Doğuma Hazırlık oğluma isim bulamıyorum:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi ozkn
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
talha ismini çok severim ben,oğlumun ismi zaten,ayrıyetten 2 ci bi oğlum olursa emir ismini düşünüyorum, talha ve emir isimleri hem güzel manaya sahip hem çok asil

mirza ya da kağan olabilir.sanırım türkçe.ben kesinlikle türkçe isim konması taraftarıyım.arapça,yunanca,farsça isimler çok konuyor.onlar türkçe isim koyuyor mu çocuklerına.bizim türkçe isimlerimiz varken niye arapça koycam

Degisik ve sozde anlamli olacak diye tuhaf tuhaf isimler bulmayin allasen. Cocuk ilerde sevecek mi bu cins isimleri, onu da dusunun biraz. Zeyd ne, Huzeyfe ne hakkatten? Boyle ismim olsun istemezdim, biraz empati yapin.

Benim sevdigim isimler Kaan, Cagri, Cagan, Deniz, Ege.

Efe tavsiye etmem cunku asiri derecede cok Efe var. Son yillarda herkes Efe koymus cocugunun ismini. Bir sinifta kac tane Efe var ve ilerde olacak cok merak ediyorum.

İçinize hangisi siniyorsa onu koyun.Yoksa her kafadan bir ses çıkar,üzülürsünüz.Mitolojik isimleri seviyorum,Arapça,Farsça,Yunanca,Lazca,Kürtçe fark etmez benim için.Türkçe sandığımız kelimelerin çoğu zaten Türkçe değil.

Yigit yagiz ensar ve cihad cok gütel bulyuorum anlamida güzel ve gerek. Cogu isimlerin anlami dogru yazilmiyor malesef internette. Ceylin ecrin gibi.

Bende ileride insallah kizim oljnca nur oglum olunca muhammed yusuf. Istiyorum. Yada yavuz yavuz ile yagiz isminin anlamai aynidir

Semi adını sakın koymayın lütfen...
Dini anlamda bir şey yazmam doğru olmaz forumda ama; Semi ismi çok tehlikeli.. Allah adı sonuçta; kula koymak da ne demek..
Ve konulmaması gerektiğini alenen yazıyor.

Bende diğer arkadaşlarım gibi, isimleri pek beğenmedim..
Beğenmemek demeyelim bizim haddimize olmaz da, bana hoş gelmedi diyelim..
Kimi o kadar tuhaf ve tabir yerinde ise atmasyon ki; şaştım..

İsim önermem ne denli doğru olur bilemem; herkesin zevki başka..
Allah bana bir oğlan çocuğu verirse: Mehmet Emin, adını koyacağım..
Kayınpederimin adı Mehmet; Kayınvalidemin de Emine.. Bir konuşma geçmişti ve ben öyle çok ısındım ki bu ada, anlamı da çok güzel. Artık hayallerimi süslüyor.... :)
Kardeşimin adı Semih.. Bayılıyorum.. Mükemmel bir isim..
Ama mesela, Azat isimli bir arkadaşım var. Manidar bir isim. Dini anlamı yok. Ama güzel mi; güzel.
Ali; çok güzel bir isim..
Cengiz Han.
Kür Şad.

Bunlar hem modern hem de en köklü isimler bence.

Allah'ım adıyla yaşatsın..

arkadaşım anlamı güzel olsun en azından 2 tane koycaksan bile birinin anlamı kurandan olsun ama moderde olsun seçtiğin isimlerden ''zeyd'' mesela sölenişi zor ağza zor gelio:))
''semi'' ismini bende düşündüm fakat ilerde zorluk yaşar diye semih le kaarıştırılır diye vazgeçtim
bizimde oğlumuz olcak:))

biz kızda olsa erkekde olsa ilk ismini ''tutku''koymaya karar vermiştik ikincide karar veremiorum
furkan,kayra,erva arasında gidip gidip geliorum:)

Şöyle bir bakıyorum kızım olursa bir sürü isim bulabilirim ama erkek ismi bende bulamıyorum..
Hele internette o kadar saçma isimler var ki..hayret ediyorum sırf farklı olması için saçmalamışlar
Kayra ve Rüzgar en beğendiğim..

Benimde oğlum olacak ama olmuyor ya kağandan başka isim sevmiyorum ama çok yakınımın bebeğinin adı
off çok kararsızım eğer engelim olmasa kağan koyardım kesinlikle adını

Kimsenin zevkini yargılamak bizlere düşmez elbette..
Herkesin "güzel isim" kriteri farklı işler.
Fakat şunu sevmiyorum açık konuşayım.
Belli başlı birkaç isim var ki herkes bunları koyar olmuş.
Bir moda furyasıdır gidiyor.
İsim vermicem.
Ama yapmayın. İlerde o isimlerden yığınla olacak. Severek koyduğunuz o yeni moda isim basitleşecek.
Benim de bir oğlum olacak.
Çok zorlandım isim konusunda ki hala kararımız net değil.
Umut taha istiyoruz aslında ama umut unisex bi isim olduğundan Kerem taha'yı da düşünmekteyim.
Ayrıca yavuz, bora, yiğit, ömer isimleri de sevdiklerim arasında.
Sağlıcakla alın inşallah oğlunuzu kucağınıza..

oğlun ismini kolay söylesin istiyorsan 3 yada 4 harfli isimler öneririm. diğer insanlara da telefonda kolayca anlatabileceği bir isim faydalı olabilir. ilerde iş hayatında ... bey sıfatını alınca marur bir isim olması bence önemli. anlamı da güzel olmalı.

efe ya da kaan uygun bence hem güçlü isimler. hem liderlik taşıyor hem anlam olarak hem telaffuz olarak rahat isimler. Allah bağışlasın

anne babalarin en onemli gorevlerinden biri de cocuklarina koyduklari isimlerdir. bir cocugguun en buyuk hakki. ilerde ismi yuzunden utanir cekinirse baba ve anneye gunah olurmus. sectiginiz isimleri bir gozden gecirin derim ben alakasiz isimler.... ben olsam ahmet ismini koyardim hem duru hem aanlami da guzel. bu zamanda oyle isimleri koyuyorlar ki telafuzu zor isimler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…