileştirmek hem de okula uyumunu desteklemek için size 'oyun terapisi' öneririm.
Alanında uzman ve oyun terapisti uygulama yetkisi olan bir çocuk psikoloğu araştırın.
Not:Erken çocukluk uzmanıyım.
25 kişilik bir sınıfta birebir ilgi zor fakat yine de öğretmeniyle konuşacağım teşekkür ederim.Bazi cocuklarin mizaci nasilsa oyle gidiyor.Benimki de okula cok zor alisti zaman lazim.Siz de bir takim saglik sorunlari sebebiyle biraz daha anlayis gosterip sakin olmalisiniz ben de egitimciyim.Belki 1 yil boyunca o sekilde olacak olsun sabirli olun sorunlu bir cocukmus gibi dusunmeyin sevgi ile sefkatle yasi buyudukce uyum saglar.Ögretmenine guven duymasi onu sevmesi gerekiyor biraz ozel ilgi gosterebilse ogretmeni aslinda sureci hizlandirir.
Sanslisiniz ki sizle ayni okulda.Bunun kiymeti paha bicilemez.Bikmadan usanmadan onu zorlamadan birakin istedigi gibi davransin bir sure sonra diger cocuklar gibi davranacaktir.Ögretmeni de severse hizla alisacaktir.25 kişilik bir sınıfta birebir ilgi zor fakat yine de öğretmeniyle konuşacağım teşekkür ederim.
Kesinlikle iyi bir pedagog ve oyun terapisi cocugunuza çok iyi gelecektir. Kesinlikle işinin ehli özel bir pedagog a gidin lütfen çünkü sigorta pek fazla ilgilenmiyor.Herkese merhaba.Oğlum 5 yaşına girecek az kaldı.Doğuştan farklı rahatsızlıklarla doğduğu için 4 ameliyat geçirdi.İstediğim gibi bir bakıcı bulamadığım için ve iki senedir bakıcılardan muzdarip olduğum için bu sene kendim öğretmenlik yaptığım devlet anaokulunda farklı bir sınıfa kaydettirdim.İlk günler evde severek yaptığı etkinlikleri bile okulda yapmak istemedi.Ben öğretmeni yardım istediği için yarım saat yanına gidip oğluma ısrar edince ve etkinliğini birlikte yapınca cesaretlendi alıştı yapıyor fakat hâlâ serbest oyun saatinde kenarda duruyor, öğretmeninin öğrettiği oyunlara katılmıyor kenarda izliyor, şarkıları söylemiyor, parmak oyunu vs. hiçbir şeye katılmıyor.Yıllardır bir sürü öğrencim oldu hepsine çözüm buldum aalıştırdım, korkularını kırdım vs. vs. kendi çocuğuma gelince kitlendim, terzi kendi söküğünü dikemez misali.Babasıyla yaşadığımız sorunlar ve hastalığı özgüvenini bitirmiş oğlumun.Ne oyuncaklar ne de diğer çocuklar ilgisini çekmiyor.Konuşmaktan çekiniyor halbuki bizle çok güzel konuşuyor.Var mı bana bir öneriniz.Allah a emanet olun.
Okul öncesi dönemde kazanma dıygusu, dolayısıyla hırs ve rekabet içeren takım sporlarındansa jimnastik veya yüzme gibi bireysel sporlar daha uygun olur.Sağlık durumuna uygun bir takım sporu iyi gelebilir, aynı yaştaki kızıma spor ve müzik özgüvenini kazanmada çok yardımcı oldu
Bilmiyorum öğretmeni de dahil diğer arkadaşlarım aynı okulda olmamızın onu olumsuz etkilediğini söylüyor senin varlığına güveniyor dediler fakat farklı bir okul şimdilik imkansız bizim için hastalığından ötürüSanslisiniz ki sizle ayni okulda.Bunun kiymeti paha bicilemez.Bikmadan usanmadan onu zorlamadan birakin istedigi gibi davransin bir sure sonra diger cocuklar gibi davranacaktir.Ögretmeni de severse hizla alisacaktir.
Bugün araştırdım pedogog işini en kısa zamanda götürmeyi düşünüyorum inşallah.Kesinlikle iyi bir pedagog ve oyun terapisi cocugunuza çok iyi gelecektir. Kesinlikle işinin ehli özel bir pedagog a gidin lütfen çünkü sigorta pek fazla ilgilenmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?