• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun giysilerini pis veren arkadaş..

Birine istediği için iyilik etmişsin kıyafetleri toplayıp vermişsin .
Arkasından oturup ağlamışsın.
Geri getirmesini beklemişsin.
Geri gelenlerin yıpranmış olduğunu görünce sinirlenmişsin.
Önce maneviyat diyordun?
Şimdi maddiyat diyorsun?

Ya hiç vermeyecektin bunlar çok manevi benim için diye.
Yada 2. el bir kıyafeti asla bebeklerine tekrar giydirmeyi istemeyecektin.

Sen şimdi hayır mı etmek istedin?
Yoksa ; Başlarım hayrına deyip maddiyat mı düşünüyorsun?
Senden hiç bir şey anamadım canım kusura bakma.
Ciddi söylüyorum ,artık herkes çıkarcı bu dünyada ( ALANDA -VERENDE )
smilie_girl_248-gif.1318672
Amacim maneviyatı tabiki..o zaman hanile degildim mucize sekilde hamile oldugumu ogrendim.maneviyati olan bi kac giysiydi.temiz getirir dusuncesiyle verdim zaten.asla parasinda degildim ama simdi beni saf yerine koyması (anne sutu lekesi cikmaz diyo ben emzirmedigim icin bilmezsin anlaminda ve renkleri posette poses diyor) ve 2. Cocugun geliyor olmasi uzerine maddiyat isinile girdim..

Ben ilk kizimin elbiselerinin cogunu sakladim,sakladigimi kimseye soylemedim isteyecek tanidiklarim var diye.Ve ben odunc veremem,para isteyemem ayip gibi geliyor.
Yarisina yakinini da dagittim.Mahallede bir tane kadin var durumu iyi degil diye biliniyor.Kizimin yasina yakin cocugu var diye hep ona veriyordum.Sonra ogrendim ki 3 cocugundan 2sine engelli maasi aliyormus,gec konusmaya basladilar cok sukur gorunurde baska bir problem yok ama demek istedigim maddi durumlari iyiymis meger.Biraz daha zaman gecti ogrendim ki ikinci ev almislar.Ve bu kadin hala beni gordugunde kiyafet istiyor. Ben de 'kizimin boyuna yakin kardesi var gormuyormusun.Artik ona sakliyorum kusura bakma'diyorum, bosver ona yenisini alirsin diyor. 30 yasina geldim, insanlari fakirmis gibi somurup mal mulk sahibi olanlari gorunce sasirmalarim bitmiyor..

Giydirmesini istemiyordunuz niye verdiniz .2.el zaten ,2.el olanları öylece veriyorum bisey anlamadım.
Hayir diyemiyorum diye yazdim..malesef diyemiyorum.2.el olarak gorebilirsiniz verebilirsiniz lakin ben sakliyodum bi cobi cok seyini ve 6 sene sonra tup bebek yontemiyle oldu daha evladim olmaz diye sakliyordum bi cok seyini...

Bütün hepsini neden getirip gösterdiniz ki ayrıca zaten küçülmüş al senin olsun diyebilirdiniz o kadar kıyafeti manevi değeri var diye saklarsanız evde yer kalmaz kıyafetin ne manevi değeri olabilir hani ilk giydiği kıyafet, mevlid, sünnet olur da yani. Hiç mi çamaşır yıkamasını bilmiyor zaten makina yıkıyor nasıl tiftif tiftik yapmayı başarmış anlamadım bir de parasını almayı düşünmüşsünüz cimri vermez diyorsunuz pes yani sonuçta çocuğunuz artık giymiyor ki onları söylemişsiniz zaten bir daha kimseye vermezsiniz yani

Hic giyilmemis pahalı picamamı eltim hasta olunca verdim .Acil hastaneye yatmıstı ,ben olsam1 defa mecbursam giyer ütületir veririm ama 10 yıllik gibi geri geldi .Hiç düsünmedim sende kalsın dedim .Kardesi 2 tl'lik içcamasır getirmiş onun yenisini aldım verdim dedi bana şaşırdım kaldım .Yinede hic umursamadım ,insanlar garip .

Odunc kiyafetmi verilir sonucta 2.el hadi verdin niye geri istedin, dugun vs. olur giyer getirir. Acikcasi nekadar temizde getirse o kiyafetleri 2.cocuguma giydirmeye içim almazdı bi önceki cocugumdan kalir o ayri seve seve kullanirdim

Hayir diyemiyorum diye yazdim..malesef diyemiyorum.2.el olarak gorebilirsiniz verebilirsiniz lakin ben sakliyodum bi cobi cok seyini ve 6 sene sonra tup bebek yontemiyle oldu daha evladim olmaz diye sakliyordum bi cok seyini...
Saklamayın lastikleri herseyi bozulur ,bosverin bosuna depo etmeyin sevabına verin Allah bolca verir yenisini .Hic geri isyeyip laf etmeseydiniz de bidahakine ihtiyacı olana verin gitsin .Üzülmeyin .

Vhalla arkadastan ziyade senin o elbiseleri boyle temiz tutman mucize?
Hic mi kaka yapmadi beben ?
Hic mi kusmadi?
Hic mi yerde sürünmedi?
İlk 6 ay kiyafetinden bahsediyorum..evet lekeli bi tane bile yoktu verdiklerimde gorerek aldi zaten...tiftiklenmis veya cikmayan leke var ise onlari zaten ayirmadim.oglum 17 aylik lekeli pek seyi yoktur..bu konuda cok titizim..

Saklamayın lastikleri herseyi bozulur ,bosverin bosuna depo etmeyin sevabına verin Allah bolca verir yenisini .Hic geri isyeyip laf etmeseydiniz de bidahakine ihtiyacı olana verin gitsin .Üzülmeyin .
Depo edilcek kadar ayirmiyorum zaten.bi cogunu hayrina verdim.temiz ve begendiklerimi sakliyorum..ihtiyaci olsa arkadasim inan vallahi zoruma gitmezdi..

Bebek kiyafetinin maneviyati olmaz bence de size gore varsa vermemeliydiniz. Parasini istemek ayip olur. Arkadasiniz emanet isteyip de sonra o sekilde getirmemeliydi ama bebek kiyafetinin ikinciye giyildikten sonra dermani kalmaz bence de. 95 derecede yikaniyor utuleniyor vs yipraniyor yani.

Battaniye mattaniye kaldırdım. Oyyşş ne hulk var insanlarda. O kadar sene nasıl eşya saklanıyor uu?
Sanırım çok maneviyatsızım öldürün beni:bicak:
valla bana da kalsa ne var ne yok kızımın küçülen kıyafetlerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacağım ama eşim izin vermiyor bir gardrop dolusu küçülmüş kıyafet var evde nereye koyacağımı şaşırdım artık yaa

Bebek kiyafetinin maneviyati olmaz bence de size gore varsa vermemeliydiniz. Parasini istemek ayip olur. Arkadasiniz emanet isteyip de sonra o sekilde getirmemeliydi ama bebek kiyafetinin ikinciye giyildikten sonra dermani kalmaz bence de. 95 derecede yikaniyor utuleniyor vs yipraniyor yani.
95 derecede ne yikadiniz siz..ben beyazlari 60da yikiyodum oda atlet ic zibin.verdigim kiyafetler ilk 6 ay giycegi sekildeydi.

İlk 6 ay kiyafetinden bahsediyorum..evet lekeli bi tane bile yoktu verdiklerimde gorerek aldi zaten...tiftiklenmis veya cikmayan leke var ise onlari zaten ayirmadim.oglum 17 aylik lekeli pek seyi yoktur..bu konuda cok titizim..
Vhalla oglum 7 ay boyunca hergun defalarca kustu durdu...titiz olsam ne yazardı...sonrasinda zaten yemek bulasmalar basladı...sağlam biseyi kalmadi hic bebekliginden

Back
X