Oğlumuda aldı gitti,moralim çok bozuk:(

Isin rengi degistiii...iyide ozaman neden cekiyosunuz bu adami daha.siddet yaaa...bu adam oglunuzuda döver..isiniz var,anladigim kadriyla ailenizde zaten arkanizda size yardimci oluyor...peki ozaman neden ? Evladim icin demeyin lütfen, siddet icinde annesi babasi sürekli kavga eden bi ortamda, babanin anneyi sevip saymadigi bi yivada nekadar mutlu olabilirki...tabiiki ayrilsanizda cocuk kötü olacak ama böylede kötü zaten...allah kolaylik versin...

aile olduğumuzu anne ve bbabalarımızın dışımızda başka hayatları olduğunu kavrar belki dedim.belki bize döner ssarılır dedim hep bunu için direndim.ama işin içinden çıkamadım işte.eşim benim ailem diyerek annesini gördüğü sürece işin içinden asla çıkamayacğım farkındayım.işte bu yüzden boşanmak istiyorum ama beni tehdit ediyor hep.kafam da karışık ne yapacağımı şu an kestiremiyorum.yavrum açmı tokmu uykulu mu uykusuz mu?tek derdim şimdilik bu aslına bakarsanız.ama pazartesi beklenemez miydi sizce? böyle öpmeme bile izin vermeden çocuğumu da götürdü ya bi şey demiyom.

Son düzenleme:
Ee madem bu kadar çekiyorsunuz ,birde öğretmensiniz,mesleğinizde var,ne diye hala boşanmıyorsunuz,şiddet aşağılama,sorumsuzluk herşey var.bence etraflıca bir düşününbu işi.

Ne için bu kadar eziyete katlanıyorsan be arkadaşım.
Zaten ciddi problemli bir evliliğiniz var.
Ne demek çocuğuna atlet bile almamak, ne demek sizi hırpalamak, hakaret etmek.
Tehditle nereye kadar.
Mesleğiniz var , eminim ailenizde destek olur, değermi bunca mutsuzluğa.
Ayrıca ben evladımı gönderemem 8 saat mesafeye benden nefret eden beni dövdüren bir kadının yanına.
Kim ne derse desin, babanneymiş peh.
Gelsin görsün torununu çok istiyorsa. Bu özlemden değil size eziyet, mutsuz etmek için bana göre.

Diğer açtığınız konulara bir göz atayım dedim ama atmasaydım daha iyiydi..Size yapılan bu hakaretlerin,şiddetin,emrivakilerin hiç birini hoş göstermez ama kusura bakmayın söylemeden edemiycem çok enteresan bi uslubunuz var..

Konuya dönersek zaten daha önceki yazdıklarınızda defalarca belirtmişsiniz boşanıcam,inceldiği yerden kopsun diye,demekki sizde farkındasınız bu işin nereye gittiğini.Asla boşan boşanma diye fikir vermek benim haddime düşmez,bunları yaşayan sizsiniz dolayısı ile en iyisini siz bilirsiniz fakat elinde öğretmenlik gibi güzel bir mesleği olan hanımın neden bunları hala yazarak desarj olmak yerine bir adım atarak eyleme dökmüyor anlam veremiyorum.Yaşadıklarınız çok zor Allah sabır versinmi diyeyim,Allah yolunuzu açık etsinmi diyeyim bilemedim..

Siz çocuğunuzu alıp annenize kalmaya gitmişsiniz ama.
Babaannenin hakkı yokmu torun sevmeye.
Yanlız göndermek istemeyebilirsiniz , o zaman sizde gitseydiniz eşinizle.

bu kafada olabilse keşke insan bende iki günde bir anneme giderim oğlumla bende kv ile bi süredir mesafeliyim. eşim annesine 1 saatliğine götürdü 1 keresinde içimden bişeyler koptu resmen. kv sevilse bi sorun olmaz bence. ama kv lerde çocukları oğulları aracılığı le kullanıyor. ben olsam annesi olmadan 4 yaşında çocuğun 8 saat uzakta ne işi var diye düşünrüm mesela. çocuğun yaşıda önemli 4 yaş 9 gün anneden ayrı kalmak için çok küçük bence

Ne bicim evlilikler bunlar, bir kadin olarak kendinizi ne kadar cok ezdirmissiniz. O cocugun annesi olarak hic mi soz hakkiniz yok, evinizde hic mi agirliginiz yok? Bu adama ne kadar yuz vermissiniz ki siz istemediginiz halde cocugunuzu 8 saat uzaga kendi basina goturebiliyor, hem de 9 gunlugune.. Erkek dedigin karisindan biraz cekinmeli, aranizda hic saygi kalmamis, daha dogrusu bu evlilikte sizin hic bir sayginliginiz kalmamis. Uzgunum, sizi kirmak istemem ama benim anladigim bu. Hele kendisi de siz daha yeni donmussunuz, hic mi ozlememis ki iki gun sonra 9 gunlugune anasina gidiyor sizsiz... Bazi seyleri gozden gecirmenin vakti gelmis de geciyor bence.

Sizle kayınvalidenizin bir sürü derdi olabilir, hatta birbirinizin gırtlağına sarılmış bile olabilirsiniz.

Ama bunların hiç biri onun torununu görmemesi için bir sebep olamaz. Burada gördüğüm gelinlerin %90 'ı kayınvalideleriyle problemleri olduğunda çocukları kullanıyorlar.

Ancak unutulmaması gereken, o çocuk sizin olduğu kadar eşinizinde. Siz nasıl alıp annenize gittinizse, o da alıp annesine gider.

Evladınızı çok mu özleyeceğinizi düşündünüz o zaman kan kustum kızılcık şerbeti içtim deyip, temizliği falan bir kenara bırakıp keşke kayınvalidenize gitseydiniz. Evlat için çiğ tavuk yenmiyor mu, siz de yeseydiniz.

Unutmayın gelecekte de sizin geliniz, sizi torununuzla vurabilir.

Ben bu yaşıma kadar rüzgar ekipte, fırtına biçmeyen görmedim. Belki de ilahi adalet dedikleri bu oluyor.

bencillik ediyosun arkadaşım...
senin kadar kocanında oğlu o çocuk..
"çocuğumu aldı gitti" derken, adam kendi evladıyla tatile gitmiş sende gitmemeyi tercih etmişsin...
üstelik anneannesinin olduğu kadar babaannesininde torunu...
sen alıp giderken sorun çıkmıyo sanırım...
madem aranız kötü kayınvalideyle ne olursa olsun sende gitmeliydin eşinle ve çocuğunla..

biraz acele ettim galiba diğer mesajı yazmakta diğer cevaplarınıda okudum..
bu durumda değişti biraz fikrim...
allah yardım etsin..
haklısın sende...
seni bu kadar ezmesine izin vermeseydin keşke en baştan ama artık olan olmuş...
artık önündeki zamanlar için bi çözüm bulman lazım bu evliliğe..
eşinle konuşmuşsundur mutlaka..
bazı insanlar hiç değişmiyo...

evet kaynananla ve kocanla büyük sorunlar yaşıyorsun.hatta sana kızmıştım bile bunları kendine layık gördüğün için.ama bu sorunlar kaynananın torununu görmesine engel olmamalı,üstelik babasıyla beraber yalnız gitmiyor babaanneye.eşin elbette oğluyla güzelce ilgilenecektir.

bir tanıdığım kaynanasıyla birbirlerine girdi.çok büyük kavgalar ettiler.ama kocası bebeğini sık sık babaannesine götürür

keşke dediğiniz gibi olsa.ben eşimi tanırım öğlen kalkar saatlerce oturu tv izler.oğlumun yiyip içmesi babannesinin tekelinde.oda bakarsa...neyse önemi de yok şu saatten sonra.giden gitti.beni hiçe saydı ya önemi yok artık.tekrar ediyorum ben gitmeyelim demedim.pazar temizlikçi gelecek temizlesin pazartesi gidelim dedim.yeni döndük ev temizlik görsün dedim.

Buyuk konusmak istemiyorum ama kmse evladmi iznim olmadan bi yere goturemez babasi bile olsa..oglunu ona buna gosterecek anasina yaranacak aklnca ama evladini dusunmek yok kucucuk cocuk annesi olnadan ne yapacak..kendi esek kadar olmus anasiz duramiyor..ins iki gune kalmaz oglun annemi istiyorum diye ortaligi yikar pasa pasa getirmek zorunda kalir.oglunla telde konus iyice ozlettir kendini burnundan gelsin kocanin.

Sevgli kitty beni anlayıp olumlu yorum yapmışsınız teşekkür.tespitiniz çok doğru,oğlum benim dediğimi yapar sen kimsin diyor bana her hareketiyle.Çünkü kadın burdan nisanda gitti gideli 3-5 ay oluyor.aslına bakarsn kaynanamı suçlamıyorum çünkü o verilen tavizi sonuna kadar kullanıyor.hep ezilen eziyet gören kadın rolünü oynuyor.bu oyunu oynarken oyunu yöneten kocam onun rolünün hakkını veriyor.beniyse hep eleştiriyor.kısaca oğlundan yüz buluyor,sınır koyamayan kocamı sonuna değin kullanıyor.bende anneyim evladım benim malım değil büyüdüğünde onunda bi hayatı olacak.ben yanında olmamı istedikleri sürece(gelinimin fikride çok önemli)olurum. aksi durumda kendime bakabildiğim sürece uzak kalmayı tercih ederim...neden dayanıyorum aslında ben eşimi çok ama çok sevdim hep düzelir ümidim vardı.zor evlendik aileme çok direttim .mahçup olmak,onları haklı çıkarmak istemiyordum,bebeğimde var düzelir belki deyip katlandım.yanlış yapmışım belli ki döner dönmez başladık yine...kavgalara,tartışmalara...

Son düzenleme:

Evde ağırlığım yok.eşim ne benden tırsıyor ne de beni kaale alıyor.öyle yalvardım ki götürme küçük diye öptürmedi bile,sarılamadım oğluma.yine kayınvalidem başardı,yine o kazandı.

Benim aklıma direkt kötü şeyler geldi konu sahibesi

Bunlar çocuğunuzu alıkoyup göstermemeye kalkışmasınlar sonra?!!! Durum açıkçası bana biraz garip geldi.

Ben de bu kadar küçük bir çocuğun annesiz seyahat etmesine karşıyım baştan aşağı, ben sizi haklı buldum.

eşim memur ve benim kardeşim çok kararlı ve dişli bi adamadır.eşimde ondan tırsar zaten.memur adam nereye kaçar ne zamana kadar kaçar.önünnde sonunda bulurum bunu biliyor.böyle bi durumda oğlunu kaybedeceğini de bilir.bu yüzden o kadar cesareti yok.onu yapmaz da işte kalma süresini uzatır mı diye düşünmeden edemiyorum.çünkü bana 9 günü 5-6 gün yapacağını söyledi.duruma göre belki çarşamba belki perşembe dönebilirmiş.benle dalga mı geçiyor hakikatimi konuşuyor bilemedim tabi.

Ozur dilerim yaptigim yorum icin. Bunlara ne yapsan azmis bacim. Sen de dik tutu kuyrgu.

Bir kadın eşinden bir defa dayak yiyorsa erkek suçludur, eğer bu dayak ikinciye geliyor ve devam ediyorsa kusura bakmayın ama suç kadınındır. İzin verdiğiniz için... Şiddetin affı toleransı olmaz, çocuğum için katlanıyorum hikayelerine de asla inanmam, kimse şiddet ortamında çocuk büyütmek istemez..

Boşanırsınız boşanmazsınız bunu bilemem ancak size saygısı olmayan bir adamın ardından neden çocuğumu götürdü dememelisiniz. İyi ya da kötü sonuçta babası! Çocuğuna şiddet uygulamadığı sürecede siz ne kadar mutsuz olursanız olun, boşanmış da olsanız çocuğunuzu görecek. Diyelim ki boşandınız her hafta sonu yatılı alacak farklı şehirlerde ise tatilde 1 ay yanına alacak...

Bababannesi ile aranız kötü olabilir siz görüşmessiniz ancak çocuğunuzun görüşmesini engelleyemezsiniz. Görüşmeli de. 3 yaşından sonra da bebeklik biter, 4 yaşında bir çocuğun babası ile akraba ziyareti yapması normal. Bu görüşmelere ileride kendisi anlayacak yaşa geldiğinde görüşmeye devam eder ya da etmez.

Sorun sizin bu yaşam şeklini neden devam ettirdiğinizde, bırakın allah aşkına bu adamı ya! neden çekiyorsunuz? Çok mu aşıksınız? Çok mu bağlandınız? Korkuyor musunuz? Ölümden ötesi yok... Bu hayatın tekrarı da...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…