Oğlumla ilgili kararsızlığımız

dilayza

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2008
314
153
123
Ankara
Kızlar 3.5 yaşını geçmiş bir oğluşum var.Geçerli sebeplerden dolayı şimdiye kadar odasını ayıramadık şu an hala bizim odamızda ama kendi karyolasında yatıyor.Uzun zamandır arabalı yatak odalarına heveslendi biz de karar verdik almaya tabi mesele almak değil çocuğu ayrı yatmaya alıştırabilmek.Kafam öyle karışık ki oğlum bana çok düşkün bir çocuk eşim bir sene daha bekleyelim tek başına korkar etkilenir diyor ama artık iyice büyüdü kendi odası olmalı sorumluluğunu bilmeli diye düşünüyorum.Çok hassas kötü etkilenir mi diye de korkuyorum.Şimdiye kadar ayırmalıydınız demeyin nolur gerçekten geçerli sebeplerimiz vardı .Şimdi sizlerden akıl istiyorum en mantıklısı hangisi?

şimdiye kadar ayırmanız lazımdı demeyın demıssınız fakat nasıl yanı 3.5 yas cok buyuk bır yas ben 40 gunlukken ayırdım
tabıkı ar ara beraber yattık ama 3.yasını 5 ay gecmıs oglum var odasında yatıyor nasıl alıstırırsınız bılemıcemde 1 sene daha beklemek hıcb ıseyı cozmez ucunuz berabermı yatıyorsunuz yoksa sız cocukla esınız ayrımı?

Bende geç kaldığınızı düşünenlerdenim ancak geçerli sebep demişsiniz. Tabi ki oda yoktur, yer yoktur, yapacak birşey yoktur o ayrıdır.
Ama bence şu an şartlarınız uygunsa birgün bile beklemeyin derim.

Gerçektende geç kalmışsınız ama bundan sonrası için madem imkanınız var hiç beklemeyin bir an önce geçirin odasına gün geçtikçe zorlaşır çünkü.
Birde direk istediği arabalı yatagı almak yerine şimdilik odasına yere bir yatak koyun ve odasında yatmaya başlarsa ona o istediği arabalı yatagı alacagını söyleyin

Güzel arkadaşım davulun sesi uzaktan hoş gelir herkeş de kendi yaşadığını bilir çocukları birbiriyle kıyaslamak yapılan en büyük yanlışlardandır sizin yavrunuz 40 günlükken ayrılmış benim yavrum ise bizim yatak odamızda ama kendi karyolasında yatıyor kimilerine göre sizin yaptığınız çok erken olduğu için hata kimilerine göre benim yaptığım geç olduğu için hata amaç fikir alışverişiyse bence iki düşünüp bir söylenmeli cevap için teşekürler

Arkadaşlar cevaplar için sağ olun dediğim gibi geç olmasının sebepleri var hayat bazen bizim istediğimiz gibi gitmiyor işte o zaman asla yapmam dediğimiz şeyleri yapabiliyoruz emin olun ki bizmki bir hata değildi aksine olması gerekendi yoksa şu aşamada geç olduğunu ben de biliyorum

aynı odada ayrı karyolada yatıyorsa cokta buyutulecek bırsey yok odasına kolaylıkla alısacagını dusunuyorum ben

1 yaşında ayırdım ne korktu ne de başka bişi :) Odasına gece lambası koyun, tavana renkli karanlıkta parlayan yıldızlar filan yapıştırın yatağını cazip hale getirin ve bir uyku perisi türetin, gece yatarken ona bu masalı anlatın;

" Bir varmış bir yokmuş çok uzak diyarlarda yaşayan bir uyku perisi varmış, uyku perisi gece sarayından çıkar kanatlı atına biner evleri dolaşırmış, dolaştığı evler çocuklu evlermiş. Çocukları izler onların yaptığı güzel şeylerden mutlu olur oda gülermiş. Çocuklar yemekleri düzgün yiyorsa, yataklarında uyuyorlarsa, anne-babalarını üzmüyorlarsa bu güzel pericik sabah yastık altlarında bulunmak üzere ufak tefek hediyeler bırakırmış, sen de uslu bir çocuk olursan bu uyku perisi belki sana da hediye bırakır? Ne dersin...?" ..

kendi odasında uyuduğu gecenin sabahında ufak sevdiği bir hediyeyi yastık altına bırakın (sakız, şeker vs... gibi) her gece değil ama alışkanlık yapmasın, sadece ödül olduğunu bilecek.

Kolay gelsin...

Çok çok teşekkür ederim bu masalı deneyeceğim eminim hoşuna gider gelişmeleri bildiririm.

hatırlıyorum biz korktuğumuz için annem biz uyuyana kadar odamızda beklerdi. biz uyuduktan sonra kendi odasına geçerdi.

bence sizde böyle yapın..

Benim oğlum hala yanımda yatıyor :)
Geç evet ama hayata bir dahamı geleceğim daha kaç yıl kızımla oğlumla uyuyacağım.Haftanın 3 günü eşimle uyursam 4 günü çocuklarımla uyuyorum.Onların kokusu nefes alışlarını daha kaç zaman hissedeceğim ki.Çocuğun ayrı odada yatması ona güven verecekse yanımda olması onu çok daha güvende hissettirecektir.
Üzülme arkadaşım.Geç falan olduğunu düşünüp canını sıkma.İmkanın el veriyorsa ayır yatağını ama arada bir gelsin yanına yatsın ne olacak ki.
Şurada evlatlarımızla ne kadar vakit geçiriyoruz ki.Bir bakmışsın okullu bir bakmışsın liseli,Hoop ünv. askerlik aaa gelinlik giymiş sevdiceğinin koynunda.Doya doya kokluyorum gece kalkıp ellerini öpüyorum kuzularımın.Onların varlığını nefesini hiçbir şeye değişmem.Altı üstü Allah ömür verirse onlarla yatacağım 8-9 sene oda kızım 4 yaşında kendi istemedi bizimle yatmayı.Yer yatağı yaptım aynı odada yattık.Şimdi babası işe gidince gene gelir sokulur koynuma yaşı 13.Oğlum desen gece beni arar.Onunda kalacağı 1 yıl daha.Sonra kendileri istyemeyecek.
Herkes bir yana dağılınca yine kaldık kocaya

Benimde oglum var 3 bucuk yasinda,
Bes aylikken ayirdim ama bir yasindayken esim baska sehirde calisti. Bir bucuk sene evde onunla yalniz oldugum icin ondan destek aliyordum (biraz tirsik biriyim
Oglum bana cok duskun babasida yanimizda olmayinca ona ayiramadim dakikalar bile onun oldu, babasinin yoklugunu aratmamaya calisdim hep yanimda yatti.
Sonra yeni evi tasindik esim geri gelmisdi ama odasi kurulmadigi icin iki ay daha yanimizda yatti.
Oglumu karsima aldim konusdum burasi senin odan burasi bizim, sen orda biz burda yatacaz. Bu zamana kadar seninle yattik ama artik cok buyudun kardesin dogacak abi olacaksin dedim. Ne diller doktum

Odana mobilyayi sen secebilirsin sana secenek sunacagiz sen secebilirsin dedik.
En ufak bir sey bile almaya gitsek oda bizimle geldi secenek, renk, model, sunduk o hangisini istediyse onu aldik
Aksesuarlar carsaflar.
Odasina bayildi hep orda oynadi yanimiza bile gelmiyordu gelenlere burasi benim odam ben abi olacam buyudum ben aldim esyayi diye anlatti
Yatmaya gelince yatmiyordu kanepede uyuyordu biz goturuyorduk gece uyandiginda yanina gidip sakin sakin konusuyordum istesede aglasada goturmedim odama.
Gerekirse yanina uzandim uyuyana kadar.
Simdi denemek icin bazen soruyorum yanimda niye yatmiyorsun diye benim odam cok guzel diyor:)
Artik alisdi simdi cok istedi zaman yaninda yatiyorum
Cok mutlu oluyor.
Yedi ayda anca bu kadar oldu bi geceleri uyanmasina cozum bulamadim

Oglunuza yeni oda yapacaksaniz sizde bunlari yapabilirsiniz bende ise yaradi.
Ama ozellikle sabirli, kararli ve emin olmaniz lazim.
Kararinizdan donerseniz tekrar basladiginizda annem bana dayanamaz vazgecer dusuncesi yerlesir beynine ve buda cocukda hayal kirikligina sebeb olur ustelik surec uzar.
Kolay gelsin.

Son düzenleme:

Canım gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca çok sağ ol desteğin için birileri tarafından yargılanmadan anlaşılabilmek çok güzel

teşekkür ederim canım biz de öyle yapmayı düşünüyoruz kendisi seçecek biz alacağız inşallah.Bu arada gece uaynmasına çareyi ben öğlen uykusunu bıraktırarak buldum.

Sey_ren arkadasin yazdiklarina benimde gozlerim doldu.
Aslinda haklisinizda hayat cok hizli zaman akip gidiyor.
O yuzden hic beraber yatmadik onunla uyumadim dememek icin yaninda yatiyorum haftada en az iki kere.
Her aksam ben yatiriyorum
Ama cocuklara sorumluluklarinida ogretmek gerekiyor ayri odada yatmak, yalniz yatmak, odasini toplamak vs vs...
Allah evlatlarimizin acisini gostermesin (amin)

Arkadasim Allah kolaylik versin.
InsAllah kolay bir surec olur sizin icin
Bide odasi kurulurken oglunuzu yaniniza alin hatta yardim isdeyin buyuk oldugunu hissetsin.
Yapabilecegi seyleri yaptirin...

Oglum gunduz uyumasada uyaniyor dogdu dogali ayni

Benim eşim 2 senedir şehir dışında, şark görevinde.

Ben kızımla yatıyorum ve çokta memnunum bu durumdan.

2 sene sonra benimle yat diye yalvarsam bile gelip yatmaz yanıma, şimdi imkanım varkan tadını çıkartıyorum.

Eşim izinlere geldiği zamanda kızım ortamızda yatıyor, bir elini babası tutuyor, bir elinide ben tutuyorum ve bundan eşimde bende büyük bir haz alıyoruz.

Bu arada çokta güzel bembeyaz, prensesler gibi bir odası var, biz zorunluluktan değil keyiften yanımızda yatırdık.

Artık 1 ay sonra babamız geliyor, 15-20 gün kızımla yatarız, keyfini çıkartır babası, sonra mecburen odasına...

Yeğenim var 2,5 yasında ablamlar ona da pembe arabalı bir yatak aldı ay şeker gibi yatıyor kendi odasında seve seve, tabi yatana kadar bazen annesini istiyo ama büyük ölçüde alıştı.. bence alışır çok sorun yaratmaz :)

Canım gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca çok sağ ol desteğin için birileri tarafından yargılanmadan anlaşılabilmek çok güzel

Canım ya seni ne benim nede bir başkasının yargılama hakkı yok.Olabilir maddi imkanın yoktur,evin müsait değildir,bir kaç ev birlikte kalıyorsunuzdur.Eskiden bizler öylemiydik Allahını seversen.Bizim hiç 3 odalı evimiz olmadı.
2 oda bir evimiz vardı ve 2 erkek kardeşim yaşları 14-15 e gelince babam evimizin hemen ön tarafına üzeri çinkolu bir oda yaptı erkek kardeşlerim orada kalmaya başladı.
Annemlerin yatak odası hem misafir odası hem oturma hemde yatak odası idi.Odanın bir köşesinde yatakları vardı misafir gelse sedir biz otursak koltuk olurdu o hesap yani.Gecede yatak odaları olurdu.
Ve köyde büyüdük öyle 3-5 değil 10-15 kişilik aile içinde.Öteden beri sufaya bir yatak serilirdi.Kimler yatmazdık ki orada.
Ben ve 2 kardeşim teyzem teyzemin 1 kızı 2 oğlu dayımlar çocukları dedem nenem anam babam teyzemler dayımlarr oooo yatağa yan yana dizilirdik.Kız erkek farketmez sarılır uyurduk.Yoktu imkanımız hayat o zamanlar daha güzeldi daha temiz daha masum.
Psikolojimiz mi bozuk HAYIR
Sapıkmıyız HAYIR
Ezikmiyiz HAYIR
Kendimize güvenimiz mi yok HAYIR.
Herşeyi psikologlara uzmanlara bırakırsak 19 yıl sonra elimde süpürge evi temizleyen,toz bezi evi kirletecek çocuk yok sağın solun tozunu alan odada 2-3 saksı çiçek onlarla konuşan,gece yatarken artık yaşlıktan dolayı koca ile sırt sırta vermiş mutsuz bir anne olurdum (yani ben şahsım adına böyle düşünüyorum)

En azından evladını başka odada yatırmak sana ve ona ağır gelecekse bir müddet yer yatağı yap onunla oynayarak uyut,gece uyandığında buradayım aşkım seni bırakmam bak geldim deyip git ona sarıl uyu.
Oğlum şu an uyudu.Ve saat başı uyanır anneeee diye seslenir.Bense aşkıım tuvalete gittim,ne bileyim su içtim bak geldim seni bırakırmıyım haydi yatalım deyip kucaklıyorum ve uyuyorum.
Eşim bazen pabucum damda hatun der.
Allah yokluklarını göstermesin ama eşime hayatım senle daha çoook uyuruz diyorum.
Birgün evlatların yanında olmadığında Allah eşine (evlatlarına) uzun ömürler versin yine yanında eşin olacak.
Bugün bu mevzuyu arkadaşlarla konuştuk.İkiside ben hiç yanımda yatırmadım dediler.
O arada 18 yaşındaki oğlu evet o yüzden anne kokusunu ben bilmiyorum deyince 18 yıllık acısı bugün gün yüzüne çıktı arkadaşımın.
Böyle işte hayat.Onlar bugün var yarın kocasının karısının koynunda olacaklar.Olsunlar Rabbim acılarını mutsuzluklarını göstermesin ama illa ayırman gerekiyorsa bunu uzmanlar psikologlar çağımız doktorları istiyor diye değil İslam emrettiği için kızın varsa eşinin sabah kalktığındaki durumu için,oğlun varsa sen ve kendi bedenindeki farklılıkları artık tam anlamıyla ayırt ettiği için olsun.
SEVGİLER çok uzattım hakkını helal et.

Haklısın Vildancım.Hayat gerçekten çok kısa.Şimdi bakıyorum da kızım dünyaya geldiğince çalışıyordum,ne oynadığımı ne gezdiğimi hatırlıyorum.Ona kızmaya oyun oynamaya vaktim yoktu.Kreşe bırakırken ardımdaki çığlıklarını unutamam.Emzirme saati gelipte beni gördüğünde o emekleyerek pencereye gelişi duvara tırmanıp bana gelmek isterken ki sarfettiği çaba şimdi bile beni mutsuz eder.
Oğlumda çalışmadım onunla doya doya vakit geçiriyorum,,Hep göğsümde uyuttum.Annem kızım yapma sana çok alışır hep kucak ister dedi durdu.Olsun hep kucak istedi hep beni istedi ama o mutluluk çektiğim sıkıntılara bin basardı.
İşte şimdide kızım 13 oğlum 3,5 yaşında ve kızım seneye okul kazanıp gider5se artık onsuzum.Oğlumda okula başlayınca yine yalnızım.Ev işleri ile uğraşan yemek yapan çamaşır yıkayan eşini ve evlatlarını bekleyen anne modunda olacağım.
Ve gün gelecek oğlum gel seni öpeyim dediğimde kötü kayınvalide oğluna düşkün anne profili çizeceğim.

RAahmetli kayınvalidem eşime aşırı düşkündü.Düğün günü eşim banyo edecekmiş ve kadıncağız oğlum sırtını son kez kese yapayım elin kızı yarın izin vermez demiş.Eşimde izin vermiş.Bana anlattı ben kayınvalidemle 6 yıl aynı evde yaşadım.Bazen derdim ya anaaa şu oğlunu bir çimdir çok kirlenmiş hadi bakim hamama alda bir kese at derdim kadın ölürdü sevinçtemO anne ve yıkadığı benim eşim olsada onun canı ciğeri.O yüzden son 6 yılını kanserle boğuşarak yanımda doya doya yaşadı öyle umud ediyorum.
Özlüyorum kız kayınvalidemi keşke biraz daha yaşasaydı.Keşke kavga etseydik ama olsaydı yani.
Neyse evlatların da atanında kıymetini bilmek lazım.Birgün bizlerde beğenmediğimiz kv kayın baba olacağız.O zaman evlat kıymetini anlayacağız.Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin.

Ben küçükken annemle yatmaktan nefret ederdim, babam yurtta nöbete kaldığı zamanlar ya da çok hasta olduğum zamanlar beni yanına alırdı. Ben de bir daha almasın diye ya yorganı aşağı atardım ya da gerile gerile yatar ona yer bırakmazdım. Ama o inatla küçücük yere sığışır üzerine battaniye alır yine de inatla benimle yatardı. İstemiyorum seninle yatmak diyemezdim alınır diye de :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…