- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- 248
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Benim oglumda yaz basinda sunnrt olmustu ayni yasta. Bir yaz cikarmadi sunnet kulodunu. Nereye gitse onu giydi. Korkusundan merhemini bile surdurmedi oyle iyilesti gitti. Ama cok cektirdi bebekliginďe yaptirmadigima bin pisman oldum.
O zaman annesi olarak onunla başbaşa bir konuşun.Çocuğunuzu karşınıza alıp diyin ki sünnet olmak demek pipiyi kesmek demek değil oğlum.Ucundaki bir deri parçasını alıyorlar böylece ileride idrarını yaparken daha iyi olacak evlendiğinde cinsellik anlamında iyi olacak vs. gibi anlatın.Merak etme büyüyecek nasıl ki ayak numaramız biz büyüdükçe büyüyor,vücuttaki organlarda öyle zamanla tabiki büyüyecek deyin.
Kendisinden 1 yaş büyük kuzeni de oğlumdan 2 gün önce sünnet oldu, onunla konuştular. O artık ben sünnet kilodumu çıkardım hiç acımıyor çünkü iyileşti diye anlattı oğluma. Dayısıyla konuştu dinliyor o an ikna olmuş gibi ama sonrasında yine aynı.
sünnet olma durumunu kimlerle paylasmistiniz ziyarete gelen oldu mu
belki o ziyaretler esnasında onu etkileyecek konuşmalar ya da temaslar olaylar yaşanmış olabilir mi
Öyle çok gelip giden olmadı 3-5 kişi çok yakın akrabalar onlarda. Onların yanında da sünnetle ilgili bir konuşma olmadı öyle hayırlı olsun vs. gibi şeyler konuşuldu. Ama bilemiyorum tabii ki ben mutfaktayken filan bir laf geçtiyse çünkü kulağı son dönemde sürekli konuşulanlarda hafızasına kaydediyor resmen.
bazi patavatsiz aile bireyleri saçma şakalar yapabiliyor acaba onlardan mi etkilendi diye dusundum
inşallah cozersiniz
o kadar etkilenmiş ki dersleri bile
bence hiç beklemeden Pedagog a gidilmeli ya da çocuk psikoloğuna
geleceğini de etkiler
Kiyamam ya ama ufaktanda guldurdu beni ufaklik simdide kuculdu diye dusunuyor.
Kesinlikle pedagog destegi alin ileriye tasinmadan durumu belliki cok etkilemis kendisini.
Bir tek küçük abdestini yaparken yenisini beğeniyormuş, adını yeni p...m koydu. Yenisiyle daha güzel yapıyorum diyor arada da. Hem memnun hem memnuniyetsiz kuzum.
Bu yaşlarda Sünnet olan erkekler birbirleriyle bunu konuşurlar. Hatta bu onlar için gurur kaynağı olabilir. 'Ben sünnet oldum, erkek oldum' gibi. Bu daha çok ailenin tutumuyla da ilgili. Çocuk böyle pışpışlanırsa arkadaşlarına da bunu yansıtıyor. Kendi aralarında bunu konuşuyorlar ve birbirlerine gösterebiliyorlar. Birinin olumsuz yorumu örn: 'oğlum bu ne hiç kalmamış ya' sözü diğerini Üzebiliyor. Ancak bu da geçiyor. Bu süre zarfında böyle bir tepki aldıysa sünnet iç çamaşırını kullanarak kendini korumaya almış olabilir. O bölgeyi kendine ait hissetmemiş olabilir. Algısı orada yoğunlaşmış olabilir. Evde bir müddet siz de ısrar ettikçe iş inada binmiştir. Ben ailede, kardeşte bir değişiklik yoksa ciddi bir durum olduğunu düşünmüyorum. Yapmanız gerekeni yapmışsınız. Bu konuda kendi haline bırakın, merak ettiğin bir şey var mı oğlum diye bile sormayın. Zamanla unutsun bu olayı. Sınıf içindeki durumu için de gerekli müdahaleyi yapmışsınız. Ev içinde normal hayatınıza devam ettiğinizi anlasın, hassaslaşmayın, paniklemeyin hisseder. Ve dikkati sürekli üzerine çekmeye çalışabilir. Öğretmeni de bence gereksiz üzerine gitmiş. O kadar duygusal bir diyaloğa lüzum yokmuş 'beni mi sevmiyorsun vs' öğretmeni ile birlikte işbirliği içinde olup, oğlunuzu çeşitli oyunlarda ve derslerde yapabileceği şeyler vererek takdir etme yoluna gidin diyeceğim ama bunun için öğretmeninin de bu kafada olması gerek. İnanın büyük bir sorun değil. Zamanla geçecek.
Yaaaa alem her acidan yenisi iyi oglum kotu olsa yaptirirmiydik diye konusun.O deri zevk veriyor diye biliyorum acaba onu kaybetti diyemi uzuluyor.
En guzeli hatirlamadigi yasta yaptirmak demekki.Umarim bir an once atlatirsiniz bu durumu.Tam olarak anlatmıyor oysa ki gerek benimle gerekse babasıyla ya da ablasıyla her şeyi konuşabilen bir çocuktu şimdi sünnet konusunda konuşmak istemiyor çok fazla bizde ısrar etmiyoruz artık. Ama uç kısmı açıyacak diye korkuyor özellikle oysa kendisi de dişiklerin yanlarda olduğunun kendisi de farkında.
En guzeli hatirlamadigi yasta yaptirmak demekki.Umarim bir an once atlatirsiniz bu durumu.
Aslında çok da kafaya takılacak bir şey değil:) gülümsedim. Sünnet çocuk gelişimciler tarafından da en çok bu yaşta desteklenir. Çünkü cinsel kimliğini tanımaya başlamıştır, o bir erkektir. İnanın benim yeğenim 1 yıl geçmiş olmasına rağmen hala bu konuda şikayet eder. Ayyy acıdı, banyo yaparken su değdirme vs gibi. Biz çoğunlukla yav he he deyip geçiyoruz artık. Aile bu durumda ne kadar hassaslaşırsa çocuk da panikleyip o bölgeden algısını uzaklaştıramıyor. Sezaryen olan bir kadının bile kalbi aylarca orada atarken, minik bir çocuğun bir tarafının kesilmesi elbette kafasına takılacak. Kendinin ve kimliğinin farkında. Acıyacak diye korkuyor. Varsın korksun, istediğini giysin, istediği gibi tuvalete girsin. Bu konu ile ilgili bir şey dediğinde gülün geçin. Konuyu değiştirin. Mesela 'bugün de iç çamaşırımı görmediler' dedi, oğlum kek yaptım ister misin? Deyin. Kafasını başka yerlere çekin. Belli ki sünnet ile ilgili yeterli açıklamaları anne ve baba olarak yapmışsınız. O da farkındadır. Size net, direkt soru sormadıkça bu konuya değinmeyin. Ben öğretmenim, düşündüğüm kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım. Pedagogluk bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Panik yapmanıza gerek yok. Öğretmen olayı da biraz şans işi. okul konusunda oğlunuza zaman verin. Takibini ona hissettirmeden yapın. Gerekirse rehber öğretmene durumu anlatın. Yardım isteyin, size yapmanız gerekenleri az çok anlatacaktır öğrenciyi yanına çağırmadan. Bence çocuk çok sorguya çekilmiş. Bir daha ne öğretmeni, ne rehberlik servisi ne de anne baba tarafından sorgulanmamalı. Soğukkanlı olmak ve gözlemlemek, zamana bırakmak yardımcı olacaktır.Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Aslında arkadaşlarından gizliyor bu durumu. Yani okulda sünnet kilodunu giyindiği için belli olmasın diye üstüne hırkası ozun diye sürekli onu giyiniyor hiç çıkarmıyor ve aynada bakıyor. Her gün geliyor ve anne bugünde kimse sünnet kilodumu fark etmedi ohhh be diyor. Bir yandan da arkadaşlarının bu durumu görmesinden utanıyor. Gerçi ona arkadaşlarının sünnet kilodunu fark etmesi bir sorun değil ki oğlum, sünnet olan çocuklar bunu giyiniyor zaten muhtemelen sünnet olan arkadaşlarında giyinmiştir diye yaklaşıyorum.
Aslında çok da kafaya takılacak bir şey değil:) gülümsedim. Sünnet çocuk gelişimciler tarafından da en çok bu yaşta desteklenir. Çünkü cinsel kimliğini tanımaya başlamıştır, o bir erkektir. İnanın benim yeğenim 1 yıl geçmiş olmasına rağmen hala bu konuda şikayet eder. Ayyy acıdı, banyo yaparken su değdirme vs gibi. Biz çoğunlukla yav he he deyip geçiyoruz artık. Aile bu durumda ne kadar hassaslaşırsa çocuk da panikleyip o bölgeden algısını uzaklaştıramıyor. Sezaryen olan bir kadının bile kalbi aylarca orada atarken, minik bir çocuğun bir tarafının kesilmesi elbette kafasına takılacak. Kendinin ve kimliğinin farkında. Acıyacak diye korkuyor. Varsın korksun, istediğini giysin, istediği gibi tuvalete girsin. Bu konu ile ilgili bir şey dediğinde gülün geçin. Konuyu değiştirin. Mesela 'bugün de iç çamaşırımı görmediler' dedi, oğlum kek yaptım ister misin? Deyin. Kafasını başka yerlere çekin. Belli ki sünnet ile ilgili yeterli açıklamaları anne ve baba olarak yapmışsınız. O da farkındadır. Size net, direkt soru sormadıkça bu konuya değinmeyin. Ben öğretmenim, düşündüğüm kadarı ile yardımcı olmaya çalıştım. Pedagogluk bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Panik yapmanıza gerek yok. Öğretmen olayı da biraz şans işi. okul konusunda oğlunuza zaman verin. Takibini ona hissettirmeden yapın. Gerekirse rehber öğretmene durumu anlatın. Yardım isteyin, size yapmanız gerekenleri az çok anlatacaktır öğrenciyi yanına çağırmadan. Bence çocuk çok sorguya çekilmiş. Bir daha ne öğretmeni, ne rehberlik servisi ne de anne baba tarafından sorgulanmamalı. Soğukkanlı olmak ve gözlemlemek, zamana bırakmak yardımcı olacaktır.
Haklısın hiç bu kadar etkilenebileceğini tahmin etmemiştim. Sünnet öncesi babasıyla konuştu ve bütün merak ettiklerini sordu öyle hazır ve cesur girdiki ameliyathaneye genel aneztesi altında yapıldı. Doktor yaşından dolayı psikolojik olarak etkilenmesin diye lokal anestezi yerine genel anesteziyi önermişti. Dün akşam da babasına baba şuna bak neredeyse hepsini kesmişler bir parça bırakmışlar offf offff baktıkça sinirim bozuluyor diye kendi kendine söylenip durdu.
Geçen gün birlikte buna benzer bir konuşma yaptık bana söylediği sen sünnet olmadın ki nereden bileceksin ne kadar acıdığını ne kadar kesildiğini diye tepki verdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?