Oğlumun ismi ve yaşlı yakinim

Dunyanin en iyi annesi

Eski ama yeni...
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2021
223
635
18
Arkadaşlar, dert değil ama bu ülkenin yaşlısı bile nasıl konuşacağını bilmiyor. Benim 70 lerinde bir akrabam var. Her konuşmamızda, oğlun büyüyünce adını sevmeyecek, keşke bu adı koymasaydin diyor. Arapça çok güzel isimler varmış. Ben Türkçe koyuyorum, siz istediğiniz dilde koyarsınız dememe rağmen konuyu hep oğlumun adına getiriyor.

Konu Arapça Türkçe konusu değil. Başka yere cekilmesin ve konum kapatılmasın lütfen ama nedir bu büyüklerin her şeyi ben bilirim tavrı?

Oğlumun adı Altan! Bu arada. Bu isimde sevilmeyecek ne var?

Arkadaşlar, dert değil ama bu ülkenin yaşlısı bile nasıl konuşacağını bilmiyor. Benim 70 lerinde bir akrabam var. Her konuşmamızda, oğlun büyüyünce adını sevmeyecek, keşke bu adı koymasaydin diyor. Arapça çok güzel isimler varmış. Ben Türkçe koyuyorum, siz istediğiniz dilde koyarsınız dememe rağmen konuyu hep oğlumun adına getiriyor.

Konu Arapça Türkçe konusu değil. Başka yere cekilmesin ve konum kapatılmasın lütfen ama nedir bu büyüklerin her şeyi ben bilirim tavrı?

Size bunu soylerken Turkce olarak soyluyorsa, anlamıyorum Arapça anlat deyin 🥳

Eskiler öyledir canım oğlumun adı ömür genci yaşlısı oğuluna neden kız ismi koydunuz diyorlar kızımın adı da zor geliyormuş onlara daha kolay6bir isim koymalıymışım onlara neyse hiçte takmıyorum valla

İsmi cok güzel, biz beğendik artık konuyu kapatın. Kabak tadı verdi diyin.
O kadar guzel bir anlamı var ki ismin. Güneş ilk doğduğunda gökyüzünde beliren kızıllık anlamına geliyor ama gel de anlat. Ben beğendim ki koydum diyorum ama hep konu buraya geliyor. Cahillik ne zor iş!

O kadar guzel bir anlamı var ki ismin. Güneş ilk doğduğunda gökyüzünde beliren kızıllık anlamına geliyor ama gel de anlat. Ben beğendim ki koydum diyorum ama hep konu buraya geliyor. Cahillik ne zor iş!
Çok beğendim gerçekten. Siz kulak asmayın onların dırdırları bitmez.

gayet güzel ve anlaşılır bir isim.
yaşlı insanlar ve hatta bazı genç insanlar böyle maalesef. hep sadece kendi bildiklerini doğru sanıyor ve onlara göre hareket edilmesini, onların doğrusuna uyulmasını bekleyip insanı aşağı çekiyor.
yapılacak tek şey he he deyip geçmek ve ya cevap vermemek.. açıklamak için kendinizi yormayın bile, anlamayacaklar

Benim oğlumun 2 ismi var,kızımında öyle.
Neyse geçen gün eşimin tarafından biri ile beraberdik yaşlılardan. Kızım bu ara 2 ismini de kullanmamızı istiyor(9 yaştan selamlar)diye ona iki ismiyle oğluma da genelde ilk ismiyle hitap ederdim ona da 2 ismini kullanarak seslendim,ikinci ismi söyleyerek o ne öyle gibisinden bir kelam etti,bende döndüm oğlumun adı dedim,ve 2 isimle seslenmeye devam ettim. Evde tek isim kullanıyorum yine ama ona denk gelirsem inadına 2 ismide söyleyeceğim. Ona ne yani.
Boşverin sizde. Siz sevip beğenip koymuşsunuz. Kimseye laf etmek düşmez.

sizde belirtmişsiniz yaşlılar hep kusur bulur. Dinleneyim hatta görmemezlikten gelin

Back
X