oğluma nereye bırakacağım?

Bütün bakıcılar anlaşmış sanırım.
Benim bakıcıda yaz tatilinde bakamayacağını söyledi.Sonrasında devam etmesini de ben istemedim.
Güvenilir başka kimseyi de bulamadığım için kreş ve yaz okulu arayışındayım şuan bende.
Benim kızlarım 8 ve 3 yaşındalar.
Sağlam bi kreş bulun hem çocuk için daha iyi olur .

merhaba bende çalışan bir anneyim ve bence bebeğinizi kreşe vermeyin..
bizim burada en iyi kreşlerden birisinde arkadaşım öğretmendi .. ben sırf arkadaşım oldugu için oglumu verecektim..
bakıcı bulun kreşe gelmesin henüz çok küçük bir kreş ne kadar da iyi olsa sürekli hastalanıyorlar..
Çocuklar hasta hasta buraya getiriliyor anneler işten izin alamıyor, diğer cocuklara geçiyor ben bile sürekli hasta olurdum dedi' ayrıca kreşler hiç öyle göründüğü gibi değilmiş çok şey anlattı bana burda detay vermek istemiyorum
bence kreşe göndermeyin henüz çok küçük kreş için başka bir bakıcı bulun
2 ay izin istemek gibi bir saçmalık olamaz yol verin gitsin merak etmeyin çok çabuk alışıyorlar içiniz rahat olsun biraz daha büyüsün o zaman kreşe gönderin derim..

Bütün bakıcılar anlaşmış sanırım.
Benim bakıcıda yaz tatilinde bakamayacağını söyledi.Sonrasında devam etmesini de ben istemedim.
Güvenilir başka kimseyi de bulamadığım için kreş ve yaz okulu arayışındayım şuan bende.
Benim kızlarım 8 ve 3 yaşındalar.
Sağlam bi kreş bulun hem çocuk için daha iyi olur .
canım senin küçük bayağı büyümüş maşallah kreşe gidebilir ama iyi bir kreş şart
gerçekten kreş ortamları hiç görünüldüğü gibi değilmiş.. bunu bana kreşde çalışan ögretmen olan arkadaşım anlattı ve bana tavsiye etmedi 3 yaş öncesi hatta imkanınız varsa 4 yaşında dedi düşün artık..
bizim bakıcıda bıraktı gitti ansızın.. bende kreşe verecektim vazgeçtim başka bakıcı bulduk bende artık çok zorda kalmassam 4 yaşında göndermeyi düşünüyorum
allah yardımıcımız olsun çalışan anne olmak gerçekten çok zor

evet bence de sorumsuzluk.. Oğlum ona alıştığı için alttan alıp kalp kırmamaya çalışıyoruz. ...Oğlunun yanına gitmesi gerekiyormuş

kendi torununa bakmayı sizin çocuğunuza bakmaya tercih etmesi mi sorumsuzluk?:emir_bebek:
tuhaf geldi bu düşünce, herkes bunu tercih eder, kaldı ki gelmediği iki ay için de para istemiyodur heralde.

canım senin küçük bayağı büyümüş maşallah kreşe gidebilir ama iyi bir kreş şart
gerçekten kreş ortamları hiç görünüldüğü gibi değilmiş.. bunu bana kreşde çalışan ögretmen olan arkadaşım anlattı ve bana tavsiye etmedi 3 yaş öncesi hatta imkanınız varsa 4 yaşında dedi düşün artık..
bizim bakıcıda bıraktı gitti ansızın.. bende kreşe verecektim vazgeçtim başka bakıcı bulduk bende artık çok zorda kalmassam 4 yaşında göndermeyi düşünüyorum
allah yardımıcımız olsun çalışan anne olmak gerçekten çok zor
Ayyy Mor Vampir herşey çok zor bu ara
Kreşler dünya kadar para istiyo , çevremde bakacak kimse yok.
Öyle çok bunaldım ki :KK14::KK14::KK14:

Son düzenleyen: Moderatör:
annen baksa olur mu diyor? ya da o bakamayacaksa akrabası varmış o bakabilir. dedi
Bu akrabayla birlikte gelsin birkaç gün o zaman
Gözünüz tutarsa başlasın o
Kreş en son çare olmalı
küçük daha sizinki bebek
Bizim kız 5 yaşını geçti havalar düzeldi ama hala grip hala öksürük

kendi torununa bakmayı sizin çocuğunuza bakmaya tercih etmesi mi sorumsuzluk?:emir_bebek:
tuhaf geldi bu düşünce, herkes bunu tercih eder, kaldı ki gelmediği iki ay için de para istemiyodur heralde.
tabi ki torunu daha önemli fakat şuan bizimle çalışıyor ve bizde işlerimizi çocuğumuza bakacağı için ayarladık. Tamamen bakamayacağını söylese tercihidir diyebilirim. Fakat 2 ay izin istiyor. Hangi çalışana sağlık sorunu olmadıktan sonra 2 ay izin veriliyor acaba

İşe başladığım için kızımı 25 aylıkken tam gün kreşe verdim.İnanılmaz faydasını gördüm.Fazlasıyla sosyalleşti,çat pat kelime söylüyordu şuan maşallah bülbül :) yemeğini kendi yiyor bana elletmiyor bile.ilk 1-2 ay üstüne döküyordu şimdi maşallah hiç dökmüyor. eğitici oyunlar aktiviteler bakıcıdan daha faydalı oluyor.Bakıcıdansa kreşe vermenizi tavsiye ederim.Ayrıca ben 2 ay gelmicem diyen bir bakıcıya asla taviz vermem.

Kreşe başlatınca bence geri almak çocuğu iyi etkilemiyor.Ya baslaticak ve uyum saglayamadigini görürsen kısa süre sonra alacaksın ,ya da baslatmayacaksin.Ama uyum sağlamış çocuğu devam ettirmek en iyisi.
Uyum sağlarsa devam ettirir veya oyun grupları falan oluyor mu acaba en azından haftada birkaç gün bırakabileceği diğer Günler'de varsa bir yakını ona bırakır .

Uyum sağlarsa devam ettirir veya oyun grupları falan oluyor mu acaba en azından haftada birkaç gün bırakabileceği diğer Günler'de varsa bir yakını ona bırakır .
Oyun grubu ile başlamak uyum için iyi olabilir.Gerci yazın da başlamanın faydası ilk bir kaç ay hastalanmaz.Sonra zaten hep hastalanıyor minnaklar:anne:

kv yakın değil köyde oturuyor.
Annem de anneannem var hasta onun bakımıyla ilgileniyor.
Oğlum çok hareketli o yüzden bakamaz.

Kv nizin engeli yoksa sizinle kalıp baksın..
2 ay ne işiymiş o öyle?

Bakıcı değişse de çok kötü olmaz korkmayın. 2 hafta önceden başlarsa alışır. Çocuklar çabuk alışır..

Oyun grubu ile başlamak uyum için iyi olabilir.Gerci yazın da başlamanın faydası ilk bir kaç ay hastalanmaz.Sonra zaten hep hastalanıyor minnaklar:anne:
Evet öyle bir yol çizerse konu sahibi guzel olur :) hem sosyalleşmesi açısından da faydalı olur ilerde kreşe başlamak zor gelmez

Merhaba Hanımlar,
30 aylık bir oğlum var. Bakıcımız bayram sonrası 2 ay izin istiyor. Bir işden dolayı başka şehire gitmesi gerekiyormuş. Ama benim de çocuğumu baktıracağım kimse yok. Birisini bulsam da olmaz çocuğumun psikolojisi bozulacak diye korkuyorum. Çalışan anneler bilirler çocuğuma kendim bakamadığım için zaten vicdan azabı duyuyorum şimdi de 9 aylıktan bu yana alıştığı bakıcısının yerine başkası geçmesi onu etkileyecek diye korkuyorum. Tam da tuvalet alışkanlığı kazanması için çalışmalara başlayacaktık. O da ertelenecek şimdi. Kreşe versem 2 ay için geçici bir dönem nasıl olur?
Hangi işte çalışırken 2 ay izin alınır. Ciddi bir sağlık sorunu yoksa bu etik mı. Bakıcınıza bunu uygun dille söyleyin ha 2 ay kreşe verirseniz baktınız alıştı kreşe bir daha bakıcıya baktirmayın zaten. Böyle is mı olur

Bence bu bakıcıyla yolları ayırın. Gelir 3-5 ay sonra kızın annesi bakamıyormuş 1 ay daha gideceğim diyebilir. Bence de kreşe başlatın. Başlayınca hastalıklar olur ama ne zaman başlarsa olacak o. Hem yaz dönemi hastalıklar da azalır. Bakıcıdansa öğretmen daha iyi bence.

2.5 yas kres icin erken durmadan hasta olacak .Siz durmadan izin alıp ilgilenmek zorunda kalacaksınız.Cok zor .
Baska bakıcı bulun .

Back
X