Oğlumun uykusu normal mi

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
hanımlar selam

5 aylık oğlum var. Akşam 8'de yatırmaya çalışıyorum. Ama 8-12 arası en fazla 2 saat uyuyor. Örneğin 9'a kadar uyuyor sonra 23.30'a kadar uyumuyor. Bunda babasının da etkisi büyük. Babasına aşırı düşkün ve o evdeyken uyumak istemiyor. İçerde babasının sesini duyunca mümkün değil durmuyor. Her neyse, gece uykusuna 12-12 buçuk gibi geçiyor. Sabaha kadar da bir daha uyanmıyor. İlk uyanışı 6.30. Emip uyuyor, tekrar kalkışımız 09.00. Ve sonra öğlen 12.00. Yani öğlen 12'ye kadar altını da değiştirsem gözünü açmadan uyuyor. Aslında 9'dan sonra biraz uyanık tutmaya çalışıyorum ama mümkün değil. Bu arada öğlen 12'den sonra sadece iki kez yarım saat-45 dk uyuyor akşama kadar. Ya biraz tuhaf değil mi? Ben bilgim olmadığı için soruyorum normal mi sizce bu düzen? Gündüz azcık uyuyor ve gece uykusuna geç geçiyor. Bu arada sadece anne sütü alıyor. Mama hiç almadı, ek gıda henüz yok.

geç yattığı için gündüz uyku açığını kapatmaya çalışıyor gibi. bir uyku rutini belirleyin..her aksam 8.30 gibi içeri goturun mesela. babasının sesini duymasın mümkünse, alin içeri loş ışık açın. alt değişimi yatarken giydiği kiyafeti vs değiştirin. sonra uykuya geçin..
gece uykusu çok daha onemli...

Bu aylarda çok normal ama bir an önce gece uykusuna geçmeli. Saatini aşmasına izin vermeyin. Babanın sesini duymaması için biraz sessiz olun ve rutin belirleyn. Mesela duş aldırıp bir de losyon ile masaj yapıp yatırırsanız derin uykuya çok kısa sürede geçer. Aç olmasın, beslemesini uyumadan yarım saat önce yapın. Uyuyana kadar da babası ile güzel vakit geçirsin. Düzene mutlaka alışacaktr bir kaç güne.

Aslinda cocuk 12-12 uyuyor, o 8 deki uyku bir ara uyku olmus onun icin.
Yavas yavas uyku saatini öne almaya calisin, bunun icin de once 8 deki uykusunu one alin, 6 gibi uyutun mesela, 45 dk uyusun uyansin sonra 10 da sizar, her gun 10-15 dk one alarak aksam 9-sabah 9 gibi bir rutin olusturabilirsiniz.

Her cocuk farklidir. Ben ogluma sunu yaptim alisti devam etti diye bir sey diyemem. Onun kendi belirledigi bir sey var uyku saati konusunda. Ne zaman uykusu gelirse o zaman uyuyor. Ben ne yapsam ise yaramaz. Bu oglumun yaradilisi. Bazen 20.00da uyur,bazen 23.30da. Bunu degistirebilen bir anne mekanizmasina sahip degilim demek ki. Yemek meselesi de ayni. Cani ne isterse onu yiyor sofradan. Seker cikolata haric zaten. Cocuguna kendinistedigi gibi sekil verebilen annelere her zaman hayranim, benim oglumda sökmüyor ne yazik ki.

Sizin saatleriniz de bana normal geldi. Zaten cocuk bu. Bin defa huy degistirecek. Hasta olacak,asi olacak,buyume atagi gecirecek,dis cikaracak bunlarin hepsinde huyu degisecek.

Aslında toplamda çok güzel uyuyor ama saat aralığında sorun var. Öğlen 12ye kadar uyumasındansa, akşam erken uyuyup sabah erken uyanması daha iyi.

Büyüme hormonu gece salgılanır...

Siz akşam yattığı saati önce çekmeye çalışın. Babasıyla ilgili olduğundan eminseniz, babası sessiz duruversin azıcık

Gec yattigi icin gec kalkiyor haliyle. 9dan sonra uyutmayin. 12de uyutun. Aksama dogru 1 kere daha yarim saat uyutun aksam erken uyur. Bi bebegin gece 12de yatmasi normal degil.

Çocukların ve hatta büyüklerin gece 22:00-02:00 arası derin uykuda olmaları çok önemli
Küçük kızım 7 aylık akşam 8 de uyuyor sabah 6:30 da kalkıyor.
Aralarda emnek için uyanıyor.

Siz yavaş yavaş akşam uzun uykuyu öne çekmelisiniz .Akşam üstü uyutmayın, dışarda gezdirin temiz hava sonrası daha çok uyur.

Yani uyku düzeni normal değil.

Aslında güzel uyuyor
Ama gece uyuması daha faydalı beslenmek kadar gece uykusu gelişiminde büyük etken
Bikacgun sabah erken kaldırıp akşam 8_9 da yatirirsaniz öğlende 2 saat uyutursaniz uyku alışkanlığı oluşur

Ama hala aynı devam ediyorsa değişmiyorsa öyle kalsın ona ihtiyacı var demekki

Ben kızıma sabah 7 de uyanmayi
kahvaltı
meyve ve oyun
sonra öğlen 12 den 3 e kadar uyku
sonra yemek oyun
yoğurt oyun
ve akşam 9 uyku ya alistirdim

Alistirmam 3 gün sürdü çünkü kızimda buna meyilliymis demekki . Daha uzundan sürebilir alıştırmak istersen

sabaha kadar uyanmayan 5 aylık çocuk... bence çok şanslısın, zaten sen ne yaparsan yap bebekler kendi ritminde uyuyor, o ritme muhalefet edersen kaybeden sen olursun açıkcası ben anormal bişey görmedim

8 erken bence. Biraz daha ileriye çekin uyutma saatini.

Biz ne kadar uğraşsak da bebekler kendileri ayarlıyor aslında. Babası geç geliyorsa onunla vakit geçirsin biraz.

Uykusuna maşallah diyelim ama saattler biraz sıkıntılı:) uyku düzeni oluşturun ve her akşam aynı saatte hep aynı şeyleri yapın.. benim kızımın 2. Ayından sonra her gece aynı şeyleri yaptık biz. Önce duş,sonra yağlanma masaj vs giyinme kısmı. Sonra ışıklar sönüyor emme pozisyonu ve uyku.. 20:30'da başlayıp 21:00'e doğru uyutmuş oluyordum. Şimdi 2 yaşına yaklaşıyor neredeyse saat 21:00 olduysa ve ben farkına varmadıysam elimden tutup odasına götürüyor anne ninni diyor. Çocuğu nasıl alıştırırsan öyle gidiyor. Çocuk dediğin en geç 21:00'da yatakta olmalı,biz öyle büyüdük. Gece yarılarına kadar uyanık çocukları görünce üzülüyorum resmen,uyumaya alışan çocuk o saate kadar imkansız durmaz zaten. Kararlı bi şekilde her akşam aynı şeyi,aynı saatte bozmadan yaprsanız alışacaktır zamanla. Hem o uyuyor,hem biz akşam dinleniyoruz. Bebekler düzen sever,düzenli hayatta çok daha mutlu ve huzurlu olacaktır.

Cevap veren herkese teşekkür ederim. Mesela şu an yeni uyandı. Öğleden sonra uykularını dediğiniz gibi yapmaya başlıyorum bugünden itibaren. Hadi bakalım :)

Masallah ne iyiymiş uykusu.. benim kızım dün 5 ayına girdi, uyku nedir bilmiyor. gunduz gozunu bile kitpmiyor hiç ama hiç uyumaz. Gece 12-3 arası uyur, 3 de kalkip 4:30 -5 gibi yatar, 6:30-7 gibi kalkar. Tum uykusu bu

Ayni bnm kizim gibi.
Kizim simdi 10 aylik
Sizin gibi 6. ayina kadar mesela 9 da yatar 10 da kalkar 12 ye kadar yatmazdi.
Sonra uyur 8 e kadar falan aralikli olarak emer yatardi.
Gunduzleri 45 dk anca yatardi
Cok nadir ogleden sonralari 2 saat yatardi.

Simdi gunduzleri yine 45 dk olmak uzere 3 - 4 defa falan yatiyo.
Aksam 21.30 gibi yatip 7.30 a kadar yatiyo tabi gece emmeye kalkiyor baya bi.
Ben bi alistirma yapmadim kizim kendi belirledi. Zaten bence her bebek kendi duzenini kendi olusturuyo o yuzden cokta sikinti yapmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…