• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma ekran vermek istemiyorum vicdan azabı çekiyorum siz neler yapıyorsunuz önerileriniz neler?

Ekransızken oyalansın istiyorsanız biraz ortalığın dağılmasını göze alacaksınız açıkçası. Yani bir leğene su koymak, boya atılmış suları buz kalıbında dondurup resim yapsın diye eline vermek, kinetik kum gibi şeylerle oyalanırdı oğlum. Büyük boy legolar, buzdolabına yerleşen puzzle magnetler, taş yada kozalak gibi boyamayı seveceği şeyler mesela.

Benim kızım 1.5 yaşında eşim iki işte çalıştığı için çok yoruluyor bütün ev işleri o yüzden bende kızımızda bende kedimizde bende.Yetişmediği yerde yapacak bir şey yok tekim gerçekten zor oluyor sizi anlıyorum.Bazen evden iş alırsam çalışıyorum da.Tv konusunda bende açıyorum mecburen ama benim kızım sürekli yanımda olmak istiyor gidip beklemiyor bende dikkatli bir şekilde tezgaha oturtup onunla şarkı söyleyerek yemek yapıyorum mesela bir yandan oda bir şeyler yiyor.Görmek oda katılmak istiyor böyle dahil edince bağırmıyor ağlamıyor eğlenerek yapıyoruz.Sürekli oyun ve şarkı halindeyiz tvde izlediği şeyleride eğitici çocuk şarkıları açıyorum sadece ordan sayı saymayı rakamları bile öğrendi.Bütün şarkıları ezberlemiş ben unutuyorum o söylüyor falan bir yandan üzülüyorum açınca ama bir yandan da işede yarıyor çok yorucu tek başına zor.Bari olumlu bir şeye çevirmeye çalışıyorum hergün dışarı çıkıp koşturup enerjisini atması için uğraşıyorum evde okadar sıkılmamış oluyor iyi uyuyor.

Oğlum 3 yaşına girecek Ocak ayında ben gurbette ailemden eşimin ailesinden de uzak çocuk büyüttüm eşim jandarma olduğu için oğlum daha önce 1.5 yaşına kadar çok az ekran yüzü gördü mutfakta ben işimi halederken yanımda onunlada bı yandan oynuyordum sırf ekran izlemesin diye derken günlerden birgün talihsiz bir kaza yaşadım oğlum benim ihmalin yüzünden kolu ve kolunun altı yandı pilava ölçtüğüm sıcak su bardağıni tezgâhtan çekti arkamı dönüp tuz alacağım esnada ne olduysa oldu. Ondan sonra ekran izlettim ben yemek yaparken yeterki canı yanmasın diye ama günde en fazla toplasan sabah 40 dakika akşam 30 dakika falan . Gün içinde işlerimi yaparken yemek olsun temizlik olsun çocukla çok zorlanıyorum onu ilgisiz bıraktığımi düşünüp oturup ağlıyorum ama bu işleri kim yapacak eşim bu konuda anlayışlı değil maalesef bir yandan eşimin hastalığı için diyet tarifleri yapmam gerekiyor oğlum akşam uyuduktan sonra pilim bitiyor artık onunla ilgilenmek istiyorum sürekli vicdan yapıyorum napicam.
Kreş neden düşünmüyorsunuz. Ekranla büyümesinden yada ev işi yaptığınız için ilgisiz kalmasından daha iyi değil mi sizce de ? Küçük demeyin 3 yaş küçük değil günde 1 saat ekranla durmasındansa gelişimi için çok daha iyi olacaktır. Ben bu babaları da anlamıyorum çocuklarını sevmiyorlar mı ? Eşim sabah 6.30 da evden çıkıyor akşam 6.30 da geliyor tüm gün ayakta. Ama eve bir gelir kızını görünce ondan mutlusu yok öyle oturarak da değil koşarak falan oynarlar evin içinde. İlgisiz olanları duydukça çok şaşırıyorum.

Sana yardım etmeyen adamı umursama enerjini çocuğuna ve kendine harca. Yemek mi istiyor ısıtsın kıyafet mi arıyor bulsun. Sanki çocuk tek başına yapılmış gibi şu ilgisizliğe bak yaa

Canınını sıkmayın bu bir süreç buda geçecek illaki hepimiz azda olsa televizyon açıyoruz yada telefon veriyoruz bunu en aza indirmek önemli benimde 3 çocuğum var 3 yaşında 1,5 yaşında en küçüğü 43 günlük büyükler ikisi oynuyorlar sıkılmıyorlar o yüzden iyiki peşpeşe yapmışım diyorum 😊 boyama kitapları alın oyun hamuru çıkartma gibi şeyler baya oyalıyor çocuğu hemde gelişimine katkı sağlıyor bazen hem ev işleri hemde çocuklar çok yoruyor sizin gibi akşama pilim bitiyor gerçekten allahtan 9 uyuyorlar da ben de bu sayede dinleniyorum ama dediğim gibi bu bir süreç ve geçecek çok hızlı büyüyorlar ☺️

Canınını sıkmayın bu bir süreç buda geçecek illaki hepimiz azda olsa televizyon açıyoruz yada telefon veriyoruz bunu en aza indirmek önemli benimde 3 çocuğum var 3 yaşında 1,5 yaşında en küçüğü 43 günlük büyükler ikisi oynuyorlar sıkılmıyorlar o yüzden iyiki peşpeşe yapmışım diyorum 😊 boyama kitapları alın oyun hamuru çıkartma gibi şeyler baya oyalıyor çocuğu hemde gelişimine katkı sağlıyor bazen hem ev işleri hemde çocuklar çok yoruyor sizin gibi akşama pilim bitiyor gerçekten allahtan 9 uyuyorlar da ben de bu sayede dinleniyorum ama dediğim gibi bu bir süreç ve geçecek çok hızlı büyüyorlar ☺️
Eşinizle de konuşun bence çocuğun babayla vakit geçirmeye de çok ihtiyacı var aktiviteler yapsın çocukla en azından günde 1 saat

Oğlum 3 yaşına girecek Ocak ayında ben gurbette ailemden eşimin ailesinden de uzak çocuk büyüttüm eşim jandarma olduğu için oğlum daha önce 1.5 yaşına kadar çok az ekran yüzü gördü mutfakta ben işimi halederken yanımda onunlada bı yandan oynuyordum sırf ekran izlemesin diye derken günlerden birgün talihsiz bir kaza yaşadım oğlum benim ihmalin yüzünden kolu ve kolunun altı yandı pilava ölçtüğüm sıcak su bardağıni tezgâhtan çekti arkamı dönüp tuz alacağım esnada ne olduysa oldu. Ondan sonra ekran izlettim ben yemek yaparken yeterki canı yanmasın diye ama günde en fazla toplasan sabah 40 dakika akşam 30 dakika falan . Gün içinde işlerimi yaparken yemek olsun temizlik olsun çocukla çok zorlanıyorum onu ilgisiz bıraktığımi düşünüp oturup ağlıyorum ama bu işleri kim yapacak eşim bu konuda anlayışlı değil maalesef bir yandan eşimin hastalığı için diyet tarifleri yapmam gerekiyor oğlum akşam uyuduktan sonra pilim bitiyor artık onunla ilgilenmek istiyorum sürekli vicdan yapıyorum napicam.
Kızım 3.5 yaşında, yemek yaparken bir tane plastik bıçağı var elini kesmeyeceği ama salatalık, marul vb doğrayabildiği, onun önüne koyuyorum salatayı yapıyor kendince ( nasıl ne şekilde dogradigi önemli değil, zaten kocaman kocaman yapıyor), çorbaya pilava vb koyacağım diyip önüne tepsi , içine bardak kap ve pirinç bakliyat neyse işte hadi bununla 2 bardak lazım diyorum önce bardaklara dolduruyor sonra onu kaba döküyor falan oyalaniyor, ya da kaba su koyuyorum oyuncak hayvanları bebeği ne isterse içine atıp oynuyor, ya da bebeklerini getiriyor ben iş yaptığım yerden bebegin birini oynatiyorum vb, bazen de mesela ev çatısı, kapı, pencere vb çizip kesiyorum, o da boyayıp yapıştırıyor, ev işi yaparken de ona da bebek ıslak mendil verip sehpa vb sildiriyorum, arkasından siliyorum tabi, ya da kinetik kum, yine sulu şeyler ( mesela enjektörler var iğnesiz tabi, su cekip veriyorum bebeklerinin burnuna sıkıyor bir köşede ), tabi sürekli konuşuyoruz oyuna dahilim hep, gibi gibi o günkü duruma göre şeyler ayarlıyorum. Ekransiz bizim işin zor yani 5 dk lik işimiz belki 15 dk da yarım saatte bitiyor ama onlar için en güzeli.. tabi ben her gün temizlik yapan insan değilim, ortalık dağınık olabilir ,bulaşık kalabilir hepsi sonra da hallolur modundayim, çocukla oynayim, yemeğimiz olsun ,doysun, ölmeyecek kadar da temiz olalım yeter kafasindayim, bu yaşta çocuklu ev zaten 4 4 lük temiz olamaz bana göre

Malesef bir elinde telefon 1 elinde kumanda çocukla oynamak gram yok direk TV açıyor çocuğa durmadıgi için halbuki çocuk ilgi bekliyor 🥹 anlamıyor anlatıyorum
Nette özellikle babaların çocuklarla vakit geçirip oynamasının ne kadar önemli oldukları ile ilgili bir sürü yazı, video vb var , onları atın eşinize

Bu arada arkadaşların dediği gibi hepsini yapmaya çalışmayın, yetişmiyor diyin, yardim talep edin,malesef erkekler biz zorlanarak yapsak da, zorlanarak yapıyor demiyor , yapabiliyor her şeye yetişiyor demekki diyor..Allah kolaylık versin

Back
X