Büyüklerin isimler mi bunlar
[/QUOT Ali ve Eşref dedelerimizin adı, İbrahim Ethem bir büyük zatın adı
Cocugun neden cocuklugunu bir dede gibi hissederek gecirmesine sebep olacak isimler dusunuyorsunuz? Bari biri geleneksel biri modrn olsaydi. Neyse, ben de bu iki secenek arasinda karar veremedim
Berkecandan ise Ali Eşrefi tercih ederim, bakış açısı tabiiSınıfa girecek herkes berkecan senin adın ne ali eşref vb.
Berkecan koyulsun demedim anlamak istediğiniz gibi istiyorsanız herşeyi, o zaman fikir sormanıza gerek yok. Ne koyarsanız koyunuz yakışacaktır. Yalnız iki isim de çok ağır. Çocuk isimleri taşıyamayabilir bunu belirtmek istemiştim. Böyle isimler konulan günümüz çocuklarını gözlemlemenizi tavsiye ederim.Berkecandan ise Ali Eşrefi tercih ederim, bakış açısı tabii
Geçen bi büyüğümüz bu isim ağırlığı meselesinin Yahudilerin işi olduğunu, Müminleri mübarek isimlerden soğutmak için empoze ettiklerini dile getirmisti, Yok Muhammed ağır yok İbrahim ağır, Aras Uras, Ayaz, Toprak Bulut, Su, Ece, ırmak bilmem ne anlamsız isimler, bunlar daha mı iyi? Ben bu isimleri koyayım mı diye sormadım zaten, hangisi diye fikir alışverişinde bulunmak için yazdım.. polemiğe ne gerek var.. saygılar sunarım affolaBerkecan koyulsun demedim anlamak istediğiniz gibi istiyorsanız herşeyi, o zaman fikir sormanıza gerek yok. Ne koyarsanız koyunuz yakışacaktır. Yalnız iki isim de çok ağır. Çocuk isimleri taşıyamayabilir bunu belirtmek istemiştim. Böyle isimler konulan günümüz çocuklarını gözlemlemenizi tavsiye ederim.
Tanımam etmem sizi ama içimden geldi "Cansın Can..!! ♥ Aynı görüşte yim hetten püften abidik gubidik isimler koyuyorlar şimdiki moderen kafalılarİbrahim Ethem güzel, alim bir insanın ismi. İsmin karakteri etkilediğini düşünüyorum. Ve isim, çocuğunuzun sizin üzerinizde ki hakkıdır, hakkıyla düzgün bir isim vermek gerekir. Bundan yükümlüsünüz. Bugün kullanılan abidik gubidik farklı olmaya çalışayım derken komik olan isimlerdense, ağır bir isim koymayı tercih ederim. Adıyla ahlaklansın, büyüsün yavrunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?