- 10 Mart 2014
- 15.311
- 17.254
- 298
- Konu Sahibi The Calender
-
İnanın şu anda belkide sırf bundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum,katı gıdaya başlayalı çok oldu, öğün sayısı 4 bazen 5 ama biberonla mama,meyve suyu ve su mutlaka sayısını arttıracağım,bakalım belki işe yarar!5 ay erken olmuş evet ,şu yüzden diyorum prematüre bebeklerde düzeltilmiş aylığı 3 aylığa denk geliyor.biberon ne kadar sağlıklı birşey olmasa da ,ben oğlumda çok zor bıraktırmış olsam da ,parmak emmekten iyidir diyorum:)
bence bu refleksi tatmin olana dek belki 2 yaş,biberon alımını artırsanız ?
Sanırım arkadaşım çözüm bende sanıyor,yani umarım öyledir!:)))evet şu an hiçbirşey anlamaz ki kuzum,işte bakacağız İnşallah uzun sürmez!ay cok guldum arkadasiniza sabah sabah
Ama daha cok kucuk, hani demem o ki yapma deseniz anlamaz ki. Hani 2 ysinda olsa tamam dicem de. Pek bi minik
oğluma emziği de biberonu da çok zor bıraktırdım.bıraktığı ilk gece şunu demişti,anne pipetli bardağımı falan ver bari:):) içti içti suyunu karnı şişti...yok bu olmadı dedi.lolipop şeker mi yesem acaba diyodu..:):)İnanın şu anda belkide sırf bundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum,katı gıdaya başlayalı çok oldu, öğün sayısı 4 bazen 5 ama biberonla mama,meyve suyu ve su mutlaka sayısını arttıracağım,bakalım belki işe yarar!
Biberonu bırakmak bu refleksi oluşturmuştur yani!ona göre çözüm bulacağım demek istedim!bu arada şimdi tekrar okuyunca biberon parmak emmeye nedne olmuş olabilir mi demişsiniz...:):)
ben tersi anladım.yani parmağı emme refleksinden dolayı oluyor.bu sebeple bu duyguyu tatmin edecek birşey gerekli..anne sütü almadığına göre biberon tatmin edebiliir.
İnşallah bırakır,dişleri çıktı; arada sanırım ısırıp canını yakıyor,sonrada yüzü değişik bir hal alıyor nerden çıktı bu diş der gibi:)))))Benim kuzenimde erken doğmuştu ve o da başparmağını emerdi sürekli bebekken. Bir süre sonra kendiliğinden bıraktı.
Bu da güzel bir öneri herşeyi denemeye hazırım:)oğluma emziği de biberonu da çok zor bıraktırdım.bıraktığı ilk gece şunu demişti,anne pipetli bardağımı falan ver bari:):) içti içti suyunu karnı şişti...yok bu olmadı dedi.lolipop şeker mi yesem acaba diyodu..:):)
emme refleksi önemli birşey.tatmin olması lazım bir şekilde.
bir deneyin bence de bakalım nasıl tepki verecek..
bir de aklıma geldi parmaklarını boyayın,yüz çizin falan..sonra konuşturun..
İnşallah bırakır,dişleri çıktı; arada sanırım ısırıp canını yakıyor,sonrada yüzü değişik bir hal alıyor nerden çıktı bu diş der gibi:)))))
Amin cümlemizinkine İnşallah!Yerim onu ben ya ne sevimlidir. Emin olun bırakacaktır hatta bana kalırsa yakın zamanda canı acıdığı için daha fazla direnemeyecektir. Allah sağlıklı mutlu ömürler versin.
Çok güldüm parmaklara veda zor olmuş:)))))eğer geçmezse o yaşa kadar ,umarım geçer,mutlaka konuşacağım....Hoş bana bakan bu kadın hasta mı diyordur!doğduğu günden beri karşımda yetişkin biri var gibi sürekli konuşuyorum!ben de bebekken emermişim. Parmağıma kına yakmışlar bırakayım diye ama ben kınanın tadını da sevmişim2 yaşındayken annem beni karşısına alıp büyük adammışım gibi konuşmuş. Bak heryerin yara oluyor demiş (sıcak bir hava varmış ve benim elim yüzüm hep isilik olmuş) parmağını emmen sana zarar veriyor, bunu yapmamalısın demiş. Ben de tamam anneciğim demişim. Sonra geceleri uyumadan önce tabi önce bir emmeye yetemiyormuşum. Sonra anneme demişim ki anneciğim ben emmek istemiyorum ama elim kendi gidiyor
Çok güldüm parmaklara veda zor olmuş:)))))eğer geçmezse o yaşa kadar ,umarım geçer,mutlaka konuşacağım....Hoş bana bakan bu kadın hasta mı diyordur!doğduğu günden beri karşımda yetişkin biri var gibi sürekli konuşuyorum!
evet uyanıkken deniyorum bunu,özellikle acıkdığı ve uykusu geldiğinde yapıyor du,ama sanki daha da sıklaştırınca korkum arttı tabi uykudada aynı şekilde hemen eli ağzına gidiyor,pozisyon değiştiğinde!elı agzına gittiginde dikkat dagıtmak en ıyısı sanki.sevdıgı bır oyuncagı aaaaaa dıye karsınına cıkar senın heyecanınla oda heyecanlanıp elını agzından cıkarıp oyuncagı tutar oynar:)
ben bırcok konuda dıkkatını baska yöne çekerek durumu kurtarıyorum,
evet uyanıkken deniyorum bunu,özellikle acıkdığı ve uykusu geldiğinde yapıyor du,ama sanki daha da sıklaştırınca korkum arttı tabi uykudada aynı şekilde hemen eli ağzına gidiyor,pozisyon değiştiğinde!
Doğabilecek sıkıntılar çok fazla,işin psikolojik boyutuda var,dikkatini dağıtmaya çalışıyorum ama sanki uyanık bunu çok iyi anlıyor,hemen tebessümle parmak yerini alıyor!Yani yapmak istediğim şeyin farkındaymış gibi bu büyümüş küçülmüşler,çok kurnaz artık:))))ılgısını başka yone çekmek benzer brşey vermek mesela oyuncak bır bebek kolu ? bır tanıdığımın çocuğu parmağını emerdı ıltıhap yapmıştı dıkkat etmek lazm
Emzik kaç çeşit varsa aldım denedim,doğduğundan beri yani sırf bu yüzden değil, ama inatla almadı malesef!bir arkadaşta emziğe bir yaşında başlamış ,tekrar denesem bu sefer onu unutturmak zor olmaz mı?emzık kullanıyormusunuz uykuya dalarken?
kullanmıyorsanız ve parmagını emerek uyuma huyu varsa emzık deneyebılrısnız
Emzik kaç çeşit varsa aldım denedim,doğduğundan beri yani sırf bu yüzden değil, ama inatla almadı malesef!bir arkadaşta emziğe bir yaşında başlamış ,tekrar denesem bu sefer onu unutturmak zor olmaz mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?