Oğlumun doğum hikayesi

beni anlayan biri çıktı sonunda çok teşekkür ederim. anlatmaya çalıştığım şey tam anlamıyla buydu. teşekkürler.

Bbebeğinizi sağlıcakla büyütün doğum hikayelerini okuyunca çok özendim anne olmaya

sıze amnıyosentez yaptırmadılarmı acaba.

ikili ve üçlü test sonuçları çok iyiydi. bu yüzden önermediler. iyyikide söylememişler zaten. 7 aylık oldu oğlum. mama diyo sürekli. öldürüo bizi gülmekten. iyiyki doğmuş oğlum. iykide bööle olmuş.

ben onu yerim yaaa bizde de var bitane 1 senedir evli olduğum ve hergün göremediğim için deli oluyorum ben markete çıksam gelinceye kadar özler hemen eve girer girmez aşkıma sarılırdım nasıl sabrediyorum vallahi bilemiyorum 2 günlük dünyada ne kadar değerli bir hediyeye sahip olduğunuzu unutmayın bu herkese nasip olmaz benimki evlat değil bir de kardeş ama ben anne babamdan biliyorum ki uğrunda ölür her ikisi de göz kırpmadan öyle bir güzellik onlar tabi abisi ve ben de öyleyiz ama ana baba ayrıdır eminim Allah size de bir şefaatçi cennet bekçisi nasip etmiş hayırlı uğurlu olsun çok öpüyorum biriciğinizi

çok teşekkür ederim. aynen dediğiniz gibi o bizim şansımız. iyki olmuş iykide bööle olmuş. o olmadan önce nasıl yaşamışız bilmem. bizim teyzoşumuz da öyle. kendi evine gitmeden hergün gelir oynar kuzuyla. artık herşeyin farkında odada yalnız kalınca basıyor çığlığı. hep kucakta gezecekmiş sıpa. ama bu doktorlara anlam veremiyorum bi türlü. oğlum için 8 aylıktan önce destekli bile oturamaz boşuna uğraşmayın dedi. oğlum 5,5 aylıkken destekli oturmaya başladı. giitiğimde söyledim ha iyi diyo bide. mecbur olmasam hiç gitmicem ama tiroid kontrolü şart. maşallah oğlumun hiçbişeyi yok bize göre. allaha şükürler olsun ki bize böyle bir melek gönderdi. allah isteyen herkese bu duyguyu yaşatsın.

amin inş. sizi çok iyi anlıyorum ben 16 yaşındaydım meleğimiz aramıza katıldığında 3 yaşına kadar ölüceğini bile belirttiler düşünün o zamanları geçirirken neler çektiğimizi bir biz bir Allah biliriz ama bitanem öyle sıkı tutundu ki hayata umduğumuzdan daha akıllı daha duyarlı mükemmel bir varlık annem bir gün of demedi aslada demez öyle güzel uslu melek gibi onlar çok başka yaa sizinki de maşallah subhanallah anlattığınıza bakılırsa gelişimi ve ilerlemesi harika doktorlara bakmayın siz her söyledikleri tutacak diye birşey yok bazı şeyler yaşarken anlaşılıyor bunu daha net göreceksiniz büyükdükçe zaten özverili davranmanız iyi beslemeniz eğitmeniz sizin çabanız asla ve asla olumsuz sonuçlar vermeyecektir emin olun onlar o kadar güzel alıyorlar ki bu çabaları uğraşıları hayretler içinde kalıyorsunuz onlar çok özel varlıklar şu linkteki mesajımı okursanız ne demek istediğimi anlayacaksınız http://www.kadinlarkulubu.com/nisan...san-bebeklerinin-isimleri-8.html#post16428490

hisleride çok kuvvetli oluyor demekki. onlar gerçketen melek çünkü. şimdi nasıl kardeşiniz. gerçekten çok mu zordu , insanlar o kadar korkuttu gözümü. allahım ben ne yapacağım dedim. zaten hiç beklemediğim ve düşünmediğim zamanda geldi. çok korktuk açıkçası. ama şimdiye kadar herşey çok kolaydı. hatta annem "bebek büyütüyoruz demeyin" diyo. o kadar zararsız gerçekten. insan neyle karşılacağını bilmediği zaman hep en kötüsünü düşünüyor gerçekten.

kesinlikle hisleri inanılmaz kuvvetli ben onların farklı bir boyutta olduğunu ve o boyuta bizim asla muvaffak olamayacağımıza inanıyorum hani perdesi yok derler ya o denli oluyor onlar ama tabi açığa vurmuyorlar çok sırcılar :)) bizim miniğimiz çok iyi çok şükür bu aralar diş problemleri var fırçalama konusunda annem biraz ihmalkar davrandığı için çürümeleri meydana geldi sıkıntı yapıyor ama öyle ileri düzeyli bişey değil herkesde olacak kadar tedavi oluyor sıkıntısı oldukça geçen gittiler diş doktoruna 2 dişini çekmiş bebeğimin bende ordaydım geldiğinde birşeyi yoktu ama dişinin çekildiğini duymak bile bana yetti bayılıcam sandım ben onun tırnaklarını bile kesmekte zorlanırdım düşünün her parmağında içim titrerdi bir iki kere rahatsızlandı zatürre başlangıcıydı sanırım biri diğeri de o tarz bişey ama çok küçüktü ikisinden de kurtuldu kolaylıkla kartalda nahit kumbasar adlı bir çocuk doktoru var aklınızda bulunsun mükemmel bir hoca ilaç karışımı hazırlayıp veriyor eczanede yaptırıyorduk içiyordu iyileşiyordu yavrum Allah razı olsun o hocadan 2 kez iyileştirdi Rabbimin izniyle bebeğimizi çok çabuk hastalanabiliyorlar bağışıklık sistemi yok diyorlar ama maşallah biz öyle bişeyle karşılaşmadık ama tedbir almak gerekiyo mesela ufacık soguk aldıgında gribe çok çabuk yakalanıyo birazda zor geçiyo tek sorunumuz bu oldu diyebilirim bizim bunca yıldır bununda önlemini her sene vaktinde alıyor babam hemen grip aşısını yaptırıyor kış rahat geçiyor bizde bebeğimizin böyle olacağını zannetmezdik sizi çok çok iyi anlıyorum ama karamsarlığa asla kapılmayın hiç downlu melek sahibi bir aile duymadım halinden yakınan hepsi diyor ki iyiki olmuş gerçekten de öyle oluyor benim babam ölüyor ona ya resmen 50 yaşında şuan doğduğunda 40 yaşındaydı annem ve babam o gün bugündür canları onların bizden daha kıymetli kesinlikle ilk başta çok değişik oluyorsunuz tabiki ben babamın Allah göstermesin o psikolojiyle keşke ölse dediğini bile biliyorum şimdi de bir görseniz halini kendisi uğruna ölüyor evden çıkmıyor ki ilk anın şokuyla insan neler düşünüyor neler söylüyor ahh bilmezmiyim bundan sonrası içinde eminim sizin için herşey çok güzel olacak bi sorun çıkacağını zannetmiyorum siz yeter ki iyi bakın dikkat edin normal çocuga nasıl bakılıyosa öyle bakın öyle eğitin asla ayırmayın benim kardeşimin özel öğretmeni geliyordu eve öyle söylüyordu bize hep ayırmayın diyordu normal çocuktan bu sene yine eğitime başladı ilk kez bugün gitmiş okula çok sevmiş hemen alışmış eğitimini de eksik etmeyin en erken zamanda başlayın bu çocuklarda en önemli şey eğitim unutmayın sormak istediğiniz ne varsa yardımcı olurum çekinmeden sorun 9 senelik bir melek tecrübemiz var nihayetinde emin olun bir çok sorunuzun karşılığını biliyorumdur yaşamak farklı oluyor çünkü :)

çok teşekkür ederim paylaştığınız için. öncelikle geçmiş olsun. soracağım çok soru var tabiki. çünkü hala hiçbişey netleşmedi kafamızda. biz iyisini düşünüyoruz tabiki ama insan merak etmeden de duramıyor. mesela herkes çok geç konuşur diyo, kardeşiniz ne zaman konuştu, ne zaman yürümeye başladı. yürürken bir aksama oluyormu? daha da önemlisi kendi farklılığının farkındamı? farkındaysa bunun üzüntüsünü yaşıyormu? arkadaşlarıyla iletişimi nasıl? diğer çocuklar onu dışlıyormu?
herşeyden çok bunu düşünüyorum aslında. diğerlerinin bakışları ve oğlumun onlar karşısında hissedecekleri. farklı bi görüntüleri olduğu insanlar hep bi adım geri duruyorlar. en çok buna üzülüyorum.
aynen sizin yaşadıklarınızı bizde. zaten herkesin geçirdiği evreler aynıymış. benim eşimde ilk zamanlar eve uğramıyordu. 1 hafta boyunca çocuğun yüzünü görmedi. ama şimdi alıştı. insan bilinmezlıklerden korkuyor hep. kardeşinizi çok öpüyorum . teşekkürler şimdiden.

çok rica ederim ne demek paylaşıcaz tabi bilinçlenmek için :) sorularınıza tek tek cvp vermek istiyorum sırasıyla

konuşma olayından başlayalım eğitimle kesinlikle çok net konuşabiliyorlar biz erken davranıp eğitimine fazlaca bi özen gösteremedik malesef bilinçsizdik hala çok net konuşamıyo benim kardeşim yani bizden başkası anlamıyo diyebilirim malesef ama mesela örnek vereyim onun okulunda eğitim gören 2 yaşındaki arkadaşının konuştuğunu görünce inanamamıştım öğretmeninin telefonundaki videoyu izlediğimde şok olmuştum ben hiç konuşamadıklarını zannediyordum ergenlik çağına kadar düşünün cahilliği :) bu yüzden erken eğitime önem verin kesinlikle konuşur

yürüme olayı da sanırım bi 3-4 yaş civarıydı oda yine fizik tedavi ve eğitimle çok erken oluyormuş ama yine blinçsizliğimiz devreye girdi malesef biz eğitim aldırmaya 2 yaşında bile başlanabileceğini hatta öyle olmasının daha doğru olduğunu bilmiyorduk bu yüzden yürümesi de geç oldu malesef ama aksama takılma kesinlikle yok çok net yürüyor dışarıda dolaşabiliyoruz yani 4-5 senedir

kendi farklılığının farkında mı çok net bilemiyorum aslında farkında olduğunu zannetmiyorum böyle bir belirti göstermedi bize hiç kendi durumlarıyla ilgili hiçbirşeye üzülmez onlar merak etmeyin yeter ki siz sevginizi göstermeyi eksik etmeyin çok düşkün oluyorlar sevilmeye anne babaya abla abiye kardeşe inanılmaz bir kırgınlığı oluyor mesela benim kardeşimin babam bir gece evde olmasa uzağa gitse birazda nazla karışık tabi numaralarda yapıyo ama gerçekten çok düşkün oluyorlar asla kızamazsınız mesela benim kardeşime hemen inanılmaz bir tepki veriyor sanırım sevilmediğini düşünüyor o anda çok hassas :)) ben 8 sene beraber kaldım bitanemle hiç elimi dahi kaldırmadım ona yapamazsınız zaten mümkün değil kıyamıyosunuz ki her dem bebek :))

arkadaş ilişkileri her zaman çok candan çok sevici bir tavırla yön buluyor inanılmaz sevgi dolu oluyorlar onlar benim kardeşim kuzenini severken sanki 3 aylık bebeği sever gibi seviyor hala :) diğer çocuklar da dışlama olmuyor ama bi farklılık sezimsiyorlar tabiki çocukların kişiliklerine göre yaklaşımları oluyor şımarık terbiyesiz bir çocukla aile terbiyesi almış iyi huylu bir çocuğun yaklaşımı bir olmuyor tabi ama bu güne dek bizi üzecek birşeyle karşılaşmadık zaten bir çocuğun söylediğine kulak asacak kadar cahil olmuyorsunuz zaman geçtikçe çok daha farklı düşünüyorsunuz inanılmaz bir olgunluk veriyor size muhteşem hediyeniz bunu unutmayın :) ters bir tepki olsa da merak etmeyin onlar ailesinden başka kimseyi takmayacaktır hatta kendilerini koruma güdüleri inanılmaz gelişiyor zamanla bizimki hiç kimsenin yaptığı ters hareket karşısında altta kalmıyor mesela :)) büyüklerin tepkisine gelince bir yere çıkmayalım aman Allahım sokakta neredeyse sevmeyen kalmıyo alışveriş merkezlerinde vb yerlerde en az 10 kişi seviyo inanılmaz şirin oluyorlar çünkü insanlara öyle görünüyorlar melek gibi kimsenin acıyıp vah vah dediğini duymadım artık toplumda da o kadar fazlalar ki inanılmaz herkesin gözü beyni alıştı onların varlığına emin olun zaten umursamayacaksınız hiç bir zaman hele az daha büyüsün ne demek istediğimi daha net anlayacaksınız :) korkacağınız bir bilinmezlik asla olmayacak herşeyden emin ilerleyeceksiniz bu yolda ve zamanla daha fazla bir tutku haline dönüşecek hediyeniz sizin için bir çok şeyin ne kadar çabuk farklılaştığının farkına vardığınız da şaşıracaksınız halinize
başka sormak istediğiniz birşey olursa daha önce de söylediğim gibi her zaman cevaplarım sizden tek ricam eğitimine özen gösterin sakın aksatmayın araştırın ve en erken zamanda başlayın inanılmaz rahat olacaksınız o zaman lütfen bunu ihmal etmeyin eğitim şart ama bu çocuklar da herşeyden fazla şart göz ardı etmeyin lütfen..
bende öpüyorum miniğimi ben bütün melekleri kardeşim gibi görüyorum zaten yıllardır yolda görsem çevirip sarılmadan edemem sizin balığınıza da kocaman sarılıyorum onlarda hep sarıldılar bana sanki hepsinin ablası benmişim gibi bu kadar da mükemmeller işte daha ne diyim ki

sabahtan beri bilgisayar açık sizden mesj bekliyorum. çok teşekkür ederim ilginiz ve yardımınız için. içimi çok rahatlattınız. kesin tanı konduktan sonra eşimle çırpındık. nereye gidicez nerden başlıcaz die. eskişehirdeydik ozaman. anadolunun engelli entegre yüksek okulu var. bir doçent hocayla konuştuk. türkiyedeki en iyi engelli okulu olduğunu söyledi. ama şansslık şu ki tayinimiz çıktı. şuan bitlisin ilçesindeyiz. ilk işimiz buradaki okulu araştırmak oldu. daha 3 aylıktı oğlumuz. 1 yaşından önce alamayacaklarını söylediler. ama alsalarda burada çok faydalı olacaklarını düşünmüyorum. alan mezunu öğretmenler yok. burada malesef fizyoterapist, dil terapisti yok. o yüzden bi dahaki yıl tüm çabalarımızla eskişehire tekrar dönmeye çalışıcaz. eskişehir olmazsa ankara. ama oğlum 2 yaşında olacak. gecikmiş olurmuyuz die kaygılanıyoruz şimdi. bir şansta benim okulönceci olmam heralde. sürekli şarkılar türküler söylüyorum, 4. ayından itibaren hergün kitap okuyorum. dikkatle dinlio kuzu- kitabın sayfalarını çeviriyor artık.
downlu çocuklar için hazırlanmış küçük adımlar setini aldım. öğretmenlerin kullandığı programmış.onu uygulamaya çalışıyorum. ama annem ve ablam eziyet etme çocuğa sırası gelince yapar herşeyi diyolar. bende vicdan azabı duyuyorum bu sefer. kitaba göre gelişimini kontrol ediyorum. şuan sadece fiziksel gelişimide biraz gerilik var. sağa sola dönmüo, yuvarlanmıo. onun dışında normal çocuklar ne yapıosa yapabilio. hatta karnı acıkınca mama diyo. önceleri öylesine ses benzerliği dedik ama bilinçli bi şekilde söylediğini farkettik. mama saati gelip acıktığında söylüo sürekli.
ha bide kardeş olayı var. sizde en küçük o sanırım. ama bizim ilk bebeğimiz. we doktorlar her nekadar kardeş şart deselerde gen kırıklığından dolayı bundan sonrakilerinde downlu olması büyük ihtimal. bunu düşünmek için çok erken tabi ama her doktordan farklı bişey duyunca insan etkilenmeden duramıyor.
yurt dışında üniversitede hocalık yapan downlular olduğunu, üniversite kazananlar olduğunu duydum. yani bu insanlarda zeka geriliği war denemez. hatta bi doktor illa zeka geriliği olcak die bişi yok dmişti.sizin kardeşiniz ne durumda. yani yaşıtlarıyla. 1 yıl 2 yıl gerilik gözümüze batmıyor zaten. yeterki sağlıklı olsun yanımızda olsun diyoruz.
ha bide en çok aklıma takılan doktorlarada soramadım utandım. bizimkinin pipisi hiç büyümedi. hala bamya kadar buda bi genetik özellikmi, yoksa bi üroloğa götürmelimiyim bilemedim. hoş burda yokta! çiş yapmasında sıkıntı yok. yumurtalıklarıda toparlandı. ama pipi bit kadar hala. yiğenimi hatırlıyorum bu dönemde kocmandı. önemli olan boyu diil işlevi diyip gülüüp geçiyoruz ama yine de şüpheliyim.

ay Allahım ne güldürdünüz beni yaa ben yerim onun bamya pipisini oyyy bizimki de öyle yani çok büyümüyo evet ama ürolojik açıdan hiç bir problem olmuyor biz henüz hiç bir sıkıntıyla karşılaşmadık hatta tuvalet eğitimi inanılmaz güzeldi çok erken alıştı maşallah geceleri de hiç yapmadı altına benim tanıdıklarımın okula giden çocuklarının yaptığını görüyorum çok üzülüyorum kadıncağızlar neler çekiyorlar eğitim konusuna gelince 2 yaşında hatta 3 eğitime başlayacak olması asla geç bi yaş değil birde sizin okul önceci olmanıza inanılmaz sevindim bu çok güzel bir şans iyi ki o yönde eğitim almışsınız bu çocuklara normal çocuk gibi davranmak ve eğitim vermek konusunda ısrarcı eğitimciler ve okul sahipleri var onlarda genellikle engelli eğitimi almış değil de okul öncesi eğitimi almış öğretmenleri kurumlarına alıyorlar düşünün yani ne kadar doğru bir yol izlediğinizi kitabın sayfalarını falan çevirmesi harika bir olay gerçekten çok şaşırdım ve inanılmaz mutlu oldum anlatamam maşallah subhanallah kitaba göre gelişimi konusuna gelince aceleci davranmayın sakın bir yıl geç bir yıl erken bazı becerilerde böyle uzun zaman alan aksaklıklar bile olabilir ama unutmayın demiştim ya aslolan eğitimdir er geç alacak onu ki sizin meleğinizin kapasitesi anlattığınız şeylere bakılırsa çok çok büyük bu harika bir şey ve ilerlemesini gördükçe siz bile şaşıracaksınız mama dediğini söylüyorsunuz inanılmaz birşey bu çok iyi bir gelişme bir de bu çocukların hafızalarının normal insanlardan daha fazla gelişmiş ve kuvvetli olduğunu ve hayatlarını bir nevi hafızaları doğrultusunda idame ettirdiklerini unutmayın benim kardeşim hepimizin unuttuğu şeyleri hatırlayabiliyor inanılmaz pratik zekalı ve çabuk kavrayabiliyor sizinki de mesela bir düşünün eminim ki mama lafını emmeden yada mamasını yemeden önce sizden duymuştur hafızasına kodlamıştır ama bu kadar küçük yaşta olmasına ciddi manada çok şaşırdım çok çok sevindim dediğim gibi Rabbim nazarlardan saklasın maşallah diyorum bir kez daha ona kelimeleri öğretin şimdiden hem eğitimci olmanız öğretme konusunda bizden bir adım önde olduğunuzu gösterir bunu sakın göz ardı etmeyin siz şimdiden hem annesi hem öğreticisi olun
bizim kardeşimiz evet bizim en küçüğümüz ben 25 yaşındayım diğer erkek kardeşim 23 meleğimiz ise 9 :) ben liseden mezun olduğum gün dünyaya geldi hatta doğumhaneden benim kucagıma verdiler onu hiç unutamıyorum ben vardım annemin yanında hemen okuldan eve gelince babam götürmüştü haberi verip :)) o zaman minnacıktı tabi şuan o resimlerini görenler tanımıyo boyu bosu bir görseniz benim kadar oldu nerdeyse abartmıyorum ben 1.58im düşünün yaklaştı bana 9 yaşında yani normal çocuklar gibi gayet iyi gelişimi var ve hiç bir bedensel sıkıntısı özrü yok diğer doğacak kardeşlerine gelince bana bir yakınım şöyle bir şey söylemişti; her soyda böyle kırık gen olurmuş ve bunun atılma zamanı gelirmiş şimdi Allahın izniyle anneniz attığı için bu geni dışarı senin ve kardeşinin böyle bir çocuğu olması imkansız.. hiç zannetmiyorum sizinde diğer çocuklarınızda böyle birşey olacağını kardeş konusunda sakın bu sebepten dolayı geri adım atmayın düşündüğünüz zaman ertelemeyin sakın size de iyi gelecektir meleğinize de unutmayın kardeş önemli onlar için hepimiz göçücez bu dünyadan ardınız da onu yapayalnız emanet edeceğiniz kimse olmadığını düşünsenize ama benim anne ve babamın böyle bir kuşkusu yok asla da olamaz ben ve abisi varız çünkü küçük olmaları da farketmez kardeşte aynıdır abi abla da bence hem ben bir ailede iki down sendromlu kardeş hiç duymadım 9 senedir..
zeka konusunda ise ben inanmıyorum bu cocuklarda zeka geriliği olduğuna dediğim gibi kardeşimde de sadece eğitim eksikliğinden doğan kusurlar var konuşma okuma yazma gibi onun haricinde inanılmaz akıllı bir çocuk zekasını kullanabilme yolu da tamamen eğitimle orantılı herşeyde olduğu gibi bu akşam haberlerde dinlediğim bir başarı öyküsünün linkini atıcam size bakın ne demek istediğim burda da açıkca belli zaten Down Sendromlu Gen Kzn nanlmaz Baars haberi 03 Aralk 2010 Cuma haberleri cevap yazma konusuna gelince de kusura bakmayın nolur sizi asla bekletmek istemezdim ama öğlen internet hattında problem olduğu için bağlanamadım foruma bu yüzden de biraz geç yazdım

nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum size. okdara mutlu ettiniz, umutlandırdınızki bizi. bizi diyorum çünkü eşimede okuttum yazdıklarınızı. allah size kardeşnize yawrunuza tüm sevdiklerinize uzun mutlu ömürler versin.
insanı mahveden bu doktorlar. iyiörnkelerden bahsedeince bindebir olur o diyolar. ama aslında downla ilgili hiçbişey bilmiyorlar. o kadar çok kitap okudumki onlardan daha çok bildiğime eminim artık. hele sizin bu söylediklerinzden sonra hiç öenm vermicem söylediklerine. en son götürdüğümüz doktor " bu çocuk büyüdüğünde obez olacak, babası gibi uzun ollmasını beklemeyin kısa olacak" dedi. acayip moralimiz bozuldu. kısa boylu olması önemli diil tabi ama aynı şeyi normal bi çocuk için söyleyemezler. yani çocuk bu kimi uzun kimi kısa olur, nie bu kadar önyargılısnız. acayip moralimiz bozulmuştu ozaman.
gönderdiğiniz haberi okudum. işte bu durum bu yüzden can sıkıcı. kız herşeyi yapmış, diplomasını almış, engeli nerde? diğer insanlar beyninde. bu dünyada o kadar geri zekalı beyinsiz insan varki bzim çocuklarımızdaki zeka geriliğini kabul etmiyorum zaten.
downlu çocuklar gerçekten melek. belkide dünyadaki kötülüğü sonlandırmak için gönderiliyorlardır. ablamla çoğu zaman bunu konuşuruz. kesinlikle bu insnalar özel bir neden için gelmiş olmalılar. mesela benim oğlum. dünyaya gelişi bana tutunması tam bir mucize. oğlumun geliş sebebi bizimkilerden çok farklı.
benimle ilgili söylediğiniz herşey için teşekkürler. bugüne kadar öğrendiğim ne varsa hepsi oğlum için artık.
ilginize sevginize desteğinize herşey için çok teşekkürler. okadar iyi geldiniz ki bize. allah hep mutlu etsin sizi.

rica ederim ne demek siz de ömrünüz boyunca mutlu olun mutlu yaşayın evladınızla herşeyin hayırlısı olsun hakkınız da bunları sizi rahatlatmak için alelade yazmadım sakın bir an bile düşünmeyin bunu tamamen gerçekler ve gerçek düşüncelerim tecrübelerim bunlar benim bilgilerimi yaşadıklarımı gördüklerimi paylaşmak istedim ki siz daha erken davranın diye doktorlara lütfen aldırmayın benim kardeşimin hepimizden daha düzgün daha güzel bir fiziği var hiç öyle obez kısa falan da olmadı hatta herkes babamdan da uzun olan ortanca amcamıza benzetir boyunu sırık diye şakalaşırlar onunla bize 3 yaşına kadar yaşar mı denilmedi 1-2 kere zatüre başlangıcı geçirdi oda başlangıcı asla ağır hasta olmadı bu hep böyle olacak ne bekliyosunuz ki mi denilmedi ohooo anlatsam kitap olur ee noldu biz aldırdık mı ASLA onlarda genetik özelliklerinizden alıyorlar emin olun boyunuz bosunuz benzer tipiniz benzer benim diğer erkek kardeşimle benzetiyolar mesela down diye illa ki tek bir tip tek bir şekil olacak değil ya bu çocuklar onlar da bir brey bir insan elbet insan olmanın özelliklerini taşıyacaklar doktorlar sanki tek bir nesilmiş ve hiç değişiklik göstermezmiş ilerleme kaydetmezlermiş gibi bakıyorlar bence hiç doğru değil bu.. ve bencede dünyaya iyiliği güzelliği göstermek en azından kimseyi olmasa da ailelerini kurtarmak bazı şeylerin farkına vardırmak için geliyorlar.. onlar kadar duyarlı varlıklar varmı acaba?? daha doğmamış çocuğum için yiğeni için arabadan inip markete girip eline market arabası alıp reyonlar arasında dolaşıp bebek bezini bulup arabaya atıp babası sorduğunda da oğlum napacaksın bu bezi diye ayşeye aldım diye cevap veren başka bir melek olabilir mi hayatınızda 2 gün önce ben götürmüştüm markete annemlerdeydim bebek bezlerine doğru gittiğinde gel bebeğim sen artık kullanmıyosun hadi gidiyoruz diye çekmiştim bitanemi meğer derdi başkaymış yiğenine alıcakmış da ben anlayamamışım eee nerde bende o duyarlılık o özveri o kalp güzelliği canım benim yiğeninin cinsiyetini bildi adını koydu şimdi bide bezini mamasını düşünüyo :))) sizinki eminim ne harikalar meydana getirecek göreceksiniz şimdiden kitap çeviren konuşan bir melek baksanıza eşimle çok güldük bende onunla paylaştım meleğinizin meziyetlerini gözlerinin içi güldü oda çok seviyo onları çok başka bakıyor ne kadar özel olduklarının farkında olan bir insan çok şükür en az benim kadar duyarlı ve sevgili sakın moralinizi bozmayın hiç bir şey için hiç bir söylenen söz yapılan yorum için siz ne görüyorsanız nasıl görüyorsanız öyledir o kadardır unutmayın.. bir parçacık yararlı olabildiysem yüreğinize su serpebildiysem mutlu olup gülmenizi sağlayabildiysem ne mutlu bana şükürler olsun Rabbim bize ve size tüm melek ailelerine böyle hediye verdiği için ne kadar iyi düşünürseniz o kadar iyi olacak meleğiniz hep iyi düşünün iyi bakın zaten başka türlü bakma şansınız yok bakamazsınız ki o şirinliğe hangi anne baba başka türlü bakar ki bizim meleğimizden bir kaç kare göstereyim de size nasıl büyüdüğünü doktorların iddia etiğinin aksine nasıl güzel geliştiğini kendi gözlerinizle görün meleğinizin de nasıl gelişeceğini görmüş olursunuz öğretmeniyle babasıyla ve tek başına bir kaç resmini ekliyorum sizin için son 4-5 seneye ait resimleri bunlar son haline baktım yoktu pc'mde ama zaten şekil olarak bi farklılık yok sadece boy attı :))

canım ya yerim ben onu.çok tatlı yaa.allah bağışlasın allah uzun ömürler versin. onların duyduğu hissettiği sevgiyi kimse yaşamıyor. üniversitede downlu çocuklar görmüştük. dersleri bitmiş eve gidiyolardı. biri annesinin elinden çekti geri döndü. arkdaşının yanağını okşadı ve öyle gitti. gözlerim dolmuştu onu görünce. gün geçtikçe ne kadar şanslı olduğumuzu daha iyi anlıyorum. önceleri korkup üzüldüğümüz şey aslında bizim hayattaki en büyük şansımız. artık bunun farkındayız. tabi bunda sizinde katkınız büyük. siz istanbuldasınız galiba kardeşiniz nerede? keşke yakın olsakta görüşebilsek. fotoğraflara bayıldım walla. benim kuzunun fotolarını bilgisayara yüklediğimde bende gönderirim size. bizim kuzu tombiş tombiş tam ısırmalık. artık numarada yapmaya başladı. maymun ediyo walla hepimizi. biraz sesimizi yükseltsek hemen dudağını sarkıtıyo. hiçbişi söyletmio kendine. yakışıklı oğlum akıllı oğlum dediğimde de hemen ağzını gere gere gülmeye başlıo.allah herkesin evladını bağışlasın. allah acılarını göstermesin.

çok teşekkür ederiz ablası Allah bütün meleklere uzun ve hayırlı ömürler versin inş. gün geçtikçe yaşadığınız sevinç mutluluk kat be kat artacak bundan emin olun bunda da bir katkım olduysa ne mutlu bana o kadar çok sevindim ki anlatamam
ben istanbuldayım kardeşimde istanbulda sadece semtlerimiz farklı birazcık uzağız dediğiniz gibi yakın olsak görüştürürdük meleklerimizi birbirleriyle ama nasip canları saolsun da inş.
sizin kuzucuğun resimlerini de sabırsızlıkla bekliyorum eklediğiniz de muhakkak ekleyin eminim çok güzeldir ben onların bebek hallerini de çok seviyorum tam bir şirinlik abidesi oluyorlar
demek sizinki de aynı bizimki gibi alıngan bir mamun laf söyletmiyo kendine yerim ben onu yaaaa canımın içi onları sevmek için göndermiş Rabbim sanki sevip okşayacaksınız sürekli kızmak yok
Rabbim onları bize bağışlasın dediğiniz gibi acılarını göstermesin hayırlı sağlıklı ömürler versin inş. tüm meleklere ve melek ailelerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…