- 16 Mayıs 2016
- 15.730
- 66.690
- 518
- Konu Sahibi hippotalamus
-
Bende onun için çizelge yaptım. Yaptığı her güzel davranış için bir yapıştırıcı yapıştırdık. Bu tablo dolarsa sana hediye alıcaz dedim. İlk zamanlar çok hevesliydi ama şimdi boşladı. Ceza veriyorum doğru ama ödülde veriyorum. Genelde ufak cezalar oluyor.eğitim konusunda ceza vermek öğrenciyi okuldan soğutur ve başarısını düşürür. ödevlerini yaptığında ödüllendirin. hatta ödev kontrol çizelgesi oluşturunç yaptığı her 5 ödev için aktivete sözü verin.
lütfen artık cezayı eğitimden saymayın. ceza psikolojik şiddettir. tehdit şiddettir. çocuğu yapmadığı bir şeyden dolayı cezalandırmayın.
Bende onun için çizelge yaptım. Yaptığı her güzel davranış için bir yapıştırıcı yapıştırdık. Bu tablo dolarsa sana hediye alıcaz dedim. İlk zamanlar çok hevesliydi ama şimdi boşladı. Ceza veriyorum doğru ama ödülde veriyorum. Genelde ufak cezalar oluyor.
Ödevlerini kendi çok güzel yapıyor, bizede soruyor ama işte kıskanıyor heralde kardeşini..
Başbaşa etkinlik sık olmasa da yapıyoruz. Aslında havalar soğuk, ısınsa daha da artırırız inş..
Ceza ve ödül ile yetiştirmeyin yavrunuzu. Öğrenmek bir şeyleri başarmak zaten kendi başına keyif verir insana. Fazla geldiyse sıkıldıysa sürekli kendini tekrara düşüyorsa veya kendi kapasitesinin üstündeyse yapmaması da normal. Öğretmeni ile konuşun. O ödevler belki çocuğunuzun kapasitesinin çok altında veya üstünde. Ya da çok zamanıni mi alıyor. Önce o ödevleri neden yapmak istemiyor onun gerçek sebebini bulun.Bende onun için çizelge yaptım. Yaptığı her güzel davranış için bir yapıştırıcı yapıştırdık. Bu tablo dolarsa sana hediye alıcaz dedim. İlk zamanlar çok hevesliydi ama şimdi boşladı. Ceza veriyorum doğru ama ödülde veriyorum. Genelde ufak cezalar oluyor.
Ödevlerini kendi çok güzel yapıyor, bizede soruyor ama işte kıskanıyor heralde kardeşini..
Başbaşa etkinlik sık olmasa da yapıyoruz. Aslında havalar soğuk, ısınsa daha da artırırız inş..
Ceza da doğru değil ödül de özünde ikisi arasında bir fark yoktur...ikisi de çocuğu hedef davranıştab uzaklaştırır ya ceza korkusuyla yapar ya da ödüle odaklanıp yapması gereken davranışı ödül için araç haline getirir içselleştiremez...bu davranışın cezasız kalmayacak demek yerine bu davranışının sonuçlarına katlanmak zorunda kalabilirsin demek daha doğru...siz de söylemişsiniz artık ödül ya da cezayı çok önemsemiyor çünkü alıştı zaman geçtikçe dozunu artırmanız gerekecek ama nereye kadar...Bende onun için çizelge yaptım. Yaptığı her güzel davranış için bir yapıştırıcı yapıştırdık. Bu tablo dolarsa sana hediye alıcaz dedim. İlk zamanlar çok hevesliydi ama şimdi boşladı. Ceza veriyorum doğru ama ödülde veriyorum. Genelde ufak cezalar oluyor.
Teşekürler ederim. . Birinci olmasına sevindim tabi illa birinci olması için baskı yapmıyorum. Seviyesinden bahsetmek için birinci olduğunu yazdım.Ceza da doğru değil ödül de özünde ikisi arasında bir fark yoktur...ikisi de çocuğu hedef davranıştab uzaklaştırır ya ceza korkusuyla yapar ya da ödüle odaklanıp yapması gereken davranışı ödül için araç haline getirir içselleştiremez...bu davranışın cezasız kalmayacak demek yerine bu davranışının sonuçlarına katlanmak zorunda kalabilirsin demek daha doğru...siz de söylemişsiniz artık ödül ya da cezayı çok önemsemiyor çünkü alıştı zaman geçtikçe dozunu artırmanız gerekecek ama nereye kadar...
Artık davranışlarının sorumluluklarını almalı...birinci olması kimin için önemli sizin için mi onun için mi...siz olmadan başarılı olamıyorsa bir yerlerde yanlış giden bişeyler vardır...kendinizi suçlamayın sizin yapmanız gereken şey ona sorumluluklarını hatırlatmak....o ödül tabloları stickerler bir süre sonra işe yaramaz çocuk ilgisini kaybeder ve istenen davranışı kazandırmaz maalesef
Özgür Bolat'ın " beni ödülle cezalandırma" kitabını tavsiye ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?