Oğlumu sütten kesiyorum yardım!!

guiding88

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
8.051
24.516
748
Arkadaslar bugün başladım memeden ayircam inşallah tecrübeli anneler nasıl kestiniz zor oldu mu anlatır mısınız?

Kaç aylık oğlun. Öncelikle kararlı olman lazım. Ben meme bitti dedim her istediğinde zaten baya azaltmistik gece de vermiyordum. Tabi emziren anneler olduğu için yakinlarimizda onları gördükçe istiyordu. Ilk bir kaç gün huysuzluk yapıyor sonra canı istese bile ısrarcı olmuyor

Onu bunu bilmem konusarak olmuyor bu is,tiksindirmek gerek sirke denedim daha bi sevdi memeyi :)
Hehhe bende kaynanamdayim şimdi onun yanında yatcak çocuk bakalım nasıl olcak ağlarsa dayanamam yaaa bende bant yapıştırdım uf oldu dedim mememi söküp atacak ti resmen bende yarın sirke deniyeyim diyordum amaa

Sanki hiç birakmiycam gibime geliyo evet kararlı olcam inşallah da nasıl dayancam bilmiyorum 22 aylik oglum

Canm ben kızımdan çok ağlamıştım valla.
Yapman gereken tek şey sabır..Bebeğine anlat güzelce sen artik büyüdün memelerin sütleri artık yok gibi.Anlamak istemiyorlar ama olsun.
Sakin istikrarı bırakma canm ilk bir iki gün zorlayacak biraz açmak istiyicek falan ama sakın teslim olma
Ne gece ne gündüz hiç verme bazı anneler uykusunda veriyormuş. Yapma cocuk umutlanmasın.
Kendi göğüslerin için sütyenin içine taze nane koy bir iki dal. Annenin göğsünü rahatlatırmış. Süt erken gidermiş memeden..
İlle anlayıp bırakmazsa son çare sirke süren var.
Bide bi tanıdığım aktardan sabır taşı diye bişey var onu alıp sürmüş boyuyormuş galiba memeyi denemedim hiç ama hemen bıraktı dedi sadece taşı suyla ıslatirken kıyafetlerine denk getirme lekesi çıkmıyormuş canm.
Şimdilik bunlar geldi canm aklıma gelirse daha yazarım.
Allah sana da bebeğine de sabır versin canm . İnsiallah hayirlisiyla kolayca atlarırsınız

Canım sakın tiksindirmek vs gibi biseyler deneme Adem gunes cocukta buyuk travma yaratacagini,duygusal dunyasinin harap olacagını söylüyor
Kademeli olarak kesmeni öneriyor öncelikle anne ve bebegin hazir olması gerektigini,bu sürecin bu sebeple 30 aya kadar sürdürebilir olduğunu söylüyor. Kademeli olarak azaltın diyor

E mastit olunmuyor mu bu surecte?
Sut birden bitiyor mu?
Nasil anlasiliyor bittigini?

Sanki hiç birakmiycam gibime geliyo evet kararlı olcam inşallah da nasıl dayancam bilmiyorum 22 aylik oglum
Ben 16 aylıkken bıraktım. Meme bitti dediğimde anlıyordu. Seninki çok rahat anlar. Biberon alıyorsa süt artık burda diyebilirsin.

Ben saçımdan bir parca uzunca kesip meme ucuna sardim gördü bidaha hiç emmedi

Merhaba bende 20 aylıkken kestim çünkü sürekli emmek istiyordu yemek yemesi azalmıştı benimde artk gücüm kalmayınca son care kesmeye karar verdim.. öncelikle kalabalık çocuklu seni fazla aramayacağı bir ortam olmalı ben annemin yanına gittim orada kuzenler falan aramazdı pek beni.. bende sabah olunca salça sürdüm oğlum bak kan oldu acıyor dedim biraz şaşırdı ama güzelce konuşup anlatırsan alışıyor bir iki gün istedi bende kan oldu dedim dahada istemedi memeye düşkün olduğu halde hiç zorlamadi beni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…