Oğlumla aramızda bir duvar...

Başka şeyler de var, problem olarak görüyorum ama ben çok inceliyor olabilirim.
2 yaşında güzel konuşan çocuğun konuşmasını şu an adamakıllı anlayabilen yok mesela.
Çok uzun ve takip edilmesi zor cümleler kuruyor, kimse dinlemiyor bir yerden sonra.
Konuşurken çok heyecanlı, sürekli etraftan ne diyor anlaşılmıyor tepkisi geliyor.
Biz de takip edemiyoruz.
Çocuğun heyecanı da böyle böyle ölüyor.
2 yaşında çocuğun konuşmasını ben bile anlayamıyorum bazen iki yaşında tane tane konuşan çocuk azdır heralde.uzun cümleler kurması konuşmayı sevdiğini gösterir bazı insanlar heyacanli tiplerdir oğlunuz da öyle bana kalırsa, ve siz biraz evham yapmışsınız sanki anlattıklarınız sorundan çok oglunuzun kişisel özellikleri gibi geldi bana.

4,5 yaşında.
Nasıl aramızda bir duvar olabilir?
Eğitimciyim ben.
Nasıl onun heyecanını söndürebilirim.
O benim oğlum.
Dinleyemiyorum, duyamıyorum.
Uyuyamıyorum.
Baba dedi az önce uykusunda.
Desin.
Baba diyene kadar bu duvarı bu kadar fark etmemiş miydim?
Yetişemiyorum ben onun hızına.
Öfkesine, heyecanına, sevincine, üzüntüsüne, arka arkaya çoğunu anlayamadığım veya anlamlandıramadığım isteklerine.
Bu duvarı nasıl aşacağımı bile bilmiyorum...
Nisanda 5yasını bitircek oğlum. Babasına daha çok düşkündür. Çünkü baba da kural yok. Akşamdan akşama ne isterse evet deniyor. Gecen hafta sonu babanneye gittiler. Orda bi battaniye var. Beraber gittiğimizde onunla oynamasına izin vermiyorum sobaya düşebilir diye. Eltime oh be yenge annem iyi ki yok bununla rahat rahat oynuyorum diyomuş. Bende kendimi sorguladım. Kurallarım katı mı 4bucuk yasında ki çocuk için ama sonra hiç birini gereksiz bulmadım. Bazı sorumluluklar alması için bu kurallar şart çünkü. Sarılmaya gelince öpeyim diye çağırdığımda sadece 1kere diyerek gelir öptürür. Bebeklikten beri böyle. Ben hiç sorgulamadım. Ama kızımda hep temasla sever. Bişe anlatcağı zaman hep eli yüzümdedir. Sürekli öper ve öpülmek ister. Oda 2bucuk yaşında. Karakter meselesi bence temas

Tam bir kucak çocuğuydu ama gezdirelim diye.
Ilk 1 ay dışında kesinlikle bize dönük olmayacak, dışarı bakacak şekilde hep kucakta olacak.
3 yaşına kadar yatakta boğuşmuşluğumuz, birlikte uzanmışlığımız yok.
Gaz masajı bile yapamadım, gazdan kıvrandı durdu.
Aramızdaki bağ bize özel derdim ama artık sorun var diyebiliyorum.
Düşünürken taaa gebeligimi öğrendiğim güne gidiyorum, planlı değildi.
Çok samimi yorum yapmak istiyorum... siz öncelikle bunu bu kadar dert etmişiniz ve çok iyi bir annesiniz ancak bazı şeyleri eksik yaptığınızı düşünüyorsunuz... tahammülünüz de az ve bunun vicdan azabını yaşıyorsunuz. Hani gebeliğimi öğrenmem bile planlı değildi diyorsunuz..bunu belirtme gereği duyuyorsunuz. farketmeden itici hareketler sergilemiş olabilir misiniz? Asla asla yargılamak için söylemiyorum.. randevu almanıza çok sevndm ben burdan hasarlı bir anne çocuk bağı görüyorum ama asla onarılmayacak birşey değil. Başta kendinize odaklanmanız anlamanız lazım. Terapi çok yardımcı olacaktır eminim. Anlattıkça daha fazla farkına varacaksınız... sanki daha bebekliğinden beri siz böyle olmasını kabullenmiş her hareketini buna yormuş gibisiniz. Kızım gazdan kıvranırken ben onun karnını ovduğumda ağladı rahatsız oldu ama hiç beni istemiyor diye düşündürtmedi bu mesela ama size düşündürtmüş..

Aslında doğru yanlış yok çocuk büyütmede, gerçekten kalbini açıp içinden gelen sesi dinlediğinde insan buluyor kendi ve çocuğu için doğru olanı. Sizin kafanızda çok fazla ses var ve o içinizdeki dingin sesi genelde duyamıyorsunuz. Evladınızı canınızdan çok seviyorsunuz o zaman neden böyle oluyor diye soruyorsunuz kendinize.. merak etmeyin bebeklikte çeşitli sebeplerle kurulamayan güvenli bağlanma ileriki dönemde kurulabiliyor. Terapi umarım çok işe yarayacaktır.

4,5 yaşında.
Nasıl aramızda bir duvar olabilir?
Eğitimciyim ben.
Nasıl onun heyecanını söndürebilirim.
O benim oğlum.
Dinleyemiyorum, duyamıyorum.
Uyuyamıyorum.
Baba dedi az önce uykusunda.
Desin.
Baba diyene kadar bu duvarı bu kadar fark etmemiş miydim?
Yetişemiyorum ben onun hızına.
Öfkesine, heyecanına, sevincine, üzüntüsüne, arka arkaya çoğunu anlayamadığım veya anlamlandıramadığım isteklerine.
Bu duvarı nasıl aşacağımı bile bilmiyorum...
Kahvem neden oyle dusunuyorsun... Ki sen yenı dogmus yapmış minnacık bebegı olan bır annesin :) doğal olarak buyugune biraz daha az zaman ayırabılıyorsun dıye neden bu isyan.. Kendını suclama lutfen suan kucugune cokdaha fazla odaklı olmak zorunda oldugun ıcın boyle oluyor bnce.

Anne değilim, olmak için çabalıyorum. Ve böyle ince düşünen, sorgulayan anneleri görünce mutlu oluyorum. Sizin gibi Annelerle büyüyen, mutlu çocuklarla, dünya daha yaşanılası bir yer olacakmis gibi geliyor. Kendinizi yipratmadan sürecinizi tamamlamaniz dileğimle🤗
Halbuki kendimi öyle ilgisiz hissediyorum ki son zamanlarda.
Teşekkürler güzel dilekleriniz için 😊
Umarım en kısa, en hayırlı zamanda alırsınız bebeğinizi kucağınıza.
Haddim olmayarak kitap tavsiye edeyim bir de 😄
Aletha Solter-Bilinçli Bebek silah zoruyla falan okutulması gereken bir kitap bence.
Zamanında okumuş olmayı dilerdim ben.

Temastan hoşlanmıyor, ama buna onun tercihi deyip geçemiyorum.
Temas bir ihtiyaç bence ve ben onun bu ihtiyacını yeterince karşılayamıyorum.
Eskiye nazaran daha iyi, sarılalım deyince gönül almalık sarılıp kaçıyor, bazen istemiyorum diyor.
Buna bağlandığım başka şeyler de var.
Otizmden mi kuskulaniyorsunuz?

2 yaşında çocuğun konuşmasını ben bile anlayamıyorum bazen iki yaşında tane tane konuşan çocuk azdır heralde.uzun cümleler kurması konuşmayı sevdiğini gösterir bazı insanlar heyacanli tiplerdir oğlunuz da öyle bana kalırsa, ve siz biraz evham yapmışsınız sanki anlattıklarınız sorundan çok oglunuzun kişisel özellikleri gibi geldi bana.
Bugün ablama dedim ki, 2.Çocuk da oldu ama hala tüm ilgi birincide, tam görmemişin çocuğu olmuş modundayız, hele ben her hareketini yorumlama peşindeyim.
Dediginiz gibi belki de.
Doktora da bu yüzden gitmek istedim, sorun varsa bileyim, yoksa karakteri bu diyeyim.

Kahvem neden oyle dusunuyorsun... Ki sen yenı dogmus yapmış minnacık bebegı olan bır annesin :) doğal olarak buyugune biraz daha az zaman ayırabılıyorsun dıye neden bu isyan.. Kendını suclama lutfen suan kucugune cokdaha fazla odaklı olmak zorunda oldugun ıcın boyle oluyor bnce.
Aa küçük bebeği mi var konu sahibimizin.. annelik ne zor. Aslında sadece herşeye yetişemeyen bir kadın var o zaman karşımızda. Ben çok derşn yorumlamış olablirm öncesinde. Küçük bebeğiniz varsa bu şartlarda bu dönemde bunalmış olmanız hiç birşeye yetişemiyor olmanız ve büyük yavrunuza gerektiği kadar zaman ayıramıyor olmanız normal.. sizin çocuğunuzdan ziyade kendi kafanızı rahatlatmanız azcık nefes almanız lazım sanıyorm. Belki de sadece aşırı bunaldınız ve tahammülünüz yok hiç birşeye

Halbuki kendimi öyle ilgisiz hissediyorum ki son zamanlarda.
Teşekkürler güzel dilekleriniz için 😊
Umarım en kısa, en hayırlı zamanda alırsınız bebeğinizi kucağınıza.
Haddim olmayarak kitap tavsiye edeyim bir de 😄
Aletha Solter-Bilinçli Bebek silah zoruyla falan okutulması gereken bir kitap bence.
Zamanında okumuş olmayı dilerdim ben.
Çok teşekkür ederim, alayım en kısa zamanda🙋

Aa küçük bebeği mi var konu sahibimizin.. annelik ne zor. Aslında sadece herşeye yetişemeyen bir kadın var o zaman karşımızda. Ben çok derşn yorumlamış olablirm öncesinde. Küçük bebeğiniz varsa bu şartlarda bu dönemde bunalmış olmanız hiç birşeye yetişemiyor olmanız ve büyük yavrunuza gerektiği kadar zaman ayıramıyor olmanız normal.. sizin çocuğunuzdan ziyade kendi kafanızı rahatlatmanız azcık nefes almanız lazım sanıyorm. Belki de sadece aşırı bunaldınız ve tahammülünüz yok hiç birşeye
Evet 11 aylık bebegimiz var ikimizin de :) gercekten oyle. Birde 12 yasında bir oglum var... Gercekten insan bazen yetemedıgını dusunuyor bunalıyor..o yüzden Cok ıyı anlıyorum arkadasımı🙏🤗🤗

Nisanda 5yasını bitircek oğlum. Babasına daha çok düşkündür. Çünkü baba da kural yok. Akşamdan akşama ne isterse evet deniyor. Gecen hafta sonu babanneye gittiler. Orda bi battaniye var. Beraber gittiğimizde onunla oynamasına izin vermiyorum sobaya düşebilir diye. Eltime oh be yenge annem iyi ki yok bununla rahat rahat oynuyorum diyomuş. Bende kendimi sorguladım. Kurallarım katı mı 4bucuk yasında ki çocuk için ama sonra hiç birini gereksiz bulmadım. Bazı sorumluluklar alması için bu kurallar şart çünkü. Sarılmaya gelince öpeyim diye çağırdığımda sadece 1kere diyerek gelir öptürür. Bebeklikten beri böyle. Ben hiç sorgulamadım. Ama kızımda hep temasla sever. Bişe anlatcağı zaman hep eli yüzümdedir. Sürekli öper ve öpülmek ister. Oda 2bucuk yaşında. Karakter meselesi bence temas
Aynı, 10 aylık kızım temas seviyor, söylediğim ninniyle sakinleşiyor ve ben bunları hayretle karşılıyorum.
Ilk anneliğim gibi hissediyorum.
Sonra diğerine az sarıldığım için vicdan yapıp onu sıkıştırıyorum.

Once bi sorgulayin babasi ile iliskisi neden boyle? Sizinle neden boyle?
Bunun cevabi apaciktir.
Sabremediginize sabredin, yapmadiginizi yapin.

Çok samimi yorum yapmak istiyorum... siz öncelikle bunu bu kadar dert etmişiniz ve çok iyi bir annesiniz ancak bazı şeyleri eksik yaptığınızı düşünüyorsunuz... tahammülünüz de az ve bunun vicdan azabını yaşıyorsunuz. Hani gebeliğimi öğrenmem bile planlı değildi diyorsunuz..bunu belirtme gereği duyuyorsunuz. farketmeden itici hareketler sergilemiş olabilir misiniz? Asla asla yargılamak için söylemiyorum.. randevu almanıza çok sevndm ben burdan hasarlı bir anne çocuk bağı görüyorum ama asla onarılmayacak birşey değil. Başta kendinize odaklanmanız anlamanız lazım. Terapi çok yardımcı olacaktır eminim. Anlattıkça daha fazla farkına varacaksınız... sanki daha bebekliğinden beri siz böyle olmasını kabullenmiş her hareketini buna yormuş gibisiniz. Kızım gazdan kıvranırken ben onun karnını ovduğumda ağladı rahatsız oldu ama hiç beni istemiyor diye düşündürtmedi bu mesela ama size düşündürtmüş..

Aslında doğru yanlış yok çocuk büyütmede, gerçekten kalbini açıp içinden gelen sesi dinlediğinde insan buluyor kendi ve çocuğu için doğru olanı. Sizin kafanızda çok fazla ses var ve o içinizdeki dingin sesi genelde duyamıyorsunuz. Evladınızı canınızdan çok seviyorsunuz o zaman neden böyle oluyor diye soruyorsunuz kendinize.. merak etmeyin bebeklikte çeşitli sebeplerle kurulamayan güvenli bağlanma ileriki dönemde kurulabiliyor. Terapi umarım çok işe yarayacaktır.
Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum, bir kısmın ise üzerinde düşünmem lazım sanırım.
Yani bu plansız gebelik-çocuğun içe dönük olma ilişkisini yeni kurdum ama bilinçaltım bu bağı çok çok önce kurmuş olmalı elbette.
Bu da sizin dediğinize çıkar.
Vicdan yüküm artıyor.
Gerçekten hep bir bahaneyle tahammülüm az oldu.
Randevuyu ben kendime almadım bu arada, oğluma aldım.
Doktor gerek duyarsa beni de yönlendirir diye düşündüm.

Ah kuzum...
O kadar iyi değilim ki.
Küçük olmasa da biz böyle olurduk, öncemiz de pek parlak değil bizim.
Ne bileyim, büyüdükçe geçecek belki de.

Otizmden mi kuskulaniyorsunuz?
Yok otizmden kuşkulanmıyorum.
Duygularını yönetemiyor, yani doğal olarak yaşı gereği.
Ben de yol gösteremiyorum.
Yani bi ortamda genelde en heyecanlı, en öfkeli vs bizimki oluyor.
En sinirlenilen de tabii.
Bu temas meselesi de bununla bağlantılı olabilir veya apayrı şeyler de olabilir.

Başka şeyler de var, problem olarak görüyorum ama ben çok inceliyor olabilirim.
2 yaşında güzel konuşan çocuğun konuşmasını şu an adamakıllı anlayabilen yok mesela.
Çok uzun ve takip edilmesi zor cümleler kuruyor, kimse dinlemiyor bir yerden sonra.
Konuşurken çok heyecanlı, sürekli etraftan ne diyor anlaşılmıyor tepkisi geliyor.
Biz de takip edemiyoruz.
Çocuğun heyecanı da böyle böyle ölüyor.
Bence bu hislerin üzerine gitmelisiniz. Buradan anlattıklarınızla biz bilemeyiz. Bir uzman görsün belki vardır bir sıkıntı ve hisleriniz doğrudur. Belki de yoktur(inşallah) ve içiniz rahat eder.

Öncesinde de pek farklı değildik, yorumlarınız gayet nokta atışıydı bence.
Bizim evde ilgilenilemeyen büyük değil, küçük 😊
Bebek az da olsa nefes aldırdı bile diyebiliriz.
Bu arada kardeşle temas noktasında hiç sıkıntı yok, sorun bizim aramızda tamamen.

Evet 11 aylık bebegimiz var ikimizin de :) gercekten oyle. Birde 12 yasında bir oglum var... Gercekten insan bazen yetemedıgını dusunuyor bunalıyor..o yüzden Cok ıyı anlıyorum arkadasımı🙏🤗🤗
Yazdıkça rahatlıyorum ben de 😊
Benimki 12 yaşına geldiğinde neler olur acaba 😄
Büyüyünce bizi arayıp sormaz herhalde diye dalga geçiyoruz.
Ama bakma dalga geçtiğime işte, şu doktora bi gidelim de icim rahatlar mı daha beter daralır mı ne olur bakalım.

Bence bu hislerin üzerine gitmelisiniz. Buradan anlattıklarınızla biz bilemeyiz. Bir uzman görsün belki vardır bir sıkıntı ve hisleriniz doğrudur. Belki de yoktur(inşallah) ve içiniz rahat eder.
Var bir şeyler de belki ben abartıyor olabilirim.
Kafamın içinde bir şeylerin dönüp durmasındansa uzmanın iyi veya kötü söyleyecekleri daha iyidir.
Teşekkür ederim.

Back
X