- Konu Sahibi meryemakca78
-
Azı dişleri çıkartırken benim oğlumda öyleydi ilk önelikle sakin olun kereviz sapı verebilirsin ağrı kesici özelliği var. Oyuncaklarla banyoyla hatta mutfak tezgahnda bile oyalamaya çalışıyordum normalde temizlik hastasıydım evi 1 ay temizlemediğim oluyor sağolsun eşim yardımcı oluyor eşinizle aranız iyi olduğu zaman oturup konusup size yardım edebileceğini uygun bir dille anlatmanızı tavsiye ederim. Yemeği o uyuyunca yapabilirsiniz ya da aksam erken uyuyorsa o zaman da yapabilirsiniz. Benimde oğlum 15 aylık ve ben 12 haftalık hamileyim sizi anlayabiliyorum ama bebeğinizi itmek çözüm olamaz hatta işleri daha kötü bir hale getirir. Sinirlendiğinizde gerekirse bebeğinizi brakıp sakinleşin. Sevgi ve ilgiye ihtiyaclarMerhaba oğlum 14 aylık daha önceden kv yanında kalıyorduk kendi evimize geçtik onlardan uzaktayız. Oğluma iyi bir anne olamıyorum buraya geldiğimizden beri hastalıkları arttı yemek yapamıyorum evi temizleyemiyorum tuvalete bile gidemiyorum paçamdan hiç düşmüyor verilmesi gerekn ilaçlarını unutuyorum yanından 5 dakika ayrılsam çığlık çığlığa aglıyor çok üzülüyorum evimiz iki katlı ama küçük gündüzleri aşağıda kesinlikle yatmıyor yatırana kadar ben yoruluyorum direniyor ona mama daha yapamıyorum yapıyorum ama o çığlık çığlığa ağlayana kadar ne yapacağımı bilmiyorum.. gece yatırıyorum dakka başı uyanıyor memeye memeden nasıl keseceğimi bilmiyorum öyle ağlıyorki yürek dayanmaz şimdi azı dişleri çıkıyor eşimle aram iyi değil.. çok mutsuzum elimde olmadan oğlumu itiyorum sinirleniyorum..
+1Memeden ayırmak için daha erken, bırakın 2 yaşına kadar emsin.
Ev değişikliği, sosyal çevre değişikliği v.s. onu da etkileyebilir.
Muhtemelen o da yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyor.
Bırakın temizliği v.s., o şimdi öğrenme keşfetme dönenimde.
Ev işlerine ayıracağınız zamanı çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmeye ayırmaya çalışın.
Gün içerisinde mutlaka 1 saat olsun uyuyordur diye tahmine diyorum, o arada yemeğinizi yaparsınız.
Oğlunuza mama hazırlamak zaten ne kadar sürebilir ki?
Kangurunuz varsa onunla bebeğinizi kucağınıza alarak mamasını hazırlayabilirsiniz.
Yada siz yemekle ilgilenirken onun önüne de leğen kaşık v.s. ona zarar vermeyecek eşyalar vererek size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Eline havuç salatalık gibi besinler vererek hem dişlerini rahatlatmasını hemde oyalanmasını sağlayabilirsiniz. Bir süre sonra o da adapte olmaya başlayacaktır, bu süreçte sizinde işiniz kolaylaşacaktır.
Süs diye seveceklerini zannediyorlar bazı insanlar. Bir tek onların başına geliyormuş gibi çocuk huysuzlandığında hemen çöküyorlar.Bakamayacaksaniz yapmayın çocuk falan.
Biblo mu bekliyordunuz ?
Tabii ki böyle olacak.
Çocuğu itelemek neyin nesi ?
Sizden 10 kat büyük birşey de sizi iteler insallah
Hiç alakası yok aslında bence tamamen bebekle alakalı iki yavrum var biri bu yazılanların daha beterini yaşattı bana diğeri 1 yaşına kadar karnını doyur, altını temizle tamam aglamazdi bile hiç sorun çıkarmadı bana ikisinin de annesi benim ama çocuklar farkli benlik Bi durum yokçocuk yetiştirmek konusunda eğitim almak mı gerekiyor acaba? kitap vs okusanız kendinizi geliştirseniz.
Memeden ayırmak için daha erken, bırakın 2 yaşına kadar emsin.
Ev değişikliği, sosyal çevre değişikliği v.s. onu da etkileyebilir.
Muhtemelen o da yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyor.
Bırakın temizliği v.s., o şimdi öğrenme keşfetme dönenimde.
Ev işlerine ayıracağınız zamanı çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmeye ayırmaya çalışın.
Gün içerisinde mutlaka 1 saat olsun uyuyordur diye tahmine diyorum, o arada yemeğinizi yaparsınız.
Oğlunuza mama hazırlamak zaten ne kadar sürebilir ki?
Kangurunuz varsa onunla bebeğinizi kucağınıza alarak mamasını hazırlayabilirsiniz.
Yada siz yemekle ilgilenirken onun önüne de leğen kaşık v.s. ona zarar vermeyecek eşyalar vererek size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Eline havuç salatalık gibi besinler vererek hem dişlerini rahatlatmasını hemde oyalanmasını sağlayabilirsiniz. Bir süre sonra o da adapte olmaya başlayacaktır, bu süreçte sizinde işiniz kolaylaşacaktır.
Ayrıca gece yatmadan kaşık mamasına veya pirinç unlu mamaya alıştır böylece daha uzun uyur hem de sen de dinlenmiş olursun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?