şimdiye kadar ayırmanız lazımdı demeyın demıssınız fakat nasıl yanı 3.5 yas cok buyuk bır yas ben 40 gunlukken ayırdım
tabıkı ar ara beraber yattık ama 3.yasını 5 ay gecmıs oglum var odasında yatıyor nasıl alıstırırsınız bılemıcemde 1 sene daha beklemek hıcb ıseyı cozmez ucunuz berabermı yatıyorsunuz yoksa sız cocukla esınız ayrımı?
Güzel arkadaşım davulun sesi uzaktan hoş gelir herkeş de kendi yaşadığını bilir çocukları birbiriyle kıyaslamak yapılan en büyük yanlışlardandır sizin yavrunuz 40 günlükken ayrılmış benim yavrum ise bizim yatak odamızda ama kendi karyolasında yatıyor kimilerine göre sizin yaptığınız çok erken olduğu için hata kimilerine göre benim yaptığım geç olduğu için hata amaç fikir alışverişiyse bence iki düşünüp bir söylenmeli cevap için teşekürler
1 yaşında ayırdım ne korktu ne de başka bişi :) Odasına gece lambası koyun, tavana renkli karanlıkta parlayan yıldızlar filan yapıştırın yatağını cazip hale getirin ve bir uyku perisi türetin, gece yatarken ona bu masalı anlatın;
" Bir varmış bir yokmuş çok uzak diyarlarda yaşayan bir uyku perisi varmış, uyku perisi gece sarayından çıkar kanatlı atına biner evleri dolaşırmış, dolaştığı evler çocuklu evlermiş. Çocukları izler onların yaptığı güzel şeylerden mutlu olur oda gülermiş. Çocuklar yemekleri düzgün yiyorsa, yataklarında uyuyorlarsa, anne-babalarını üzmüyorlarsa bu güzel pericik sabah yastık altlarında bulunmak üzere ufak tefek hediyeler bırakırmış, sen de uslu bir çocuk olursan bu uyku perisi belki sana da hediye bırakır? Ne dersin...?" ..
kendi odasında uyuduğu gecenin sabahında ufak sevdiği bir hediyeyi yastık altına bırakın (sakız, şeker vs... gibi) her gece değil ama alışkanlık yapmasın, sadece ödül olduğunu bilecek.
Kolay gelsin...
Benim oğlum hala yanımda yatıyor :)
Geç evet ama hayata bir dahamı geleceğim daha kaç yıl kızımla oğlumla uyuyacağım.Haftanın 3 günü eşimle uyursam 4 günü çocuklarımla uyuyorum.Onların kokusu nefes alışlarını daha kaç zaman hissedeceğim ki.Çocuğun ayrı odada yatması ona güven verecekse yanımda olması onu çok daha güvende hissettirecektir.
Üzülme arkadaşım.Geç falan olduğunu düşünüp canını sıkma.İmkanın el veriyorsa ayır yatağını ama arada bir gelsin yanına yatsın ne olacak ki.
Şurada evlatlarımızla ne kadar vakit geçiriyoruz ki.Bir bakmışsın okullu bir bakmışsın liseli,Hoop ünv. askerlik aaa gelinlik giymiş sevdiceğinin koynunda.Doya doya kokluyorum gece kalkıp ellerini öpüyorum kuzularımın.Onların varlığını nefesini hiçbir şeye değişmem.Altı üstü Allah ömür verirse onlarla yatacağım 8-9 sene oda kızım 4 yaşında kendi istemedi bizimle yatmayı.Yer yatağı yaptım aynı odada yattık.Şimdi babası işe gidince gene gelir sokulur koynuma yaşı 13.Oğlum desen gece beni arar.Onunda kalacağı 1 yıl daha.Sonra kendileri istyemeyecek.
Herkes bir yana dağılınca yine kaldık kocaya
Benimde oglum var 3 bucuk yasinda,
Bes aylikken ayirdim ama bir yasindayken esim baska sehirde calisti. Bir bucuk sene evde onunla yalniz oldugum icin ondan destek aliyordum (biraz tirsik biriyim
Oglum bana cok duskun babasida yanimizda olmayinca ona ayiramadim dakikalar bile onun oldu, babasinin yoklugunu aratmamaya calisdim hep yanimda yatti.
Sonra yeni evi tasindik esim geri gelmisdi ama odasi kurulmadigi icin iki ay daha yanimizda yatti.
Oglumu karsima aldim konusdum burasi senin odan burasi bizim, sen orda biz burda yatacaz. Bu zamana kadar seninle yattik ama artik cok buyudun kardesin dogacak abi olacaksin dedim. Ne diller doktum
Odana mobilyayi sen secebilirsin sana secenek sunacagiz sen secebilirsin dedik.
En ufak bir sey bile almaya gitsek oda bizimle geldi secenek, renk, model, sunduk o hangisini istediyse onu aldik
Aksesuarlar carsaflar.
Odasina bayildi hep orda oynadi yanimiza bile gelmiyordu gelenlere burasi benim odam ben abi olacam buyudum ben aldim esyayi diye anlatti
Yatmaya gelince yatmiyordu kanepede uyuyordu biz goturuyorduk gece uyandiginda yanina gidip sakin sakin konusuyordum istesede aglasada goturmedim odama.
Gerekirse yanina uzandim uyuyana kadar.
Simdi denemek icin bazen soruyorum yanimda niye yatmiyorsun diye benim odam cok guzel diyor:)
Artik alisdi simdi cok istedi zaman yaninda yatiyorum
Cok mutlu oluyor.
Yedi ayda anca bu kadar oldu bi geceleri uyanmasina cozum bulamadim
Oglunuza yeni oda yapacaksaniz sizde bunlari yapabilirsiniz bende ise yaradi.
Ama ozellikle sabirli, kararli ve emin olmaniz lazim.
Kararinizdan donerseniz tekrar basladiginizda annem bana dayanamaz vazgecer dusuncesi yerlesir beynine ve buda cocukda hayal kirikligina sebeb olur ustelik surec uzar.
Kolay gelsin.
Canım gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca çok sağ ol desteğin için birileri tarafından yargılanmadan anlaşılabilmek çok güzel
Sey_ren arkadasin yazdiklarina benimde gozlerim doldu.
Aslinda haklisinizda hayat cok hizli zaman akip gidiyor.
O yuzden hic beraber yatmadik onunla uyumadim dememek icin yaninda yatiyorum haftada en az iki kere.
Her aksam ben yatiriyorum
Ama cocuklara sorumluluklarinida ogretmek gerekiyor ayri odada yatmak, yalniz yatmak, odasini toplamak vs vs...
Allah evlatlarimizin acisini gostermesin (amin)
Arkadasim Allah kolaylik versin.
InsAllah kolay bir surec olur sizin icin
Bide odasi kurulurken oglunuzu yaniniza alin hatta yardim isdeyin buyuk oldugunu hissetsin.
Yapabilecegi seyleri yaptirin...
Oglum gunduz uyumasada uyaniyor dogdu dogali ayni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?