Oğlumun ismi ve yaşlı yakinim

Arkadaşlar, dert değil ama bu ülkenin yaşlısı bile nasıl konuşacağını bilmiyor. Benim 70 lerinde bir akrabam var. Her konuşmamızda, oğlun büyüyünce adını sevmeyecek, keşke bu adı koymasaydin diyor. Arapça çok güzel isimler varmış. Ben Türkçe koyuyorum, siz istediğiniz dilde koyarsınız dememe rağmen konuyu hep oğlumun adına getiriyor.

Konu Arapça Türkçe konusu değil. Başka yere cekilmesin ve konum kapatılmasın lütfen ama nedir bu büyüklerin her şeyi ben bilirim tavrı?

Oğlumun adı Altan! Bu arada. Bu isimde sevilmeyecek ne var?
Kuzenimin adı “Altan” şimdilerde yakışıklı bir genç adam oldu. Kızlar da bayılıyor 😎 ismiyle ilgili bir sıkıntısı hiç olmadı zaten neden olsun ki? Mis gibi hem klasik hem anlamlı isim, daha ne olsun…

Benim kızımın adı inci, yaşlı sayılmayacak bir yaşta olan teyzem "aaa eski bir isim mi koyacaksınız yani" demişti. :) Kimseye beğendiremezsiniz boşverin.
Ben kızıma soruyorum ismin güzel mi diye 3 yaşına girmek üzere kendisi ve aşık ismine :

Altan da gayet güzel anlaşılır bir isim. Altan bey diyince bayağı da karizmatik geldi bana

Bundan sonra konu oğlumun ismine gelirse, tüm kk arkamda, ayağını denk al diyeceğim! 🤣

Kk kadınlarının ne kadar zor beğenen ve birbirinden çok farklı fikirlere sahip kadınlar olduğunu biliyorum ama Altan konusunda hepimiz neredeyse hemfikir olduk. Bu da ne kadar isabetli bir seçim yaptığımı kanıtlıyor. Teşekkür ederim, birbirinden güzel cevaplariniz için. Yaşasın Türkçe isimler!

🌹🌹🌹

Kimsenin çocuğunun ismine karışılmasindan hoşlanmıyorum, saçma sapan bir anlamı olsa dahi. Ki sizin oglunuzun isminin anlamı da çok hoşmuş :)

Lakin burdaki yorumlara da gıcık oldum açıkçası. Yallah Arabistan'a falan. Ben de çocuğumun ismini arapça bir isim tercih edeceğim , halifelerden birinin ismi , çok sevdiğim bir şahsiyet. Herkes istediğini koyar, Arapça, Farsça, İngilizce, Türkçe. Ötekileştirmeye çalışanlar , sizin ne farkiniz kaldı bu densiz yaşlı amcadan?

Arkadaşlar, dert değil ama bu ülkenin yaşlısı bile nasıl konuşacağını bilmiyor. Benim 70 lerinde bir akrabam var. Her konuşmamızda, oğlun büyüyünce adını sevmeyecek, keşke bu adı koymasaydin diyor. Arapça çok güzel isimler varmış. Ben Türkçe koyuyorum, siz istediğiniz dilde koyarsınız dememe rağmen konuyu hep oğlumun adına getiriyor.

Konu Arapça Türkçe konusu değil. Başka yere cekilmesin ve konum kapatılmasın lütfen ama nedir bu büyüklerin her şeyi ben bilirim tavrı?

Bir daha doğurmaya karar verirsek siz bana liste atın deyin haddini bilmeyen yaşlılara sadece yaşlı diye saygı duymak bana çok doğru gelmiyor

Yaşlılara bir şey beğendirmek zor duymayıp geçeceksiniz. Oğlunuzun ismi çok güzel adıyla yaşasın inşallah.

Benim büyük oğlumu görmeye gelen eşim tarafından bi bey amca da direk ismi X değil mi diye sormuştu. X kp nin adı. Kayınvalideme de aman aman yok bize bir tane X yetiyor ne işi var onun adının çocukta demişti :KK70:

Gayet güzel isim. Ben de çocuklarıma özellikle Türkçe isim seçtim. Bundan daha doğal ne olabilir? Ama yaşlılar isim konusunda daha geleneksel ve eskiden doğan çocuklara dedelerin, babaannelerin isimleri verilirmiş. Bu nedenle sizi anlayamayabilirler. Evet haklısın deyip geçin. Zamanla vazgeçecektir.

Bundan sonra konu oğlumun ismine gelirse, tüm kk arkamda, ayağını denk al diyeceğim! 🤣

Kk kadınlarının ne kadar zor beğenen ve birbirinden çok farklı fikirlere sahip kadınlar olduğunu biliyorum ama Altan konusunda hepimiz neredeyse hemfikir olduk. Bu da ne kadar isabetli bir seçim yaptığımı kanıtlıyor. Teşekkür ederim, birbirinden güzel cevaplariniz için. Yaşasın Türkçe isimler!

🌹🌹🌹

ğ
Kimsenin çocuğunun ismine karışılmasindan hoşlanmıyorum, saçma sapan bir anlamı olsa dahi. Ki sizin oglunuzun isminin anlamı da çok hoşmuş :)

Lakin burdaki yorumlara da gıcık oldum açıkçası. Yallah Arabistan'a falan. Ben de çocuğumun ismini arapça bir isim tercih edeceğim , halifelerden birinin ismi , çok sevdiğim bir şahsiyet. Herkes istediğini koyar, Arapça, Farsça, İngilizce, Türkçe. Ötekileştirmeye çalışanlar , sizin ne farkiniz kaldı bu densiz yaşlı amcadan?

çünkü dil birliği milleti bir arada tutan en önemli şeydir. inanılmaz zengin bir dilimiz varken en çok koyulan isimler mehmet ahmet bilmem ne. hiçbir millette göremezsiniz bu olayı. aynı şey batı dilleri içn de geçerli yanlış anlaşılmasın bence ingilizce falan da koyulmamalı. hepimiz toplumumuza dilimizi korumak noktasındaki görevimizi yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum. tabiki bu sadece isim koymakla olmaz. yazarken, konuşurken dikkat etmek, yabancı sözcük tercih etmemek de buna dahil. yine de kimseye karışamayız ister arapça koyulur, ister farsça herkesin kendi çocuğu.

Ben isim koyarken anlami disinda dalga unsuru olmayacak,sacma tekerlemelerle okul hayatinda sıkınti yasamayacak isimleri gözönüne aldim.Anlami gayet guzel bir isim lakin arkadaslararasi espri unsuru olabilecek bir isim (bana gore degil ama) diye soylemistir sanirim o yakininiz.Canınızı sıkmayin

İsteyen istediği ismi koyar.
Ama herkes kendi fikrini empoze ediyor bu toplumda.
Benim oğlumun ismi duyanlar da dedesinin ismi mi diye soruyor
Yaşlı erkek ismi diye bakiyor eski isim görüyor.
Kimseye hesab vermek zorunda değilim isim koyarken de sormadım kimseye.
Siz de beğenmişsiniz ki koymuşsunuz kimseyi alakadar etmez.

Çol güzel bir isim bence. Yaşadığınız şey tam yaşlı patavatsızlığı olmuş kasten değildir yani

ğ

çünkü dil birliği milleti bir arada tutan en önemli şeydir. inanılmaz zengin bir dilimiz varken en çok koyulan isimler mehmet ahmet bilmem ne. hiçbir millette göremezsiniz bu olayı. aynı şey batı dilleri içn de geçerli yanlış anlaşılmasın bence ingilizce falan da koyulmamalı. hepimiz toplumumuza dilimizi korumak noktasındaki görevimizi yerine getirmeliyiz diye düşünüyorum. tabiki bu sadece isim koymakla olmaz. yazarken, konuşurken dikkat etmek, yabancı sözcük tercih etmemek de buna dahil. yine de kimseye karışamayız ister arapça koyulur, ister farsça herkesin kendi çocuğu.
Bir ara en popüler erkek ismi Eymen'di sanırım :duduk:

Çocuğu yaparken size sormadık isim koyarken de size soracak değiliz deyin.ayrıca ismi çok hoş 😂

Back
X