- 5 Mayıs 2013
- 33.870
- 41.404
- 798
merhaba. bende bir ay önce işe başladım size deneyimlerimi anlatmak isterim. öncelikle ailenizden kimse bakamıyor mu aa kimseniz mi yok gibi sözlere kulak tıkayın. ee yok ki bakıcı düşünülüyor bu tür sorular ısrarla can sıkar.... bende hiç bir tanıdığımın olmadığı şehirdeyim. hep bu tür sorulara maruz kalıyorum kimsem yok bakacak diyorum hiç mi kimsen yok diye sorular geliyor.... neyse... bakıcıya gelince ; kriterleriniz önceden belli olsun, teyzesizsiniz.com a istekleriniz doğrultusunda ilanlar verin. illaki arayan olacak, kriterleriniz doğrultusunda iyi birisini bulursunuz. en başta şartınız evde kamera olacak diyin.500 tl ye 4 kamara kurdurdum ben eve. sonrası nda ise 2 hafta bakıcıya alışma sürecei sizde evde olursanız çocuğunuz çok çabuk alışır. ben 19 aylıkken bıraktım. sadece 1 gün ağladı arkamdan. şimdi alıştı. bakıcının eksileri var mı evet....... çocuğun özbakımını yaparken gelişimi ile ilgili her şeye yetiyor mu tabiki hayır ama ben eve gidince ilgilenebilyorum babası ilgileniyor o açığı kapatmaya çalışıyoruz. zaten 2.5 3 yaşında kreşe vereceğim her şeyi öğreniyorlar orda... sana diyeceğim... sabret, içini rahatlat.. bunlar bir süreç . her şey 1 haftada rayına giriyor. sıkıntıya düşme. çalışmadan hayat idame ettirilmiyor. evde olup çocukla ilgilensen çocuğun ihtiyaçları tam karşılanmadığnda ne olacak. çalışmak hem sana hem bebişine iyi gelecek. bu yolda sana başarılar diliyorum ve çocuğun olduğu halde evde pineklemeyip çalıştığın için ayrıca tebrik ediyorum. bebeğin ve sen sevgi ile kal....
canim cocugun 2 yasina gelene kadar sabret verme bakiciya..zaten kazandigin ucbes kurusun yarisindan fazlasini bakim icin vereceksin..aklinin oglunda kalmasi da cabasi.
esinle konus,sIkissaniz da idare edin.
2 yasini doldursun krese verirsin.
bu forumda neler okudum,lutfen eger durumun acil degilse 8 ay sabredin esinle,seninle kalsin evde oglun.
kimse tek maasla kolay gecinmiyor ama olmuyor da.
Allah kolaylik versin.
Ne kadar ücretle çalışacaksınız? Bakıcı da aynı para gibi geldi bana.
3 yıldan fazladır aynı bakıcı var. Güvenlik sorununu sesli kamera ile çözdüm. Telefondan da anlık bakıyorum isteyken. İlk günler akşama kadar dinlerdim hafta sonları pcden. Sonra baktım, harikulade teyzelik yapıyor. Dünyada harika bakıcılar da var anlayacaginiz. Allah iyilerle karsilastirsin
Inanin nerden duydugunu bilmiyorum. 2 yaşında oğlu var ve saglik hizmetlerinde calisan bir arkadas. 3 yaşından önce tam gün krese vermenin cocukta terkedilmislik duygusu yarattigini söylemişti. İnternette arastirmak istedim ama doğru düzgün birsey bulamadim.Terk edilmiş mi hisseder?? Bu süper yorumu yapan arkadaşın eğitim düZeyi neydi acaba, pedagog sanıyordu kendini galiba, işkembeden sallamış..
oturduğunuz yerde bakıcı ücreti ne kadar ve siz ne kadar alacaksınız aslında önce bunun hesabını yapmalısınız,gider gelirden fazla olacaksa değmez ki çalışmanıza ayrıcatethyss arkadaşım hangi akla hizmet böyle bir yorumda bulundun anlamadım.ne alaka çocuk terkedilmiş hisseder falan 12 aylık verdim çocuğumu o yaş grubu bu nasıl düşünüyor bir açıklarımısın bana?
Ben zaten bu gidişle bakıcıya birakamam. En doğrusu erken yaşta alan bir kres bulmak.Eğer idare edebiliyorsanız 2 yaşına kadar idare edip kendiniz bakın. 2 yaşından sonra da kreşe verin. Oğlunu 6 aylıktan 3 yaşına gelene kadar bakıcılarla büyütmüş biri olarak bakıcı yerine kreş diyorum hem de ısrarla.
tethyss kreş düşünüyorsan 8 ay için bakıcı bulma, çünkü ona alışacak sonra kreşe derken daha zorlanabilirsin.
idare edebiliyorsan evde kal bir süre daha, kreş yaşı gelince işe gir.
ama olmayacak gibiyse biraz daha kreşleri araştır belki bulabilirsin 2 yaş altı alan yer.
kreşler hakkında da olumsuz bir çok yorum var, o yüzden kreş seçerken de çok araştırmak gerekiyor.
bir de sen ya da eşin muhakkak arada kreşi de ziyaret etmeniz ve durumunu izlemeniz gerekecektir.
iş ararken buna da dikkat etmeni öneririm.
merhaba. bende bir ay önce işe başladım size deneyimlerimi anlatmak isterim. öncelikle ailenizden kimse bakamıyor mu aa kimseniz mi yok gibi sözlere kulak tıkayın. ee yok ki bakıcı düşünülüyor bu tür sorular ısrarla can sıkar.... bende hiç bir tanıdığımın olmadığı şehirdeyim. hep bu tür sorulara maruz kalıyorum kimsem yok bakacak diyorum hiç mi kimsen yok diye sorular geliyor.... neyse... bakıcıya gelince ; kriterleriniz önceden belli olsun, teyzesizsiniz.com a istekleriniz doğrultusunda ilanlar verin. illaki arayan olacak, kriterleriniz doğrultusunda iyi birisini bulursunuz. en başta şartınız evde kamera olacak diyin.500 tl ye 4 kamara kurdurdum ben eve. sonrası nda ise 2 hafta bakıcıya alışma sürecei sizde evde olursanız çocuğunuz çok çabuk alışır. ben 19 aylıkken bıraktım. sadece 1 gün ağladı arkamdan. şimdi alıştı. bakıcının eksileri var mı evet....... çocuğun özbakımını yaparken gelişimi ile ilgili her şeye yetiyor mu tabiki hayır ama ben eve gidince ilgilenebilyorum babası ilgileniyor o açığı kapatmaya çalışıyoruz. zaten 2.5 3 yaşında kreşe vereceğim her şeyi öğreniyorlar orda... sana diyeceğim... sabret, içini rahatlat.. bunlar bir süreç . her şey 1 haftada rayına giriyor. sıkıntıya düşme. çalışmadan hayat idame ettirilmiyor. evde olup çocukla ilgilensen çocuğun ihtiyaçları tam karşılanmadığnda ne olacak. çalışmak hem sana hem bebişine iyi gelecek. bu yolda sana başarılar diliyorum ve çocuğun olduğu halde evde pineklemeyip çalıştığın için ayrıca tebrik ediyorum. bebeğin ve sen sevgi ile kal....
Yorumun için teşekkür ederim canim.Bence evde kalsan daha iyi şurada ne kalmışki 24 aylık olmasına oğlunun, anca kreş arayıp oraya oradaki insanlara ortama alıştırırsın, sonrada kafan rahat çocuğun huzurlu işe başlarsın.
2 çocuklu oturduğu yerde hiç yakını olmayan tecrübeli olarak yazıyorum canım.
Bakıcıya çocuğunu bırakan ilk anne sen olmayacaksın bu kadar drametize etme bence. ilk zamanlar zor gelir ama zamanla sıradanlaşacak önemli olan güvendiğin birini bulmak .Komşun falan olsa süper olurKızlar öncelikle merhaba. Şuan çok kötüyüm uyuyamiyorum bile.
16 aylik bir oğlum var. Özel sektörde çalışıyordum doğumdan önce daha sonra işten ayrildim çünkü burda bebegime bakacak hiçbir tanidigim yok memleketten cok uzagiz.
Bu zamana kadar bir sirket ile anlasip evde islerini yapıp aylik 800-900 tl alıyordum. Ama artık is yollamayacaklarmis. Ve bu maddi olarak sıkışık olan durumumuzun artmasi demek. Bir taraftan is ararken bir taraftan bakıcı arayacağım.
Oğlumu bir başkasına üstelik tanimadigim birine birakma düşüncesi öldürüyor beni. Ogluma nasıl davranacagini bilmediğim birinin bütün gün evde oglumla tek kalmasi ne kadar dogru olabilit? Bu forumda bakiciya çocuklarını birakan anneler nasil bırakıyorsunuz? Tanimadigim birine oglumu nasil emanet edebilirim. ?Ustelik gün içinde gelip onu kontrol etme gibi bir durumumda olamayacak ne benim ne eşimin. Siz bunu nasil hallettuniz? Bakiciya nasıl guvendiniz?
Icimi rahatlatacak, bu konuya farkli bir gözle bakmami sağlayacak düşüncelerinize çok ihtiyacim var. :'(
Birşeyi merak ettim , krediniz mi var ? extra masrafınız mı var ?
Evladınızı bu kadar küçükken bırakacak kadar ne zorluyor sizi ?
Aileniz çok zor durumdaysanız 5-6 ay yardım etsin size
Kredi borcumuz var. Ewet. Bırakmayı direk seçememek için evde çizim yapiordum bu zamana kadar.Birşeyi merak ettim , krediniz mi var ? extra masrafınız mı var ?
Evladınızı bu kadar küçükken bırakacak kadar ne zorluyor sizi ?
Aileniz çok zor durumdaysanız 5-6 ay yardım etsin size
bence de eğer çok sıkışmayacaksanız 2 yaşına kadar idare edin,
ben de doğumdan sonra bakacak kimsem olmadığı için işten ayrıldım. hoş ayrılmasam da 4 sene önce maaşım yaklaşık 2600 tl idi ve donanımlı bir bakıcının istediği maaş 1500 den başlıyordu, ne anladım ben bu işten :)
neyse 4 yıl oldu hala evdeyim, eğitim vs bişeyler de çalışmama engel, arada çeviri işi geliyor, harçlığımı çıkarıyorum. benim kadar uzatmayın ama çok zor durumda değilseniz de biraz kendini ifade etmeye başlamasını bekleyin.
Kızlar öncelikle merhaba. Şuan çok kötüyüm uyuyamiyorum bile.
16 aylik bir oğlum var. Özel sektörde çalışıyordum doğumdan önce daha sonra işten ayrildim çünkü burda bebegime bakacak hiçbir tanidigim yok memleketten cok uzagiz.
Bu zamana kadar bir sirket ile anlasip evde islerini yapıp aylik 800-900 tl alıyordum. Ama artık is yollamayacaklarmis. Ve bu maddi olarak sıkışık olan durumumuzun artmasi demek. Bir taraftan is ararken bir taraftan bakıcı arayacağım.
Oğlumu bir başkasına üstelik tanimadigim birine birakma düşüncesi öldürüyor beni. Ogluma nasıl davranacagini bilmediğim birinin bütün gün evde oglumla tek kalmasi ne kadar dogru olabilit? Bu forumda bakiciya çocuklarını birakan anneler nasil bırakıyorsunuz? Tanimadigim birine oglumu nasil emanet edebilirim. ?Ustelik gün içinde gelip onu kontrol etme gibi bir durumumda olamayacak ne benim ne eşimin. Siz bunu nasil hallettuniz? Bakiciya nasıl guvendiniz?
Icimi rahatlatacak, bu konuya farkli bir gözle bakmami sağlayacak düşüncelerinize çok ihtiyacim var. :'(
Kredi borcumuz var. Ewet. Bırakmayı direk seçememek için evde çizim yapiordum bu zamana kadar.
Benim planım dediginiz gibiydi en başından arada eve is alırım idare ederiz dedim. Bu şirketin artik is gonderemeyecek olmasi biraz kötü oldu. Şimdi yeni bir yer ayarlamaya çalışıyorum aylik olarak 700 gonderecekler.aylik harcligimi 1200 lira kadar çıkarabilirim. Bakici deseniz suan 1000 tl fiyatları.
Bunu yapabilirsem en azından 2 yaşına kadar bir şekilde idare edebiliriz diye düşünüyorum.
Zaten çalışırsam 3000 tl falan alacağım varsin 800 lira eksik kalsin çocuğum yanımda kalsin. Umarım bu yeni isi ayarlayabilirim.
Valla bende aynı şeyleri merak ettimben sorcaktım sen sormuşsun sen benden çok yaşıycaksın kızzz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?