• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oğluma yapılan alerji testi 149 çıktı, bu nedemek kızlar??

gazeldustubaglara

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2012
10.411
2.199
248
slm kızlar...
3 yaşını doldurmuş bir oğlum var, ilk kez bebekken bronşit olmuştu, birde geçen ağustos ayında tekrar bronşit oldu...
ve şuan eylül ayındayız, dün sabah grip sebebiyle doktora götürdüm, ve bronşite çevirebilir dedi doktor...
üşütmek bir yana, gözümden sakınıyorum resmen..doğru düzgün dışarı bile çıkmıyoruz, evimizde öyle sıcak soğuk dengesi bozuk bir ev değil, terleyip de üşütmesini gerektirecek bir durum yok evde..gayet ferahtır....
hemşire olan bir yakınım, iminoloji bölümüne götürün ve alerji testi yaptırın demişti, doktora söyledim, önce gerek yok demişti, şimdi bu ayda tekrarlayınca tamam yaptıralım dedi, hastanede hemen kan alındı ve bugün sonuçları aldık, 149 yazıyor kağıtta...
alerjisi yüksek dedi doktor, ve bronşite sebep olurmuş bu durum...yani üşütmekle pek alakası yokmuş anladığım kadarıyla...ama neye alerjisi olduğunu bilmiyoruz henüz, tekrar test yapılıp neye alerjisi olduğu ortaya çıkacak..
bu 149 değer ne kadar yüksek?? bilenler lütfen bi yardımcı olun, çok moralim bozuk...birsürü ilaç verdi doktor, ayrıyeten ventolin ve pulmicort ilaçlarıyla buharlı makineden buhar veriyorum 4 saatte bir....test yapılması için önce bunun atlatılması lazımmış, ondan sonra gidecez test için...
sürekli böyle bronşit olup duracakmı oğlum, bilgisi olan lütfen okuyup geçmeyin... korkuyorum altından başka şeyler çıkacak diye..rabbim kimseye dert verip derman aratmasın, hele ki evladına...dualarınızı esirgemeyin kızlar...

Son düzenleme:
slm kızlar...
3 yaşını doldurmuş bir oğlum var, ilk kez bebekken bronşit olmuştu, birde geçen ağustos ayında tekrar bronşit oldu...
ve şuan eylül ayındayız, dün sabah grip sebebiyle doktora götürdüm, ve bronşite çevirebilir dedi doktor...
üşütmek bir yana, gözümden sakınıyorum resmen..doğru düzgün dışarı bile çıkmıyoruz, evimizde öyle sıcak soğuk dengesi bozuk bir ev değil, terleyip de üşütmesini gerektirecek bir durum yok evde..gayet ferahtır....
hemşire olan bir yakınım, iminoloji bölümüne götürün ve alerji testi yaptırın demişti, doktora söyledim, önce gerek yok demişti, şimdi bu ayda tekrarlayınca tamam yaptıralım dedi, hastanede hemen kan alındı ve bugün sonuçları aldık, 149 yazıyor kağıtta...
alerjisi yüksek dedi doktor, ve bronşite sebep olurmuş bu durum...yani üşütmekle pek alakası yokmuş anladığım kadarıyla...ama neye alerjisi olduğunu bilmiyoruz henüz, tekrar test yapılıp neye alerjisi olduğu ortaya çıkacak..
bu 149 değer ne kadar yüksek?? bilenler lütfen bi yardımcı olun, çok moralim bozuk...birsürü ilaç verdi doktor, ayrıyeten ventolin ve pulmicort ilaçlarıyla buharlı makineden buhar veriyorum 4 saatte bir....test yapılması için önce bunun atlatılması lazımmış, ondan sonra gidecez test için...
sürekli böyle bronşit olup duracakmı oğlum, bilgisi olan lütfen okuyup geçmeyin... korkuyorum altından başka şeyler çıkacak diye..rabbim kimseye dert verip derman aratmasın, hele ki evladına...dualarınızı esirgemeyin kızlar...

canım alerji ile ilgili hiç bi fikrim yok ama okuyupta geçmek istemedim...:50:
Allah acil şifalar versin çok geçmiş olsun inşallah atlatırsınız rahatsızlığını..
evi değilim ama rabbim kimseyi çocuklarıyla ve sevdikleriyle imtihan etmesin..
inşallah oğlun yeniden sağlığına kavuşur.. dualarımdasın canım

canım alerji ile ilgili hiç bi fikrim yok ama okuyupta geçmek istemedim...:50:
Allah acil şifalar versin çok geçmiş olsun inşallah atlatırsınız rahatsızlığını..
evi değilim ama rabbim kimseyi çocuklarıyla ve sevdikleriyle imtihan etmesin..
inşallah oğlun yeniden sağlığına kavuşur.. dualarımdasın canım

çok sağol canım allah razı olsun...:14::14:
çok üzgünüm çok moralim bozuk..rabbim şifasını versin yavrumun, bütün yavruların...allah derman aratmasın...sağlıkla imtihan etmesin..

*** bu sitenin yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Aydın kendisi çocuk metabolizma uzmanı. Siteye ücretsiz üye olup formda sorularınızı Ahmet bey'e sorabiliyorsunuz kendisi düzenli olarak yanıtlıyor.

Allah sağlık ,sıhhat nasip etsin inşallah.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım o IgE dir.alerjisi yuksek evet.benim oğlumda da toz alerjisi var.reaktiv hava yolu hastalığı dedi doktor.singulaire başladık.3 yıl içmeliymiş.80% geçirirmiş.İNŞAALLAH.gecenlere qrip oldu ,vontoline baslamak zorunda kaldık.nefes alamıyordu.şimdi iyi ŞÜKÜR.biz de endişeleniyoruz ama erken yasta başlayan alerji geçermiş.İNŞAALLAH GEÇER.RABBİM EVLATLARIMIZA ŞIFA VERSIN.AMİN.korkmayın

Canim.gecmis olsun
Cocugunuz alerjik.bir cocuk alt sinir 35 ust sinir 9o.dir
Bizimde 27o cikmistu
Ieg total degilmi yapilan tahlik

Canim.caanini slkma sakin
Benik oglum 1 yasina geldi bir kez bronsit olfu dikkat etmen gereken tek sey grip mi oldu hop hemen dr a gitmek normal bebekler gtribi atlatirkeb alerjik cocuklar da bronsite cevirebilliyor biz bronsitten sonra her grio baslanhici sezdigimizde dr agittik ssukur kac kez grio.olmamiza ragmen bir daha bronsit olmadik
Biz kanda ve deride alerji testlerini yaptridik
Sadece yumurta alerjimiz var
Onun disinda alerjik bunyeli bir cocuk
Insalla zamanla yenicekler rabbim.dermansizini vermesin

Canim.gecmis olsun
Cocugunuz alerjik.bir cocuk alt sinir 35 ust sinir 9o.dir
Bizimde 27o cikmistu
Ieg total degilmi yapilan tahlik

evet canım TOTAL.IGE yazıyor...149.87 çıktı..

Canim.caanini slkma sakin
Benik oglum 1 yasina geldi bir kez bronsit olfu dikkat etmen gereken tek sey grip mi oldu hop hemen dr a gitmek normal bebekler gtribi atlatirkeb alerjik cocuklar da bronsite cevirebilliyor biz bronsitten sonra her grio baslanhici sezdigimizde dr agittik ssukur kac kez grio.olmamiza ragmen bir daha bronsit olmadik
Biz kanda ve deride alerji testlerini yaptridik
Sadece yumurta alerjimiz var
Onun disinda alerjik bunyeli bir cocuk
Insalla zamanla yenicekler rabbim.dermansizini vermesin

inşallah canım, daha neye alerjisi var bilmiyoruz, şu hastalığı iyileşsin inşallah tekrar test yapılacakmış...
nasıl bir test bu zormu, koluna birçok iğne batırılıyormuş diye duydum, doğrumu bu...

inşallah canım, daha neye alerjisi var bilmiyoruz, şu hastalığı iyileşsin inşallah tekrar test yapılacakmış...
nasıl bir test bu zormu, koluna birçok iğne batırılıyormuş diye duydum, doğrumu bu...

Merhaba muzmin bir alerjik olarak anlatayim. Test duruma gore spesifik Ige veya prick testi olabilir. Prick testinde once testin yapilacagi bolgeyi numaralandiriyorlar daha sonra tek tek damlalikla alerjen ornegini alip numaralandirdiklari bolgeye bir damla birakirlar. Daha sonra damlalarin oldugu yeri hafifce bir aparat yardimiyla cizerler. 20 dakika kadar bekledikten sonra damlalarin oldugu yeri inceler eger vucut tepki verdiyse sisligi veya kizarikligi degisik bir cetvel yardimiyla olcer kayit tutarlar. Cocugunuz kucuk oldugu icin sirtindan yapmalari yuksek olasilik siz de bunu talep edin cocuk test yapilirken korkmaz bu sekilde ve kasinmasini engellemis olursunuz. Test suresince kasinmak yasak.
Spesifik Ige'de her alerjen icin kandaki tepkiye bakarlar. Bunun icin de bir tup kan alirlar. Genellikle bu prick testinin cevap vermedigi durumlarda yapilir. Her alerjen icin negatif veya pozitif diye deger cikar. Bu testlerin ikisi icinde en az bir hafta onceden antihistamin kullanimina son vermek gerekiyor. Cocuk alerjileri yas ile birlikte cogunlukla ortadan kalkar. Gecmis olsun.

Merhaba.benimde 4 yasındaki oğlum da ayni.ventolin,pulmicort,ciğer açıci iğneler her defasında.doktorumuz bronşitin tekrarlamasinin üşütmeden degilde cok terlemeden oldugunu söylemisti.biz her sene 10gün hastanede yatardik bronşitten.geçen sene çok dikkat ettim. Bu kışı bronşit olmadan atlattık.allaha şükür.zaten alerjik bi bünye.drmuzun dedigine göre bronşiten korudugumuzicin bu sene bi nevi onu kroniklestirmedik.vücudu savaşmayi öğrendi.ilaçlardan buhardan kurtulduk. İnşallah sizin yavrunuzda bu illetten kurtulur.

Ablacım çok çok geçmiş olsun..
Benim kardeşimde de vardı bronşit, doğduğu ilk haftadan itibaren.. Aşılarını bile vurduramamıştık..
Senin meleğinden çok çok çok ileri durumdaydı.. Kucağımızda kaç kere hastaneye yetiştirdik, hava verildi hep..
Ama yendi.. :)
Annem çok özen gösterdi, kış aylarından bilhassa.
Şu önümüzdeki kışı sorunsuz hallederseniz, inşallah yener yavrum.:16:

Canim cok zor degil
Onlu bir aparat hazirladilar kolunun ic kiamina bastirdilar yirmi dakika bekledik kizarmanin capina gore neye alerjisi oldugu belitlendi
Oncesindede kanda bakildi bir hafta sonrw sonucu aldik
Tavsiyem arastorma hastanesi cocuk alerji bolumune gitmen

Ablacım çok geçmiş olsun, moralini bozma. Bebekken ne hastalıklar atlatıyor insanlar, allah uzun ömür versin geçecek inşallah. Dualarım oğlunla. :16:

Ablacım çok çok geçmiş olsun..
Benim kardeşimde de vardı bronşit, doğduğu ilk haftadan itibaren.. Aşılarını bile vurduramamıştık..
Senin meleğinden çok çok çok ileri durumdaydı.. Kucağımızda kaç kere hastaneye yetiştirdik, hava verildi hep..
Ama yendi.. :)
Annem çok özen gösterdi, kış aylarından bilhassa.
Şu önümüzdeki kışı sorunsuz hallederseniz, inşallah yener yavrum.:16:

çok sağol canım benim inşallah dediğin gibi olur...

Canim cok zor degil
Onlu bir aparat hazirladilar kolunun ic kiamina bastirdilar yirmi dakika bekledik kizarmanin capina gore neye alerjisi oldugu belitlendi
Oncesindede kanda bakildi bir hafta sonrw sonucu aldik
Tavsiyem arastorma hastanesi cocuk alerji bolumune gitmen

anladım canım çok teşekkür ederim, ben tek tek iğne ile deri altına enjekte ediyorlar diye duymuştum, çok acılı bişey diye üzülmüştüm açıkçası, biraz daha ferahladım teşekkürler canım..

Ablacım çok geçmiş olsun, moralini bozma. Bebekken ne hastalıklar atlatıyor insanlar, allah uzun ömür versin geçecek inşallah. Dualarım oğlunla. :16:

canım benim çok teşekkür ederim..her zamanki gibi çok zarifsin...
amin hepimizin evladına inşallah....rabbim hepimize şifa versin...

çok geçmiş olsun,oğlunuzun odasında varsa peluş oyuncakları kaldırırsanız iyi olur odasında halı varsa halıyı kaldırıp kilim koyabilirseniz iyi olur bunlar aklıma ilk gelenler.

Bendede alerjik bronşit vardı. 7 yaşına kdr koruyucu aşı oldum ama 20li yaşlardan sonra tekrar hortladı, boşuna canımı yakmış oldum. Küçükken her kışı grip - bronşit ile igneler ile geçirdim neredeyse :)
Malesef alerjik bünyeler zayıf oluyor, her doktor her ilaç iyi gelmiyor çok daha çabuk hasta oluyor. Gıda takviyesi şart dikakt ediyorsunuzdur ama balına pekmezine dikkat edin. Parfüme deterjana havlusuna dikkat edin. Bu arada doktorunuza güveniyormusunuz bilmiyorum ama ventolin bir süre sonra bağımlılık yapıyormuş, ben doktorluk taslamak istemem ama çok sıkıntı yoksa hava takviyesi ve ventoline karşıyım. ( ben zor bıraktım, saçma sapan bir insan yüzünden nefes almam kısıtlanacaktı.) Evin içinde çamaşır kurutmayın benim doktorum onu özellikle tembihlemişti.
Alerji testinde ise kesin sonuç alınması mümkün değilmiş alerjen maddeler bellidir ztn yine çocugun canının yanması mı genel olarak dikkat etmekmi bilemedim hangisi dogru

Back
X