Ogluma kayinpederin ismini vermek istemiyorum

Çocuğunuz için sabretmenizi ve yuvanizin dagilmamasini isterim. Alttan alın ve babasının adını koyun derim. Siz direndikce eşiniz daha inatlaşacak. Allah islah eylesin. Rabbim yuvaniza huzur versin inşallah. :110:

Benim esimin ve ailesinin yaninda bi degerim yok ki.. keske dediginiz gibi olsaydi..

Ben üstteki arkadaşa katılmıyorum. Niye hep kadınlara alttan almak tavsiye ediliyor? Geçinmeye niyeti olan beyler de bir zahmet alttan almayı öğrensin.
Ne münasebet? Zaten dedesinin soy ismini taşıyor. Bir de ismini vermeye çalışan zihniyeti asla anlamayacağım. Ezdirmeyin kendinizi lutfen

Ben ayrilacagim ama birlikte karar vermedik. O sanki onu hic birakmam cocuk da geliyor diye dusunuyor sanirim. Bosanma kendi kararim. Onlarin ailesi cok kalabalik tum cocuklar babalarinin annelerinin adini koymuslar. Onlara nasil derim diye mi dusunuyor bilmiyorum. Simdilik konuyu kapattim ama icimde kapatmadim. Isim belirledim. Benim de isim koymada hakkim var der de bu ismi inat yuzunden kabul etmez diye bekliyorum.
Bosanacaksan neyi bekliyorsun.
Hamile hamile birde bu stresi yaşama.
Cik bir an evvel evden ki hamileliğin huzurla gecsin.
Nedir bu isim tantanasi.
Bosanacagin adamın babasini mı hatırlayacaksınız her an..

Benim esimin ve ailesinin yaninda bi degerim yok ki.. keske dediginiz gibi olsaydi..
Eminim
Zaten az değerin olsaydi o adamin yanında sana sorardı babamin ismi olur mu diye.
Ben de 2 hafta önce doğum yaptim. Eşim kendi dedesinin ismini koymak istedi ama fikrimi sordu. Hayir deseydim koymazdi zaten. Bebeğimiz yarın kimlik çıkaracağız, hala istemiyorsan başka bir isim koy diyor ama benim isim koyma hevesim yok

Şimdiden bi isim bul yoksa o ismi dünya aleme yayar kocan son dakika değiştirmiş gibi olursun.

Bosanacaksan neyi bekliyorsun.
Hamile hamile birde bu stresi yaşama.
Cik bir an evvel evden ki hamileliğin huzurla gecsin.
Nedir bu isim tantanasi.
Bosanacagin adamın babasini mı hatırlayacaksınız her an..
Haklisin ama gerginlikleri bebek kaldiramaz diye sabrediyorum. Uzaktayim aileme. Iki gun once sinyal verdim katlanamadigimi bi mecburiyetimin olmadigini soyledim. Söylüyorum söylüyorum gecmiyor karsi tarafa. Buyuk bir olay cikacak ama ben su dönemde iyice hassaslastim. Kestiremedigimden olacaklari bekliyorum.

Esimin annesi bastan kp rin ismini vermeye karsiydi. Halbuki ben o isimi seviyorum. :KK70: neyise. Benim anlamadigim: bosanmak istiyorsaniz dogumu neden bekliyorsunuz? Ha simdi ayrildiniz evden ha sonra.
Strese bebek katlanabilir mi? En ufak bi seyde uykusu kacan biriyim. Tamamen bebegimin sagligi icin. Yalniz keske karsi taraftan bir atilim olsa. O zaman isim cok kolaylasacak.

Strese bebek katlanabilir mi? En ufak bi seyde uykusu kacan biriyim. Tamamen bebegimin sagligi icin. Yalniz keske karsi taraftan bir atilim olsa. O zaman isim cok kolaylasacak.

Öyle diyorsunuz da. Su andada stres yasamiyormusunuz? Ama belkide evliliginizin kurtulmasini da ümit ediyorsunuzdur bebek gelince. Olmaz mi?

Bebeği taşıyan türlü eziyet çeken sizsiziniz ki çocuğun annesi olarak ismini koymakta büyük hak sahibisiniz. Kesin ve net bir dille reddedin ki bir daha konuyu gün yüzüne çıkarmasın. Doğum yaptıktan sonra dikkat edin sizden habersiz kimlik çıkartıp istediği ismi yazdırmasın var öyle yapanlar (bknz:benim babam) Ayrıca arada çocuk da olsa onu her an bosayıp gidebilceğinizi hissettirin ki ona göre ayağını denk alsın.

Bebeği taşıyan türlü eziyet çeken sizsiziniz ki çocuğun annesi olarak ismini koymakta büyük hak sahibisiniz. Kesin ve net bir dille reddedin ki bir daha konuyu gün yüzüne çıkarmasın. Doğum yaptıktan sonra dikkat edin sizden habersiz kimlik çıkartıp istediği ismi yazdırmasın var öyle yapanlar (bknz:benim babam) Ayrıca arada çocuk da olsa onu her an bosayıp gidebilceğinizi hissettirin ki ona göre ayağını denk alsın.
Dogumu ailemin yaninda yapacagim. O kadarini yapar mi bilemiyorum. Bizim ulke olarak kimlik cikarmada da sorun var. Kim dogum raporunu alip giderse onun dedigini yaziyorlar. Anne baba birlikte gelse boyle olmaz sanirim. Ismi istemedigimi soyledim. Etkili oldugunu dusunmuyorum. Abla abi yegenlerinden direkt isim konusunda baski olacaktir. Onlarla da bayramda gittigimde savasmam gerekecek. Bi sey dedirtmiyor da onlara. Bir degil bes degil 10 kardes. Her birinin 6 7 cocugu var.

Dogumu ailemin yaninda yapacagim. O kadarini yapar mi bilemiyorum. Bizim ulke olarak kimlik cikarmada da sorun var. Kim dogum raporunu alip giderse onun dedigini yaziyorlar. Anne baba birlikte gelse boyle olmaz sanirim. Ismi istemedigimi soyledim. Etkili oldugunu dusunmuyorum. Abla abi yegenlerinden direkt isim konusunda baski olacaktir. Onlarla da bayramda gittigimde savasmam gerekecek. Bi sey dedirtmiyor da onlara. Bir degil bes degil 10 kardes. Her birinin 6 7 cocugu var.

Hiç çekinmeyin hepsine pat pat cevap verin. Bazı insanlar başkalarının cocuğu üstünde çok hak görür onun bunun işine karışır sinir olurum. Söyleyin kalabalıkta istemediginizi ki konu açılmasın. Lafınizı söyleyin bitsin.

Suan da bu gergin ortamda siz zaten rahat degilsiniz. Bebege stres yasatmiyayim diyorsunuz ama sizce suan stresiniz yok mu ? Esinizle surekli kavga, sorunumuz cok diyorsunuz, Ben olsam giderdim ailemin yanina simdiden ! rahat ederdim.
Siz hergun kavga cikacak mi ? ne gerginlik olacak ? stresi zaten yasiyorsunuz. Ayni evde olmadan , suratini gormeden , ailenizin yaninda daha az uzulursunuz, Dogum belgesinide o olmazsa siz alirsiniz!
Duzelmeyecegine inaniyorsaniz bence daha fazla uzatmadan gidin ailenizin yanina!

Bende aile büyüklerinin isim koymasına karşıyım ne kaynana ne kayınbaba ismi vede ne onların istediği isim çocuğu doğuran biz anası babası biz onlara ne oluyor anlamıyorum umarım bnimkinw karışmazlar hayatta izin vermem çünkü

Suan da bu gergin ortamda siz zaten rahat degilsiniz. Bebege stres yasatmiyayim diyorsunuz ama sizce suan stresiniz yok mu ? Esinizle surekli kavga, sorunumuz cok diyorsunuz, Ben olsam giderdim ailemin yanina simdiden ! rahat ederdim.
Siz hergun kavga cikacak mi ? ne gerginlik olacak ? stresi zaten yasiyorsunuz. Ayni evde olmadan , suratini gormeden , ailenizin yaninda daha az uzulursunuz, Dogum belgesinide o olmazsa siz alirsiniz!
Duzelmeyecegine inaniyorsaniz bence daha fazla uzatmadan gidin ailenizin yanina!
Su an tatile girdim aksam 6 da goruyorum yuzunu. Kavga etmiyoruz edemiyoruz keske anlasa. Hamileyim diye odamdan cok cikmiyorum. Kendime bi dunya kurdum burda. Takiliyorum kendi kendime. Yemegi temizligi yapip cekiliyorum odama. Bosanma olayini taraflar duysa cok olay cikar eminim. Laflar telefonlar gitmeler gelmeler iftiralar neler neler..Herkes benim cok mutlu oldugumu dusunuyor.

Şu an yaşadığınız daha büyük bir stres bence

Arkadaşımda inatlaştı eşinin ailesine. Kendi istediği isim koyuldu ama bebeğin kulağına yine de dedenin ismi okundu. Soranlara iki ismi söylüyor karşı taraf ama kimlikte kendi istediği isim yazılı. Çocuklar o kadar arada kalmıyor isim konusunda. Daha kolay adapte oluyorlar herşeye. bırak onlar dedenin ismini söylesin sen kendi istediğin ismi söyle. Boşanacaksan bebeğin sende kalacak zaten. Diğer ismi unutacak bile. O kadar takılma. Eşimin de iki ismi var. Ailesi dedenin koyduğu ismi, ben ve arkadaşları eşimin sevdiği ismi kullanıyoruz. Hiç arada kaldığını falan sanmıyorum. İçini ferah tut. Diğer dertler yeter zaten bir de bunu dert edinme kendine. Sağlıkla alırsın inşallah evladını kucağını.

Boyle konulara hep ayni seyi yaziyorum. Dogumdan once hemsireleri tembihleyin, dogum belgesini size versinler. Hatta babaniz/abiniz falan varsa, ona versinler ve onlar saklasin. Dogum belgesinin arkasina kendi istediginiz ismi cikmayan kalemle yazin. Nufus mudurlugu orada yazan ismi esas alir ve onu yazar. Hatta iki isim yazin ki esiniz babasinin ismini yazamasin diyecegim ama ofke kontrolu olmayan bir erkekse size zarar verebilir bu durumda. En azindan tek isim yazarak kendi istediginiz ismin yazilmasini garantilersiniz.

Back
X