- 19 Ağustos 2014
- 135
- 80
- 28
- 33
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
-
Kres anaokulunda cok ders goren cocuklarda bu durum oluyor. Zaten surekli egitim alicak cocuklari daha 2 yasinda baslatiyorlar ve bunaliyorlarsünnetle ilgili yorum yapmıycam ama okuldaki davranışların için bir şey sormak istiyorum çocuğunuza kendinizmi baktınız yoksa kreşe mi verdiniz?benim oğlumda aynı yaşta ve aynı sıkıntı bizde de var bir an konuyu rumuz farklı olmasa benmi actım acaba dedim .bizimki kreşte de böyle ders vs çok gördüğü için sıkılıyor o yuzden yapmak istemiyor diye düşünüyorum bu soruyuda o yuzden sordum.
Aslında doktorlar sünnetin fallik dönemden sonra yapılmasını tavsiye eder. Fallik dönem çocuğun cinsel kimliğini keşfettiği dönemdir. Bu da 7 yaş öncesidir. 10 yaş sonrası da ergenlik olduğu ve cinsel organlarda biyolojik değişimler yaşandığı için risklidir. 8 yaş bunun için oldukça uygundur.Her çocugun yapisi gelişimi mutlaka farklidir ancak yegenim doğduğunda bu konuyu uzmanla konuşmuştuk. Bize en tehlikeli yas grubu olduğu söylenmişti bu yaslarin. Çocuğu ya hicbir şey hatirlamayacagi bebeklik döneminde ya da 11 yas sonraki yani daha bilinclendigi donemde sünnet ettirmemiz tavsiye edilmişti. Yas olarak çocuğunuz travmaya çok yakin. Hatta ayni uzman erkeklerin sünnet travmasi nedeniyle ileriki yaslarda sürekli penisiyle oynama, erken boşalma, zor erkekte olma, iktidarsizlik gibi problemlerle de karailasma riskinin fazla olduğunu anlatmisti. O yüzden çocuğun geleceği için en kisa zamanda bir pedagoga başvurun.
Bu olayda da anladık ki 8 yaş uygun falan değilmiş meğerse bana büyük bir yaş gibi geldiAslında doktorlar sünnetin fallik dönemden sonra yapılmasını tavsiye eder. Fallik dönem çocuğun cinsel kimliğini keşfettiği dönemdir. Bu da 7 yaş öncesidir. 10 yaş sonrası da ergenlik olduğu ve cinsel organlarda biyolojik değişimler yaşandığı için risklidir. 8 yaş bunun için oldukça uygundur.
Bu olayda da anladık ki 8 yaş uygun falan değilmiş meğerse bana büyük bir yaş gibi geldi
Çok tatlı ya :) biz sırf bu tür sebeplerden 15 günlükken yaptırdık. İnşallah atlatır.Haklısın hiç bu kadar etkilenebileceğini tahmin etmemiştim. Sünnet öncesi babasıyla konuştu ve bütün merak ettiklerini sordu öyle hazır ve cesur girdiki ameliyathaneye genel aneztesi altında yapıldı. Doktor yaşından dolayı psikolojik olarak etkilenmesin diye lokal anestezi yerine genel anesteziyi önermişti. Dün akşam da babasına baba şuna bak neredeyse hepsini kesmişler bir parça bırakmışlar offf offff baktıkça sinirim bozuluyor diye kendi kendine söylenip durdu.
Siz de doktorsunuz sanırım. Eger oyleyse uzmanlar arasinda da gorus farkliligi var demektir. İki yas öncesinin en uygun donem olduğu söylenmişti bize. Ve dediğim gibi her çocuğun gelişimine gore farklilik göstermekle birlikte 10 yas ve sonra sinin. Boğaziçi üni. Sevil hanim danismistik. Bilmiyorum isim vermek doğru mu ama.Aslında doktorlar sünnetin fallik dönemden sonra yapılmasını tavsiye eder. Fallik dönem çocuğun cinsel kimliğini keşfettiği dönemdir. Bu da 7 yaş öncesidir. 10 yaş sonrası da ergenlik olduğu ve cinsel organlarda biyolojik değişimler yaşandığı için risklidir. 8 yaş bunun için oldukça uygundur.
İki yaş öncesi oral dönemdir. Oral dönemde bebek ağız ile emme refleksini geliştirmeye, ağız ile keşfetmeye yönelir. 1buçuk-2 ve 4 yaşa kadar anal dönemdir. Bebek dışkılamayı keşfeder, tuvalet eğitimi başlar. Bu dönemde de sünnet risklidir. Çünkü bebek cinsel organıyla oynamaya, poposunu keşfetmeye, dışkılama ile dünyayı algılamaya başlar. 4 ve 6-7 yaş aralığı ise fallik dönemdir. Cinsel kimliğini keşfeder. Sünnet için doğru dönem o yüzden 2 yaş öncesi ve 6-7 yaş sonrasıdır. Doktor değilim, öğretmenim. Pedagoji, gelişim psikolojisi gördüm sadece.Siz de doktorsunuz sanırım. Eger oyleyse uzmanlar arasinda da gorus farkliligi var demektir. İki yas öncesinin en uygun donem olduğu söylenmişti bize. Ve dediğim gibi her çocuğun gelişimine gore farklilik göstermekle birlikte 10 yas ve sonra sinin. Boğaziçi üni. Sevil hanim danismistik. Bilmiyorum isim vermek doğru mu ama.
En azindan iki yas öncesi kisminda Sevil hanimla uyusuyorsunuz demektir. Bilgiler için tesekkur ederim. Bu kadar bilgili bir öğretmen olduğunuz için de ayrıca tebrik ederim. Ama profesyonel olarak bu isin uzmani olan birinin degerlendirmesini baz almak daha doğru olacaktır sanirim.İki yaş öncesi oral dönemdir. Oral dönemde bebek ağız ile emme refleksini geliştirmeye, ağız ile keşfetmeye yönelir. 1buçuk-2 ve 4 yaşa kadar anal dönemdir. Bebek dışkılamayı keşfeder, tuvalet eğitimi başlar. Bu dönemde de sünnet risklidir. Çünkü bebek cinsel organıyla oynamaya, poposunu keşfetmeye, dışkılama ile dünyayı algılamaya başlar. 4 ve 6-7 yaş aralığı ise fallik dönemdir. Cinsel kimliğini keşfeder. Sünnet için doğru dönem o yüzden 2 yaş öncesi ve 6-7 yaş sonrasıdır. Doktor değilim, öğretmenim. Pedagoji, gelişim psikolojisi gördüm sadece.
Oncelikle sunu belirtmek isterimHerhangi bir değişiklik yok, okulda da yok bildiğim kadarınca. Sünnet kilodu konusunda kendi haline bıraktım babası da kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman çıkarırsın oğlum bu arada merak ettiğin aklına takılan bir şey olursa da sorabilirsin bana diye yaklaşıyor sürekli. Bu durum ondan çok beni üzüyor oğluma yardımcı olamıyorum yetersiz bir anne gibi hissediyorum kendimi.
Ay kıyamam yaa ..Yaş ilerledikçe bence sünnet çok sorun yaratıyorHaklısın hiç bu kadar etkilenebileceğini tahmin etmemiştim. Sünnet öncesi babasıyla konuştu ve bütün merak ettiklerini sordu öyle hazır ve cesur girdiki ameliyathaneye genel aneztesi altında yapıldı. Doktor yaşından dolayı psikolojik olarak etkilenmesin diye lokal anestezi yerine genel anesteziyi önermişti. Dün akşam da babasına baba şuna bak neredeyse hepsini kesmişler bir parça bırakmışlar offf offff baktıkça sinirim bozuluyor diye kendi kendine söylenip durdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?