- 31 Mart 2016
- 272
- 331
- 33
Hala koymadık,konuşmuyoruzİsim konusu ne oldu halledebildiniz mi merak ettim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hala koymadık,konuşmuyoruzİsim konusu ne oldu halledebildiniz mi merak ettim
Siz harikasınız gerçekten hani bi soz vardir ya sende bu evlat acisi bende kuyruk acisi oldukca bir araya gelemeyiz. Oylemiydi o soz. Dogru bence o soz. Zaten arkadas kin de tutmus oyle diyor.ay ben sizin eski konularınıza baktım da madem eş ailesi bu kadar berbat neden içli dışlı olmayı kabul ettiniz ki?
Inşallah istediğiniz olur ama çocuğu isimsiz bırakmakda iyi değil. Umarım bi an önce ya eşiniz ya siz ikna olursunuzHala koymadık,konuşmuyoruz
selam arkadaşlar.12 gün önce ikinci çocuğumu oğlumu dünyaya getirdim ve hala isimsiz.çünkü eşimle anlaşamıyoruz.
İlk hamileliğimde eşimle ve ailesiyle çok büyük sorunlar yaşadım işitmediğim kalmadı aileme demedikleri kalmadı bunların üstüne 29.haftasında doğdu kızım.2ay küvözde kaldı.Çocuk doğunca eşim çok değişti artık ondan yana bir sorunum kalmadı,görüşmem dediğim ailesiylede görüşmeye başladım,bana iyi davranıyorlar çok hizmetkarlar yedirip içiriyolar ayağıma kadar getiriyolar ama annesi bi anda annemin ya da benim arkamdan köpürebiliyo,anasına böyle dedi anasına böyle yaptı gibi.ailemin adını dahi geçirmiyolar zaten,onlar olmasın biz bize böyle yaşayıp gidelim istiyolar.Annesi her defasında kızım için o benim,oğlanda eşimin diyo,sahiplenmesi de canımı sıkıyo zaten.İyiler mi kötüler mi anlayamıyorum vicdanımıda sızlatıyolar ama kin de tutturuyolar.Geçmişi zaten bi türlü tam manasıyla unutamadım.
Şimdi de benim çocukluğumdan beri hayalim olan erkek evlat isteğime kavuştum.Kızıma çok düşkünüm fakat hep bir oğlum olsun istedim ve ikinci çocuğa eşim çok sıcak bakmasada kızım 1,5 yaşında çünkü,ısrarlarımla kavuştum çok şükür Allah bana bir erkek çocuk nasip etti.Bu doğumumuda 37.haftamda gelişimi yavaşladığı için suni sancıyla yaptım.Tarifi zor acılar çektim.Şimdi eşim babasının ismini vermek istiyo.Babası yaşlanmışta,gözünün önünde yaşasın istiyormuşta,babasının çok desteği olmuş bu günlere gelmesinde de...
Yahu tamam baba bu tabi ki sana destek olacak bu güne getirecek,benim ki de baba benmki de yaşlı yani.O vefa borcunu ödesin diye mi doğum yapıyorum,büyütme zahmetine giriyorum.Hem neden oğlum onun babasının ismiyle sahipleniliyo hak mı bu,benim babamında torunu değil mi? Babası bana altınları ya da başka bir maddi şey taliçep etmeyeceksen boşanın o zaman diyen adamdı.Şu an pervane oluyo evet ama unutamıyorum ailemin yok sayıldığı saygı görmediği bir ortamda yaşanılanları tam manasıyla sineye çekemiyorum.Ne saçma süregelen bir adet bu nasıl bir megolamanlıktır.Bunları eşime söyledim beni kıskanç ilan etti,damarlarına kadar işlemiş kıskançlık diyo. Onu üzüyo olmakta beni çok üzüyo keşke kabul edebilsem ama yapamıyorum.Eşimle konuşmuyoruz sütüm desen azaldı ağlamaktan,ne yapıyım nasıl bir yol izliyim bilmiyorum,siz ne düşünüyorsunuz?
Canım çok konuştum her yolu denedim fakat eşim evliliğimiz boyunca yapmadığı inatlığı yapıyo,bu benim muradım diyo başka bir şey demiyo.babamda eşimin çok iyi bir insan olduğunu, ona jest amaçlı,eşimin gönlü olsun diyerek koy babasının ismini diyo yok kabul edemiyorum.Ama bu gidişle babasının ismi ilk isim olarak konulacak benim gönlüm razı olmadan,bende bir ömür eşimin burnundan getiricem bunuCanım esine 9 ay karninda taşıdığını ve isim hakkının sana ait olduğunu izah et.
Soyadini zaten sen veriyirsun adını da ben vermek istiyirum de.
Birde zaten senin babanın soyunu devam ettirecek isni ben koyayım benimde gonlum olsun de..
Biliyorum arkadaşım,umarım...Inşallah istediğiniz olur ama çocuğu isimsiz bırakmakda iyi değil. Umarım bi an önce ya eşiniz ya siz ikna olursunuz
Canım çok konuştum her yolu denedim fakat eşim evliliğimiz boyunca yapmadığı inatlığı yapıyo,bu benim muradım diyo başka bir şey demiyo.babamda eşimin çok iyi bir insan olduğunu, ona jest amaçlı,eşimin gönlü olsun diyerek koy babasının ismini diyo yok kabul edemiyorum.Ama bu gidişle babasının ismi ilk isim olarak konulacak benim gönlüm razı olmadan,bende bir ömür eşimin burnundan getiricem bunu
O inat ediyorsa sen de inat et...Yıldırma politikası uyguluyor demekki, görünen o ki başarıyorda.Canım çok konuştum her yolu denedim fakat eşim evliliğimiz boyunca yapmadığı inatlığı yapıyo,bu benim muradım diyo başka bir şey demiyo.babamda eşimin çok iyi bir insan olduğunu, ona jest amaçlı,eşimin gönlü olsun diyerek koy babasının ismini diyo yok kabul edemiyorum.Ama bu gidişle babasının ismi ilk isim olarak konulacak benim gönlüm razı olmadan,bende bir ömür eşimin burnundan getiricem bunu
Benim eşimde evin tek çocuğu malesef.Canım tepki koyuyum hatta çıkıp gidiyim yaparım yapamam değil de o kadar yorgunum ki,biz çok büyük kavgalar ettik zamanında,gerçekten takatim kalmadı,söylenebilecek her şeyi söyledim bundan sonrasında susarak gösteriyorum tepkimi ne yapayım..Canım babanın adini koyarsan çocuğa da bakmam çıkar giderim diye tehdit et, ve artık ikinci çocuğun olmuş, biraz mesafe koy bu aileye..
Bende şu an hamileyim, gerci ben kızlarıma da isimlerini ben koydum, birde benim esik evinin tek çocuğu (kizkardesi de yok) kv ismi de koymadim, bu bebegimede de kp ismi koymayı düşünmüyorum, benim karnımda kucağımda büyüyecek olan çocuğa onların adını veremem
Sen tavrını kesin koyacaksın
Peki aileler sizin bu inatlaşma yüzünden hâlâ beklediğinizi biliyorlar mı?Biliyorum arkadaşım,umarım...
Merhabalar, eşimle bu konu hakkında konuşmuştuk az önce o da; isim hakkı babaya aittir dinimizde dedi sert bir şekilde. Çok araştıramadım ama Nurettin Yıldız hoca “dinimizde son söz erkekte olduğu için babanındır hak” gibi birşey söylemiş.Canım esine 9 ay karninda taşıdığını ve isim hakkının sana ait olduğunu izah et.
Soyadini zaten sen veriyirsun adını da ben vermek istiyirum de.
Birde zaten senin babanın soyunu devam ettirecek isni ben koyayım benimde gonlum olsun de..
neden gidip kendi istedigin isimle kimliği cikarmiyorsun. eşin çok ayıp ediyor lohusa kadına isim baskısı icin tavir alarak.Biliyorum arkadaşım,umarım...
Hadi ordan haspam deseydin. Şu dinde olmayan şeyleri kılıfını uydurup dinimizde böyle diye göstermiyorlar mı ayar oluyorum. Hangi ayette yazıyormuş acaba böyle birşey... tavrınızı şimdiden koyun ne saçmalık. O zaman doğumu da adam yapsın. Doğsuktan sonra da uykusuz pnşar kalsın falan filan!Merhabalar, eşimle bu konu hakkında konuşmuştuk az önce o da; isim hakkı babaya aittir dinimizde dedi sert bir şekilde. Çok araştıramadım ama Nurettin Yıldız hoca “dinimizde son söz erkekte olduğu için babanındır hak” gibi birşey söylemiş.
Bana göre de karnında taşıyıp,cefasını çeken ananındır ama sizin bildiğiniz kaynaklar var mı acaba isim hakkının anaya ait olduğunu belirten.
Kızımın ismini ben koydum,eşime bıraksam millete maskara edecekti yavrumu ismiyle
Sıradaki çocuklarımın akibetini kurtarmak adına bu konuyu öğrenmek istedimsevgiler
Konu sahibirosinant dinen 7 güne kadar çocuğun adının verilmesi gerekir derler. Hiç mi kimsenin fikri yok bu konuda etrafınızda?
Ben de kocama şimdiden gıcık oldum isim hakkı bana ait deyince walla, böyle bir tavır içine girmez umarım.
Allah kolaylık versin ama ben olsam pes asla pes etmezdim.
Hem çocuğa tanıdık birinin adını vermek,ona benzemesine de yol açıyor bence karakter olarak. Bırakın çocuk kendine bnzesin yaaaa
Benim eşimde evin tek çocuğu malesef.Canım tepki koyuyum hatta çıkıp gidiyim yaparım yapamam değil de o kadar yorgunum ki,biz çok büyük kavgalar ettik zamanında,gerçekten takatim kalmadı,söylenebilecek her şeyi söyledim bundan sonrasında susarak gösteriyorum tepkimi ne yapayım..
Demedim birşey:/ sallamamak en iyisi, zamanı gelince cevabını alır,gereken kararı,ismi de ben veririm zaten. Kızıma vereceği isim İştar’dı yaaaHadi ordan haspam deseydin. Şu dinde olmayan şeyleri kılıfını uydurup dinimizde böyle diye göstermiyorlar mı ayar oluyorum. Hangi ayette yazıyormuş acaba böyle birşey... tavrınızı şimdiden koyun ne saçmalık. O zaman doğumu da adam yapsın. Doğsuktan sonra da uykusuz pnşar kalsın falan filan!
Merhabalar, eşimle bu konu hakkında konuşmuştuk az önce o da; isim hakkı babaya aittir dinimizde dedi sert bir şekilde. Çok araştıramadım ama Nurettin Yıldız hoca “dinimizde son söz erkekte olduğu için babanındır hak” gibi birşey söylemiş.
Bana göre de karnında taşıyıp,cefasını çeken ananındır ama sizin bildiğiniz kaynaklar var mı acaba isim hakkının anaya ait olduğunu belirten.
Kızımın ismini ben koydum,eşime bıraksam millete maskara edecekti yavrumu ismiyle
Sıradaki çocuklarımın akibetini kurtarmak adına bu konuyu öğrenmek istedimsevgiler
Konu sahibirosinant dinen 7 güne kadar çocuğun adının verilmesi gerekir derler. Hiç mi kimsenin fikri yok bu konuda etrafınızda?
Ben de kocama şimdiden gıcık oldum isim hakkı bana ait deyince walla, böyle bir tavır içine girmez umarım.
Allah kolaylık versin ama ben olsam pes asla pes etmezdim.
Hem çocuğa tanıdık birinin adını vermek,ona benzemesine de yol açıyor bence karakter olarak. Bırakın çocuk kendine bnzesin yaaaa
Anladım ben, ben de dini açıdan eşimin dediği doğruysa da bakamam. Bu kadar çile çekip,al isim hakkı seninmiş sen koy diyemem yani.Canım ben dini acidan demiyorum.
Ama 9 ay karnında tasiyip sonrasında herseyiyle ben ilgileneceğim için isim hakkı bana ait diyorum, canimi sikarsa bu konuda bakmam cocuguna bu kadar..
Anladım ben, ben de dini açıdan eşimin dediği doğruysa da bakamam. Bu kadar çile çekip,al isim hakkı seninmiş sen koy diyemem yani.
Çocuğuna bakmam demeyin yaaao sizin de çocuğunuz,yavrucağın size ihtiyacı var ki öncelikle. Çok tepenizi attırırsa ona kapıyı gösteriverin:)