Oğlumu nasil bakiciya birakacam ben ? :'(

tethyss

☆☆☆☆★☆☆☆☆
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2009
2.433
2.046
773
Kızlar öncelikle merhaba. Şuan çok kötüyüm uyuyamiyorum bile.

16 aylik bir oğlum var. Özel sektörde çalışıyordum doğumdan önce daha sonra işten ayrildim çünkü burda bebegime bakacak hiçbir tanidigim yok memleketten cok uzagiz.

Bu zamana kadar bir sirket ile anlasip evde islerini yapıp aylik 800-900 tl alıyordum. Ama artık is yollamayacaklarmis. Ve bu maddi olarak sıkışık olan durumumuzun artmasi demek. Bir taraftan is ararken bir taraftan bakıcı arayacağım.

Oğlumu bir başkasına üstelik tanimadigim birine birakma düşüncesi öldürüyor beni. Ogluma nasıl davranacagini bilmediğim birinin bütün gün evde oglumla tek kalmasi ne kadar dogru olabilit? Bu forumda bakiciya çocuklarını birakan anneler nasil bırakıyorsunuz? Tanimadigim birine oglumu nasil emanet edebilirim. ?Ustelik gün içinde gelip onu kontrol etme gibi bir durumumda olamayacak ne benim ne eşimin. Siz bunu nasil hallettuniz? Bakiciya nasıl guvendiniz?

Icimi rahatlatacak, bu konuya farkli bir gözle bakmami sağlayacak düşüncelerinize çok ihtiyacim var. :'(

Herkes bir sekilde birakiyor cocugunu bakiciya cunku calismak zorunda, kendini uzme. Onun daha guzel bir gelecege sahip olmasi herseyden onemli. Dahasi annesinin ayaklari uzerinde durabilen, ekonomik ozgurlugu olan ve kimseye muhtac olmayan bagimsiz ve mutlu bir birey olmasi bence paha bicilemez. Ne mutlu sana ki bunca zaman kendin bakabilmissin, aramizda 3-4 aylikken bakiciya birakip calisanlar var. bakicidan huzursuzsan krese de gonderebilirsin hic baktin mi?

Baktim. Ama 2 yas öncesi burda alan yok. En azindan yakinlarimizda yok. Ne yapacağımı hic bilmiyorum. Kendini terk edilmis gibi hisseder dediler krese birakirsan.. zaten çok üzülüyorum bunu duyunca içim parçalandı :'(

Evde biraksanda aynı zamanla sende oda alışacak bu duruma

canim cocugun 2 yasina gelene kadar sabret verme bakiciya..zaten kazandigin ucbes kurusun yarisindan fazlasini bakim icin vereceksin..aklinin oglunda kalmasi da cabasi.
esinle konus,sIkissaniz da idare edin.
2 yasini doldursun krese verirsin.
bu forumda neler okudum,lutfen eger durumun acil degilse 8 ay sabredin esinle,seninle kalsin evde oglun.
kimse tek maasla kolay gecinmiyor ama olmuyor da.
Allah kolaylik versin.

Canim duygusal davraniyorsun anliyorum seni ama bak degindigim noktalar cok onemli, sen ona daha iyi bir gelecek sunmak icin calismak zorundasin, pek cogumuz gibi
Mutlu cocuk icin mutlu ebeveyn sarttir, bakici ararken eve kamera sistemi de yaptirabilirsin hem icin daha rahat eder. Esin ne diyor bu arada?

Ne kadar ücretle çalışacaksınız? Bakıcı da aynı para gibi geldi bana.
3 yıldan fazladır aynı bakıcı var. Güvenlik sorununu sesli kamera ile çözdüm. Telefondan da anlık bakıyorum isteyken. İlk günler akşama kadar dinlerdim hafta sonları pcden. Sonra baktım, harikulade teyzelik yapıyor. Dünyada harika bakıcılar da var anlayacaginiz. Allah iyilerle karsilastirsin

Komsu dan ayarlasan tanidik birini ? zor valla ben de biraktim ne kadar guvensen de aklin kaliyor. ve belki senden iyi anlasacak bakiciyla Allah iyi ve merhametli birilerini cikarir insallah.Kres yasi gelince de krese verdim.

Ailenizden hiç mi tanıdığınız yok gelip sizde bir süre kalabilecek..
Bakıcıyı çok iyi seçmek gerek.
İşyerlerinizde arkadaşlarınızdan refererans verebilecek birini bulun mutlaka.
Ve iki yaşına gelir gelmez de iyi bir kreşe verin bence eğer mutlaka çalışmak zorundaysanız..

Kreşe verince terkedilmiş falan hissetmiyorlar..
Yakınınızda yoksa servisler istediğiniz yerden alıyorlar..
Asıl evde bakıcıyla ne olacak ne kadar gelişecek?
Ben de iyi ki çocuğumu iki yaşından önce kreşe vermişim diyorum hep..
Evde kalsaydı şu anda bu kadar başarılı olmayabilirdi..

çocuğunuz ne kadarlık kreşe başladı?
benimki 2 yaşında başladı, ben de çok memnunun.

2 numara için şimdiden planlar yapıyorum.

Bende 4 aylikken verdim bendr senin gibi nasil emanet ederim diye gozume uyku girmiyordu aglamaktan kendime zehir ettim izinli gunlerimi mahallede ufak bir arastirmayla karsi komsuma verdim oglum su an 8 aylik o kadar benimsediki bakicisini beni gorunce bakicisina sariliyo

çocuğunuz ne kadarlık kreşe başladı?
benimki 2 yaşında başladı, ben de çok memnunun.

2 numara için şimdiden planlar yapıyorum.

22 aylıktı. Aslında o zamanlar hep okuduğumuz 3 yaş ideal yaştı kreş için.
Ama ben hamile olduğumu öğrenir öğrenmez başlattım kreşe.
Kimse hamileliğimi bilmeden duymadan..
Yoksa bebek için kreşe başladığını zannedebilirdi..
Oğlumu ne yazık ki 3 yaşına yakın gönderebildim..

İkisine birden kreş servis ağır gelecekti tek maaşımla. Doğru düzgün nafaka da alamıyordum o zamanlar.
O nedenle içimde kaldı oğlumu erken başlatamamak.
Şimdi kurslarla etüdlerle telafi etmeye çalışıyorum..
Okula erken başladıkları için tv, bilgisayar, tablet bilmezler..
İkisi de birçok çocuğa göre teknoloji gerisinde kaldılar:)
faaliyet, kitap, deney daha çok ilgilerini çekiyor..
Ben de tüm bunları erken okula gitmeleriyle bağdaştırıyorum..

Terk edilmiş mi hisseder?? Bu süper yorumu yapan arkadaşın eğitim düZeyi neydi acaba, pedagog sanıyordu kendini galiba, işkembeden sallamış..

oturduğunuz yerde bakıcı ücreti ne kadar ve siz ne kadar alacaksınız aslında önce bunun hesabını yapmalısınız,gider gelirden fazla olacaksa değmez ki çalışmanıza ayrıca tethyss arkadaşım hangi akla hizmet böyle bir yorumda bulundun anlamadım.ne alaka çocuk terkedilmiş hisseder falan 12 aylık verdim çocuğumu o yaş grubu bu nasıl düşünüyor bir açıklarımısın bana?

BENCE KREŞ EVDE BAKICIDAN DAHA GÜVENLİ AYNI ZAMANDA ÇOCUGUNUZ TERKEDİLMİŞ HİSSETMEZ VE ÇOCUK AÇISINDAN ÇOK YARARLI OLUR ÇOĞU ŞEYİ ÖĞRENİR GELİŞİR.
TABİ KREŞ SECERKEN ÇOK DİKKAT ETMEK GEREK HER KONUDA.

Eğer idare edebiliyorsanız 2 yaşına kadar idare edip kendiniz bakın. 2 yaşından sonra da kreşe verin. Oğlunu 6 aylıktan 3 yaşına gelene kadar bakıcılarla büyütmüş biri olarak bakıcı yerine kreş diyorum hem de ısrarla.

benim oğluma 20 ay annem baktı saolsun ama hep bir problem oluyordu..
şuraya gidicem napalım, bugün çok erken kalktı, bugün uyumadı, bugün düştü..
biliyorum annem kötü niyetle demiyordu ama yoruluyordu..
haftalarca kreş bakıcı düşündüm kafam çatlıcak gibi oluyordu. sonra kreş işine iyice odaklandım ve bir tane aklıma yatan bulup verdim..
ondan sonra rahatladım şükür..
kreş tavsiye ederim. bakıcı beni hep korkutuyor. belki yersiz ve saçma korkum ama ben de durum böyleydi.

tethyss kreş düşünüyorsan 8 ay için bakıcı bulma, çünkü ona alışacak sonra kreşe derken daha zorlanabilirsin.
idare edebiliyorsan evde kal bir süre daha, kreş yaşı gelince işe gir.
ama olmayacak gibiyse biraz daha kreşleri araştır belki bulabilirsin 2 yaş altı alan yer.

kreşler hakkında da olumsuz bir çok yorum var, o yüzden kreş seçerken de çok araştırmak gerekiyor.
bir de sen ya da eşin muhakkak arada kreşi de ziyaret etmeniz ve durumunu izlemeniz gerekecektir.
iş ararken buna da dikkat etmeni öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…