çok rica ederim ne demek paylaşıcaz tabi bilinçlenmek için :) sorularınıza tek tek cvp vermek istiyorum sırasıyla
konuşma olayından başlayalım eğitimle kesinlikle çok net konuşabiliyorlar biz erken davranıp eğitimine fazlaca bi özen gösteremedik malesef bilinçsizdik hala çok net konuşamıyo benim kardeşim yani bizden başkası anlamıyo diyebilirim malesef
ama mesela örnek vereyim onun okulunda eğitim gören 2 yaşındaki arkadaşının konuştuğunu görünce inanamamıştım öğretmeninin telefonundaki videoyu izlediğimde şok olmuştum ben hiç konuşamadıklarını zannediyordum ergenlik çağına kadar düşünün cahilliği :) bu yüzden erken eğitime önem verin kesinlikle konuşur
yürüme olayı da sanırım bi 3-4 yaş civarıydı oda yine fizik tedavi ve eğitimle çok erken oluyormuş ama yine blinçsizliğimiz devreye girdi malesef biz eğitim aldırmaya 2 yaşında bile başlanabileceğini hatta öyle olmasının daha doğru olduğunu bilmiyorduk bu yüzden yürümesi de geç oldu malesef ama aksama takılma kesinlikle yok çok net yürüyor dışarıda dolaşabiliyoruz yani 4-5 senedir
kendi farklılığının farkında mı çok net bilemiyorum aslında farkında olduğunu zannetmiyorum böyle bir belirti göstermedi bize hiç kendi durumlarıyla ilgili hiçbirşeye üzülmez onlar merak etmeyin yeter ki siz sevginizi göstermeyi eksik etmeyin çok düşkün oluyorlar sevilmeye anne babaya abla abiye kardeşe inanılmaz bir kırgınlığı oluyor mesela benim kardeşimin babam bir gece evde olmasa uzağa gitse birazda nazla karışık tabi numaralarda yapıyo ama gerçekten çok düşkün oluyorlar asla kızamazsınız mesela benim kardeşime hemen inanılmaz bir tepki veriyor sanırım sevilmediğini düşünüyor o anda çok hassas :)) ben 8 sene beraber kaldım bitanemle hiç elimi dahi kaldırmadım ona yapamazsınız zaten mümkün değil kıyamıyosunuz ki her dem bebek :))
arkadaş ilişkileri her zaman çok candan çok sevici bir tavırla yön buluyor inanılmaz sevgi dolu oluyorlar onlar benim kardeşim kuzenini severken sanki 3 aylık bebeği sever gibi seviyor hala :) diğer çocuklar da dışlama olmuyor ama bi farklılık sezimsiyorlar tabiki çocukların kişiliklerine göre yaklaşımları oluyor şımarık terbiyesiz bir çocukla aile terbiyesi almış iyi huylu bir çocuğun yaklaşımı bir olmuyor tabi ama bu güne dek bizi üzecek birşeyle karşılaşmadık zaten bir çocuğun söylediğine kulak asacak kadar cahil olmuyorsunuz zaman geçtikçe çok daha farklı düşünüyorsunuz inanılmaz bir olgunluk veriyor size muhteşem hediyeniz bunu unutmayın :) ters bir tepki olsa da merak etmeyin onlar ailesinden başka kimseyi takmayacaktır hatta kendilerini koruma güdüleri inanılmaz gelişiyor zamanla bizimki hiç kimsenin yaptığı ters hareket karşısında altta kalmıyor mesela :)) büyüklerin tepkisine gelince bir yere çıkmayalım aman Allahım sokakta neredeyse sevmeyen kalmıyo alışveriş merkezlerinde vb yerlerde en az 10 kişi seviyo inanılmaz şirin oluyorlar çünkü insanlara öyle görünüyorlar melek gibi kimsenin acıyıp vah vah dediğini duymadım artık toplumda da o kadar fazlalar ki inanılmaz herkesin gözü beyni alıştı onların varlığına emin olun
zaten umursamayacaksınız hiç bir zaman hele az daha büyüsün ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız :) korkacağınız bir bilinmezlik asla olmayacak herşeyden emin ilerleyeceksiniz bu yolda ve zamanla daha fazla bir tutku haline dönüşecek hediyeniz sizin için bir çok şeyin ne kadar çabuk farklılaştığının farkına vardığınız da şaşıracaksınız halinize
başka sormak istediğiniz birşey olursa daha önce de söylediğim gibi her zaman cevaplarım sizden tek ricam eğitimine özen gösterin sakın aksatmayın araştırın ve en erken zamanda başlayın inanılmaz rahat olacaksınız o zaman lütfen bunu ihmal etmeyin eğitim şart ama bu çocuklar da herşeyden fazla şart göz ardı etmeyin lütfen..
bende öpüyorum miniğimi ben bütün melekleri kardeşim gibi görüyorum zaten yıllardır yolda görsem çevirip sarılmadan edemem sizin balığınıza da kocaman sarılıyorum
onlarda hep sarıldılar bana sanki hepsinin ablası benmişim gibi bu kadar da mükemmeller işte daha ne diyim ki