• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun giysilerini pis veren arkadaş..

Birine istediği için iyilik etmişsin kıyafetleri toplayıp vermişsin .
Arkasından oturup ağlamışsın.
Geri getirmesini beklemişsin.
Geri gelenlerin yıpranmış olduğunu görünce sinirlenmişsin.
Önce maneviyat diyordun?
Şimdi maddiyat diyorsun?

Ya hiç vermeyecektin bunlar çok manevi benim için diye.
Yada 2. el bir kıyafeti asla bebeklerine tekrar giydirmeyi istemeyecektin.

Sen şimdi hayır mı etmek istedin?
Yoksa ; Başlarım hayrına deyip maddiyat mı düşünüyorsun?
Senden hiç bir şey anamadım canım kusura bakma.
Ciddi söylüyorum ,artık herkes çıkarcı bu dünyada ( ALANDA -VERENDE )
smilie_girl_248-gif.1318672
+1000000

Bütün hepsini neden getirip gösterdiniz ki ayrıca zaten küçülmüş al senin olsun diyebilirdiniz o kadar kıyafeti manevi değeri var diye saklarsanız evde yer kalmaz kıyafetin ne manevi değeri olabilir hani ilk giydiği kıyafet, mevlid, sünnet olur da yani. Hiç mi çamaşır yıkamasını bilmiyor zaten makina yıkıyor nasıl tiftif tiftik yapmayı başarmış anlamadım bir de parasını almayı düşünmüşsünüz cimri vermez diyorsunuz pes yani sonuçta çocuğunuz artık giymiyor ki onları söylemişsiniz zaten bir daha kimseye vermezsiniz yani
Butun hepsini gostermedim.ilk 6 ay olani aldi ve herseyini saklamiyorum ozel ve begendiklerimi.. sıkıntısı olan biri olsa senin olsun derdim ki cogu esyasini durumu olmayana verdim..tiftik olmus renkleri pembe olmus utusuz ve posette getirdi..bende dedim zateb daha giydirmem durumu olmayan baskasina verdim diye..

Vhalla oglum 7 ay boyunca hergun defalarca kustu durdu...titiz olsam ne yazardı...sonrasinda zaten yemek bulasmalar basladı...sağlam biseyi kalmadi hic bebekliginden
Kusan bebek degil arkadasimin cocuguda benim oglumda degildi.3 4 bebek rahat buyurdu o derece temizdi.ilk 6 ay bebek kusmadigi surece kiyafet nasil tiftiklenir ve renkler nasil karisir.

Ben en çok küçülen kıyafetlerin temiz kalmasına şaşırdım. Benim makinada mı sorun var acep? İstisnasız her zıbında kaka lekesi var. Kıyafetleri nar lekeli, yağ lekeli, kaka lekeli, çamur lekeli diye ayırıyorum genelde. Hakikaten bebek kıyafetlerini tertemiz yapmayı nasıl beceriyorsunuz?

Öte yandan bu kadar üzülecektiniz madem e vermeseydiniz o zaman. Benim bi arkadaşım da ısrarla “ihtiyaç sahipleri” için istiyor küçükleri, vermiyorum. Hem çoğu lekeli olduğu için, hem de belki ikinciyi yaparım diye. Basit bir “hayır” her şeyi çözer aslında.

Kimseye hayır diyemeyen bir yapım var diyorsunuz ama felek kıyafetler için sinirlenip soyleyebiliyorsunuz.
Demek ki biraz daha zorlasaniz " hayır " diyecek bir yapınız varmış aslında, sadece zorlamıyorsunuz.

Diğer kullanilmamislari getireyim demiş size, onları getirsin kapatirsiniz konuyu bence.
Para istemek bilemedim biraz garip olur.

Ben en çok küçülen kıyafetlerin temiz kalmasına şaşırdım. Benim makinada mı sorun var acep? İstisnasız her zıbında kaka lekesi var. Kıyafetleri nar lekeli, yağ lekeli, kaka lekeli, çamur lekeli diye ayırıyorum genelde. Hakikaten bebek kıyafetlerini tertemiz yapmayı nasıl beceriyorsunuz?

Öte yandan bu kadar üzülecektiniz madem e vermeseydiniz o zaman. Benim bi arkadaşım da ısrarla “ihtiyaç sahipleri” için istiyor küçükleri, vermiyorum. Hem çoğu lekeli olduğu için, hem de belki ikinciyi yaparım diye. Basit bir “hayır” her şeyi çözer aslında.
Aslinda bicok sey hayir demedigim icin basima geliyor.verdiklerim ilk 6 ay kiyafeti anne sutu disinda baska bise vermiyor.bebek 4 aylik suanda..
Lekelileri ozelikle leke cikariciyla yikiyorum cikmazsa kaynar suda arielde bekletiyorum mis givi leke felan kalmiyo...

Kıyafetler istediğiniz gibi gelmediği için parasını ver diyebiliyorsunuz ama hayır diyemiyorsunuz ilginç .
Parasini ver demedim..istesem nasil olur diye soruyodum..karsimdaki kirilmasin uzulmesin diye bin sekle ben giriyorum.beni daha once cok kkez kullandi bu sekilde.maddiyati olmasa zateb kiyafetleri istemezdim ki oglumun cok seyinide verdim durumu olmayana.verirken temiz bunlar bu sekilde getiririm diyip aksi sekilde getirince sinirlendim de yazdim renkleri birbirine girmis diye.oda posette olmus diyince cildirdim ama yine baska bisey diyemedim..yapim bu malesef..

Merhabalar.oglum 17 aylik.kucuk gelen cok seyi saklıyorum hepsi tertemiz utulu ve marka.arkadasim bana geldi oturmaya kiz cocuguna hamileydi o zaman..senin kucuk gelenlere bakiyim dedi.bende erkek cocugu giysisi diye gosteriyorum saf gibi almaz diye..mavi lacivert ne varsa ayirdi ben bunlari aliyim kullaniyim getiririm sana dedi.bi cocuk kiyafetiyle kac tane buyur yazik bidaha almiyim dedi.1 kutu kiyafeti aldi..bende kimseye hayir diyemeyen biriyim yapim bu.kiz aldi gitti ben oturdum agladim.nasil verdim diye.neyse icimi rahat tutmaya calistim.emanet ne kadar kotu yapabilirki diyodum basima geldi..kiz bi posta getirdi utusuz agzi yuzu kaymis bi torbaya sıkıştırmış bi cogu pembe olmus.cok uzuldum cok...bi cogunu verdim baskalarina.birazini daha getirdi bazilarinin rengi gitmis hatta tiftiklenmis.arkadasima dayanamayip mesaj attim.ben sana bu sekil mi verdin utulu katliydi.1 tane lekesi yoktu hemde eksik eksik getiriyosun dedim.bana dedigi su posette olmus olabilir dedi..(beni safliyo)Sacmalama posette nasil olcak dedim.. özur dilemeye basladi yok hakkini helal et digerlerini kullanmadan getrcem felan demeye basladi.ama benim icin maneviyati çoktu.simdi giyilcek halde degiller..bi ara parasini karsiliyim dedi konuyu detistirdi hemen asiri cimri..(issizlik maasi aliyo ve kendi islerini yapiyolar maddi durumlari benden coook iyi.kendine alir cocuga milletten ister giydirir..) simdi yazip duruyo hic bisey olmamis gibi ozledim seni vs.ben simdi bu arkadasimdan bu giysilerin parasini almak istiyorum.maneviyati gectimm2. cocugum olcak ona bisey kalmadi ona bisey alirim.bunu nasil dile getirmeliyim..
Ben bu kimseye hayır diyemiyorum lafına karşıyım.Herksin hayatta bir duruşu ilkeleri olmalı.Başkalarını kırmama durumuna göre yaşamamalı.Sana getir bakayım dediğinde,ben onları hatıra olarak saklıyorum veya verdim hatta vermek istemiyorum diyebilirsin.Olay bu kadar çirkinleşmezdi.

Arkadaşlara katılıyorum baştan vermeyecektiniz şimdi parasını istemek olmaz.Mesajlarına cevap vermeyin,telefonlarına bakmayın görüşmek istemiyorsanız o zaman anlar.

üzüldüm gerçekten:KK43:

valla benim sıpaların eskileri de giyilecek durumda olmuyorlar. o yüzden 2. ye giyilmiş kıyafetin o durumda olması bana anormal gelmedi.

ama elbette ki geri vermek üzere alıp o şekilde teslim etmek kabul edilemez. Aman görüşmeseniz olmuyor mu, sinir oluyorum böyle kişilere.
İkinci çocuğu düşünüyorsanız ağzı yüzü bozulanları verecektiniz, kadına hepsini serip seç beğen al derseniz o da toplar gider, ben bunları kullanamam mahvolmuş hepsi atıyorum tutarı 300 tl bana gönder diyeceksiniz yapacak birşey Yok.
Bir de madem bunlr bu kadar kıymetli çook Yüksel maneviyatı var ne diye veriyorsun başkasına birde oturup arkasından ağlamışsınız, şaka gibi! Hayır demeyip sonradan para isteyeceğiniz duruma sokmuşsunuz kendinizi

Back
X