Oğlumun yirtmasi :(

öyle şey olur mu.simartmayla ne ilgisi var .el kadar bebek zaten yaptıklarınız yapılması gerekli şeyler.
bende tam tersini düşünmüştüm aceba eksik kalan birşeyler mi oldu diye.üzülmeyin zamanla düzelir elbet.
böyle bir hareketi yapmaya yeltendiginde elini tutun.ciddi bir tavirla "hayır bu kötü yanlis.anne sevilir anne öpulur felan deyin.ve elini opun.ani kuzacak veya tam tersi tepkiler vermeyin.anlamaz demeyin anlar o konuşun sürekli.canım acıdı uff oldu op anneyi felan deyin.
umarım en kisa sürede atlatirsiniz bu süreci:) sağlıkla büyütmeniz i dilerim..

Evet işte ilk çocuklar öyle oluyorlar anneler pamuklara sarıyorlar evlatlarını ancak ben iki çocuğumu da anneanneye de bıraktım babaanneye de bıraktım bir işim varsa halledip geldim,temizlik mi yapacağım eşimle annesine yolladım.Bu kadar bağımlı olmasın çocuğunuz özgüven kazansın.

Yoooo veriyorum arada yaaa ne bilim işte ilk çocuk yaa kendimi çok kastimmm.. ikincisinde böyle olmam diye düşünüyorum.. sanırım evde durmaktanda oluyor hep dışarda olmak istio ama ne yapalım kis günü

Neyse havalar ısınıyo marttan sonra hep dışarı parka götürürsün hem oyun oynar hem de enerjisiniz atar.Biz de yazın gelmesini dört gözle bekliyoruz sıkıldı çocuklar

Ağzınıza yureginize sağlık insallahhhh :) biraz olsun moral oldu bana bu..

Neyse havalar ısınıyo marttan sonra hep dışarı parka götürürsün hem oyun oynar hem de enerjisiniz atar.Biz de yazın gelmesini dört gözle bekliyoruz sıkıldı çocuklar
Yaz çok kısa sürüyor aynen öyle yapicammm bence hırçınlığı bu yüzden sanırım.. hep ayni ortamda bıktı cocuk

Allah kolaylık versin benim kızım 19 aylık olacak ve 1 haftadır herşeye vurmaya başladı sebebini bilmiyorum niye böyle yapıyor sürekli uyarıyorum ama o bile fayda etmiyor bunun bi çözümü yok galiba yapma dedikçe daha fazla yapıyor çünkü

AMİN ALLAH YARDİMCİMİZ OLSUN.. o kadar zorlu bir çocuk yetiştirmek eskiden annelerimiz o kadar çocuğu nasıl büyüttüler acaba. Şimdiki çocuklar çok şanslı sanırım o yüzden keyif batio bunlara umarım büyüdükçe uslanirlar..

Kesinlikle tepki verilmeyecek. Ve kucaktaysa indirip ilgiyi kesicekseniz. AA şu çiçek ne güzelmiş aşkım filan diye eşinle muhabbete gir. O da öğrenecek böyle yaparsam kimse benle ilgilenmiyor diye ve bırakıcak.

Kesinlikle tepki verilmeyecek. Ve kucaktaysa indirip ilgiyi kesicekseniz. AA şu çiçek ne güzelmiş aşkım filan diye eşinle muhabbete gir. O da öğrenecek böyle yaparsam kimse benle ilgilenmiyor diye ve bırakıcak.
Aslında bazen bunuda yapıyoruz bu sefer ona bakmiyoruz die resmen bize vurmaya baslio işimiz zor bu oglanla.. bakalım bı formül bulcaz çok yordu beni bu huysuz yaramaz inatçı oğlan

13 aylık oğlum çizmesi ısırması bitmiyor
Görsen elimi yüzümü...ergenlere döndüm
Her yer çizik ısırık...bildiğin şiddet görüyorum :)
Hele emzirirken boynumun derisini hem çekiyor hem hem cimcikliyor sonra tırnağını batırıyor :)
Ben hayatımda bu denli şiddet görmedim her gün hemde:)))

Benin oglumda 25 aylik ve vurma huyu var siz bebek yirttigi zaman ellerini tutun ve sarilin sakin olmaya calisin ben oyle yaptim ve baya azaldi vurmasi simdi bunu tanidik bir ana okulu ogretmeninin tavsiyesiyle yaptik

Dikkatini dağıtın,ilgilenip üzerine düşerseniz ilgi çektiği için devam edebilir yapmaya.
Aşırı tepkiler veriyorsanız,çığlık atmak vb,yapmayın derim,hemen dikkatini başka yöne cekin,zamanla bırakır.

2 bucuk yasinda ki kizimda ayni. Elimizi yüzümüzü ciziyor. Birde göze parmak sokma var bizde. Bir tek dedesine karsi iyi.

Esinize soyleyin Unutmayın hiçbir çocuk, hatta hiçbir insan sevgiden dolayı şımarmaz. Daha dun bunu bir makale de okudum.

Çocuğunuzla bir sorun olduğunda, neye kızdıysanız onu eleştirin. “Yine sözümü dinlemiyorsun” gibi genel şeyler söylemeyin. Çocuğunuz bundan “Ben zaten kötüyüm” gibi sonuçlar çıkarabilir ve belki çabalamaktan vazgeçer. Ona her kızdığınızda genelleme yaparsanız, o da yapabilir ve bir gün “Sen de mükemmel değilsin’ diye karşınıza çıkabilir. Ağır eleştiriler, hem çocuğunuzun gelişimini, hem de sizinle ve yakın çevresiyle ilişkilerini olumsuz etkiler. Yapmanız gereken çok basit. Hangi davranışını beğenmediğinizi ve neden böyle hissettiğinizi anlatın. O zaman “Beni hiç beğenmiyor” diye düşünmez sadece neyi yapmaması gerektiğini öğrenir.

Hayır yapma demeyin yüzümüzü çizmiyoruz şeklimde elini yüzünüze attığında her seferinde tekrarlayın

Bizler daha bilincliyiz bence eskilerden daha ozverili yetistiriyoruz.

Kedim bile bu kadar çok yırtmıyor bizi. Yaptığı zaman kızacaksınız, 18 aylık çocuk konuştuğunuzu anlayabilen çocuktur. Niye kendinizi yolduruyorsunuz.

Gayet normal bi çocuk gelişimci olarak söylüyorum her davranışın bi süreci vardır dikkatini dağıtın ilgi alanını artırın tırnaklarını kesin. Çok abartılı tepkiler vermeyin ki davranış pekişmesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…