Oğluma kardeş yapmalı mıyım ??

Yapmayın güzel arkadaşım. Evliliğinizi oturtun önce ondan sonra düşünün. Evlilik terapisti mi dersiniz, bireysel terapi mi halledin ve öyle yapın. Her çocuk huzurlu bir yuvayı hakeder çünkü.

bence bi tane yetmez 5 tane filan yap. o günden beri konuşmuyosunuz napıcan adamla zorla mı sevişcen de yapıcan ikinci çcouğu?

kimsenin hayatı sıkıntısız güllük gülistanlık geçmiyor ki arada yaşanan sıkıntılar, kavgalar gürültüler eminim her evde oluyordur arkadaşlar. ben ikinci çocuığu uzaman kazanmak için ya da aman kocam beni bırakmasın diye de düşünmüyorum yani belki aranızda tek çocuk olarak büyüyen vardır ya da tek çocuklu anneler vardır fikir almak istiyorum tek çocuk olmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir? yapacak olsam çoktan yapmıştım ayrıca tüp bebekle hamile kaldım ve dondurulmuşlarımız var bugün gitsem bugün transfer ederler tabi tutar mı tutmaz mı Rabbim bilir. eşimle aramızdaki çoğu problemi aştık aslında ama yaş farkımız ve kültür farkımız var onlardan kaynaklanan sıkıntılar yaşıyoruz ve çocukla alakalı sıkıntılar. çocuğa annem bakıyor ikimiz de çalışıyorum maddi problemimiz yok çok sükür. oğlan bugün ne yedi ne içti niye bu kadar zayıf vs vs bu tarz sıkıntılar. yani ilerde ne olur bilemem evliliğim ya daha iyi olur ya daha kötü olur ve biter ama çocuğun tek kalması beni düşündürüyor sadece

tabiki yapmayın. cepte boşanma fikri varken, hali hazırdaki çocuk üzerine endişe etmeniz gerekirken, yeni bir çocuğu da bu kaosa sokmak ilginç bir fantazi yani.

benim çok şükür böyle bir durumum yok ama acaba ikinci bir çocuğa yetebilir miyim diye hergün beynim patlıyor düşünmekten. lütfen yanlış kararlar vermeyin. ben çocuklar konusunda çok fazla hassasım . hatta bütün tabularımı yıkan tek şey çocuk.

Bence çocuktan önce siz önce evliliginizi bi düzene sokun. Sinirlenincede laflariniza dikkat edin. Gerçekten boşanmayi istemediğiniz sürece bosanmak ağza alınmamalıdır. Bi anlık sinirle yuvayi dagitabilecek bir tehdit bu.

Ayrılacağın insandan çocuk yapmak saçma değilmi.Çocuklara günah.Anasından babasından ayrı bir çocuk olacakken sen ikiye katlayacaksın.Bir çocuğa düzgün bir şekilde bakmak zor bu şartlarda ikinciye nasıl bakacaksın.

evet haklısınız aslında düşünmediğim halde bir sinir anında söylediğim bişey, çok dikkat ederdim kullanmamaya ama tutamadım kendimi

evet haklısınız aslında düşünmediğim halde bir sinir anında söylediğim bişey, çok dikkat ederdim kullanmamaya ama tutamadım kendimi

Aranız düzelsede ikinciyi yapmayın bence.Zira eşinizde bıkmış sadece çocuğun büyümesini bekliyorum demiş.İlerde bu sefer adam boşayabilir.2.ye yazık etmeyin.

Tek çocuk annesi olarak farklı düşünüyorum ben genelden. Tek çocuğun zor olduğunu düşünüyorum, hem çocuk, hem anne adına. Yıkılan bir yuvada bile çocuğun bu ayrılık travmasını paylaşabileceği bir kardeşinin olması önemli. Altından çok daha kolay kalkar. Çocuklar zaten oyun oynarken geçiriyorlar pek çok sıkıntıyı, çok farkında olmadan. Kardeşi olmadığında, hissettiklerini paylaşacak kimseleri de olmuyor, oynayacakları da. Evde ne sıkıntı varsa gözlerinin önünde yaşanıyor. çocuk zihniyle, yetişkin zihniyeti çok çok farklı işliyor.

Önce eşinizle evliliği kurtarma yoluna gidin. Ve her şeye rağmen ikinci çocuk istiyorsanız, tek başınıza ikisinin de sorumluluğunu alabilecekseniz düşünün. Ben yine de iki çocuğun, tek çocuktan çok daha kolay olduğunu düşünüyorum. Çevremden göZlemlediğim bu.

Biz mutluyuz ama oğlum yine de devamlı çocuklu akrabalarımızın evine gitmeye uğraşır her gün. Çok sorunlu bir evliliği olan bir arkadaşımın 2 çocuğu var. Çocuklar kendi evlerinde oldukça mutlular ve birbirlerine yetiyorlar. Sonuçta o evlilik 2 çocukla da, tek çocukla da mutsuz. O zaman niye çocuğu yıkılan bir yuvada yalnız bırakılsın?

siz gittikçe iyi falan olmuyorsunuz ikinci çocuk fikri en son düşünülecek şey bile olmamalı bu evlilikte.

tam anlamıyla hislerime tercüman olmuşsunuz teşekkürler...

sırf bir çocuğunu hayatta yalnız bırakmayım mantalitesi ile 2 çocuğu birden cehennemi bir evliliğin ortasında yaşatmak ne kadar mantıklı sen bunu bi düşün derim. hele ki 1 tane daha çocuk yapmak maksadı ile aranın iyi olmadığı adamla aynı yatağa girme düşüncesine ise hiç girmiyorum.

Dogru mu anladim bosanma tranvasini daha kolay atabilme ihtimali var diye kardes mi yapilir?

Peki 2. Cocuk bosanmanin etkisini uzerinden atamazsa

Cocuklar sadece oyun oynamiyor oyun oynarken dunyayi kesfediyorlar. Yarinin yetiskini olma yolunda annesini babasini cevresini gozlemliyor. Onlarin etkisiyle yeni bir birey oluyor.

Sirf kardes olsun diye elverissiz bir ortama 2. Cocuk getirme fikrini anlamiyorum..

ayrıca tek kalmasın diye 2.yi yapmayın.

2. çocuğun günahı ne?

1.nin oyun arkadaşı olsun onu kollasın eğlence olsun diye yapılan 2. çocuk bunu ömrü boyunca hissediyor.

Bir de konu başlığı bana çok garip geldi ya.
Oğluma kardeş yapmalı mıyım derken sanki ilki oğlunuz öteki sadece kardeş gibi...Bilemiyorum ama lütfen çocuk yetiştirmeyi basit bir şey olarak görmeyin,bir insan yetiştirmek bu dünyadaki en zor şey olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…