bu bölümdeki uzun yazıları okuyamadım bi türlü. ama bende sonunda yazıyorum buraya. 22 mayısta doğdu oğlum. doğum öyküsü biçok kişininkine benzer aslında. sadece planlı bi gebelik değildi. büyük çabalar göstererek geldi oğlum dünyaya. biizm hikayemiz doğumhanede başladı. çocuk doktorunun ikili testte bişey varmıydı demesiyle. doktorumla birlikte kendimizden emin 'hayır' dedik. odaya çıkar çıkmaz genetiğe gidip kan verin dediler. doktorun çıldırmış olduunu düşündük. bebeğim tıpatıp bana benziyordu. ne olabilirdiki. neden şüphelendiğini yazdığı rapordan öğrenebildik. simian çizgisi, çekik gözler, ayrık baş parmak vs... hadi canım dedik bu çocuk anneye benzio işte. hem normal gününden önce doğdu. bi toparlasın bakalım kendini çocuk. nerden uydurdu adam. ama yinede genetiğe gidip kan verdik. bize bu kabusu yaşattığı için hemen doktor değiştirip başka bi özel hastaneye götürdük oğlumuzu. o da görür görmez bu bebek down lu dedi. ilk kez bu direk yüzümüze söyledi. öyle bi şüphe var ama kesin değil diyebildim. ama doktorlar emindi. biz her ne kadar kabul etmesekte onlar bundan emindi.
daha yazacağım çok şey var aslında. ama şimdilik bu kadarı yeterli. evet downlu bi bebeğim var. tüm testlerimin temiz çıkmasına, yaşımıza genç olmasına, hiçbir akrabalık bağımız olmamasına rağmen bizim downlu bi bebeğimiz var. buraya yazmam artık kabullendiğimi gösteriyor galiba. geçiridiğim tüm evrelerin sonu kabullenme. başka şansımız ve çaremiz yok çünkü.