oğluma nereye bırakacağım?

Ya yeni bir bakıcı bulun yada kreşe başlatın. İki ayda çocuk bakıcıyı unutur . Benim kızım 2.5 yaşından beri kreşte uyum sağlaması zor oldu ama en azından bakıcıyla yaşanan sorunları yaşamıyoruz.

Belki gerçekten oğlunun yanına gitmesi gerekiyordur. Oğlunun sağlık sorunu olabilir, basına birşey gelmiş olabilir hemen sorumsuz vs. vs. diye yargılamak doğru değil.

Size herhangi birşey söylemedi mi ?

2 ay uzun süre değil. Herhangi bir yakınınız yok mu ? Teyze , yenge , hala gibi aile yakınları 2 ay idare edebilir.

Buralarda bakıcılar bahsettiğiniz dönemlerde köylerine fındık toplamaya gidiyorlar. Bizim eski bakıcımız da yazın pat diye bırakıp gitmişti başka bahanelerle, biz başkasını bulduk tabi. İki ay uzun bir süre. Kreş diyorum ben de.

Belki gerçekten oğlunun yanına gitmesi gerekiyordur. Oğlunun sağlık sorunu olabilir, basına birşey gelmiş olabilir hemen sorumsuz vs. vs. diye yargılamak doğru değil.

Size herhangi birşey söylemedi mi ?

2 ay uzun süre değil. Herhangi bir yakınınız yok mu ? Teyze , yenge , hala gibi aile yakınları 2 ay idare edebilir.
gelini işe başlamış. Torununa bakacakmış 2 ay. Sonra gelinin annesi gelecekmiş

gelini işe başlamış. Torununa bakacakmış 2 ay. Sonra gelinin annesi gelecekmiş
O zaman iş değişir tabi.
En iyisi bir kreşe başlatin. Hem arkadaşları olur. Orada da tuvalet eğitimi alabilir. Benim oğlum kreste aldı tuvalet eğitimini. 1 hafta da öğrendi.

Siz de hiç üzülmeyin. Çocuklar çok çabuk alışıyorlar.

İnsanlar normal ofis işlerinden filan 2 ay izin isteyebiliyorlar mı ya? Koyarlar kapının önüne. Hepsinin günahına girmeyeyim, elbette hepsi aynı değil ama bakıcıların çoğunda var bu rahatlık. Kendi işlerini ciddiye almıyorlar, sonra bir de saygı, tolerans bekliyorlar. Bence kreş çok daha güzel olur. Hem kreşte kazanabileceği çok şey var, hem de kendi yaşıtlarıyla oynaması faydalı. Bir bakıcıya verilen parayla, kreşe verilen para arasında çok büyük uçurumlar da yok diye düşünüyorum. Hem uzuuun süre düzeni değişecek diye bir korkunuz da olmaz böylece.

Merhaba Hanımlar,
30 aylık bir oğlum var. Bakıcımız bayram sonrası 2 ay izin istiyor. Bir işden dolayı başka şehire gitmesi gerekiyormuş. Ama benim de çocuğumu baktıracağım kimse yok. Birisini bulsam da olmaz çocuğumun psikolojisi bozulacak diye korkuyorum. Çalışan anneler bilirler çocuğuma kendim bakamadığım için zaten vicdan azabı duyuyorum şimdi de 9 aylıktan bu yana alıştığı bakıcısının yerine başkası geçmesi onu etkileyecek diye korkuyorum. Tam da tuvalet alışkanlığı kazanması için çalışmalara başlayacaktık. O da ertelenecek şimdi. Kreşe versem 2 ay için geçici bir dönem nasıl olur?
bnmde 38 aylık bir kızım var ve bnm annem bakıyor, sizi çok iyi anlıyorum arada annem ablamın yanına falan gidiyor o kadar daralıyorumki kv ye veriyorum ona vermeyide istemiyorum. bence kreşe verin bu yıl bende kreşe vericem hem iki ay denemiş olursunuz iyi gelirse devam edersiniz

İnsanlar normal ofis işlerinden filan 2 ay izin isteyebiliyorlar mı ya? Koyarlar kapının önüne. Hepsinin günahına girmeyeyim, elbette hepsi aynı değil ama bakıcıların çoğunda var bu rahatlık. Kendi işlerini ciddiye almıyorlar, sonra bir de saygı, tolerans bekliyorlar. Bence kreş çok daha güzel olur. Hem kreşte kazanabileceği çok şey var, hem de kendi yaşıtlarıyla oynaması faydalı. Bir bakıcıya verilen parayla, kreşe verilen para arasında çok büyük uçurumlar da yok diye düşünüyorum. Hem uzuuun süre düzeni değişecek diye bir korkunuz da olmaz böylece.

dönem olarak kreşe başlangıç yaz dönemi olması kötü oldu.
Çünkü öğretmenler nöbet şeklinde çalışıyorlar diye biliyorum. Yani normal eğitim dönemi gibi olmuyor.

Bence kreşe başlayabilir 28 aylıkken verdim ben bakıcı faslını komple kapat hareketli diyosun kreş daha iyi gelir

yazın kresler daha eğlencelı normalde eylulde baslayacaktık fakat ben yazın baslatıcam. yüzme at bınme pıknık sınema bahce park daha eglencelı oluyor.

Bence Kreş en iyisi
Hem yaz dönemi yaz okulunda çok eğleniyorlar.
Ben bazen işe gitmezdim sende gitme oğlum derdim de
Olmaz derdi :)

Oğlum 28 aylıkken başladı ve bezliydi 3 yaşına kadar bekledim eğitim için sonra biz başladık diyip öğretmenimizi bilgilendirdik biz evde o okulda tuvalet işini çözdük ama bazı kreşler tuvalet eğitimi yoksa almıyormuş

Geçici bir kreş olabilir hem yazın iyi olur belki arkadas vs de bulur .
Kreşe başlatınca bence geri almak çocuğu iyi etkilemiyor.Ya baslaticak ve uyum saglayamadigini görürsen kısa süre sonra alacaksın ,ya da baslatmayacaksin.Ama uyum sağlamış çocuğu devam ettirmek en iyisi.

Cidden öyle
Her gün bir program var benden faal oğlum yüzme at binme tiyatro sinema bahçe oyunları su savaşları...

Evet ben bile imreniyordum eğlencelerine,
Facebook da sayfaları vardı oraya yüklerlerdi fotoğrafları,
Çocukların gözlerinin içi gülüyordu resmen ben evde bakıcı olayına 3 yaşına kadar tamamım
ama sonrasında sanki kreş; arkadaşlar, paylaşım açısından daha doğru buluyorum.

Yeni bakici bulun. Onla devam edin. Zaten mecbur bulacaksiniz cocugunuz ona alisacak bu sefer hoop eskisi gelecek iyice kafa karisikligi.

Back
X