Çocuk Hastalıkları oğlumda geniz eti ameliyat olmalı mı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
oğlum daha 27 aylık doktor geniz eti olduğunu söyledi.

eylül ayına girdik şimdi yine burnu tıkandı horluyor hırlıyor.bi de üstüne huysuz davranıyor.içim gidiyor acaba ameliyat ettirmeli miyiz.

yaşı çok küçük uzmanlar 3yaş öncesi pek uygun bulmuyor.
3 yaş öncesi yaptıran var mı acaba.

kesin teşhis için hangi doktora gitmeliyim ben kulak burun boğaza götürmüştüm röntgen falan çekmiştiler.

eylül ayına girdik şimdi yine burnu tıkandı horluyor hırlıyor.bi de üstüne huysuz davranıyor.içim gidiyor acaba ameliyat ettirmeli miyiz.

kesin teşhis için hangi doktora gitmeliyim ben kulak burun boğaza götürmüştüm röntgen falan çekmiştiler.

bizzat yeğenlerimde yaşadım biri 11 yaşında diğeri 7 yaşında bu amelyatları oldu.
olmadan önce ikiside hep hastaydı hep boğazları ağrıyor sürekli burunları akıyor ve horluyorlardı. ikisininde annesi ameliyat olmalarını istemedi zoraki razı oldular biri özelde diğeri devlette oldu şu an maşallah nefes alıyor çocuklar üzerinden 3 sene gecti hasta da olmuyorlar çünkü burundan nefes alıyorlar böylece ağızları açık kalmıyor ve mikroplar girmiyor
ve çıkan etleri bize gösterdi doktor işaret parmağım kadar düşünün nasıl yaşamış yavrucaklar..
yine karar sizin ama çocuğunuzun kaliteli yaşamasını istiyorsanız bence şart ve bir doktor da düzgün nefes alamayan insanların kafası daha az çalışır çünkü oksijen tam gitmediğinden dedi bize

3 yaşı bekleyin öyle yaptırın bence

çok geçmiş olsun bence de 3 yaşı beklemelisin.

bu linkteki videoları izle. Benim çocuğumun doktoru. Sorduğun sorunun cevabını alırsın. Videoyu açamazsan yazıyı oku. Allah şifa versin

Geniz eti büyüklüğü olan çocuklar öncelikle alerji açısından değerlendirilmelidir. Çünki temelde yatan alerji gibi bir nedenin varlığında nedene yönelik tedavi uygulanmadığı taktirde hastanın yakınmaları ameliyatla düzelmeyecek ya da kısa süre sonra tekrar edecektir. Geniz eti büyüklüğü düşünülen çocuklarda ameliyat planlanıyorsa öncesinde çocuk, alerji açısından ayrıntılı bir şekilde incelenmeli, alerjikse alerjisi olan alerjene yönelik önlemler alınmalı, aşı uygunsa aşı tedavisi planlanmalı ve gerekli ilaç desteği sağlanmalıdır. Alerjik çocuklarda özellikle burun içine uygulanan steroidli damlaların geniz etinin küçülmesinde etkinliği kanıtlanmıştır. Çocuklarda sık ve gereksiz antibiyotik kullanımı engellenmelidir. Kullanılan her gereksiz antibiyotik bağışıklık sisteminin baskılanmasına neden olacaktır. Bu arada geniz eti daha da büyüyecektir.
Uyku apnesi olan ve çok sık orta kulak iltihabı geçiren çocuklarda geniz eti mutlaka alınmalıdır. Geniz eti büyümesi çocuğun yaşam kalitesini bozuyorsa, yani kalitesiz uykuya, çok sık enfeksiyona yol açıyorsa ve alerji tedavisine rağmen küçülme olmuyorsa alınması düşünülmelidir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba öncelikle geçmiş olsun tüm hasta bebişlere...Benim oğlumda da (iki ay sonra beş yaşına girecek) geniz eti problemi vardı ve yaklaşık iki yıldır orta kulak iltihabı oluyordu tüm doktorlar geniz eti ameliyatı olmasını ve kulağına tüp takılmasını önerdi ben hiç istemedim erteledikçe erteledim ama maalesef 3 gün önce ameliyatı olduk. Hem de bu sırada sünnet te oldu. Başlangıçta acaba sünneti olmasa mı diye tereddüt ettik ama şu an gayet iyi maşallah ve ağrısı falan hiç olmadı, kulağından öyle çok sıvı aktı ki daha önce ameliyat ettirmememize üzüldüm doğrusu. Korkulacak hiç birşey yok sünnet daha bile sonra geçiyor, geniz eti ameliyatının farkında bile değil çocuk. Ama doktorumuzu tavsiye ederim Bahçelievler Medicana'da oldu (KBB uzmanı Volkan Kahya) her iki operasyon da çok başarılı oldu. Hiç beklemeyin antibiyotiklerle böbrekleri boşuna yormayın ben çok pişman oldum şahsen o kadar çok antibiyotik içtikki hiçbirisi işe yaramadı. Anlık tedavi oluyor iki hafta sonra hoppaaa tekrar hasta...yapılacak son şey diye düşünüyor insan, kıyamıyor ama aslında ameliyat olmaması daha sağlıksız olması anlamına geliyormuş bunu yeni anladım. Sağlıklı günler...

Back
X