Oğlumun yirtmasi :(

Hayatbazen

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2015
302
66
18
40
Arkadaşlar mrb 18 aylık oğlumda uzun süredir yırtma alışkanlığı var.. babasının yüzünü harita gibi yaptı desem yeri. Keza benimde öyle. Kucamiza alıp sevemiyoruz öpmek istesek hemen yüzümüze dalıo.. acayip derecede yırtio. Korkudan yaklasamiyoruz.. babaannesine yapmazdı artık onunda yirtio.. sadece dedeye yapmıo.. ne yapmam lazım hiç bilmiyorum.. sizdede böle oldumu.. yada bir öneri..

Tırnakları kessekte fayda yok öyle bir yapisioki insanın yüzüne elini zor alıyoruz.. çok sinirli ne desek onun tersini yapio.. çocuktur yaramaz olsun tabi bizim üzüldüğümüz tek nokta yırtma olayı

Tırnaklarını kesmiyormusunuz? Kısa olsa yırtamaz en fazla çizer.

Kesmez olurmuyum hiç.. dibinden kesmiyoruz sonuçta.. burda sorun tirnaginin uzunluğu değil neden böle yapması.. böyle yırtan cocugu olan yokmu ne oldu sonradan duzeldimi merak ettiğim bu

Dönem dönem çocuklarda tırnaklama,vurma gibi davranışlar olabiliyor..
Bunun alışkanlık haline dönüşmemesi için görmezden gelin,tepki vermeyin gerekirse kendisi sevgi görmek isteyene kadar onun izni olmadan sevmeyin..
Biz farkında olmasak da kendi sınırlarını belirler çocuklar bu tür davranışlarla..
35 aylık oğlum var asla o istemeden sevemeyiz hemen dur acıyor diye bağırır ama sevilmek istediği zaman kendi gelir yapışır..
Özgürlüğe ilk adım attığı gunlerdesiniz olağan bir davranış yaptığı anlayacağiniz saygı duyup kendi sınırlarını çizmesine izin verin gelişimi için önemli bu..

Benimde 18 aylık bebeğim var arada oda cırmaklıyor.Tepki vermeden hemen dikkatini başka yöne çekiyoruz.Bu aylardaki bebeklerin dikkatini başka yöne çekmek ten başka yol yok zaten.Çıkardığımız sesleri ve tepkileri tekrar etmemiz için yapıyorlar.Hoşlarına gidiyor.

Çok tşk ederim inşallah bırakır bu huyunu

Benim oglumda boyleydi esimle is yerinde dalga geçerlerdi her gün yüzun cizikle geliyon napıyon sen diyolarmıştı.
Oglumda babasının kucagına oturur oturmaz aniden yüzünü çiziyodu
Biz hicbir çare bulamadık ama zamanla kendi kendine bu huyunu bıraktı.

Aynen benim esimede iş yerinde bu çocuk yirtmasi değil esinmi yirtio demişler inşallah bırakır bizimkide

Denicez artık umarım işe yarar

Benim eşimin kardeşinin kızı böyleydi, sevgisini öyle gösteriyor diyordu annesi, büyüdükçe azaldı, 2,5 yaşında şimdi, sık sık parka götürüp çocuklara alıştırmaya çalışıyorum diyordu,
o da mizaç heralde , benim çocuklarda hiç olmadı

Sizin tepkileriniz onun hoşuna gidiyordur her o hareketi yaptığında ciddi bir ifadeyle kızın daha sonra elini alıp yüzünüze anne/baba cici diye okşamayı öğretin.O sevdikçe yüzünüzü siz mutlu olun böyle böyle bırakır o huyunu tabii tırnaklarını her zaman kısa tutun neden yazık eşinize tırnak izi geçmez.

benim cocuklarimda bu tarz seyler hiç olmadi.ama cevrede gördüğüm var.aynı sizinki gibi görmüştüm.hatta oğlum bebekti.kaşla göz arasinda oglumun yüzüne bile elini atmıştı.aniden yoluyordu herkesi.ne oldu sonra bilmiyorum..
simdi bir arkadas var oğlu iki yaslarinda sürekli vuruyor herkese.ben bir sebebinin olduğunu düşünüyorum.piskolojik olarak bir sebebi olmali.mesela bu vuran cocuk konusamiyor henüz.derdini anlatamadigi icinde hircinlasip vuruyor.
çalışan bir bayan.mısınız? çocuğa kim bakıyor.0-1 yaş arasi bağıniz nasilsi.doya doya bebekle ilgilenebildiniz mi?
bence nedenini bulmaya calisin.evet çocukların dönem dönem farkli alışkanlıklari olabilir ama ben bu tür seylerin birdenbire ortaya çıktığını düşünmüyorum..

Biz oğlumuza diyoruz zaten cici yap sev diye önce sevio sonra arkasından yırtma.. bakalim düzelir heraldeee... Tırnaklarını kesiyorum uzadıkça ama pekte fayda yokkk

Ben oğlumla bir başıma ilgilendim Kayinvalideme bile vermezdim hep kendim baktım hala öyle emmesini bile kesmedim.. o kadar çok ilgi verdimki esimde beni suçluyor bu çocuğu çok simarttin die.. bilmiorummmm nerde hata yapiorummm

Bir de yapı olarak bazı çocuklar daha inat oluyorlar belki oğlunuz da inattır.Hani bazı çocukları kolay kandırabilirsiniz ancak inatçı çocuklar hareketlerinden hemen vazgeçmezler.Bir de resimli kitaplar alın artık onlara bakmaya konuşmaya başlasın.Benim çocuğum da aynı yaşlarda çok seviyo resim bakmayı.

32 yaşındayım ve ilk çocuğum üstüne çok titredim.. onunla konuşmaya çalışıyorum ama karşıma geçip pis pis gülüyor çok inatci

Çok tşk ederim aklımda bulundurucan en azından meşgale olur ona

Eşiniz doğru söylemiş çocuğu kendinize bağımlı yetiştirmeyin örneğin babannesine de bırakın dışarıda bir işiniz varsa halledin.Çocuk babannesinde de anneannesinde daha doğrusu başka bir yerde durmayı yemek yemeyi öğrensin şimdiden bunları yapmazsanız işiniz çok zorlaşır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…