oğlumdan ayrı yaşadığımz hayat:(

gizem_li

Guru
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
89
9
298
İstanbul
merhaba;
oğlum 8 aylık olduğundan bu yana çalışıyorum ve bu sürede hep annem baktı oğluma.şuanda 3.5 yaşında oldu bebeğim ama 1 senedir 10-15 günde bir görebiliyorum o da 2 gün..sebebiyse annemin istanbula 1.5 saat uzaklığında çerkezköyden ev alması.bakıcı ve kreşe güvenemediğimiz için oğlumuda gönderdik biraz daha büyüsün de kreşe göndeririz diye..ama planladığımız gibi olmadı biz eşimle çalşıyoruz bazen akşamları dışarı çıkıyoruz ama içim hep buruk geçinebileceğimizi bilsem hemen bırakıcam işi ama ona da cesaret edemiyorum.oğlumu kreşe de veremiyorum çünkü ileri derecede astımı var ve koruma altında olmaz zorunda..
size sorum benim terimde olsaydınız ne yaparınız?oğlum annesiz babasız yetişti ve ben kendimi bencillik yapıyormus gibi hissediyorum.ama çalışmak zorundayım da.

Seni üzmek istemem ama bu zamanlar bir daha geri gelmeyecek ve ilerde büyük ihtimal oglun senden cok annanesine baglı olacak..Aile ortamında sizin yanınızda anne babasıyla büyümesinin yerini hicbir sey dolduramaz..Bizimde durumumuz cok cok iyi degil ama varsın olmasın sıkılsakta kızım büyüyene kadar calısmayacagım..Daha fazla zaman kaybetme..Cok büyük borc vs yoksa gecinebilirsiniz insanlar ne sartlarda yasamını sürdüyor.Üzüldüm cocugun adına.

Keşke annen 2 sene sonra taşınsaymış.
Oğlun artık 3.5 yaşında olduğuna göre,kreşe gidebilir.
Oğlumun anasınıfında astımlı arkadaşları olduğunu hatırlıyorum.Sağlık sorunlarını belirtirseniz,ona göre özenli davranıyorlar.
Veya evde uygun bir ücretle bakacak birini ayarlayabilirsiniz.
Hiçbiri olmuyorsa,annen haftada 3 gün sizde,4 gün kendi evinde kalabilir.
Hatta işten 1 yıllığına ayrılabilirsin.
Ayrı kalmayın,hakikaten çok güzel zamanları kaçırıyorsunuz.

Bu durum oğlunuzun zamanla anneannesini sizin yarine koymasına neden olur.Yani çocuk açısından çok yanlış benim oğlum da dört yaşına girecek anneme çok düşkün ama geceleri illa beni ister babasını sorar.Şöyle olabilir anneniz hafta içi sizde kalıp oğlunuza bakar hafta sonu da evine geçer.Anneniz için zor olur belki ama çocuk en mantıklısı bence bu.

Kreşe vereceğiniz parayla annenize sizin yakınınızda kiralık ev tutun derim.
Hem çocuğunuzu görürsünüz hemde emin ellerde olur..

Aslına bakarsan bana göre çok güzel :)
Ama çocuk açısından çok çok zor olmalı.
Bence maaşınızın çoğunu bakıcıya verecek olsanız bile çocuğunuzu eve alın. 1 sene böyle idare edin. 4,5 yaşında falan da kreşe verin. yazık ya anne baba var ama yok. ileride kardeşi olur da onu evinizde büyütürseniz çocuğunuz size çok gücenir. beni başlarından atmışlardı ama onu baktılar diye.

Ben olsam işten ayrılırım.
Çocuğumdan ayrı kalacaksam ne için çalışıyorumki ben.
Geçinemeyiz demişsiniz , o zaman bir bakıcı tutar evede kamera yerleştiririm.
Çocuğumun bebeklik çağı kadar kıymetli bir dönem daha düşünemiyorum.
Kusura bakmayın ama çok saçma geldi yavrunuzdan ayrı kalmanız.
1,5 saatlik mesafeden çocuğu her haftasonu gidip almama sebebiniz nedir, 15 günde bir niye görüyorsunuz?
Birde bazen geceleri dışarı çıkıyoruz demişsiniz, bu çocuğunuzun annenizde kalması için bir sebep değildir umarım.

benim oğlum tam 3 yaşında ve ben hergün çalışmıyorum ama sadece paylaşmayı öğrenmesi için ve diğer çocuklarla ne kadar mutlu olduğunu gördüğüm için anaokuluna göndericem. ve 3 yaşından sonrasının anaokulu ve kreş için uygun olduğu söyleniyor. bence anaokulu veya kreş işini düşün

Akşamları çıkıyoruz içim buruk demşsiniz de, bazı akşamlar çıkmayıverin, oğlunuzu yanınıza alın. Annesi babası hayatta çocuk yetim gbi büyüyor. Hem eşiniz nasıl buna müsaade ediyor onu anlamıyorum. Bir çocuk anne babasını rol alarak büyür. Anneniz şuan hem annesi hem babası olmuş. Nasıl kabullenebildiniz onu anlamıyorum. Size tavsiyem Çocuğunuza bu haksızlığı daha fazla yapmayın.

yaz dönemi için ayrı kalıyorsanız olabilir.
şehirde apartman içinde sıcakta boğulacaklarına büyükanne büyükbaba ile deniz keyfi yaparlar yada orman havası alırlar.
bisiklete binerler, koşarlar.

mesela ilk defa bu yaz benim çocuğum bu şekilde.
haftada 3 gece birlikte oluyoruz.
4 gece ayrıyız. 1 ay yıllık izinde birlikteyiz.
anneannesinin de babaannesinin de yakınımızda sayfiye deniz kenarında evleri var.
sırasıyla kalıyor.
ama tabi ilk defa bu yaz ayrı kaldık. çocuk 4 yaşına yaklaştığı için.
3 yaştan önce anne ile uzun süreli ayrılığı tavsiye etmiyor uzmanlar. ( 1hafta mesela uzun kabul ediliyor 2 yaş çocuğu için)

ama yok yaz kış hep orda duracak ise olmaz.
ayrıca 15 günde bir çok uzun bir süre.

hastalığı için geçmiş olsun fakat,

bence gayet steril kreşler var.
oraya verebilirsiniz.

Son düzenleme:

şaka gibi...10-15 gün nasıl dayanılır.hem çocuga hem kendinize yazık ediyorsunuz

Evlatlarimdan ayri ne ictigim su,sudur ne de aldigim nefes candir..ölürüm ben.
Ufacik yavruyu ana kokusuna hasret birakip kari koca aksam gezmesine cikiyorsunuz ya kocaman bir YUH size.
Cok kizdim cok...
Para ne ki.bizler borc harc kit kanaat geciniyoruz.ben de nenesinin dedsinin durumu iyi diye ya da calisicam diye atalim mi bebelerimizi basimizdan.
Simdi o yavru alismistir ananesine evinize bakici alsaniz kiyametleri koparir.
Napin edin annenizi bir muddet evinize alin sonra da krese verin.gunah ya yavruya gunah.....

bir kuru ekmek bir baş soğanı yerim yine de evladımdan uzak kalmam...rabbim kimseyi evlat hasretiyle sınamasın...
kusura bakmayın ama sizi teselli edemiyecem...çünkü çalışmak için bile olsa evladını emanet edenlere pek sıcak bakamıyorum ben...
maddi açıdan rahat yaşamak için çalışmayı tercih ediyorsunuz ama çocuğunuza sorsanız ne cevap verirdi acaba??
annen çok para kazansın eve para getirsin mi istersin, yoksa annenle birlikte büyümek mi???
emin ol annecim yanımda olsun derdi...unutma senin kokunu senin sevgini hiç bir bakıcıda bulamaz o yavrucak..anneannesi bile olsa...
onun sana ihtiyacı var, paraya değil..
bu benim fikrim tabi...herkesin kendi kararı...

Ben alerjik astımim. Bu aralar sık rahatsızlaniyorum. Hastalaninca esimi ailemi yanımda istiyorum. Hatta gecen baya kötü oldum ve acildeyken eşimi 1 saatlik işinden çağırdım. Onları görmek psikolojik destek veriyor. Bilirsiniz astımi sadece toz kir etkilemez. Psikoloji de etkiler...

Anne olarak içiniz rahat değil. Rahat olsanız konu acmazdiniz. Bence yavrunuzu yanınıza alın. Oğlunuz daha mutlu olsun.... sağlığı da olumlu etkilenir diye düşünüyorum... Allah sifasini versin

Maddi durumunun kötü de olsa,çocuğunu bırakman çok yersiz
Madem bırakacaktın öksüz gibi,niye doğurdun arkadaşım
Canımdan ayrı kalacaksam ,neyleyim ben parayı pulu

yanınızda olmayacaksa niye çocuk yaptınız merak ediyorum... o çocuğa yazık.

Kimse çocuğundan ayrı kalmak istemez ama bazen şartlar istemediğimiz şeyleri yaşamak zorunda bırakabiliyor insanı kimse geçinecek gücü olsa çocuğunu başkasına bırakıp da çalışmak istemez ne kadar yüklenmişsiniz bayana kötü anne yagtadını yapıştırmışsınız üzülmeyin çocuğunuzla geçirdiğiniz zamanların kaliteli olması en önemlisi mümkün olduğunca birlikte beraber olun tek çalışan anne siz değilsiniz

henuz evlı degılım cocugum da yok

ama kendı annemı babamı dusunuyorum da bizi 1 gece olsun bile akraba yanına kalmaya göndermediler çocukken
canımız meyve suyu istemiş de babamın cebinde alacak parası yokmuş vakti zamanında

ben garip buldum bu durumu açıkçası
yani 15 günde bir çocuğunu görmeye gitmek çok garip :44:

benimde eşim tek çalışıyor kiradayız annem yakınımda oğlum 2 yaşında ama ben hala anneme bırakmak istemiyorum akşama kadar bile. bütün ilklerini gördüm oynadım öğrettim. gezdirdim. çalışsam her hafta sonu gezmelere çok daha iyi şartlarda gideriz. çok daha güzel oyuncaklar alırım. şimdi ay sonu için gıdım gıdım hesap yapıyorum. ama yok bırakamam oğlumu.

ama sizin işi bırakmanız maddi durumunuzu nekadar sekteye uğratır bilemiycem. ama çok ciddi bir sorun olmıycaksa 2 sene çalışmayı verin. çocukta anaokulu na başlar nasılsa sizde çalışırsınız. içim sızlıyo gerçekten sizin yerinize koyuyorumda kendimi.

ben bazen çalıştığımı ve sabah oğlumu anneme bırakıp işe gittiğimi akşama kadar işte olduğumu düşünüyorum yemin enderim göğsüme öküz oturuyo resmen. hemen bunalıp nefes alıyorum. allah yardımcınız olsun. ama çalışmamanız ailenizin borçharca düşmesine neden olacaksa başka çarede yok malesef. allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…