• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma ekran vermek istemiyorum vicdan azabı çekiyorum siz neler yapıyorsunuz önerileriniz neler?

Kleopatra11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2023
1.154
152
53
Oğlum 3 yaşına girecek Ocak ayında ben gurbette ailemden eşimin ailesinden de uzak çocuk büyüttüm eşim jandarma olduğu için oğlum daha önce 1.5 yaşına kadar çok az ekran yüzü gördü mutfakta ben işimi halederken yanımda onunlada bı yandan oynuyordum sırf ekran izlemesin diye derken günlerden birgün talihsiz bir kaza yaşadım oğlum benim ihmalin yüzünden kolu ve kolunun altı yandı pilava ölçtüğüm sıcak su bardağıni tezgâhtan çekti arkamı dönüp tuz alacağım esnada ne olduysa oldu. Ondan sonra ekran izlettim ben yemek yaparken yeterki canı yanmasın diye ama günde en fazla toplasan sabah 40 dakika akşam 30 dakika falan . Gün içinde işlerimi yaparken yemek olsun temizlik olsun çocukla çok zorlanıyorum onu ilgisiz bıraktığımi düşünüp oturup ağlıyorum ama bu işleri kim yapacak eşim bu konuda anlayışlı değil maalesef bir yandan eşimin hastalığı için diyet tarifleri yapmam gerekiyor oğlum akşam uyuduktan sonra pilim bitiyor artık onunla ilgilenmek istiyorum sürekli vicdan yapıyorum napicam.

Yani bebisim hem ev isleri hem cocuk yetismen zaten mumkun degil. Kocan mutlaka yardim etmeli. Cocuga bakar o sirada sen de isleri halledersin veya bazi ev islerini yapar o sirada sen cocukla ilgilenirsin.
Malesef bir elinde telefon 1 elinde kumanda çocukla oynamak gram yok direk TV açıyor çocuğa durmadıgi için halbuki çocuk ilgi bekliyor 🥹 anlamıyor anlatıyorum

Canım benim senin işinde çok zor gerçekten 1 tane ile zorlanıyorum ikisini düşünemiyorum 🥹 Allah yardımcın olsun arkadaşım

teşekkür ederim eskisi kadar zor değil artık birlikte oynuyorlar ama bakım illaki zor oluyor herseyin en iyisi olsun düşüncesi cocuklardan daha cok yoruyor insanı

Malesef bir elinde telefon 1 elinde kumanda çocukla oynamak gram yok direk TV açıyor çocuğa durmadıgi için halbuki çocuk ilgi bekliyor 🥹 anlamıyor anlatıyorum
Çocuktan önce de muhtemelen böyleydi sorun etmeyip baba yapmaya karar vermişsiniz o yüzden adam bu yapacak bir şey yok
Anlayışlı değilse mutfağa girecek kendi yemeğini kendi yapacak
Siz de çocuğunuzla ilgileneceksiniz

Yani size yardim etmeyen adama diyet öğünü yapmayarak ise başlayın.
Yardım etmeme lüksü yok, görev verin yapsın.
Üç yaş öncesi sıfır ekran normalde. Üç yaştan sonra da yasa göre dakika öneriyorlar, üç yaş otuz dakika dört yaş kırk dakika , beş yaş elli dakika şeklinde. Günlük toplam bu.
Üç yaş kural öğrenme yaşı , siz evi temizlerken o da yabkendi oyalanacak ya da eline verin bir bez bir içi su olan fisfis şişe o da sizi taklit eder. Ağlarsa da bu işi yapmam lazım deyin. Ev işinden önce oyun oynayın oyun işte yarım saat sonra iyun bitecek evi temizleyeceğim deyin. Zamanla alışır . Kolay bir süreç değil ama olmayacak da değil. Yemeği de uyudugunda yapabilirsiniz tehlike olmaz. Diyet yemeği de salla gitsin yahu gitsin mutfağa yapsın eli degmisken size de yemek yapsın. Eşim destek değil deyip geçmeyin. Şimdi bebeğe çocuğa destek olmayan yarın ergenlik problemlerinde de okul odevinde vs de destek olmaz. Hatta arsız gibi çocugun en ufak hatasında sen bunu böyle yetiştirdim şimarttın da der.

Çocuktan önce de muhtemelen böyleydi sorun etmeyip baba yapmaya karar vermişsiniz o yüzden adam bu yapacak bir şey yok
Anlayışlı değilse mutfağa girecek kendi yemeğini kendi yapacak
Siz de çocuğunuzla ilgileneceksiniz
Çocuktan önce inan anlamadım böyle biri olduğunu kedimiz vardı onu çok severdi evladı gibi kedimiz hastalaninca bile endişelenirdi .

Yani size yardim etmeyen adama diyet öğünü yapmayarak ise başlayın.
Yardım etmeme lüksü yok, görev verin yapsın.
Üç yaş öncesi sıfır ekran normalde. Üç yaştan sonra da yasa göre dakika öneriyorlar, üç yaş otuz dakika dört yaş kırk dakika , beş yaş elli dakika şeklinde. Günlük toplam bu.
Üç yaş kural öğrenme yaşı , siz evi temizlerken o da yabkendi oyalanacak ya da eline verin bir bez bir içi su olan fisfis şişe o da sizi taklit eder. Ağlarsa da bu işi yapmam lazım deyin. Ev işinden önce oyun oynayın oyun işte yarım saat sonra iyun bitecek evi temizleyeceğim deyin. Zamanla alışır . Kolay bir süreç değil ama olmayacak da değil. Yemeği de uyudugunda yapabilirsiniz tehlike olmaz. Diyet yemeği de salla gitsin yahu gitsin mutfağa yapsın eli degmisken size de yemek yapsın. Eşim destek değil deyip geçmeyin. Şimdi bebeğe çocuğa destek olmayan yarın ergenlik problemlerinde de okul odevinde vs de destek olmaz. Hatta arsız gibi çocugun en ufak hatasında sen bunu böyle yetiştirdim şimarttın da der.
Çok haklısınızz😐 öğle (gündüz)uykusu uymadığı için zorlanıyorum aslında uykuda ben tüm işimi hallederimm. teşekkür ederim desteğiniz için

Çocuktan önce inan anlamadım böyle biri olduğunu kedimiz vardı onu çok severdi evladı gibi kedimiz hastalaninca bile endişelenirdi .
Benim de kedim var ekrana bakınca sorun olmuyor ki
Çocuk sürekli büyüyen gelişen ilgi isteyen bir canlı ama kedi az sev hastalınca vete götür yesin içsin uyusun

Aslında anlıyoruz da gözümüze şimdiki gibi batmıyor
İşten geldi tabiki Tv izleyecek yorgun tabi ki ben yemeği yapayım gibi düşünülüyor
Ama şuan sizin de ilgilenmeniz gereken başka bir canlı olunca eşinizin yaptıkları ya da yapmadıkları gözünüze batıyor

Endişelenmek ayrı bakmak ayrı. Kedinin bakımıyla ilgilenir miydi mesela? Kumunu temizler, mamasını takip eder, vitaminlerini verir, mama kaplarını falan yıkar mıydı?

Çocuk hastalansa ona da endişelenir muhtemelen. Ama bakıma gelince nanay…

Benim de kedim var ekrana bakınca sorun olmuyor ki
Çocuk sürekli büyüyen gelişen ilgi isteyen bir canlı ama kedi az sev hastalınca vete götür yesin içsin uyusun

Aslında anlıyoruz da gözümüze şimdiki gibi batmıyor
İşten geldi tabiki Tv izleyecek yorgun tabi ki ben yemeği yapayım gibi düşünülüyor
Ama şuan sizin de ilgilenmeniz gereken başka bir canlı olunca eşinizin yaptıkları ya da yapmadıkları gözünüze batıyor
Evet kedi çok fazla ilgi istemiyor bakım istemiyor. Ama bir insan yetiştiriyorsun. Vatana millete hayırlı bir evlat olsunistiyorum ilgisiz şımarık arsız bir çocuk olsun hiç istemiyorum güzel yetişsin iyi bir insan olsun tek çabam bu annemde babamda benimle ilgileniyor diyip başkalarından sevgi ilgi beklesin istemiyorum zaten büyüyüp gidiyor.. zaman geçiyor onunla kaliteli zaman geçirmek istiyorum ben yapıyorum babasida yapsın istiyorum i

Endişelenmek ayrı bakmak ayrı. Kedinin bakımıyla ilgilenir miydi mesela? Kumunu temizler, mamasını takip eder, vitaminlerini verir, mama kaplarını falan yıkar mıydı?

Çocuk hastalansa ona da endişelenir muhtemelen. Ama bakıma gelince nanay…
Evet evet kumunu temizledi sabah işe giderken mamasını suyunu doldururdu işten gelince ödül maması alırdı hep memlekete gdiince bile ayirmazdi yanımızdan uçak bileti bile alırdı düşünün. Dışarıya çıkınca onuda götürürdü birlikte uyurlardi

Back
X