Oğlumun sünneti

Benim oğlum yok ama annem de dahil oğlu olan tüm akraba ve arkadaşlarım doğduktan birkaç gün sonra sünnet ettirdiler

Büyüdükçe daha zor oluyor düşer kalkar dikkat etmez diye dediler bebekken daha kolaymış

Hijyen açısından da en güzeli... idrar yolu enfeksiyonu riski ortadan kalkar

Oğlum 4 günlüktü idrar yollarından hataneye yattı. 3 aylıktı sünnet ettirdik. Sünnet kısmı çok kolaydı. Ameliyathaneye girmesiyle çıkması bir oldu. Pipisine batırdıkları iğnede baya ağladı. Ama asıl ağlaması sünnetten sonra bacak hareketiyle pansumanını çıkardı, o zaman oldu. Babası da ben de hüngür şakırt ağladık vallahi. Adam beni teselli ediyordu bir baktım o da ağlıyor. İlk birkaç saat bizim için çok ama çok zordu, pansumanını düşürdüğü için o esnada çok canı yandı. Sonrası daha kolaydı, zaten ettesi gün eşim şehir dışına çıktı ve üç gün sonra falan geldi. Yani ben tektim.

Biz her bez değiştirmede bactroban diye bir krem var, mikrop vs kapmaması için bolca sürdük onu. Tüm dikişlerinin atması (5tane vardı) 40 günü buldu ama 3. Günde iyileşmişti. İlk günlerde de sadece krem sürdükten sonra ağladı, o da zamanla geçti zaten.

Yani özetle keşke daha erken yaptırsaymışız :) sünnetten sonra baya rahat etti çünkü.

Ben 44 günlüktü yaptırdım doktor keşke daha önce gelseydiniz dedi 1 günlük bebek vardi düşün biz gittiğimizde orada ne kadar erken o kadar iyi dedi pipideki sinirler gelişmeden bebisler kaşımadan oynamadan sünnet etmek istiyorlar zaten ole 1 yaşında 1.5 yaşında falan sünnet etmek istemiyordu benim doktorum

Işte bende sizin gibi korkuyorum.oğlumun canı yanarsa ben çok kötü olurum ve onunla beraber ağlarım.doğumdan sonra topuk kanı alınırken ağladığında bende ağladım oğlumun canının yanmasına ve ağlamasına dayanamadım ve halada dayanamıyorum.Allah yar ve yardımcımız olsun valla kolay değil.yinede ilgileriniz için hepinize tşk ederim

Ben de inşallah doğduğunda yaptırmayı düşünüyorum.
Merak etmeyin canı yanmıyor. Yere düşünce de canı yanıyor sonuçta.

Oğlumu 7 aylıkken sünnet ettirdim ve hiç anlamadık çok rahat geçti ama ben anestezi aldırmamak için Ankara’nın en bilinen en meşhur sünnetçisine yaptırdım
Tedirginlik çok normal ama korktuğunuz gibi olmuyor hiç bişey

Hiç korkmayın.benim oglu da 7 aylık sunnet olmuştu hemde 10 yil evvel.zorlugu ilk idrarda oluyor birtek.ilk ısrarı yapınca yanıyor bebekte ağlıyor.tum sıkıntı mizmizlik 24 saat sürmüştü.ustelik benim oglum çok hareketli bu bebekti ertesi gun emekliyip fırtına gibi ordan oraya geziyoru.yas büyüdükçe sıkıntı kanama olayı çok daha fazla olabiliyor.yani bu zamanda yaptirirsaniz en az sıkıntıyla atlatmış olursunuz.

Ben lokalle yaptirdim genel icin kucuk geldi bebegim 4.5 aylikti. Ankarada Ferda Senele yaptirdim. O kadar naif okadar kibar bir insan ki. Neredesin bilmiyorum ama mutlaka Ankaradaysan gorus 5 gunde iyilesti. Ilk gun zordu cok agladi ama ilaclarini vaktinde veremedik ondan oldu.

Bu oğlunuzun karakteri ile ilgili. Biz 5 aylıkken sünnet ettirdik. Oğlum yaramaz ve yaygaracı bir çocuk hastaneyi yıktı desem yeridir. Can acısıyla değil öfkeyle ağlıyordu resmen. Ama iyi ki o zaman yaptırmışız şu an hiç düşünemiyorum vereceği tepkiyi.Oğlunuz genel olarak sakinse sorun yaşamazsınız inşallah.

Bünün bi zamanı YOk ki doktor aksini soylemedıgı takdırde. Geçen akrabamız 40 ı çıkmış çocuklarını sunnet ettirdiler hatta başka bı akrabamız doğduğu gün sunnet ettirmiş. Bu tamamen tercih meselesi. Bezlıyken daha kolay ıyılesır dedıler

Herkes cok olumlu yazmis ama ben doğrudan tecrubemi yazacagim.
Yazin ben de 7 aylıkken sunnet ettirdim.
3-4 gunde iyilesir dendi ama pek oyle olmadi.
Yalnız bizimki emekliyordu, siraliyordu, cok hareketliydi belki ondan zorlandik.
10 gun kadar hayati zindan etti bize . huyu suyu değişti. Ama 10 gunden sonra rahatladı cok şükür.
Simdiki aklim olsa buyumesini beklerdim.
Cunku yalnizdim ve evde bir cocugum daha var yemek bile yapamadım nerdeyse.
Eger yaninizda size yardimci olacak biri varsa hic sıkıntı olmaz, ya da belki bizimki zor oldu. Insallah siz cok cok kolay atlatirsiniz. Simdiden şifa diliyorum minnosa.

Çok şükür oğlum sakın bir çocuk öyle çok hareketli yaramaz degil.ama sizin desteğiniz ve olumlu verdiğiniz cevaplar sayesinde çok ama çok rahatladım..hepinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum...1

7.5 aylıkken sünnet ettirdik oglumuzu.3-4 günde iyileşti.Merhem vs kullanmadık.Sadece sağa sola dönünce acır diye korkuyorduk.

Keske daha erken yaptirsaydiniz. Cocuk buyudukce hem hareketlendigi icin zor oluyor hem de iyilesme sureci uzuyor.
Bize dojtor 6-9 ay arasi yaptirin dedi bize gec geldi. 4.5 aylikken yaptirdik. Iyiki yaptirmisiz hatta daha bile etken yaptirmaliydik bence. Suan 7.5 aylik oglum asiri hareketli eli ayagi durmuyor ve surekli yuzustu donuyor. Suan olsa cok sorun yasardik gibime geliyor.
Sizin oglunuz nasil cok hareketli mi?

Arkadaşlar 7 aylık bir oğlum var ve 4 ocakta 7 ay bitecek.sünnet ettirmek için sizce uygunmu?tabi bir anne olarak ben tedirginim.
Benim oğlum premature. 30 haftalık doğdu. Normalde 6 buçuk aylık olacaktı ama şu an 8 buçuk aylık. Ben doğduktan 5 ay sonra sünnet ettirdim. Ilk gün bir kaç saat çok ağladı ama gecesine geçti bile. Doktorumuz erken yaptırın ki çok canı yanmasın demişti. Iyiki de yatırmışız..

Merhaba benim iki oğlum var fikirlerimi nacizane yazmak istedim ikisinide 9 ay civarında yaptırdık bu iyi oldu çocuk yürümeye başlamadan sağa sola çarpmadan yaptırmak en iyisi bence ve fakat büyük oğlumu çocuk cerrahı yaptı dikişli sünnet yöntemi ile cok cabuk atlattı 2 gün bile sürmedi ilk gün çiş yaptıkça hafif ağlıyordu ağrı kesici ile idare ettik ikinci gün gık bile demedi sonra geçti ancak küçük oğlumu üroloji doktoru yaptı klips yöntemi ile tam bir eziyet oldu çocuk ada banada bir aparat takıyorlar bir hafta kalıyor yaptırdık geldik 3 gün sabahlara kadar ağladı uyuşturucu jel verdiler onu sıktım ama banamısın demedi neyse tam geçti bir hafta oldu bu sefer klipsi çıkartırm aya gittik geldik bir üç günde ona ağladı pipi şişti davul oldu normal dediler neyse biz çok şükür atlattık şimdi iyi siz hangisini seçersiniz bilemem iki yönteminde eksisi artısı var iyi araştırın şimdiden geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…