Bebek Beslenmesi oğlumun uyku düzeni hakkında...

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

arzuayten

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
1.010
50
158
arkadaşlar oğlum 5 aylık. uyku düzeni normalde çok iyidir kendi kendine uyur uyanır ama son zamanlarda akşam 18:30 19:00 gibi uyuyor yani gece uykusu. tabi çok erken olduğundan gecenin bir yarısı uykusunu almış bir şekilde uyanıyor. tabi bi kaç saat bize uyku falan yok. akşam uykuya daldıktan 2-3 saat sonra ben uyandırsam biraz oynasa yorulsa 10-11 gibi tekrar uyutsam olur mu acaba diyorum. çok mu geç olur o saat. ve o istemese de ben uyandırsam kötü mü olur onun için bilemedim:( tecrübeli anneler bir yorum yaparsanız fikir verirseniz çok mutlu olurum.

cnm bence erken uyuması bebek için daha sağlıklı ve o uyumak isterken uyandırman da yanlış olur. ama endişe etme bu hep böle sürmez sürekli değişir uyku saatleri, şu sıralar günler kısalıp hava erken kararmaya başladığından sanırım bi geçiş süreci gibi.benim kızım da çok erken yatıyor, dün gece 2 buçukta kalkıp oyun oynamaya başladı bende çaresiz 4 e kadar uykusuz kaldım ama bugün ev kalabalıktı ve daha geç uyudu oyalandı çünkü. sende bence yapabiliyorsan 8 9 a kadar oyunla falan oyalamaya çalış ama illakide uyumak istiyorsa ihtiyacı var demektir yazık ona annesi uyandırma.

uykusu gelince oyalamam mümkün değil. bugün çorbası biraz gecikti uykusu gelmişti biraz. çorbasını yedirirken kaşık ağzında uyuyakaldı o derece yani. dediğiniz gibi uyku düzeni değişene kadar beklicem artık. uyandırınca bende çok üzülüyorum zaten gözlerinden uyku akıyo resmen.

Bebeğinizin uyku saatlerini bir hafta bozunca düzenli yazın,bebeğimle aynı aylık olması itibariyle bir sabah bir de öğlen olmak üzere iki uykusu olması lazım 2'er saatlik.Son uyku saati ile akşam uykusu arasında 4- 5 saat olsun ki akşam uykusuna rahat dalsın, daha fazlası ise tam tersi fazla enerjik yapar ve uykuya dalamaz...

Gece ise karanlıkta uyutun,emzirmek için bile sadece gece lambası kullanın, onunla konuşmayın, temasa geçmeyin sadece ihtiyacını karşılayın, hatta gerek yoksa altını bile değiştirmeyin sadece emzirip yatağına yatırın ve odasından çıkın...Bu aylarda ellerini kullanmayı,dönmeyi öğrendiklerinden gece kalkıp kendi kendine mırıldanabilir,elleriyle oynayabilir, müdahale etmezseniz tekrar uyur...

Umarım yardımcı olabilmişimdir,zira bebeklerimiz aynı ayda,sağlıkla büyütmeniz dileğiyle...

durumu biraz düzelttik sanırım artık akşamları 9 gibi uyuyor ve dolayısıyla gece biraz mırıldanıyor kendi kendine ama geri dalabiliyor uykuya artık çok şükür. uyku düzenimiz dediğiniz gibi aynı şekilde. çok teşekkür ederim.

Back
X