Oğluma çok üzülüyorum 😢

Kızlar merhaba Temmuz 21 'de inşallah oğlum 5 yaşında olacak iki yıldır kreşe gidiyor. Her söylenilen anlıyor yapıyor 3 yaşına girmeden tuvalet eğitimini aldı yanlız konuşmada sıkıntı var çok aceleci konuşuyor bazen anlıyorum, bazen anlamıyorum anlamadığımda tekrar anlatıyor ama yine anlamıyorum ağlıyor, bu sefer ne yapıcam şaşırdım bazı harfleri çıkaramıyor. Suya cu diyor. Mesela 'anne ben hadda (hasta) ondum'(oldum) diyor. Bazı cümleleri geçiştiriyor seneye devlet ana okulu yaşı ve ben çok terdettülüyüm algısı açık bir çocuk uyanık ama konuşma sıkıntılı çoğu harf eksik. Ne yapabilirim pedegoglar aşırı pahalı şuan gidemiyorum. Ne önerirsiniz. Lütfen bir şeyler yazın kızlar
Hazır yaz tatili varken çocuğunuza dil terapisti eğitimi alabilirsiniz

Benim oğlum r,l ve birkaç harfi söyleyemiyordu. İlkokula başlayınca harfleri öğrenirken söylemeye başladı. Hatta öğretmeni okuma bayramında bol l ve r harfi olan bir metin ezberlemesini istemişti de demiştim bu az olmuş daha fazla r ve l yokmuydu hocam diye gülmüştük.
Şimdi Seda Sayan gibi bastıra bastıra söylüyor r harflerini.
Ha sizin seviye olarak durum nedir bilemiyorum ama harfleri öğrenirken ögrenebiliyorlar çok ileri düzeyde değilse şayet.
Dil terapisi rapor alırsanız şayet,bir kısmı(belki tamamı emin değilim)karşılanıyor diye biliyorum. Onu da bir araştırın isterseniz.

Dil terapisi gerekli. Belki devlet rapor verip ucretsiz dersler aldirabilme imkani vardir bir arastirin derim.

Back
X