Doğuma Hazırlık Oğluma "ADA" ismini koyacağım tepkilerden sıkıldım. Sizlerinde fikrini alayım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
bence arda koy, kızın olursa ilerde ada koyarsın.oğlun da sana teşekkür eder:)

Ada ismi herkeste var bir de kızlarda çok.
Bence sen daha farklı bir isim koy.
Bakarsın ikinci çocuğun kız olur o zaman ada koyarsın.:)
Kimse kusuruma bakmasın ama son 5-6 senedir herkeste farklı isim koyma telaşı var.
Ahmet'in,Mehmet'in,Ali'nin suyu mu çıktı.:)
Mesela ben Buğra ismine,Berhan ismine,Emir ismine,Eren ismine bayılırım.
Uzun lafın kısası çocuk senin çocuğun kim ne derse desin sen içinden geçen ismi koy derim.:)

ada ismini ilk olarak erkek bir çocukta duyduğum için bana normal geldi
ama son zamalarda hep kızlara ada ismini koyuyorlar bence ada ismi kızlara ağır geliyoor
ben kızlara yakıştığını düşünmüyorum

bence ada çok güzel bir isim aynı sıkıntıyı bende yaşadım yaşıyorum ama vazgeçmicem benimde bebeem erkek ilke istiyorum bende ama herkes kız ismi olduğunu düşünüyor. ama ben hep erkekde duydum ilke ismini.. ada da gayet güzel bi erkek ismi sen nasıl istiyosan öyle yap psikolojisini etkileyeceğini sanmıyorum ben ama istersen bi psikoloğa danış.. ada güzel yaff.. ilkede güsel ama dimi ??

Mesela derin^de öyle derin kız diyorlar erkeğe koyan da var ..Sen nasıl istersen mesela kardeşimin ismi Özgün Erkeğe koyan da var.

ada hem erkek em kız için uygun bir isim bence.. ikisinde de güzel duruyor sırıtmıyor.. ege gibi, deniz gibi, gökçe gibi..

açıkçası süper bir isim ve bana hiç kız ismini çağrıştırmıyor..ıssız adam filminden biraz insanlara kız ismi gibi gelebilir ama benim 4 sene önce dayımın oğlu oğluşuna ada ismini koydu harika bir isim ..banada kız ismi olarak tuhaf geliğyor ada hanım mesela nekadar kaba...ada bey ))))))çok daha uyumluu sanki))))

iyide ada kız ismi değilki erkek ismi benim bildiğim..okulda bir sürü ada adında erkek arkadaşım hatta akrabam bile var...
anlamadım bir tek ıssız adamda ada ismini kızda duydum ben şaşırmıştım...
ayrıca kim ne derse desin o senin bebeğin nasıl istiyorsan öyle hitab edersin takmaaaaaa...

bu isim atv de yayınlanan"bir istanbul masalı" dizisinde ki demir,in
kızına koymasından sonra çok popüler olmuştu.genelde kızlara veriliyor.

ilerde bir sınıfta ada, kayra isimlerinde hem kız, hem erkek olacak.
ben vermem şahsen.daha güzel erkek isimleri var....

canım benim oğlumun ismide Ada .Ada unisex bi isim.cevreden ada kız ismi diyenler oldugu kadar begenenler de var.ayrıca benim oğlum ismini cok seviyor.telaffuzu basit bir isim oldugu için anneden önce kendi ismini söylemeye baslamıstı.hihoyyyt

bence sadece ıssız adam filminden kaynaklanmıyor, ada anaç bir kelime, anlam itibariyle her tarafı denizlerle cevrili bir kara parcası, yani bir sivriligi, erkeksiligi yok, sanırım bu yuzden de nesneleri kadın erkek yani masculin/ feminen seklinde ayıran avrupa dillerinde de ada (la), (une), yani feminendir.
ama ne yalan soyleyim cok istiyorsan: gonlunden geceni koy! sonradan icinde kalmasın!

benim kızımın adı ADA erkeklerede koyulabilir bence neden olmasın.ayşe fatma gibi değil ki bu.deniz de genellikle kızlara koyuluyor ama bir çok erkektede var.ikisi arasında fark yok bence.hayırlısı olsun canım sağlıkla kucağına al.kimseyede bakma sen.bunun tek nedeni erkek çocuk çok fazla kabul gördüğünden malesef ülkemizde genelde ahmet mehmet efe erkeği çağrıştıran isimler koyuluyor.senin bu konuda modern olduğunu düşündüm ben açıkçası.neyi istiyorsan o olsun.

canım bende ada adını çok seviyorum ama adapazarında yaşadığım için ilk ada istediğimi söyleyince dalga geçen dengesiz çok oldu:mymeka:

oğlumun ada kızımın deniz olmasını isterdim ...

deniz de hem erkekte hem de kızda var bence kimsenin etkisinde kalma ada çok yakışır oğluşuna sağlıkla gelsin inşallahhkaydirigubbakcemile5

Bence ilerde çocuk için sorun olabilir
Başka isim mi yok sadece erkeklere konulan bi isim olsa mesela?

4 Aylık hamileyim şuanda. İlk günden beri erkek olursa ada koyacağım dedim. Cinsiyetini öğrendiğimde herkese Ada bebek geliyor dedim ""aaa kızmı olacakmış" dediler. Yani ister istemez beni biraz düşündürdü bu konu.
Ada yeni bir isim ve ben uniseks olduğunu düşünyorum. çünkü özellikle kızı çağırıştıran bir anlamı yok. Fakat ileride sadece kızlara konursa bebeğim okul yıllarında üzülebilir diye düşünüyorum. :bbo:
Sizlerinde fikirlerini almak istiyorum kızlar. :enbuyukkk:

canım bende bu konuda çok hassastım, bence bebişin için unisex isimleri tercih etme.

:lepi:ada güzeel kızdan çok erkeğe yakışıyor :lepi:birde ençok kızlarmı kullnaıyo erkekler mi onu araştır istersen ha bunu nasıl yapacan ben hemen facebook ta arkadaş bulucudan bakıom kızmı çok erkemi dieeesırnaşık şey

berna laçinin oğlunun adıda ada

ama şu ıssız adam filminden sonra ada diyince herkezin aklına kız geliyor sen kimseyi takma kafana canım kurandada geçiyorsa ada ismi kuran almaı iyiyse hiç kimseyi dinkleme koy sonuçta bu bebek senince eşinin bebeği

Back
X