Hiçbir şeyi kabul etmiyor oda bilmiyor ne istediğini sadece avaz avaz bağırıp ağlıyor vuruyor hepimize .mecbur geçmesini bekliyorum o anın üzülüyorum ama elimden birşey gelmiyorBirsey verceginiz zaman secenekler sunun yine sizin istediginiz onayladiginiz seyler olsun ayni seyler ama ona secenek hakki sunun mesela iki tane meyve biri portakal biri muz diyelim hangini istersin sen seç deyin. kiyafet yada her ne olursa bide her agladiginda uzerine gitmeyin sakinlesmesini bekleyin cunku cocuklar bunu bazen annelere dediklerini yaptirmak icin kullanyolar.2 yasta en zor donemlerden biri cok iyi anliyorum sizi kendilerini ifade edemediklerindede boyle tawirlar sergileyebiliyorlar cocuklar
Bana vurmasına izin vermelimiyim?‘terrible two’ yani kabus iki yaşa hoşgeldiniz :)
zamanla geçecek. bol sabır diliyorum.
ben üstüne düşmeyerek çözdüm bir çok şeyi.
kriz anlatında sarılıp bazen yanına oturup ‘istediğin kadar ağla ama bu böyle olmayacak’
diye o kendini yerden yere atarken, anlattım durdum.
sarılmaya çalıştığımda ağzıma burnuma yumruk attığı, tekmelediği oldu, o kadar söyleyeyim :)
bol bol konuşun, anlatın. eğer masal dinlemeyi seven bir çocuksa ‘ağlasan da çatlasan da istediğin olmaz’ temalı masallar uydurun.
biz oyunlarda lego adamlarla falan bir çeşit drama yapıyorduk.
mesela logodan merdiven yapıyorduk, 3 kişi merdivenden çıkıp bir yere gidecek oluyordu biri mızıkçılık yapıp ağlayıp gelmek istemediğini söylüyor.
biz de ona aaaa ama bu şekilde istediğini elde edemezsin. eğer kalmak istiyorsan bunu güzelce şöyle, kalabilirsin de ama biz şu an gidiyoruz gibi anlatıyorduk.
(anne, baba, çocuk her birimiz birini canlandırdık)
işe yaradı diyebilirim.
geçmiş olsun :)
2 yas küçük ergenlıkktır malasef bu durumun geçmesini bekleyeceksınıMerhaba arkadaşlar hemen konuya giriyorum 2 yaşında bir oğlum var son 1 buçuk 2 aydır bazı zamanlar sinir krizlerine giriyor ne istediğini bilmez halde ağlayıp bağırıyor,o anda teklif ettiğiniz hiçbir şeyide kabul etmiyor sizce neden tecrübeli annelere soruyorum lütfen yardım edin çıldırtıyor beni sabrımı zorluyor. Herhangi bir sağlık problemi yok konuşabiliyor da. şimdiden teşekkür ederim.
hayır canım ne münasebet.Bana vurmasına izin vermelimiyim?
ARtı oyun hamuru veArkadaşlar güzel önerilerde bulunmuş. Benim tecrübeme göre de su oyunları. Su doğal bir antidepresan çocuk için. Hacıyatmaz tarzı enerjisini atabileceği vurabileceği yastık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?