Oğlumun giysilerini pis veren arkadaş..

Ben veremem. Benim cocugumun giyip de buyudugu bi ciciyi baska bi bebek giyse kiskanirim sanirim. Yapim bu napabilirim
Ha hic giymedigi olur onu veririm sorun degil. Ama sanki kullaninca bi bag olusuyo aidiyet hissediyorum...

Yok ayol neden kuculsun ben butun beyazlari oyle yikiyorum hic kuculen bir sey olmadi senelerdir
Nasil kuculmuyor şoktayim suan.
Ben pembe renk diye beyazlarla attığım tişörtler bile küçüldü minnacık oldu.

Yeni evliyken az küçültmedim çamaşırları
Ben sadece havluları bornozlari falan 90 da yıkarım. Ilk attigimda bornozum bile küçülür diye çok korkmuştum o ayrı

Kurutma makinesi kullanıyor musunuz
Ya ben aldım bunu geçen kış
Bizim iş kıyafetleri bile küçümen oldu
Şimdi yeni bebiş kıyafeti atsam mı atmasam mı bilmiyorum
Bir çuval para döktüm bunlara

oturup ağmanıza çok şaşırdım, ilginçsiniz, madem kıyafet denen sey sızın ıcın bu kadar degerli vermeseydiniz, hele geri almak üzere vermek hiç bana göre değil zaten, kaldı ki bir de parasını istemeyi düşünmüşsünüz, inanamıyorum, buna benzer seylerı herkes yasar ama ben 2 cocugumda da kımseye gerı almak uzere bısey vermedım vermem de, sizin şu durumda tek yapacagınız, teşekküler geri getirmene gerek kalmadı deyıp hem tepkınızı bell etmenız hemde konuyu kapatmanız olacaktır, manevı deger var demişsiniz evet hepimiz 1-2 parca hatıra saklıyoruz ama kolıyle degıl yani, bilmiyorum bana tuhaf geldiniz.....

verilen eşyanın geri alındığını ilk senden duyuyorum vallahi.
bu kadar kıymetliyse vermeseydin. zaten para isteyecek kadar yüzünü karartmışsın, vermeyedebilirdin.
benim de 1 oğlum var Allah bağışlar inş. tertemiz mis kokulu olarak verdim eşyalarını. önce sakladım 2. ye diye. sonra dedim ki nerden biliyorsun 2. olacağını ver gitsin. hep dağıttım. geri almak da aklımın ucundan dahi geçmedi.

Bu konu o kadar sasirtti ki beni.
Ciddi ciddi oglum icin birkac parca kıyafetini aldigim arkadasimi arayip istiyorsan geri vereyim mi diye sormayi düşünüyorum

Yani bir de o kisi parayla alacak olsaydi zaten kullanilmis seyleri istemezdi.
Eski pusku seyleri giydirmis bir de onun parasini isterseniz o bebege cok büyük haksizlik etmis olursunuz.
Yeni giyinmek onun da hakkiydi bence.

Etiketlerine bakiyor musun canim? Mesela pamuklu viskonlu ve polyesterli hic bir sry kuculmez nasil yikarsan yika. Sadece yunluler kuculur

bu arkadaşın pasaklı bence

Bu konu o kadar sasirtti ki beni.
Ciddi ciddi oglum icin birkac parca kıyafetini aldigim arkadasimi arayip istiyorsan geri vereyim mi diye sormayi düşünüyorum
Aynen , ben kimseden kiyafet istemedim, ikinci e olacagina ucuz alip bol bol giydiririm diye dusundum, ama bir arkadas 1 canta kiyafet getirmisti, ben de ayip olmasin diye kabul edip giydirdim. Acaba geri beklemis midir diyorum simdi

Bu giysileri geri isteme bir akım mı?
Benim bebeğimin küçük kıyafetlerini isteyen bir tanıdık da aldığı zaman geri getireyim mi diye sordu. O zaman da şok olmuştum.
Bir de o kiyafetler nasil dayanir ki?
En iyi ihtimal haftada bir kez giydirse ayda dört kez eder. 3 ay giydirse 12 kez. E iki cocuk giyiyor 24 kez. Ağzı burnu kayar o kıyafetin..

Kurutma makinesi kullanıyor musunuz
Ya ben aldım bunu geçen kış
Bizim iş kıyafetleri bile küçümen oldu
Şimdi yeni bebiş kıyafeti atsam mı atmasam mı bilmiyorum
Bir çuval para döktüm bunlara
Kurutma makinesi kesinlikle küçültüyor.
Hem de her şeyi.
Sıcakta kalmış da büzüşmüş gibi yapıyor. Utuyle zor açılıyor.
Annemde var. Tek iyi yani ortalık tozlanmıştır. Tozunu çok iyi alıyor.
Ben beğenmiyorum kurutma makinesini.
havlu çarşaf falan guzel oluyor bence sadece.

Etiketlerine bakiyor musun canim? Mesela pamuklu viskonlu ve polyesterli hic bir sry kuculmez nasil yikarsan yika. Sadece yunluler kuculur

Etiketlerine bakıyorum.
Zaten çoğu şeyin üstünde 30-40 yazıyor.
30 da soğuk su gibi geliyor.
Mesela gömlekleri 30 yazıyor hepsinde. toplayıp 60 yapınca ilk korkumdan yerimde duramamıştım.
Şimdi ona alıştım.
Ama 95 ı hiç kullanmadım. Giysilerde.
Havlu banyo paspas falan anca.
Bide diyordum 95 de kim çalistirir ki diye

Ustlerinde yazan dereceler emniyet dereceleri oluyor. Yani kiyafetin basina bir is gelip de alip aldigin yere geri vereme diye ugrasiyor ureticiler ben beyaz tisortleri 95 dereceye atarim hic bir sey olmaz. Bebek kiyafetlerinde de yine atlet,citcitli body ve pijama grubu yine beyaz alirim hep birlikte yikansin diye. Hepsi 95 derecede. Ama kalkip da kendi koyu renkli kiyafetlerimi hic atmadim o derecede. Zaten onlarda gerek yok.

Ben de kullaniyorum senelerdir kurutma makinesi ama cok memnunum,herseyi utulenmis gibi cikariyor. Sizinki acaba ayarindan kaynaklaniyor olabilir mi ki? Kot pantolonlari bile atiyorum utulemeye gerek kalmiyor. Yunlu ve ipekli haric tum kiyafetleri de ayni sekilde kurutma makinesinde kurutuyorum. Hic camasir asmam oyle rahat ki.

abartmayin allah askina alt tarafi bi elbise ya.esyalara bu kadar anlam yuklemeyin.benim kizim 2 yasinda butun kiyafetleri guzel almaya calistim markasiz yok icinde.etrafimda cok isteyen oldu ben guzel bi kac tane cikardim hatira kalsin diye.digerlerini verdim isteyenlere.geri vermelerini de beklemiyorum napicam ki hepsini.sizde madem bu kadar duskunsunuz vermeseydiniz hadi verdiniz niye geri aldiniz ki.bence ayip olmus msj atmaniz alt tarafi bi elbise yahu

ayrica ikinci cocuga elbiseleri kaldirmak cok sacma.maddi durumunuz kotuyse tamam da cinsiyeti belli degilken yada ne zaman yapacaginiz belli degilken niye kaldiriyosunuz ki.en azindan birine verin faydaniz dokunsun biraz yardimsever olamk iyidir

Aynen , ben kimseden kiyafet istemedim, ikinci e olacagina ucuz alip bol bol giydiririm diye dusundum, ama bir arkadas 1 canta kiyafet getirmisti, ben de ayip olmasin diye kabul edip giydirdim. Acaba geri beklemis midir diyorum simdi
Hakikaten ben de şaşırdım konuya
Fakat ekseriye, uzun süredir top olmasına.

Diğer bebeğe mont, ayakkabı hediye alarak teşekkür edersiniz en fazla. Hergün yıkanıyor nerdeyse, elbette eskir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…