- Konu Sahibi KristaLBebeK
-
Merhaba arkadaşlar
böyle bi konu daha önce açıldımı bilmiyorum...
oğlum 7 yaşından gün alıyor 4 aydır DEHB üzerine tedavi görüyoruz
aranızda bizim gibi olan arkadaşlar varmı merak ettim
bu konu hakkında çocuğunuzla alakalı tedavi dışında neler yapıyorsunuz..
aynı sorunu yaşşayan arkadaşlar buradan birlikte bu konu hakkında yazışıp,konuşabiliriz...
Merhaba ben uzman klinik psikologum. Öncelikle erken tanı ve tedavi sürecinde olduğunuz için çok şanslısınız. Tedaviniz ilaç tedavisi ise buna ek olarak eğitsel terapi yapan bir psikologla da görüşüp (çocuğunuzun seviyesine uygun olması açısından) dikkat, bellek, muhakeme yeteneklerini artırıcı çalışmalar hakkında bilgi almanızı tavsiye ederim. Özellikle bellek performansı için Memory adlı kutu oyununu, dikkati için de Figürix adlı kutu oyununu önerebilirim. Bu arada kelimenin son harfiyle biten yeni kelime bulma, isim-şehir-hayvan gibi oyunları da gün içinde spontan biçimde oynamanız faydalı olacaktır.
http://www.kadinlarkulubu.com/psiko...uklar-icin-evde-okulda-neler-yapilabilir.html
Bu konunun size faydası olabilir..
Merhaba ben uzman klinik psikologum. Öncelikle erken tanı ve tedavi sürecinde olduğunuz için çok şanslısınız. Tedaviniz ilaç tedavisi ise buna ek olarak eğitsel terapi yapan bir psikologla da görüşüp (çocuğunuzun seviyesine uygun olması açısından) dikkat, bellek, muhakeme yeteneklerini artırıcı çalışmalar hakkında bilgi almanızı tavsiye ederim. Özellikle bellek performansı için Memory adlı kutu oyununu, dikkati için de Figürix adlı kutu oyununu önerebilirim. Bu arada kelimenin son harfiyle biten yeni kelime bulma, isim-şehir-hayvan gibi oyunları da gün içinde spontan biçimde oynamanız faydalı olacaktır.
çok teşekkür ederim yorum yazdığınız için...
oğlumm şuan 7 yaşının içinde 4 yaşından bu yana 3 psikiyatri 2 pedagog ve uzman çocuk gelişimine gitti:) prof.dr. behiye alyanak alt komşumuzdu eskiden oda ilgilendi sağolsun ama o zaman yaşı küçük olduğu için pek üzerinde durmadılar açıkçası...son gittiğim psikiyatriyide rehberlik aracılığı ile ayarladık.
şuan kırmızı reçeteli C...... alıyor tahmin etmişsinizdir umarım ilaç ismi yazmak yasak olduğu için tam yazamıyorum..
dediğiniz kutu oyunlarını mutlaka almaya çalışacağım bu tür oyunları çok seviyor..beraber hafıza oyunu oynuyoruz sıksık meyve ismi söylemece, renk söylemece, etraftaki sarı renkli figürleri bulmaca vs. oynuoruz Ipad' e dikkat eksikliğine iyi gelen uygulamalar indirdik onları çok güzel bir şekilde yapıyor ben şuan bu konu hakkında kitap okuyorum bilgi edinmek için orada kitabın yazarı prof.ün bi açıklaması var
insanlar sevdikleri şeyleri kullanırken dikkat eksikliği yaşamazmış bunlar pc, cep telefonu, oyuncaklar, diziler, çizgi filmler vs..
inanın benimki bu yazdıklarımda o kadar dikkatliki anlatamam size hiç göstermeden öğretmeden bilgisayarda ve benzeri şeylerde herşeyi tek başına yapabiliyor ama iş günlük hayata gelince takılıp kalıo :) ilacı 20 gündür kullanıyorum en düşük mgr.dayız git gide artıcak şuan eskiye göre biraz daha iyiyiz
ben aslında okul için çok endişeliyim öğğretmenin çok önemli olduğunu söylüyorlar sizce otoriter bi öğretmen mi yoksa yumuşak kalpli iyimser bi öğretmen mi daha iyi olur bunun içinde birşey yazarsanız çok memnun olurum ona göre öğretmen ayarlıyacağız
kimi öğretmenler bu tip çocukları çok kötü etkiliyormuş doktorum ve rehberlikten aldığım bilgiye göre konuşuyorum siz daha iyi bilirsiniz tabiki
bu konu hakkındada düşüncelerinizi yazarsanız çok memnun olurum......
tekrardan teşekkürler...
İyi günler,
oğlum 12 yaşına girmek üzere bizede psikiyatr dikkat eksikliği tanısı koydu.Derslerinde çok başarılı olduğu için ilaca gerek görmedi.
Konu sahibine önerdiğiniz FİGüriks adlı kutu oyununu almıştım 8 yaşında ,ama artık yaşına göre çok basit geliyor.12 yaş üstü için önerebileceğiniz dikkatini toparlayabilecek bir kutu oyunu varmı.
Size de iyi günler. Make'n Break, Mastermind gibi oyunları tavsiye ederim. Ayrıca yine Memory nin daha büyüük çocuklar için daha çok kartla tasarlanmış versiyonlarından da faydalanabilirsiniz. Sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?