oglumdan beklenenler

Benim kardeşim 3 yaşına kadar konusmadı. Ve dediğiniz gibi genelde kendi başına takılmayı seviyordu. Aynı eleştirilere biz de maruz kalmıştık ve bir sorun mu var acaba diye götürmediğimiz dr kalmamıştı. Bir sorun yok dediler.
Gel gör ki o zamanlar konuşturamadığımız çocuğu şimdi susturamıyoruz. :KK48: 12 yaşında çok konuşan ve inanılmaz sempatik sıcak kanlı bir kardeşim var artık:KK74:
Siz merak etmeyin ileride çocuğunuz onlara en güzel cevabı verecek.:KK66:
Allah bagislasin kardesinizi Masallah.

Aramıza hoş geldin:bicak:bu bizim millet olarak genel problemimız canım. Malesef değişmez
HİÇ SALLAMA:halay:
dedikleri olsa bile başka bir şey bulurlar
Canını da çocuğunu da sıkma

Canim kimseyi kircam üzcem diye hic lafini cekme soranlara direk ver agzinin payini en nefret ettim.seydir kiyaslastirmak ve kiyaslastirilmak en önemlisi saglik bizim.türkler cok yiyen cocugu iyi bisey saniyo yeterki saglikli olsun cahil cahil konusmasinlar töbeee:sinirli:

Başkalarını boşverin. SİZ çocuğunuzda farklılık hissediyorsanız bir doktora danışmanızda fayda var. Asosyallik, arkadaşlık kurmak istememe, temastan hoşlanmama, göz teması kurmama gibi farklılıklar otizm belirtisi olabiliyor. Otizmin çok fazla çeşidi var ve gittikçe yaygınlaşıyor ne kadar erken farkedilirse o kadar erken özel eğitimine başlanır ama bu başkalarının demesiyle olacak bir şey değil. Böyle bir durum olsa siz farkederdiniz.

Seni çok iyi anlıyorum birebir aynı vaka var benim de başımda sallamıyorum ben pek zira yürümüyor diye başımın etini yediler oğlum sürünmeden pat diye yürüdü şimdi k.çı yer görmüyor kv nin yanına gidince yaramazlık yapıyor ama kv nin içinde kalıyor lafları zira yürümüyor diye konuşanların başını o çekerdi şimdi yakınmaya hakkı yok konuşmuyor diye yakınırlardı adam konuşmadan sayı saymaya başladı anasının oğlu işte herkesin ağzının payını veriyor sende sıkma kendini diycem ama bende yaşadım cidden zor birilerine laf anlatmaya çalışmak

Benim oglumda 3 yasinda konustu. Yani neredtyse 3 yasindaydi. Cok zayif yemek yemiyor. Napayim yani. Allahtan kvler bisey demiyor benim kafada aman konusuruz aman yer bosver diyor. Milleti takma dicem ama konu evlatsa insan ister istemez takiyor seni anlayabiliyorum

Seni çok iyi anlıyorum birebir aynı vaka var benim de başımda sallamıyorum ben pek zira yürümüyor diye başımın etini yediler oğlum sürünmeden pat diye yürüdü şimdi k.çı yer görmüyor kv nin yanına gidince yaramazlık yapıyor ama kv nin içinde kalıyor lafları zira yürümüyor diye konuşanların başını o çekerdi şimdi yakınmaya hakkı yok konuşmuyor diye yakınırlardı adam konuşmadan sayı saymaya başladı anasının oğlu işte herkesin ağzının payını veriyor sende sıkma kendini diycem ama bende yaşadım cidden zor birilerine laf anlatmaya çalışmak

Oglun herkese farkinda olmadan agzinin payini vermis :KK70: Aferin ona.

Son düzenleme:
Oo benim kızım da zayıf. 20 aylık 10 kilo oldu ancak. Millet sormadan ben diyorum kızım biraz minnak diye. Annesi 30 küsur yaşında 46 kilo olan bebekten ne bekliyorlarsa...

Bir de yemek yemiyor. Geçen gün bir tanıdık bu yaşta bizim yaptığımız yemeklerden yemesi gerekmiyor mu dedi. Evet gerekiyor ama yemiyor hem onun muhallebisi bizim yemeklerimizden daha sağlıklı dedim. Ne diyeyim millet sanki mükemmel evlat yetiştirmiş de bana akıl öğretiyor....

Başkalarıyla kıyaslanmak kadar kotu bisey yok sen izin verme caninida skma boş yere millet konusmaya yer ariyo konu önemli değil

Bizim mahallede de az sisman bir bebek var. Ona da cok yediriyorsun obez bu cocuk diyorlar. Doktor sorun yok demis. Yani herkese soylenecek bir laf var.

Iyi günler hanimlar
Benim derdim cevremdeki insanlar 1bucuk yasindaki bebegimden bekledikleri. Annem babam k.v k.p hatte kolu komsu. Sürekli sorular soruyorlar yorum yapiyorlar. Bu oglan niye konusmuyor bilmem falancanin cocugu konusuyor. Bu oglan cok yabani kimseye yanasmiyor. Oglum kendi kendine oynamayi cok seviyor cocuklarla oynamak istemiyor. Öpülmeyi sarililmasini istemiyor kucakta oturmuyor sevdirmiyor kendini. Hicbisey vermiyonmu bu cocuga cok zayif falancanin cocugu ayni yasta tosun gibi yerinden kalkmiyormus Vs Vs Vs dahada sayabilirim. Ama artik canim SIKILIYOR. cevabini hemen veriyorum yorum yapmayin diyorum ama beni dinleyen yok. Her cocuk bir degilki farklilar kg olarak karakter olarak anlatamiyorum. Icimi dökmek istedim sagolun okudugunuz icin...
Amannn millete de cocuk iste daha kurp takcaklar illa bende gec konusmusum ne var yani tinlama cocugun saglikli olsun yeter:anne:

1.5 yaşında çocuk daha doğru düzgün konuşmaz,kendini de sevdirmez.Nefret ediyorum şu yapılan yorumlara.Herkesin çocugu farklı.Her dönem söyleyecek bişey bulurlar.Ciddiye bile alma bence.

Iyi günler hanimlar
Benim derdim cevremdeki insanlar 1bucuk yasindaki bebegimden bekledikleri. Annem babam k.v k.p hatte kolu komsu. Sürekli sorular soruyorlar yorum yapiyorlar. Bu oglan niye konusmuyor bilmem falancanin cocugu konusuyor. Bu oglan cok yabani kimseye yanasmiyor. Oglum kendi kendine oynamayi cok seviyor cocuklarla oynamak istemiyor. Öpülmeyi sarililmasini istemiyor kucakta oturmuyor sevdirmiyor kendini. Hicbisey vermiyonmu bu cocuga cok zayif falancanin cocugu ayni yasta tosun gibi yerinden kalkmiyormus Vs Vs Vs dahada sayabilirim. Ama artik canim SIKILIYOR. cevabini hemen veriyorum yorum yapmayin diyorum ama beni dinleyen yok. Her cocuk bir degilki farklilar kg olarak karakter olarak anlatamiyorum. Icimi dökmek istedim sagolun okudugunuz icin...
Ben de etrafımda çok duyuyorum şunun oğlu daha yürümüyor şunun kızı hala konuşmuyo falan filan ... Aaa bak babaanneye gelmiyo anneanneye geliyo gibi de var ...
Biliyorum benim de başıma gelecek çocuğum okursa ben de mesela şöyle yaparım diyorum eğer kV derse çocuğun çok zayıf konuşmuyo yürümüyor vs...Bende alırım yanıma çocuğumu abartarak abartarak severim deli ederim "Aaaa babaannesi ne diyo öyle çocuğuma benim çocuğum hiç de zayıf değil dimi aşkım bebeğim" derim gülerim şaka yapıyorum gibi laf sokarım bu şekilde
Cnm hepimizin başına geliyo inan bu durum ve benim çocuğum yok şimdiden iddalasma oluyo

Benim de derdim tam tersi.
Gec konusan ve bazi problemleri olan oglumdan kime bahsetsem her cocuk farklidir, zamani gelince bulbul gibi konusur sussa dersin, sen abartiyorsun, benim eltimin oglu da 4 yasinda konustu simdi susmuyo. Surekli duyduklarim bunlardi.
Oglum otizmliymis meger.
Sizin icin demiyorum 1.5 yas cok kucuk tabii. Ama anneleri hep sorun olmadigina ikna etmeye calismayin.
Ve anneler ozellikle ilk kez anne olanlar cocugunuzda bariz sorunlar varsa; isaret parmagi kullanmamak, zamaninda ve duzgun bay bay, alkis vs yapmamak, el hareketleriyle dahi anlasmamak, konusmasa da anlayamamak gibi sorunlar varsa sadece konusma gecikmesi olmayabilir. Ihmal etmeyin.

Iyi günler hanimlar
BOŞVER ! Kimseye laf anlatmaya da çalışma yorma kendini heee heee deyip geç:-) aynı şeyleri herkese yapıyorlar yalnız değilsin merak etme:-)

Back
X