Oğluma iyi bir anne olamıyorum

Azı dişleri çıkartırken benim oğlumda öyleydi ilk önelikle sakin olun kereviz sapı verebilirsin ağrı kesici özelliği var. Oyuncaklarla banyoyla hatta mutfak tezgahnda bile oyalamaya çalışıyordum normalde temizlik hastasıydım evi 1 ay temizlemediğim oluyor sağolsun eşim yardımcı oluyor eşinizle aranız iyi olduğu zaman oturup konusup size yardım edebileceğini uygun bir dille anlatmanızı tavsiye ederim. Yemeği o uyuyunca yapabilirsiniz ya da aksam erken uyuyorsa o zaman da yapabilirsiniz. Benimde oğlum 15 aylık ve ben 12 haftalık hamileyim sizi anlayabiliyorum ama bebeğinizi itmek çözüm olamaz hatta işleri daha kötü bir hale getirir. Sinirlendiğinizde gerekirse bebeğinizi brakıp sakinleşin. Sevgi ve ilgiye ihtiyaclar

+1

Bence önce bir sakin olun. Bütün 24 saatinizi çocuğunuza ayırsanız ne olur. Çocuğum yok ondan anlamıyorum demek ki. Gün içinde illaki uyuyordur o ara pratik bir yemek yapı ver. Uyanınca tekrar başında durursun.

Bakamayacaksaniz yapmayın çocuk falan.
Biblo mu bekliyordunuz ?
Tabii ki böyle olacak.
Çocuğu itelemek neyin nesi ?
Sizden 10 kat büyük birşey de sizi iteler insallah
Süs diye seveceklerini zannediyorlar bazı insanlar. Bir tek onların başına geliyormuş gibi çocuk huysuzlandığında hemen çöküyorlar.

Eşimle aran kötü mustuszun diye çocuğumu itekliyosun yapmayın onlar melek emanet bize.agliyosada sirtiniza baglayin çocuğu öyle yapın işinizi.bizim analarımız bizi sırtına kundakla bağlayıp tarlada çalışırmış.kötü anneyim diye düşünme herşeyi oluruna bırakın biraz sabredin siz mutsuzsaniz çocuk nasıl huzurlu olabilirki

Bunları neden yapamadığını anlayamadım ben oğlun durmadigi için mi
Yaninizdan ayırmadan birlikte yaptınız mi

çocuk yetiştirmek konusunda eğitim almak mı gerekiyor acaba? kitap vs okusanız kendinizi geliştirseniz.
Hiç alakası yok aslında bence tamamen bebekle alakalı iki yavrum var biri bu yazılanların daha beterini yaşattı bana diğeri 1 yaşına kadar karnını doyur, altını temizle tamam aglamazdi bile hiç sorun çıkarmadı bana ikisinin de annesi benim ama çocuklar farkli benlik Bi durum yok

Ayrıca gece yatmadan kaşık mamasına veya pirinç unlu mamaya alıştır böylece daha uzun uyur hem de sen de dinlenmiş olursun.

Hiç sağlıklı şeyler değil onlar. 14 aylık çocuk normal yemek yiyebilir artık. Ne gerek var o katkı maddesi dolu kaşık mamalarına? Kof kilo yapacak pirinç ununa?

14 aylık bebek kesilir mi hiç memeden? Şuan onun en büyük ilacı o. Zaten taşınmak dengesini değiştirmiştir bir de memeden kesip travma yaşatmayın nolur. Bırakın istediği kadar emsin annesine doysun. Şefkatle sütten kesmeyi araştırın bazıları salça falan sürüyor yapmayın etmeyin... Bebek size ihtiyacı olduğunu belli etmeye çalışıyor paçanızdan ayrılmayarak.

Bende yalnızım bebeğimle. Kanguru ya koyup temizlik yapıyorum. O sallantıyla zaten uyuyor. Mama sandalyesine koyuyorum mutfakta önüne birkaç oyuncak koyuyorum. O oyalanasıya kadar bir şeyler yapabiliyorum. Haftalık temizlik planı yaptım. Çok kirlenmeden yapınca daha kolay oluyor. Sabretmek zor anlıyorum seni ama güçlü olmak için silkelen.senin bebeğin kilo olarak fazladır tabiki ama hala kanguru yla bebeğini taşıyan anneler var. Sırtında taşırsın. Her işini yaparsın böylece

Depresyonda olabilir misiniz? Eşinizle de aranız iyi değişmiş bu dönemi atlatmak için yardım alsanız keşke. Çünkü mutlu bebek için önce mutlu bi anne lazım. Yetersizlik hissine teslim olmayın çocuğunuzla keyifli zaman geçirin yeter ev dağınık olsun sadece bebeğin mamasını yapın kendiniz kahvaltı edin ya da hazır yiyin bir şey olmaz. Mükemmel olmanız gerekmiyor o bebek için dünyanın en mükemmel insanı sizsiniz zaten

Bosverin ya sanki büyüyünce hatırlayacak

Organize olamadığınız için hiçbir işe yetişemiyorsunuz, yetişemedikçe sinirleniyorsunuz, sakin kalamıyorsunuz. Plan yapın, organize olun hayatınızı kolaylaştırmaya çalışın

Tuvalete, banyoya birlikte girin. Mutfakta yemek için girince ona da plastik kap kacak, tencere, tahta kaşık vs verin.

Ben bile şu yazınızı okurken gerildim cidden. Birçok bebek böyle zaten süs bebeği değil ki o. Biraz sakin olun. Sizin ruh haliniz büyük oranda ona yansıyor. Yahut huysuz bir bebek. O zaman da kabullenmek gerekir. Bir müddet azami sabır gostereceksiniz el mahkum.

Üstelik benim küçük çok daha fena idi. Leğen kemigime dayayıp çok yemek pisirmisligim var. Böyle böyle büyüyecekler.

Biraz sakin olun.
Biraz nefes alin.ve yeni yasantinizda islerinizi basitlestirecek bir plan yapin.
Aglasin her bebek aglar bu sizi germesin.meme emsin birakin zaten kendisi istemeyince bırakır.
O uyuduğu zaman uyuyun.
Mutfaga birlikte girin 14 aylik cocuk kucuk sayilmaz.onune birseyler koyun yine mi agliyor aglasin siz mama yemek vs yapin ve oturup birlikte yiyin.

Herşeyi bırakıp siz de bebeğinize yapışın. Çok net sizi istiyor. Doyamıyor. Değişiklik karşısında sizden destek almak istiyor. Bu süre içerisinde onun size doymasına izin verin. Evet işler yarım kalacak. Kalsın. Sizin her şartta yanınızda olacaginızı bilirse yavaş yavaş bağımsızlığını kazanır. Eğer doymazsa bu şekilde devam eder. Aşağıda yatırmak için ısrar etmeyin. Herşey yavaş yavaş. Bebekler bizi sinir etmeks icin değil hissettikleri seylerin üstesinden gelmek için böyle yaparlar unutmayın. Bırakın yapışsın. Eğer tam vaktinizi ona verirseniz sakince goreceksiniz kısa surede değişecektir. Benim kızim da böyleydi. Önce kabullendim. İzin verdim ve ilgilendim. Sonra benden bağımsız da oynamaya başladı. 13 aylık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…