oğlumun burnunu nasıl temizleyebilirim,lütfen yardım:(((

yazını okudum canım haklısın aslında benim üründende ziyade çocuğumun bu durumuna nasıl müdahale edebileceğim hususunda yardıma ihtiyacım var,arkadaşların söylediği o spreyleride araştıracağım mutlaka ama ondan önce benim oğlumun kendi vücuduna dokundurtmasıyla ilgili bi sorunu var malesef oğlum bu yaşına kadar berbere ayak basmadı inan kapısından içeri sokamadım hepimiz denedik olmadı saçlarını kendim kesmeye çalışıyorum ama ne çalışma!saçını kestirtmiyor sanki etlerini koparıyormuşum gibi tepki veriyor öylesine ağlıyorki bende helak oluyorum kendiside,tabi bu arada dr.konusundada aynıyız doktor asla kendisine dokunamıyor ne boy ne kilo onu bile ölçtürmüyor peki oğlumun böyle bi durumu varsa ben ne yapmalıyım üzerine gitmemelimiyim yada ona nasıl yardımcı olmalıyım eğer geçici bi dönemse bu bi süre daha katlanabilrim sanırım ama henüz berbere bile adımını atmayan evladımla ilgili ciddi problemler yaşarsam diye kara kara düşünmeyede başladım:(

Yok canım kara kara düşünecek bir problem değil. Ben oğlum için bu dönemlerde normal olduğunu biliyorum, o yüzden endişe etmiyorum. Zaten 1-2 aydır başladı. Ama 3,5 yaş için normal olup olmadığını, değilse nasıl müdehale edilmesi gerektiğini biraz araştırmak lazım. Benim pek bilgim yok. Doktoruna sorarak başlayabilirsin. Ayrıntılı anlatırsan o seni yönlendirecektir.

karşılıklı oyun oynuyormuş gibi yapın alın elinize mendilinizi vs karşınıza oturtun çocuğunuzu önce kendiniz sümkürün kendi burnunuzu silin eğlenceli görünün o anda çocuk şarkısı söyleyin. sonra ona bir peçete verin o sizin burnunuzu silsin sonra sora bende deyin siz onunkini yavaşça incitmeden silin sonra alışacak korkmayacaktır. (kardeşimden biliyorum :))

şimdi arkadaşım,çok kısa mücadeleli fakat çok temiz bir çözüm;
serum fizyolojik (steril tuzlu su) , 5 cc lik bir şırıngaya dolduruyorsun,
bu şırınganın içindeki suyu,sırınganın iğnesiz ucunu burnuna dayayıp hızla yarısını bir burun deliğine,
diğer yarısını da diğer deliğine fışkırtıyorsun,
o arada kaçmaya falan çalışıp kıyamet kopuyor ama,
serumun o hızıyla ileriye kadar giden tuzlu suyla beraber suyun bir kısmı pisliklerle dışarı fışkırıyor,
bir de kuvvetlice hapşırınca hoppaa,bütün herşey dışarda,kökten temizlik,
hatta 1-2 dakika içinde hala aşağıya inen serum suyu kalanları da tamamen indirip temizliyor..

Yok canım kara kara düşünecek bir problem değil. Ben oğlum için bu dönemlerde normal olduğunu biliyorum, o yüzden endişe etmiyorum. Zaten 1-2 aydır başladı. Ama 3,5 yaş için normal olup olmadığını, değilse nasıl müdehale edilmesi gerektiğini biraz araştırmak lazım. Benim pek bilgim yok. Doktoruna sorarak başlayabilirsin. Ayrıntılı anlatırsan o seni yönlendirecektir.

bugün allerjisi olduğu için dr.a götürdüm maşallahı vardı bizimkinin dr.da kesin burnumdan getirecek dediğim çocuk kuzu gibiydi hem çok şaşırdım hemde sevindim açıkçası güzelce muayene oldu,boyuna kilosuna baktırdı önceden olsa mümkün değildi o derece umarım bu dönemi atlatmak üzereyizdir biraz daha akıllanmasına seviniyorum ama hala burun temizleme işinde direniyor:((

karşılıklı oyun oynuyormuş gibi yapın alın elinize mendilinizi vs karşınıza oturtun çocuğunuzu önce kendiniz sümkürün kendi burnunuzu silin eğlenceli görünün o anda çocuk şarkısı söyleyin. sonra ona bir peçete verin o sizin burnunuzu silsin sonra sora bende deyin siz onunkini yavaşça incitmeden silin sonra alışacak korkmayacaktır. (kardeşimden biliyorum :))
inşallah canım bu akşam o yolla yanaştım ama yine kaçtı bakalım yavaş yavaş hallederim umarım:38:
şimdi arkadaşım,çok kısa mücadeleli fakat çok temiz bir çözüm;
serum fizyolojik (steril tuzlu su) , 5 cc lik bir şırıngaya dolduruyorsun,
bu şırınganın içindeki suyu,sırınganın iğnesiz ucunu burnuna dayayıp hızla yarısını bir burun deliğine,
diğer yarısını da diğer deliğine fışkırtıyorsun,
o arada kaçmaya falan çalışıp kıyamet kopuyor ama,
serumun o hızıyla ileriye kadar giden tuzlu suyla beraber suyun bir kısmı pisliklerle dışarı fışkırıyor,
bir de kuvvetlice hapşırınca hoppaa,bütün herşey dışarda,kökten temizlik,
hatta 1-2 dakika içinde hala aşağıya inen serum suyu kalanları da tamamen indirip temizliyor..

deneyeceğim mutlaka canım yavaş yavaş artık bi andada ürkütmek istemiyorum hafta sonu bi alıp deneyeyim serum fizyolojik+şırınga işini:34:

ayni sorunu bende yasiyorum , sanirim canlari yaniyor veya huylaniyorlar. düsünsene biri üstüne abanmis burnunun icine bisey sokmaya calisiyor :41:benimki de elletmez benyüzünü yikama bahanesiyle ne yapyiorsam odur. birde banyo esnasinda da baya bi temizleniyor, en azindan buhar yumusatiyor arada su felan kaciyor baya bi temizlik oluyor o esnada.:1:

bugün allerjisi olduğu için dr.a götürdüm maşallahı vardı bizimkinin dr.da kesin burnumdan getirecek dediğim çocuk kuzu gibiydi hem çok şaşırdım hemde sevindim açıkçası güzelce muayene oldu,boyuna kilosuna baktırdı önceden olsa mümkün değildi o derece umarım bu dönemi atlatmak üzereyizdir biraz daha akıllanmasına seviniyorum ama hala burun temizleme işinde direniyor:((

Hay maşallah, demek ki geçiyor işte. Çok sevindim. :)
))

2 yaşındaki yeğenimin burnunu ilk uyuduğunda temizliyoruz burun aspiratörü ya da kulak temizleme çubuğuyla..
Hatta tırnaklarını da o zaman kesebiliyoruz.

Uyanıkken diyelim ki nezle akıyor artık ne hikayeler yazıyoruz : ) Gel saklayalım s.. alıp peçeteye , yağmur saklanmış burnuna gel alalım..vs. gibi

Ben de serum fizyolojiği hep enjektörle veriyorum burun deliklerine..Tabiiki enjektörün iğnesini takmadan..Ancak bu şekilde sadece sıvı sümükler çıkabilir..Katı ve yapışmış sümükler çıkmaz kolay kolay..Ki çıkmıyor da...Kulak çubuğuyla..Uyurlarken yapmıyorum,daha çok rahatsız olurlar,huylanırlar uyurlarken...

Ben de serum fizyolojiği hep enjektörle veriyorum burun deliklerine..Tabiiki enjektörün iğnesini takmadan..Ancak bu şekilde sadece sıvı sümükler çıkabilir..Katı ve yapışmış sümükler çıkmaz kolay kolay..Ki çıkmıyor da...Kulak çubuğuyla çıkarıyorum....Uyurlarken yapmıyorum,daha çok rahatsız olurlar,huylanırlar uyurlarken...

ayni sorunu bende yasiyorum , sanirim canlari yaniyor veya huylaniyorlar. düsünsene biri üstüne abanmis burnunun icine bisey sokmaya calisiyor :41:benimki de elletmez benyüzünü yikama bahanesiyle ne yapyiorsam odur. birde banyo esnasinda da baya bi temizleniyor, en azindan buhar yumusatiyor arada su felan kaciyor baya bi temizlik oluyor o esnada.:1:

kesinlikle canım aslında çocuklarında işi zor herşeyi kendileri yapamadıkları için henüz böyle çeşitli yöntemler onlarıda ürkütüyor ama dediğin gibi banyo işe yarıyor yumuşatma açısından:34:

2 yaşındaki yeğenimin burnunu ilk uyuduğunda temizliyoruz burun aspiratörü ya da kulak temizleme çubuğuyla..
Hatta tırnaklarını da o zaman kesebiliyoruz.

Uyanıkken diyelim ki nezle akıyor artık ne hikayeler yazıyoruz : ) Gel saklayalım s.. alıp peçeteye , yağmur saklanmış burnuna gel alalım..vs. gibi

canım uykusunda çok denedim bu yöntemleri ama benimkinin uykusu çok hafif herşeyi farkediyor geçenlerde uykudayken saçının ön tarafında düzelteceğim bi yer vardı malum saçını bile kestirtmiyor ama malesef onu bile farketti hemen uyandı,aynı şekilde burun işindede aynı hemen uyanıp ağlıyor,bugün yine oyunla denemeye çalıştım pek başarılı olamadım ama umudum var yani:))

Ben de serum fizyolojiği hep enjektörle veriyorum burun deliklerine..Tabiiki enjektörün iğnesini takmadan..Ancak bu şekilde sadece sıvı sümükler çıkabilir..Katı ve yapışmış sümükler çıkmaz kolay kolay..Ki çıkmıyor da...Kulak çubuğuyla..Uyurlarken yapmıyorum,daha çok rahatsız olurlar,huylanırlar uyurlarken...

haklısın canım çıkmıyor zaten benim sorunumda katı olanları:)banyoda falan yumuşayınca bi şekilde halloluyor umarım şu huylanma işide çok uzun sürmez sürekli banyoyu beklemek zorunda kalmayalım:37:

en yakın eczaneye gidip çocuk için burun temizleme kiti SİNUS RİNSE KİT i alabilirsin. internetten araştır. burun yıkama kiti diye de geçer.

prospektüsü oku ama kullanırken fazla basınç uygulama...

fazla basınç kulak zarını zorlar...

serum fizyolojik ve enjektörle buruna verilen steril tuzlu su sayesinde çıkanlar çıkıyor,çıkmayanlar ise beraberindeki hapşırıkla atılıyor,
bu şekilde temizleyemeyip kocaman kulak temizleyiciyle nasıl çıkarıyorsunuz katı olanları anlayamadım..
Katı olanlar için ise çengell iğne yada firkete arkasını da kullanbilirsiniz..

Burun deliklerinin kenarına yapışmış katı sümükler hapşırıkla da çıkmıyor..Burun çubuğuyla gayet kolay becerebiliyorum..Olmadı dışa taşan sümük olursa parmağımla tutup çıkarıyorum...

Arkadaşlar oğlum 3,5 yaşında ve acaip inatçı o kadar inatçıki burnunu bile temizletmiyor tabi burnu temizlenmeyince nefes alamıyor,yutkunamıyor açıkçası o rahatsız olmuyor ama ben aşırı rahatsızım ne zaman temizlemek istesem ağlıyor kesinlikle yanına yaklaştırmıyor ne yapacağımı şaşırdım,uykusunda denemeye çalışıyorum yine farkedip uyanıyor ve yine ağlıyor,lütfen arkadaşlar bana yardımcı olun bu konuda ne yapabilirim fikirlerinizi benimle paylaşıp yardımcı olmaya çalışırsanız çok mutlu olurum,şimdiden ilgilenen herkese çok teşekkür ederim:5:

canim merhabalar umarim cocugunun akintisi artik dinmistir. eger dinmediyse Entrelief sinuskit diye sprey tarzi birsey var. bende ayni sorunlari yasiyordum sinuskiti denedikten kisa bir sure sonra tum akintilarim bas agrim falan dindi. zannedersem cocuklar icinde vardi ayni urunden. herkes icin tavsiye ederim. allah kimseye burun akintisi vermesin canlarimm...

canim merhabalar umarim cocugunun akintisi artik dinmistir. eger dinmediyse Entrelief sinuskit diye sprey tarzi birsey var. bende ayni sorunlari yasiyordum sinuskiti denedikten kisa bir sure sonra tum akintilarim bas agrim falan dindi. zannedersem cocuklar icinde vardi ayni urunden. herkes icin tavsiye ederim. allah kimseye burun akintisi vermesin canlarimm...

Canım öncelikle sağol çocuklar büyüdükçe sorunlarıda büyüyor ne yazıkki o zamanlar burnunu temizletmezdi tabi sonradan öğrendi şimdi kendisi yapıyor o işi ama akıntı olayımız özellikle bu yıl çok oldu oğlumda allerjik rinit var o yüzden sıkıntılı çok zaman geçirdik dr.umuzun verdiği tablet ve spreyini kullanıyor yinede ilgilenip yazmışsın çok teşekkür ederim burun akıntısı özelliklede sinüzit gerçekten çok zor çeken bilir sana ve bütün bu hastalıktanmuzdarip olanlara Rabbim acil şifalar versin:34:

Back
X