• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlumun İsyanı

kıyamam ona ya erkek çocuklar hep bu tarz oyunlar oynuyor bence de zararlı annelerin işi çok ama çok zor. hele ki erkek çocuk annelerinin. siz içinizi ferah tutun çocuğunuzda bir gariplik yok şu an hepsi bu oyunlara meraklı önemli olan sorumluluklarını aksatmaması. eğer aksatmıyorsa oynasın okul açıkken dahi. aklı kalırsa hırs yapar bu iyi olmaz diye düşünüyorum.

100 tl civarı tabletler var. eğer oyun için kullanacaksa sadece belli bir okul başarısına gelirse sömestrda onu alabileceğinizi söyleyebilirsiniz durumunuz uygunsa. bilemiyorum ne kadar uygun olur sadece fikir olarak aklıma geldi. sim kart takılamayan tabletler alır ve denetim şartı koyarsanız örneğin uyurken size teslim etmek gibi, bu telefondan daha güvenli olacaktır.

Sorun da bu. Oyunları kardeşiyle oynuyorlar. Minecraftçılık,vs. Birbirlerine seni öldürdüm kolunu kestim kafanı kestim bilmem ne diye bağırıyorlar. Hiç yakışmıyor ağzına dikkatli konuşun diyorum. Bahçede tavuklarımız var onlara tekme atıyor bazen oyunda geçen nidalarla. Bir tek kedimize eziyet etmiyor. Ürperiyorum bazen. Bu nedenle çok kısıtladım bu oyun işini.

Kısıtlamaktan ziyade süre sınırı koymayı deneyın. Derslerını sevimli hale getırın şuan tatil döneminde olduğu için fazla sıkmayın .Ona örnek olmak için kitabı elinize almanız çok güzel birşey. Ara sıra hadi oğlum biraz derslerımızı tekrar edelim mi diye teklifte bulunun. Hayvanlara karsı boyle bir davranışta bulunduğu zaman yanınıza çağırıp onunla konuşun. Oğlum söylediklerin doğru değil, o bir hayvan ve sana karşı savunması yok canı yanabilir, oyunda yaptıkların oyun için geçerli diyebilirsin. Ben öğrencilerime sadece boyama ve ufak tefek alıştırmalar veriyordum yaz tatillerinde. Dinlenmeleri açısından

Hepsini yapıyorum ama yoruldum kontrol etmekten. Poposunu bile yıkamıyor. Bıktım pislikli kilotlarından. Kendisine çıkarttırıyorum artık pislikten iğrenir de dikkat eder diye ama nereeeeee. 1 gün söz dinleyen akıllı bir çocuksa 15 gün asi. Öpüyorum sarılıyorum. Bunlar beni çok mutlu ediyor aferin diyorum. Yok yine yok. Kardeşi babanneyle köye gitti 15 gündür yok daha da kötü oldu bu çocuk. 5 yaşında kardeşi bu arada. Onunla tabiri caiz ise Sid. ..k yarıştırıyor. Çocuğu ezmesi ve dövmesi bağırması cabası. Büyüyünce psikopat olmasından korkar oldum resmen...

Kardeşiyle rekabete girmiş gibi görünüyor. Ayriyetten kıskançlık duygusuna da kapılmış olabilir. Tuvalet konusunda nasıl yapılması gerektiğini öğretebilirseniz sizin için iyi olur. Kardeşi doğduğunda ne tepki verdi,tutumu nasıldı

5 yaşında öğretim popo yıkamayı. 1 sene tertemizdi. Şimdi terlikle sokaktan geliyor bembeyaz banyo çamur izi... Diyorum banyoda terlik giy yok. Wc sonrası el yıkama yok varsa suyar sabuna dokunuyor sadece. Şükür bu ara sifonu çekiyor. Onu da çekmiyordu. Ayakta çiş yapıyordu. Bir gün klozet etrafı hep çiş. Defalarca ayakta işemenin zararlarını konuştuk. Pisliği de cabası. Bir değil iki değil. Nevrim döndü bir keresinde dövdüm. Koluna ve poposuna vurdum 2- 3 kere. 5 dk sonra geldi yanıma. Konuştuk. Neden böyle yapıyorsun diyorum bilmem diyor. Ben semin canını acıtmak istemedim ama bu olanlar çıldırttı beni tutamadm kendimi Özür dilerim dedim. Sonra bir daha yapmadı ayakta. Yaptıysa da çok dikkatli yaptı ben farketmedim. Evi temizliyorum elinde ekmek geziyor evde. Bebek gibi kolundan utup masaya mı oturtacağım seni diyorum ıhhh diyor. Veriyorum süpürgeyi eline süpürtüyorum evi. SüpürürüM ne olacak ki diyor. Geçen çamurlu diye banyonun yerlerini yıkattırdım. Emek verilince dikkat edilmesi gerektiğini bir öğretemedim. Eşim böyle değil kayınvalidem böyle değil.... Evde huzursuzluk yok... Kardeşi 5 yaşında. Bu sene ilkokula başladı. Bize göre biz hep dengeyi sağladık ama o hep kendisine eğilmemizi istiyor sanırım. Kardeşi 4 kendi 6 yaşında idi. Kendi Yatağını yapabiliyordu 4 yaşında kardeşi yamuk yapıyordu ben de düzeltiyor dun gün içinde çaktırmadan. Onun yatağını sen yapıyorsun diye mızmızlanırdı. .. Kardeşi doğduğunda eve tek girdim ben. Onu öptüm kokaldım. Kardeşine tanıştırayım mı dedim vs... Anlattım hep anlattım. Hiç kestirip atmadım. Sürekli bir çatışma içinde... Sıkıntılı.. Yaralarını yoluyor tırnak yerdi bıraktı.... Bazen diyorum eski ebeveynler gibi sustursaydım sıksık patlatsaydım daha mı akıllı olurdu acaba.. Çok uzattım Özür dilerim ama bazen çok düşünüyorum...

Dayak çözüm olmaz hiçbir zaman. Zamanla buna da alışırsa hiç ipin ucunu alamazsınız hepten sıkıntıya düşersiniz. Yanlış yaptığı şeyleri göstererek öğretın, ben geçen sene öğretmiştim zaten biliyordu diye düşünmeyın. Her defasında uyarmamaya çalışın ,düzen oturtana kadar baya bir zorluk çekeceksiniz buna hazırlıklı olun. Çocuğun umursamaz tavırları var anladığım kadarıyla. Kardeşiylede ortak oyunlar kurmasına yardımcı olun. Hadi bakalım kardeşinin elini tut sen abisin birlikte parka götürelim gibi şeyler söyleyın. Yaptığı yaramazlıkları onun göz seviyesine inerek yanlış olduğunu anlatın. Tamam yapmayacağım derse de aferım sana , sen çok akıllı bir çocuksun deyın öpün. Bu onun zararlı davranışlarını törpülemenize yardımcı olacaktır.

Dayak bir kere dayanamadım cinnet geçirdim resmen o gün oldu sadece. Herkes evliya sabrı var sende der. Ama çooook yıpratıyor. Çalışırken böyle değildi. Ne zaman ücretsiz izne ayrıldım böyle oldu. Doğum sonrası artış olmadı. En küçüğü nü kıskanıyor söylüyor ve belli de ediyor. Ama ortancayla olan kıskançlık ayrı boyutta.

Konuştuğunuz halde tekrarlıyorsa. Sevdiği bir şeyi kısa süreliğine ona vermeyebilirsiniz. Uslu olursan alabilirsin diyebilirsiniz. Sinirlerinize hakim olmakta zorlanıyorsanız aynı ortamdan uzaklaşın, sakinleşin. Kendinize vakit ayırın, her yaptığını görmeyın umursadıkça yapmaktan keyıf alacaktır. Unutmayın yasaklanan şeyler cezbedicidir.

Ben sinirlenip kızarınca gerçekten keyif alıyor.. Bir de abisini örnek alıp peşinden gitmeye başlayan ortanca oğlum var. Oyyy oyyyyy. Öneriler için teşekkürler.

Back
X