Oğlumla ilgili kararsızlığımız

Neye göre geç kime göre geç anlayamadım..3,5 yaşında daha bebek sayılır ... Ben daha küçücük, yeni dogmuş bebekleri nasıl başka odada yatırırlar anlayamıyorum.hatta öyle bişey yaptığımı düşünemiyorum bile benim için vicdan azabı olur..

Benim oğlumda hala bizim odamızda yatıyor ve 4.5 yasında.Bu ara bizde ayırmayı düşünüyoruz zaten kendide artık odasının olmasını istiyor..

Uyuyana kadar yanında durursanız korkmaz zaten zor olacağını sanmıyorum ben..

Bu kısma çok üzüldüm gerçekten.Ne istemiş ki sizden? sadece yanınızda yatmak..Söylemeden geçemedim

İşte bu gerçekten neye göre kime göre 10 günlük 8 aylık bebeğin bir başka odada yatması bana hep saçma gelmiştir nedense.
Kızım 1 yaşında beşiğinde yatıyordu gece duman kokusu ile uyandım.Beşiğine elektirikli battaniye koymuştum kapatmayı unutmuşum.Ve battaniye yanmaya başlamıu.Nasıl fırladım bilmiyorum.Ev umrumda değil ya dumandan boğuldu ise ya yandı ise ya elektirik çarptı ise.Ya başka odada olsa ve ben hiç o kokuyu almasaydım.
Bir keresinde de evimize hırsız girdi.Uyanmamışız (ki bir sprey sıkmışlar bize resmen baygın yatmışız sabaha kadar)kendime geldiğimde ne çanta ne para nede telefonlarımız vardı.Ama Allahıma dua ettim gidenler umrumda değildi.Ya bebeğimi alıp gitseydi namussuz.O zaman ben neye yararım neye yaşardım ki.

Çocuk gece hastalanabilir,ateşlenebilir uyku bu dostluğu olmaz.Ölümün yarısıdır tedbiri olmak lazım.Ne bileyim yine diyorum küçük yaşlarda kendine yetemeyen çocuğun bir başka odada öyle telsizlerle falan uyutmak gece duyarım sesini demek bana çok uzak.Burnumun dibinde bazen sesini duymuyorum ki.

Vildancım,

Odasında oyuncaklar var ise arkadaş tavsiyesi onları kaldır canım.İnan bana yetişkin yada çocuk fark etmiyor odada eğer hayvan türü oyuncaklar varsa o odada yatanlar çok huzursuz oluyorlar.O odaya melekler girmiyor.Ve yavrun hala gece ağlamaları ile uyanıyorsa dediklerim dışında mutlaka Ayetel Kürsi-35 Besmele(bunu mutlaka yap sabırla çok faydasını göreceksin)-Maun Suresi-3 İhlas-Felak -Nas surelerini oku onu öyle yatır tatlım.Sevgiler.

Hırsız olayı bizdede aynı şekilde oldu. oğlum normalde odamızda,beşiğinde yatar..

O gece yanımızda yatmıştı, 1 yaşında falandı. Eşim kalktı hırsız gridğini anlayınca direk beşiğine koştu, oğlum yok diye bağırdı..

Yanımda dedim o an ki mutluluk hiçbişeye değişilmez.. Allah korusun insanın aklına o an herşey geliyor..

Bu arada sey_ren battaniye olayı ,Allah korumuş gerçekten çok büyük bi olay atlatmışsınız ..

Çocukların oynadıkları oyuncakların haram resim ve heykel sınıfına girmediği belirtiliyor bir çok yerde, belirtmek istedim.

Değilmi canım.Canımızdan can gitse mal mülk gelir ama o can giderse mal mülk gelsede herşey boş.Rabbim korumuş sanada çok geçmiş olsun canım.Allah bir daha yaşatmasın.

Çocukların oynadıkları oyuncakların haram resim ve heykel sınıfına girmediği belirtiliyor bir çok yerde, belirtmek istedim.

Canım konumuz haram helal değil ama haramın helalin yaşı sınıfı olmaz ki.Ve birçok yerin ne yazdığı beni bağlamaz.Beni bağlayan tek bir rehber var.
Ben haram olayından çok o tarz oyuncakların olduğu yere özellikle köpek heykeli biblosu oyuncağı ve köpeğin bulunduğu eve meleklerin girmeyişini anlatmak istedim.O zaman korunmasız kalıyor insan o bakımdan.

Hz Aişenin oyuncak bebeklerle ve hayvanlarla (sanırım attı) oynadığını ve görünce peygamber efendimizin gülümsediğini okumuştum. Oyuncak köpek konusunu ayrıca araştırmadım...

Hz Aişenin oyuncak bebeklerle ve hayvanlarla (sanırım attı) oynadığını ve görünce peygamber efendimizin gülümsediğini okumuştum. Oyuncak köpek konusunu ayrıca araştırmadım...

Oynamak ayrı onlarla yatmak ayrı canım.Fakat Hz.Aişe'nin böyle bir olayını ben okudum nede duydum.(oyuncak at ile oynaması)Doğruda olabilir.Bu konuda kesin yorum yapamayacağım.Uydurmada olabilir.İslamı karalamak adına bir site böyle bir şeyi yazmış olabilir.Bu tarz konuları salih kişiler ve sahih kitaplardan okumak dinlemek lazım.Ama özellikle köpek ile alakalı demek istedim ben.Hayvan ve insan heykelini evinizde bulundurmayın. Melek de girmez, bereket de kaybolur.Yani bilhassa heykel türü yani mücessem görüntüsü olan, ele alınabilen mesela bir maymun mesela bir bebek mesela bir at, köpek vs. benzeri canlı heykellerini menetmiştir. Bu kesin bir kaidedir.

Neyse canım konumuz bu değil uyarı almayalım.Allaha emanetsin.

Aişenin oyuncak bebek ile oynaması konusunda şunu yazabilirim.

“Çocuklarımızın, bilhassa kız çocuklarımızın bebek görüntüsü veren ya da bebek gibi olan neredeyse canlı bir bebek kadar canlılık veren bir oyuncakla oynamaları caiz midir?” diye sorduğumuz zaman bu tür oyuncaklar “Eğer filanca papazı, filanca şarkıcı türkücüyü, filanca futbolcuyu veya filanca Allah’ın yasak ettiği işle meşgul olan birisini simgelemiyor; o filanca futbol takımının büyüğünün heykeli, filanca şarkıcı türkücünün heykeli değilse, sadece çocuğumuzun oyun ihtiyacını karşılayan, küçük bebeğin; çocuk sevgisini geliştiren bir bebekle oynaması caizdir.” denebilir. Evet, bunu da caiz görmeyen “Çocuklarımızın; putçuluğa, heykelciliğe alışma riskinin bulunduğu bir zemindir.” diyen âlimlerimiz de var ama ilke olarak söz konusu heykel ve resim yasağına istisna getirilmiş bir durum olduğunu söyleyebiliriz.

Erkek çocuklarımızın tabancalarla oynamaları, arabalarla oynamaları, kız çocuklarımızın onlardaki annelik ruhunu geliştirecek şeylerle meşgul olmaları, eğer biraz önce işaret ettiğim ayrıntılarda kaldığı zannedilen başka ‘yabancılara ait şeyleri simgeleme’ riski taşımıyorsa caizdir. Bu caizlik de ilke olarak çocukluk dönemindedir yani büluğ çağına kadar olan dönemdedir. Evlilik noktasına gelmiş kız çocuğunun bebekle oynaması söz konusu olmaz.

Son düzenleme:

"Evet konumuz bu değil ama olayın sizin bahsettiğiniz gibi olmadığını bir kaç kere okumuş biri olarak uyarmak istedim. Sahih olarak kabul eder misiniz bilmem ama bahsettiğim olay Buharide, sünen-i ebu davudda da geçer. Ayrıca oyuncaklar heykel sınıfına girmez. Bahsettiğimiz çocuk henüz 3,5 yaşında olduğu için bluğ çağına kadar derinleştirmeye gerek görmüyorum. Zaten dini yorumlar yasaktı bildiğim kadarıyla.

Son düzenleme:
Evet dini konular yasak ama tartışmaya yasak
Ben tartışmıyor sadece uyarıda bulunuyorum,bunda da kötülük göremiyorum arkadaşım
Çocukların bulug çagına girene kadar belli başlı oyuncaklarla oynamalarında sakınca yok,fakat özellikle belirtilmiş olan heykel yada birebir hayvan insan kopyası oyuncaklar çocuklar için biz yetişkinler içinde dogru degil
Zaten konumuzda bu degil ben sadece bir bebegin gece uykusunda aglamasından mutsuz oldugum için yapması gerekenleri naçizane belirttim bunu yapar yapmaz ona kalmış
Fakat buhariden bahsettiginiz konuyu okudum yine söylüyorum ne kadar dogru ama günümüz atları ile Aişenin oynadıgı çaput atı hayal edince yazdıklarımı çok görmedigim gibi dogruluk payınıda onaylıyorum,
VESSELAM

Kucuk bebekleri baska odada yatirmak vicdan azabina sebeb olur dmislerde ben katilamayacagim guna aksine okudum bir cogu cocukla yatiyormus kocaman cocuklar 3.5_4 yas bebek degilki
Bende cok seviyorum oglumla uyumayi ama herkezin yeri ayri buna alistirmam
Odasinda kendi kendine uyur sadece odasinda oyuncaklarla oynar pisman degilim tekrar cocugum olunca onuda erkenden ayiricam odasini vicdansizlikla itham edilemez bir anne

Canım ne demek helal olsun asıl sen helal et yazdıkların çok doğru.Bizimki ter ya da maddiyat değildi ama oğlum çok hassas zamanlardan geçti biz de yanımızda olsun istedik ama işte insanlar bilmeden konuşmayı seviyor.Ayrıca ben eğitimciyim aynı yaş grubundan öğrencilerim var gerçekten anneden gördüğü eksikliği hala üzerlerinde taşıyorlar.

Canım geçmiş olsun Allah tekrarını yaşatmasın.

Neticede herkes tarafından kabul edilmiş doğrular oldukça azdır ve her anne çocuğu üzerinde kendi doğrusunu yapma hakkına sahiptir.Ne siz kendi bildiğinizi yaptığınız için vicdansızsınız ne de ben kendi bildiğimi yaptığım için kör cahilim.Vicdan sayılabilecek o kadar çok anne varken bu davranışlar asla vicdansız kategorisine girmez.

Her annenin kendi tarzı vardır çünkü her anne kendince en iyi annedir ve kendi yaptığı en doğrudur. Bunun aksini iddia eden yoktur sanırım.

Mesela bende genelin aksine şunu savunurum. Çocukları 3-4-5 yaş alın koynunuza yatın ama bebekken aynı odada yatmayın.

Minnacık savunmasız bebekler aynı odada neden 2 büyük nefesiyle uyumak zorunda bırakılıyor ? (Tabi ki zorunluluk durumları hariç)

Ana, baba nefesinde o bebeğe zararlı öyle atıklar var ki, bırakın diğer atıkları odaya sürekli karbondioksit pompalayan 2 büyük insan ve el kadar bebek valla yürek ister ne diyeyim.

Hoş biz çocuğun kaşıktaki çorbasını üfleyerek soğutan bir millet değil miyiz ?

Dediğim gibi her annenin yoğurt yiyişi ayrı.

benim oğlum 3,5 yaşında bizde bebekken ayırdık odasını.. ama her gece gelir aramıza girer, sarar sarmalarız.. hadi odana git demeyiz.. yatak keyfi yaparız ailece.. ama ben başka bi konuya takıldım.. bebekken ayırdım çünkü yatak odası mahrem bi yer.. karı koca yakınlaşırken melekler bile olmaz o ortamda.. benim çocuğum uyuyo dahi olsa ben rahatsız olurum böyle bi durumdan... bilmiorum benim düşüncem bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…