Oğlumun yirtmasi :(

eldiven takın belki yardımı olur. tırnaklarını banyodan sonra keserseniz daha yumuşak olacaktır.

Psikilogla gorusun. Bir de o tirnak izleri derinse gecmiyor.

The baby tırnaklarını sık sık kesmeniz gerekiyor. Onun dışında bebeğiniz neden bu kadar hırçın bir araştırmak lazım. Mutlu bir bebek mi? Onunla sık sık konuşur musunuz?

Belli bir süre sonra geçiyor. Benim oğlumda yapardı o dönemlerde. O acı ile verilen tepkiler maalesef ki hoşlarına gidiyor. Tırnaklarını sürekli kısa tutarak ve canımızın acıdığını belli etmeyerek vazgeçirdik. Biz tepki vermeyince yapmaktan zevk almadı sanırım.

Benimki de sac cekiyor. Önceleri meraktan yapardi. Bizimkiler gülünce tabi simdi oyun gibi yapiyor. Herkes bakacak gülecek falan diye. Kuzenini aglatti gecen. Artik cani acidi yarunun. Herkese bagirmisim gülmeyin diye. "siz gülüyorsunuz diye yapiyor "

Tırnakları kessekte fayda yok öyle bir yapisioki insanın yüzüne elini zor alıyoruz.. çok sinirli ne desek onun tersini yapio.. çocuktur yaramaz olsun tabi bizim üzüldüğümüz tek nokta yırtma olayı
Kizip bagiriyo musun genelde? Yada surekli hayir diyen bir anne misin?

O da artık bir birey ve sevip öperken izin almak gerekir çocuktan.

Aşırı tepki vermeniz bu hareketini sürekli hale getirmesine sebep olabilir. O esnada dikkatini dağıtın..

Bu aylardan sonra çocuklarda ısırma ,vurma, tırnaklama gibi davranışlar oluyor. Niye böyle yapıyor diyip üzülme . Hayır yapmadan da henüz anlayacak yaşta değil. Olumlu veya olumsuz tepki vermemeye çalışın ki bu haraketi pekiştirmesin. Benim oğlumda 2 yaşında.Bu yolla saç çekme ısırma gibi kötü alışkanlıklarını unuttu:) şimdide anneyi tokatlama derdinde. Sabırlı olmalısın

bnm oglum beni hic yirtmadi ama anneanne ve dedesini yirtardi, ozellikle babamin gozunu oyardi nerdeyse..
ben sebebini davranislarinin tutarsiz olmasina bagladim.
beni yirtmayi ilk denediginde ellerini tutup net bi sekilde hayir dedim hayir.. o son oldu ama annemlerin canini okudu,onlar bi tepki verip bi tepki vermeyince cocuk cigirindan cikti..
zamanla o huyunu terketti

Bence normaldir benim oğlumda 2 yaşında şap diye geçiriyor eliyle ama tam isabet hep gözümüzü vuruyor hoşuna gidiyor keşfediyor bence

Kizimda böyle bir davranis olmadi ama birkac kere isirmayi denedi.
Cok kati bir tavirla hayir dedim, o an kendimden uzaklastirdim ve yaptığının yanlisligini acikladim. Birkac sefer denedi bir daha yapmadi.
Mutlaka bir cozumu olmali, size yapmasi cok sorun degil belki ama yaz geliyor alip parka gotureceksiniz, orda baska cocuklara zarar verebilir.
Kimse de cocuk deyip gecmez,benim cocuguma kim böyle bir sey yapsa cok ciddi tepki veririm.
O yüzden siz aile bireyleri tavirlarinizi gözden gecirin, herkes ayni sekilde tepki versin cocuga ve bir an once uzun unutturun.

Bir de istemeden de olsa aile bazen cocugun davranislarini pekistirebiliyor.
Bir yakinimin cocugu 2 -3 yas civarindayken kalabalik bir ortamda bir kadinin kolunu isirdi.( cocukta isirma huyu vardi )
Kadin bagirdi tabi, sonra da ne bicim cocuk yetistiriyorsunuz gibi laflar etti. ( kadin hicbir sey yapmamıştı cocuk resmen gozune kestirdi gitti isirdi kadini )
Kadin bu sekilde tepki verince de cocugun annesi ' aman kopardi sanki ne kiymetli kolun varmis " gibi benim agzimi acik birakan laflar etti.
O cocugun bu davranisi surdurmesi son derece normaldi bence.
O yuzden aile kendini gozden geçirmeli

çocuk ailede aşırı sevgi görüyorsa sıkıştırılıyorsa sürekli bir öpme koklama çabaları varsa aile bireyleri tarafından , bu hareketi yaptığı halde tavrınız net değilse herkes farklı tepkiler veriyorsa çocuk bunu sürdürecektir. bence aile bireyleriylede konuşun ve bu davranışı yaptığında herkes sert bi şekilde hayır yapmıcaksın yaparsan sevmicez diyerek ona ilgiyi azaltın , o sevilmek için gelmedikçe ilgilenmeyin. bazen aşırı ilgide bu tarz sorunlaara yol açabiliyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…